Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 april 2021

India noteert opnieuw dramatisch wereldrecord van aantal nieuwe besmettingen in 24 uur

HLN
India noteert opnieuw dramatisch wereldrecord van aantal nieuwe besmettingen in 24 uur
India registreerde vandaag voor de tweede dag op rij 's werelds hoogste aantal nieuwe coronagevallen in één dag. Ook het aantal doden door Covid-19 nam toe met droevige recordcijfers.
Lees verder

Nadège zoekt toenadering tot Meilandjes: "Dan vragen we haar toch op de koffie?"
Verscheurd van verdriet moest de familie Meiland vorige maand hun geliefde hond Bommel laten inslapen. Amper bekomen van dat trauma, kreeg de familie een bericht uit onverwachte hoek: voormalig 'Chateau Meiland'-huishoudster Nadège Coffinet deed een handreiking en condoleerde de familie met hun verlies. Tijd om de strijdbijl te begraven? Daar was niet iedereen het over eens.
Lees verder

Football Talk. Oplossing gezocht voor dure Bakkali - Ito fit voor finale
Het heeft er alle schijn van dat Beerschot de aankoopoptie op Zakaria Bakkali (25) niet zal lichten. Dat hoeft op zich niet te verbazen, want de Anderlecht-huurling kon tijdens zijn uitleenbeurt nooit echt indruk maken - hij speelde slechts 165 minuten. Bovendien heeft hij een jaarsalaris van 1,2 miljoen euro bruto, zelfs een fractie daarvan is voor een club als Beerschot onhaalbaar. Bij Anderlecht heeft Bakkali geen toekomst meer. Hij zat voor zijn transfer in de B-kern. Als Bakkali de komende weken al terugkeert naar RSCA zal de club wel een oplossing zoeken om hem te laten trainen, maar in principe zal dat niet met het A-team zijn. (KDC/PJC)
Lees verder

Nieuwe 'Dexter'-afleveringen krijgen eerste teaser
Kijkers van de serie 'Dexter' die het einde van de serie in 2013 niet konden waarderen, staan daar niet alleen mee. Ook hoofdrolspeler Michael C. Hall kijkt ontevreden terug op de finale van de show. Hij hoopt dat in de nieuwe miniserie die eraan komt, te kunnen rechttrekken. In een eerste teaser voor het nieuwe seizoen is zijn stem te horen.
Lees verder

Imperium Albert Frère doormidden gehakt: miljarden aan aandelen, kunst en een wijnhuis
Een van de grootste erfenissen ooit in ons land is proper verdeeld tussen de twee kinderen van voormalige rijkste Belg Albert Frère. Ze bezitten nu elk voor meer dan 3 miljard euro in vooral aandelen, maar ook jachtdomeinen, een wijnhuis en een karrenvracht kunst.
Lees verder

Timo Descamps maakt muzikale comeback: "Plots besefte ik hoe hard ik het allemaal miste"
Timo Descamps (34), die we nog kennen als bassist Jo uit de Ketnet-reeks 'Spring', door zijn rol als Gijs in de 'Familie' en uit het eerste seizoen van 'Steracteur Sterartiest' waarin hij de derde plaats behaalde, is terug van weggeweest. Na een bewogen carrière die hem naast Vlaanderen en Nederland zelfs tot in Amerika bracht, is Timo nu terug met 'Nu ik jou ken', zijn eerste nieuwe single in tien jaar.
Lees verder

Werken in de administratieve sector: hoeveel verdien je en welke functieprofielen hebben ze nodig?
Ben jij een organisatorisch talent met oog voor detail? Dan is een job in de administratieve sector vast iets voor jou. Jobat.be belicht de mogelijkheden en de lonen in deze veelzijdige branche.
Lees verder

Bittere familieruzie onder de allerrijksten: zoon moet moeder 87 miljoen euro betalen in vechtscheiding
De duurste vechtscheiding ooit is uitgelopen op een gevecht tussen moeder en zoon: Temur Akhmedov moet van het Britse Hooggerechtshof 75 miljoen pond (bijna 87 miljoen euro) aan zijn moeder betalen, omdat hij met zijn vader heeft samengespannen om een deel van diens vermogen voor haar verborgen te houden.
Lees verder

Kangoeroewonen steeds populairder, maar welke fiscale gevolgen heeft dat? Onze belastingexpert legt uit
De evolutie van de vastgoedmarkt heeft ertoe geleid dat meer en meer mensen op zoek gaan naar alternatieve woonvormen. Een van de woonvormen die de laatste jaren aan een sterke opmars bezig is, is het zogenaamde "zorgwonen", in de volksmond misschien beter gekend als het "kangoeroewonen". Daarbij creëert iemand een afzonderlijke woonentiteit om een hulpbehoevende persoon zoals de (groot)ouders te huisvesten en te verzorgen. Een nobele gedachte, maar welke fiscale gevolgen heeft dat? Onze belastingexpert Michel Maus belicht de voor- én nadelen.
Lees verder

Danny Vukovic supportert zondagnacht – vanaf 4u45 – vanuit Australië voor z'n ex-club: "Met een biertje erbij. Tegen de zenuwen"
In Sydney lijkt de coronasituatie helemaal onder controle, maskers dragen ze er enkel nog met carnaval. En dus geniet ex-Genkdoelman Danny Vukovic (36) met volle teugen van het leven en zijn gezin, dat binnen twee weken een nieuwe baby verwelkomt. Maar zondagavond – maandagochtend Sydney time – zit hij aan zijn tv-scherm gekluisterd met, jawel, een biertje in de hand.
Lees verder

