Doorgaan naar hoofdcontent

IN BEELD. 35 jaar na de kernramp: zo zien Tsjernobyl en omgeving eruit

HLN
IN BEELD. 35 jaar na de kernramp: zo zien Tsjernobyl en omgeving eruit
Het is vandaag 35 jaar geleden dat een reactor van de kerncentrale in Tsjernobyl ontplofte. Tsjernobyl ligt nu in Oekraïne, niet ver van de grens met Wit-Rusland. Maar 35 jaar geleden maakte het gebied nog deel uit van de Sovjet-Unie, toen op 26 april een veiligheidstest van de koelinstallatie mislukte en om 1.23 uur 's nachts kernreactor 4 van de kerncentrale ontplofte.
Lees verder

Waarom is geld sparen via een spaarrekening wél een goed idee?
Ondanks het povere rendement blijft het spaarboekje voor veel Belgen de favoriete spaaroplossing. Welke voordelen biedt het en moeten we sowieso vrede nemen met de minimumintrest van 0,11%? Spaargids.be zocht het uit.
Lees verder

Steven Spielberg toont eerste trailer van 'West Side Story' tijdens Oscars
Regisseur Steven Spielberg heeft voor het eerst een trailer van zijn nieuwe film 'West Side Story' getoond. Dat deed hij vannacht, tijdens de uitreiking van de Oscars.
Lees verder

Davy uit 'Blind Getrouwd' besmet met coronavirus
Vorige week zagen we hoe het huwelijk tussen Davy en Hanne eindigde, maar er is nog meer slecht nieuws voor de politieambtenaar uit Gent. Davy Casteleyn (33) werd namelijk onlangs positief getest op het coronavirus.
Lees verder

KOERS KORT. Vingegaard is laatste schakel in Tourploeg van Jumbo-Visma
De Deen Jonas Vingegaard start komende zomer voor Jumbo-Visma in de Ronde van Frankrijk. De 24-jarige Vingegaard neemt de vrijgekomen plaats van Tom Dumoulin in. De Nederlander maakte eerder bekend een pauze in te lassen, waardoor hij dit jaar sowieso niet in de Tour start.
Lees verder

Junior Planckaert betrokken bij motorongeval: "Revalidatie zal maanden duren"
Afgelopen weekend had Junior Planckaert (28), de jongste zoon van Eddy en Christa, een motorongeval. Dat laat de familie weten via een persbericht.
Lees verder

Turkije arresteert ruim 500 mensen in verband met mislukte staatsgreep
In Turkije zijn arrestatiebevelen uitgevaardigd tegen 532 mensen, voornamelijk militair personeel in actieve dienst, wegens vermoedelijke betrokkenheid bij een poging tot staatsgreep. Dat meldt het staatspersagentschap Anadolu maandag.
Lees verder

Op bezoek bij de man die Eden Hazard en andere sterspelers kapt: "Nooit één les gevolgd om kapper te worden"
Eden Hazard, Thibaut Courtois, Kylian Mbappé, Paul Pogba, Kun Agüero, Pierre-Emerick Aubameyang... De grootste balkunstenaars op deze planeet hebben één ding gemeen: Ahmed Alsanawi (29) knipt hun haar. We gingen op bezoek bij de man die is opgegroeid in hartje Bagdad, werd buitengeschopt in Londense scholen, maar afgelopen zaterdag voor de 'comeback-coupe' van Eden Hazard zorgde.
Lees verder

Waarom Real-Chelsea niet alleen om Hazard of Courtois draait, ook om hun voorzitter: "Hij is de Black Knight van het voetbal"
Plots zongen protesterende Chelsea-fans zijn naam. Engelse media dreven de spot. Meer dan over 'slang' Courtois of over verloren zoon Hazard draait Real Madrid-Chelsea ook om de schofferende ingenieur achter de Super League: Florentino Pérez. Portret van een machtige zakenman en sluwe voorzitter die in Madrid iedereen in zijn zak heeft zitten: "Hij zou zelfs vrienden maken in de hel."
Lees verder

Waarom Real Madrid-Chelsea niet alleen om Hazard of Courtois draait, ook om hun voorzitter
Plots zongen protesterende Chelsea-fans zijn naam. Engelse media dreven de spot. Meer dan over 'slang' Courtois of over verloren zoon Hazard draait Real Madrid-Chelsea ook om de schofferende ingenieur achter de Super League. Florentino Pérez, witte ridder die zich als 'Black Knight' gedraagt.
Lees verder

