Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 april 2021

Jean-Marie Dedecker vindt achterpoortje om terrassen in Middelkerke legaal te plaatsen vanaf 1 mei: “Absurde regels...

HLN
Jean-Marie Dedecker vindt achterpoortje om terrassen in Middelkerke legaal te plaatsen vanaf 1 mei: "Absurde regels dwingen me de grenzen van de wet op te zoeken"
Burgemeester van Middelkerke Jean-Marie Dedecker heeft een achterpoortje gevonden om toch horecaterrassen te plaatsen vanaf 1 mei. Dat zegt de burgemeester enkele uren voor de persconferentie van het Overlegcomité. "We trekken er de terrasvergunningen in zodat de volledige zeedijk openbaar domein wordt en we plaatsen vervolgens zelf extra tafels en stoelen", legt Dedecker uit. De lokale horeca reageert positief.
Lees verder

Politiemedewerkster (49) doodgestoken bij politiebureau buiten Parijs
In het politiecommissariaat van Rambouillet, zowat zestig kilometer ten zuiden van Parijs, heeft een man vrijdag een politiemedewerkster (49) doodgestoken. Dat is bij het parket van Versailles en uit politiebron vernomen.
Lees verder

EMA: "Voordelen AstraZeneca-vaccin groeien mee met leeftijd en infectiegraad", morgen beslissing over leeftijdsgrens in België
Hoe ouder de patiënt en hoe hoger de infectiegraad in de gemeenschap, des te groter worden de baten van het vaccin van AstraZeneca. Dat stelt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) in een nieuwe analyse van het vaccin. Morgen beslissen de ministers van Volksgezondheid wat er met het vaccin moet gebeuren in België.
Lees verder

EMA: "Voordelen AstraZeneca-vaccin groeien mee met leeftijd en infectiegraad"
Hoe ouder de patiënt en hoe hoger de infectiegraad in de gemeenschap, des te groter worden de baten van het vaccin van AstraZeneca. Dat stelt het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA) vrijdag in een nieuwe analyse van het vaccin.
Lees verder

Jobstudent in elkaar geslagen, bewakingsagent in arm gebeten en aanval van hond: personeel Carrefour is agressie beu en legt werk neer
Na de werknemers van de Colruyt-vestiging in Sint-Truiden eerder deze week heeft vrijdag ook een deel van het personeel van het Carrefour-warenhuis in de Brusselse gemeente Sint-Agatha-Berchem het werk neergelegd na verschillende agressiegevallen. Zo werd een jobstudent in elkaar geslagen, beet een klant een securityagent en liet een andere klant zijn hond los op het personeel. "De maat is vol", zegt de vakbond.
Lees verder

Dieven steken huis van Joeri in brand na inbraak: "Terwijl daders achtervolgd werden, sloegen de vlammen al naar buiten"
In een woning in de Weynstraat is vrijdag brand gesticht na een inbraak. De daders konden gevat worden. De schade aan het huis is aanzienlijk. "Ik heb de woning geërfd en de hele inboedel was nog aanwezig. De dieven waren uit op wat zilverwerk maar het is me een raadsel waarom ze ook brand hebben gesticht", reageert eigenaar Joeri Smet.
Lees verder

Tina Maerevoet is kindercoach op de set van 'Thuis': "Ze weten dat met al hun vragen of twijfels bij mij terecht kunnen"
Doen de allerjongsten dat niet slecht in 'Thuis' tussen al die volwassenen? Dan is dat deels te danken aan Tina Maerevoet (36), al 13 jaar Paulien in de serie. De actrice is achter de schermen ook de kindercoach van dienst. "Soms geef ik hen tips en denk ik achteraf: 'Tiens, daar ben ik mezelf ook niet altijd genoeg van bewust.'"
Lees verder

INTERVIEW. Randi Zuckerberg - jawel, de zus van - komt met pleidooi tegen 'virtuele bezorgdheid': "Klikken, delen en dan tevreden zeggen: 'cool, ik ben een activist'. Zo werkt het natuurlijk niet"
'Met likes alleen gaan we het niet redden' en 'Een verhaal delen zal niets doen'. De boodschapper in de nieuwe campagne van SodaStream - producent van bruiswatertoestellen - om komaf te maken met wergwerpplastic komt uit onverwachte hoek: Randi Zuckerberg (39). Inderdaad, de zus van en jaren geleden bedenkster van het logo en marketingdirecteur van Facebook, het bedrijf dat het moet hebben van... 'likes' en 'sharen'. Een gesprek over tanden poetsen met borstels uit bamboe, de verloren schermpjesstrijd met kinderen en een douche met koude koffie.
Lees verder

"Come on, moat!" Achter de schermen bij Deceuninck-Quick.Step tijdens de Waalse Pijl
De Waalse Pijl zit voor de derde keer onder zijn riem. Julian Alaphilippe kan met vertrouwen toeleven naar Luik-Bastenaken-Luik. De Fransman blikt samen met Deceuninck-Quick.Step in een unieke video achter de schermen nog een keer terug op zijn zege van woensdag. "Toen ik vertrok, wist ik dat ik tot aan de meet zou geraken."
Lees verder

