Doorgaan naar hoofdcontent

Hoe kraanman 'Johnny Cash' zijn bijnaam alle eer aandeed: drugsmaffia heeft veel geld over voor de juiste mannetjes i...

HLN
Hoe kraanman 'Johnny Cash' zijn bijnaam alle eer aandeed: drugsmaffia heeft veel geld over voor de juiste mannetjes in de haven
De Antwerpse haven gaat alweer een recordjaar tegemoet. Op nog geen half jaar tijd is al 41 ton cocaïne onderschept, in 2020 lag het record voor een heel jaar op een totaal van 65,4 ton. Het is een crimineel mierennest aan de poort van Europa. Van de dokwerker tot de uithaler, de drugsmaffia heeft op elke verdieping van het mierennest wel een mannetje zitten. Een blik achter de schermen van de cokeroute: de poort van Europa.
Lees verder

Gestolen pincodes, afluisterapparatuur in computers en het 'switchen' van containers: zo geraakt de coke in Antwerpen in de 'juiste' handen
Info over een drugscontainer: 50.000 euro. Een container verplaatsen: ook 50.000 euro. Sportzakken vol coke naar een veilige container verhuizen: nog eens 50.000 euro. Van de dokwerker tot de uithaler: op elke verdieping van het criminele mierennest in de Antwerpse haven heeft de drugsmaffia een mannetje zitten. En sommigen zijn beter in hun 'ding' dan anderen. Zo deed kraanman Nawil T. - alias Johnny Cash - zijn bijnaam alle eer aan. Of hoe er véél geld geschept kan worden in Antwerpen, de poort naar Europa op de cokeroute. "Ik krijg meestal een seintje van de uithalers via mijn persoonlijke contacten."
Lees verder

Anouck Luyten beleeft doorbraak als valse halfzus in 'Lisa': "Ik kom veel meer als een bitch over dan ik dacht, dat is toch wennen"
'Dat is geen lief meisje, ik zie het aan haar ogen', kreeg ze al te horen van kijkers. De aandacht is nieuw voor Anouck Luyten (30), de Antwerpse actrice die nu al maanden zorgt voor een flinke dosis pit in telenovelle 'Lisa'. Als de valse halfzus Katja beleeft ze, na zeven magere jaren in het vak, haar grote doorbraak. "Ik heb aan stoppen gedacht", geeft ze toe.
Lees verder

OVERZICHT. Gemiddeld aantal ziekenhuisopnames daalt licht
Het gemiddelde aantal mensen dat elke dag met Covid-19 wordt opgenomen in het ziekenhuis, daalt weer licht. Ook het gemiddelde aantal nieuwe besmettingen daalt verder, terwijl het aantal overlijdens nog altijd oploopt. Dat blijkt uit de gegevens van gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Olympiërs blijven ook na overlegcomité onzeker over timing vaccin
De Belgische olympiërs kregen ook na het Overlegcomité gisteren geen duidelijkheid over een versnelde timing van hun vaccinatie. De delicate kwestie kwam niet ter sprake, maar staat wel komende maandag op de agenda van de Interministeriële Conferentie van Volksgezondheid.
Lees verder

Amerikaanse regering bereidt nieuwe sancties voor tegen Rusland
De Amerikaanse regering bereidt een nieuw pakket van sancties tegen Rusland voor. De regering-Biden maakt die naar verwachting vandaag bekend. Volgens ingewijden zullen zowel Russische personen als Russische entiteiten worden geraakt door de sancties.
Lees verder

"Democraten willen Amerikaans Hooggerechtshof uitbreiden met 4 rechters"
De Democraten in het Amerikaanse parlement presenteren donderdag een wetsvoorstel om het aantal rechters in het Hooggerechtshof uit te breiden van 9 naar 13. Dat meldt nieuwssite The Intercept op basis van drie ingewijden.
Lees verder

Brabantse Pijl was voorsmaakje op WK, dat liefst 50 hellingen telt: "Wordt een heel zware koers"
De Brabantse Pijl gaf gisteren al een klein voorproefje van wat we op het WK gaan krijgen. De lokale lus in Overijse overlapt voor een groot stuk met de zogenaamde Flandrien-lus van eind september. De conclusie van de renners: "Het wordt een zwaar WK."
Lees verder

Zonnig aan zee maar regen of zelfs hagel in binnenland
Het is donderdagochtend op de meeste plaatsen droog met nog enkele brede opklaringen. In het noordwesten en uiterste noorden is er meer bewolking en vallen er buien die mogelijk een winters karakter kunnen aannemen. In de loop van de dag wordt het vooral in het binnenland wisselend bewolkt met enkele lokale buien. Aan zee wordt het dan zonnig. We halen maxima van 5 graden in de Hoge Venen tot 9 à 10 graden in het westen van het land, zegt het KMI.
Lees verder

De immense erfenis van Luciano: waar zou Antwerp staan zonder 'Godfather' D'Onofrio?
Nog anderhalve maand. En dan stopt, op 1 juni, de samenwerking tussen Luciano D'Onofrio en Antwerp. Tenminste, op voorwaarde dat één van beide partijen dat per aangetekend schrijven aangeeft. Anders wordt wat de voorbije vier jaar een zeer vruchtbare verbintenis was, met nog een jaar verlengd. Maar of het zover komt...
Lees verder