"Niet-religieuze kerk" aangeklaagd voor het verkopen van bleekwater als supermedicijn
Een jury in Florida, Verenigde Staten, heeft een man en zijn drie zonen aangeklaagd voor het aanraden van een 'onbewezen en mogelijks schadelijke' oplossing als geneesmiddel voor corona, kanker, autisme, de ziekte van Alzheimer en andere. Het middel bevatte een giftige bleekoplossing.
Lees verder

Zaak rond Schild & Vrienden voor onbepaalde tijd uitgesteld
De zaak rond Schild & Vrienden is voor onbepaalde tijd uitgesteld. Dat besliste de Gentse raadkamer maandagochtend. In de zaak vraagt het parket de verwijzing voor Dries Van Langenhove en acht andere leden van de groepering. Van Langenhove vroeg vorige week nog om bijkomend onderzoek gezien de beslissing van onderzoeksrechter Annemie Serlippens om zich terug te trekken na een wrakingsverzoek.
Lees verder

Gilles De Bilde ziet in Refaelov een meerwaarde voor Anderlecht: "Hij heeft nog veel honger"
Exit Lior Refaelov (35) bij Antwerp. De spelverdeler trekt transfervrij naar Anderlecht. Een goede zaak voor paars-wit, oordeelt VTM-analist Gilles De Bilde.
Lees verder

Organisaties van Navalny krijgen werkverbod opgelegd door Openbaar Ministerie
De organisaties van de opsloten Kremlincriticus Aleksej Navalny mogen niet meer actief zijn, meldt zijn team. Een rechtbank in Moskou heeft een werkverbod opgelegd, zei de directeur van de anticorruptiestichting van Navalny, Ivan Zjdanov.
Lees verder

'Bridgerton'-ster Phoebe Dynevor bevestigt relatie met Pete Davidson
Geen knappe hertog voor 'Birdgerton'-ster Phoebe Dynevor (26), wél een toffe komiek. De actrice werd deze week zij aan zij gespot met 'Saturday Night Live'-gezicht Pete Davidson (27). De twee komen nu openlijk uit voor hun relatie.
Lees verder

Tiesj Benoot mikt vanaf volgend jaar op het rondewerk, maar wil zeker ook terugkeren naar Luik: "In een superdag kan ik mee"
Tiesj Benoot (27) sloot gisteren een belangrijk hoofdstuk in zijn carrière af. Dit was de laatste keer dat hij een voorjaar afwerkte als klassieke coureur, volgende jaar focust hij op de rittenkoersen.
Lees verder

Amerikaanse taxibedrijven boomen door Canadese reizigers die verplichte hotelquarantaine in hun land liever omzeilen
Wie Canada invliegt, moet verplicht veertien dagen in quarantaine, waarvan drie dagen op eigen kosten in een hotel. Canadezen die naar hun land terugkeren, vliegen daarom liever op een bestemming in een Amerikaanse grensstaat om van daaruit de taxi te nemen naar Canada. Voor taxibedrijven daar is deze heropleving welgekomen.
Lees verder

Het turbulente leven van André Hazes senior (deel 1): moeilijke jeugd door dronken vader met losse handjes
Volkszanger André Hazes senior, die in 2004 overleed aan een hartstilstand, zou normaal dit jaar 70 geworden zijn. Om die bijzondere mijlpaal te vieren zendt de Nederlandse zender NPO3 de omstreden docuserie 'Kleine Jongen' uit. Ook wij blikken in vier delen terug op het turbulente leven van de cultfiguur. In deel 1 focussen we op z'n moeilijke kindertijd, gekenmerkt door armoede en een agressieve en dronken vader. "Op school weigerde André zich uit te kleden, zich schamend voor zijn blauwe plekken."
Lees verder

Staf en Mathias Coppens gaan in de donker barbecueën in een grot
Staf, Mathias, Beau en Nora trekken in de donker naar een grot om vuur te maken en te barbecueën in Camping Coppens. Mathias is helemaal onder de indruk. "Waar ben jij hier terecht gekomen? Hoe cool is dat, precies een film", zegt hij.
Lees verder

Oprah Winfrey kan ook zelf lachen om de 'meme' die ze geworden is dankzij Harry & Meghan: "Ik was écht zo geschrokken"
Vele mensen zijn geschrokken van de schokkende uitspraken die prins Harry (36) en Meghan Markle (39) deden op de bank bij Oprah Winfrey, niet in het minst Oprah zelf. Zij sprak zich zopas uit over het controversiële gesprek met de ex-royals: "Ik had zelf niet ingeschat wat voor een impact het zou hebben."
Lees verder