Vanaf woensdag kunnen we terrasje doen in Sluis: geen quarantaineplicht in Nederland, slechts 'dringend advies' daartoe
Elk jaar bezoeken vijf miljoen mensen het Zeeuwse grensstadje Sluis, en dat zijn grotendeels Belgen. Vanaf woensdag, wanneer de terrassen in Nederland terug open kunnen, zijn we volgens burgemeester Marga Vermue "meer dan welkom" in Sluis. Eerder was er onduidelijkheid over de quarantaine die buitenlanders in Nederland in acht zouden moeten nemen. Maar dat is een 'dringend advies' van de Nederlandse overheid en geen verplichting. "Wij realiseren zonder overdrijving 90 procent van onze omzet dankzij Belgen", verklaart de opgeluchte Vlaamse uitbaatster van een brasserie in Sluis.
Lees verder

Huiszoekingen bij Antwerps satirisch magazine 't Scheldt
De politie is gisteren op verschillende adressen binnengevallen in een onderzoek naar het Antwerpse satirische magazine 't Scheldt. Dat meldt 't Scheldt zelf op zijn website en het Antwerpse parket bevestigt dat er een gerechtelijk onderzoek loopt.
Lees verder

Pikante overstap in Formule 1: Red Bull haalt technisch directeur weg bij Mercedes
Formule 1-team Red Bull Racing heeft Ben Hodgkinson overgenomen van concurrent Mercedes. Hodgkinson gaat bij Red Bull, de renstal van Max Verstappen, aan de slag als technisch directeur en wordt eindverantwoordelijk voor de motoren van Red Bull.
Lees verder

Vrouw (41) levensgevaarlijk gewond na ongeval met vluchtmisdrijf: bestuurster (21) geeft zichzelf uren later aan bij politie
Een 41-jarige fietsster uit Grobbendonk is vrijdagochtend levensgevaarlijk gewond geraakt bij een verkeersongeval met vluchtmisdrijf. De 21-jarige bestuurster uit Herentals meldde zich pas enkele uren na het ongeval bij de politie. De jonge vrouw bleef doelloos rondrijden alvorens zich aan te geven.
Lees verder

Hanne Claes opnieuw in competitie na 565 dagen, maar niet naar WK aflossingen wegens... geen wedstrijdritme
18 maanden, of 565 dagen om precies te zijn: zo lang is het geleden dat Hanne Claes (29) nog eens in competitie uitkwam. Vanavond, op 90 dagen van de Spelen, maakt de spurtster haar rentree in Rieti.
Lees verder

Achter de schermen van Klaasjes laatste K3-videoclip: "We proberen hier extra hard van te genieten"
"Dit zal voor altijd onze laatste videoclip samen zijn." De heimwee naar het K3-tijdperk met Klaasje dringt nu al door bij Hanne en Marthe, op de set van de clip bij hun nieuwe zomersingle 'Beter Als Je Danst'. "Alles wat we nu voor het laatst doen, zijn gouden momenten waar we extra hard van proberen te genieten", zegt Klaasje. Dit weekend vinden de eerste grote audities plaats voor haar opvolger.
Lees verder

Klimaatactivisten protesteren aan kantoren van Groen en Ecolo tegen subsidies voor gascentrales
De actiegroep Tegengas gaat niet akkoord met de subsidies die minister van Energie Tinne Van der Straeten (Groen) uittrekt voor de bouw van nieuwe fossiele gascentrales. Aan de kantoren van Groen en Ecolo in de Van Orleystraat in Brussel onthulde ze daarom spottend het nieuwe naambord "Groen/Ecolo, supported by Engie, Luminus, RWE, Eneco".
Lees verder

Brandon Mechele of Jan Ceulemans op het Monopoly-bord? Club Brugge krijgt eigen versie van beroemde spel en jij kan stemmen
Een exclusieve Monopoly-uitgave rond Club Brugge komt in het najaar op de markt. Aanleiding is de 130ste verjaardag van blauw-zwart. Om de 22 straatnamen vast te leggen, roepen de makers de hulp in van de fans.
Lees verder

Motivatie om maatregelen na te leven is lichtjes toegenomen, maar niet in Wallonië
De motivatie om zich aan de coronaregels te houden, is in ons land lichtjes toegenomen, blijkt uit het laatste rapport van de motivatiebarometer. Maar niet in Wallonië, waar amper 24 procent nog aangeeft erg gemotiveerd te zijn om de maatregelen te volgen. Ook in Vlaanderen is de groep zeer gemotiveerde personen trouwens beperkt tot 36 procent.
Lees verder

Amerikaans president Joe Biden in juni op bezoek in België
De Amerikaanse president Joe Biden zal in juni zijn eerste overzeese reis sinds zijn presidentschap afleggen. Biden zal naar het Verenigd Koninkrijk en naar ons land reizen, meldt het Witte Huis. Biden zal een bezoek brengen aan het NAVO-hoofdkwartier in Brussel en er deelnemen aan een EU-VS-top op 14 juni.
Lees verder

Dienstencheque-poetshulpen mogen job opschorten mét behoud van loon als werkplek niet coronaveilig is
Een dienstenchequewerknemer mag alvorens haar of zijn job aanvangt, zelf de gezondheidsrisico's van de werkplek inschatten en het werk onderbreken zolang het probleem niet is opgelost, mét volledig behoud van salaris. Dat heeft minister van Werk Pierre-Yves Dermagne (PS) na het Overlegcomité aangekondigd.
Lees verder