Elise Mertens kreeg al coronavaccin in Charleston
In tegenstelling tot de meeste van haar olympische collega's heeft Elise Mertens (WTA 17) wel al haar coronavaccin gekregen. Dat gebeurde vorige week op het WTA-toernooi van Charleston, waar de deelneemsters, eenmaal verloren, een injectie met het vaccin van Johnson & Johnson kregen aangeboden.
Lees verder

Brouwers zien 8 mei zitten: "Er zullen 20 miljoen pinten klaarstaan"
We mogen op 8 mei weer een frisse pint pakken op een terrasje, zo besliste het Overlegcomité gisteren. Maar zal dat ook écht kunnen, want het brouwproces van een pint neemt vier tot zes weken tijd in beslag? "Geen zorgen, tegen 8 mei zullen er 20 miljoen pinten klaarstaan", verzekert AB Inbev de bierliefhebber in Het Nieuwsblad.
Lees verder

Roxeanne Hazes niet te spreken over docu rond haar vader: "Niet akkoord met gebruik van privébeelden"
Woensdagavond werd de eerste aflevering van de documentaire 'Kleine jongen - het echte leven van André Hazes' uitgezonden en die zorgde meteen al voor enkele problemen. De makers van de docu hebben namelijk een reeks privébeelden gebruikt en daar is dochter Roxeanne Hazes (28) allesbehalve blij mee.
Lees verder

Roxeanne Hazes niet te spreken over de docu over haar vader: "Niet akkoord met gebruik van privébeelden"
Woensdagavond werd de eerste aflevering van de documentaire 'Kleine jongen - het echte leven van André Hazes' uitgezonden en die zorgde meteen al voor enkele problemen. De makers van de docu hebben namelijk een reeks privébeelden gebruikt en daar is dochter Roxeanne Hazes (28) allesbehalve blij mee.
Lees verder

Geen paniek ondanks louche geldstromen: hoe Moeskroen voor de zesde keer in zeven jaar via het BAS wil overleven
Voor de zesde keer in zeven jaar moet Excel Moeskroen voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) zijn licentie zien te halen. De licentiecommissie heeft die gisteren andermaal niet toegekend. Krijgt de club in beroep geen vergunning om volgend seizoen profvoetbal te spelen, dan zakt het naar 1ste Amateur. Maar ondanks de louche geldstromen panikeren de Henegouwers niét.
Lees verder

Wel pensioenleeftijd, maar geen zin om te stoppen met werken? Dit moet je weten
Rondkomen van je pensioen? Voor veel mensen zal het verre van evident zijn. Daarnaast heeft ook niet iedereen zin om op pensioenleeftijd meteen te stoppen met werken. Als je nog wil blijven werken, zijn er wel enkele belangrijke spelregels om in acht te nemen. Jobat.be somt ze op.
Lees verder

Job kwijt door corona, een relatiebreuk en een hypotheek af te betalen: dit is hoe de 44-jarige Nick het aanpakt
Onze redacteur vraagt elke week aan enkele Vlamingen hoeveel ze verdienen. Het afgelopen jaar zat Nick Mathé (44) in de hoek waar de zwaarste klappen vielen. De coronacrisis kostte de event organiser zowat 80% van zijn omzet. Bovendien kwam de overheid, na het stuklopen van zijn relatie, ook nog eens aankloppen voor een fikse miserietaks op zijn huis. Toch bekijkt Nick het leven van de zonnige kant. Terwijl de hele evenementensector in zwaar weer blijft steken, grijpt hij volop nieuwe kansen. "Bij de pakken blijven zitten is niks voor mij."
Lees verder

Bernard Tapie klaagt Luikse advocaat aan voor fraude
De Franse zakenman Bernard Tapie heeft een klacht ingediend tegen een Luikse advocaat en universiteitsprofessor voor juridische oplichting op het Belgische en Franse grondgebied. Dat schrijft Le Soir. De soort van oplichting ("escroquerie au jugement") wordt in het Franse strafrecht gebruikt wanneer iemand "frauduleuze manoeuvres uitvoert gericht op het misleiden" van de rechters en de rechtbanken.
Lees verder

Amerikaanse klimaatgezant Kerry in China voor topoverleg
De Amerikaanse klimaatgezant John Kerry is aangekomen in Shanghai voor overleg met zijn Chinese collega's. Dat gebeurt achter gesloten deuren in een hotel, meldt het Amerikaanse consulaat. Op de agenda staat naast klimaatbeleid vermoedelijk ook de internationale klimaattop die later dit jaar gehouden moet worden in het Britse Glasgow.
Lees verder

Originele Liegebeest-pop kende een tragisch einde
In de jaren tachtig was 'Het Liegebeest' gedurende 67 afleveringen te zien op televisie, maar in 1987 verdween de bekende pop uit de aandacht. Tot deze week, want bij Radio 2 besloten ze om het groene slangenmonster nog eens naar boven te halen. Tot grote vreugde van de fans, want zij zijn het groene mannetje duidelijk nog lang niet vergeten.
Lees verder