Ze worden snel groot: prins Louis viert 3de verjaardag en daar hoort een nieuwe foto bij
Prins Louis wordt vandaag 3 jaar oud, en dat viert zijn moeder Kate Middleton met een nieuwe foto van het jongetje. Daarop is de kleine prins te zien op een rode fiets.
Lees verder

Koers bitcoin duikt voor het eerst sinds begin maart onder de 50.000 dollar
De cryptomunt bitcoin is vrijdag, voor de eerste keer sinds 8 maart, minder dan 50.000 dollar waard (zo'n 41.500 euro). De koers zakte vrijdagochtend op het handelsplatform Bitstamp tot een dieptepunt van zo'n 48.000 dollar (39.900 euro), om daarna weer iets te herstellen, maar onder de symbolische grens van 50.000 dollar te blijven.
Lees verder

Basketballer wordt op straat uitgedaagd om 'reus' te verslaan, waarna magistrale dunk volgt
De Amerikaanse YouTuber Tristan Jass had een plannetje voor een nieuwe video. Hij zette een basketbalring neer aan een sneakershop in Los Angeles en nam een "reus" mee om die te verdedigen. Maar Jass deed wel een gewaagde belofte: iedereen die z'n vriend wist te passeren en kon scoren met een dunk, kreeg van hem een paar schoenen naar keuze.
Lees verder

Een nieuwe wagen kopen? Zo kies je de goedkoopste autolening
Weinig mensen hebben genoeg spaarreserve om een nieuwe wagen in één ruk te kunnen bekostigen. Met een autolening moet je niet direct het volledige bedrag betalen, maar los je maandelijks een beetje af. Bijkomend voordeel: autoleningen zijn behoorlijk betaalbaar op dit moment. Spaargids.be gaat na hoe je de goedkoopste vindt.
Lees verder

Verlinden wil strengere quarantaine voor reizigers uit hoogrisicogebieden bekijken: "Volledig inreisverbod enkel zin op Europees niveau"
Twintig buitenlandse studenten uit India die in Aalst en Leuven een opleiding Verpleegkunde zouden volgen, blijken sinds hun aankomst begin vorige week in ons land besmet met de Indiase variant van het coronavirus. De studenten zitten nog altijd in quarantaine. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden wil een eventuele strengere quarantaine samen met de deelstaten bekijken. Een volledig inreisverbod heeft volgens de minister geen zin, als het niet op Europees niveau wordt geregeld.
Lees verder

Hoe Tourist LeMC voor zijn 'girl next door' viel. "Na mijn eerste gesprek met Marta wist ik: vasthouden en niet meer loslaten"
Zij schilderde zijn portret voor de hoes van zijn nieuwe plaat. Hij bezingt op 'Niemandsland' zijn liefde voor haar. Veertien jaar geleden viel Johannes Faes – aka Tourist LeMC – als een blok voor buurmeisje Marta Mataczynska. Sindsdien zijn ze onafscheidelijk en zetten ze drie zoontjes op de wereld. "Wij functioneren niet zonder elkaar."
Lees verder

Vermiste Duitse Isabella (16) in Parijs teruggevonden: "Ze weet niet meer wie ze is, ze herkent haar vader niet meer"
Duitsland is sinds deze week in de ban van de 16-jarige Isabella, die na een vermissing van twee weken ongedeerd in Frankrijk is aangetroffen. Het meisje lijdt vermoedelijk aan extreem geheugenverlies en weet niet wie ze is en wat er met haar is gebeurd. Haar vader vermoedt dat de amnesie het gevolg is van acute stress, veroorzaakt door de coronalockdown. De tiener wordt volgens de Duitse politie behandeld in een ziekenhuis in de buurt van haar geboorteplaats.
Lees verder

André van Duin rouwt nog om zijn man, maar sluit nieuwe relatie niet uit: "Ik zie mezelf alleen niet op Tinder zitten"
De 21-jarige Robbert Rodenburg scheert met zijn YouTube-serie 'Open Kaart' hoge toppen in Nederland. In de nieuwste aflevering, die sinds gisteren online staat, heeft hij niemand minder dan André van Duin (74) te gast. De zanger vertelt openhartig over zijn carrière, zijn coming-out, humor van toen en nu en natuurlijk zijn grote liefde Martin, die anderhalf jaar geleden overleed en om wie hij nog elke dag veel verdriet heeft.
Lees verder

VS onderzoeken nieuw sterfgeval na prik met coronavaccin Johnson & Johnson
De Amerikaanse gezondheidsdienst CDC heeft een onderzoek ingesteld naar nog twee patiënten die na vaccinatie met het Johnson & Johnson-vaccin ernstige klachten kregen. Een vrouw uit Oregon kwam te overlijden en in Texas belandde een vrouw in het ziekenhuis.
Lees verder

PROMOJAGERS SUPERTIP. Grote stockverkoop in oude Brantanowinkels: "Drie paar schoenen voor 20 euro in plaats van 95 euro"
Wie toe is aan nieuwe schoenen, kan koopjes doen in een aantal vroegere winkels van het failliete Brantano. Daar worden grote stockverkopen georganiseerd. De leden van Promojagers België zijn zeer enthousiast en beheerder Gunther Devisch maakt er deze week zijn supertip van voor de lezers van HLN.
Lees verder