Doorgaan naar hoofdcontent

Heeft het zin om dure collageencrèmes te smeren? “Volgens de beauty-industrie is het de sleutel tot de eeuwige jeu...

HLN
Heeft het zin om dure collageencrèmes te smeren? "Volgens de beauty-industrie is het de sleutel tot de eeuwige jeugd"
Je kan het spuiten, slikken én smeren. Je vindt het in de supermarkt, in de superdeluxe parfumerie en in de biowinkel. Collageen is tegenwoordig overal, behalve op de plaats waar we het zouden willen: in onze huid. Maar wat doet het precies, is het zijn iconische status waard en welke producten gebruik je het best? Onderzoekarts Jetske Ultee licht toe.
Lees verder

Eerste Europese supercomputer gelanceerd in Slovenië
In de Sloveense stad Maribor is dinsdag de allereerste Europese supercomputer in werking gesteld. Vega, zoals de infrastructuur heet, beschikt over een snelheid van 6,9 petaflops en moet het wetenschappelijk onderzoek en de innovatie in de Europese Unie een boost geven.
Lees verder

Pep Guardiola haalt uit naar Super League ("Dit is niet eerlijk") en UEFA: "Ook zij denken louter aan zichzelf"
Na Jürgen Klopp gisteren toont ook Pep Guardiola zich -voorlopig- een bijzonder koele minnaar van de Super League. "Als er geen verband is tussen inzet en beloning, dan kan je toch niet over sport spreken?" Op nieuws over de blessure van De Bruyne, wiens enkel gisteren onder de scanner ging, blijft het wachten.
Lees verder

ING geeft geen rente meer op spaargeld boven 250.000 euro, klanten met meer dan 500.000 euro moeten stuk terugbetalen
ING geeft vanaf 1 juli geen rente meer op spaargeld boven 250.000 euro. Vanaf 500.000 euro zal een negatieve rente van 0,5 procent toegepast worden. Dat betekent dat klanten dus moeten betalen voor hun spaargeld.
Lees verder

Kremlin klaagt over "massale anti-Russische psychose" in Westen
Het Kremlin heeft in verband met zijn vele internationale conflicten zijn beklag gedaan over een "massale anti-Russische psychose" in talrijke landen. "Tussen Moskou en een reeks staten treedt de jongste tijd een zekere spanning op", zei Kremlinwoordvoerder Dmitri Peskov dinsdag volgens het Russische staatspersbureau Tass.
Lees verder

Simon Yates rondt fenomenale solo af in Tour of the Alps, Froome verliest andermaal veel tijd
Simon Yates heeft de tweede etappe van de Tour of the Alps aan zijn erelijst toegevoegd. De 28-jarige Brit van Team BikeExchange was de beste na een pittige etappe met 2.500 hoogtemeters en is de nieuwe leider. Zijn landgenoot Chris Froome moest het peloton net als gisteren vroeg laten rijden. Komt het ooit nog goed met de viervoudige Tour de France winnaar?
Lees verder

Kamer vraagt erkenning patiënten met langdurige Covid-klachten
De regering moet patiënten met langdurige Covid-klachten erkennen en ondersteunen. Dat staat in een resolutie die dinsdag unaniem groen licht heeft gekregen in de Kamercommissie Gezondheid. Binnenkort buigt de plenaire Kamer zich nog over de tekst.
Lees verder

"De vlammen die door het dak sloegen... die aanblik deed echt pijn": verlies van kapel is zware klap voor Zusters van Liefde
Nadat de 21 Zusters van Liefde dinsdag wat bekomen waren na de hectiek van de zware brand kwam ook het besef dat ze niet alleen persoonlijke spullen, maar ook hun geliefde kapel kwijt zijn. "De plaats waar we samen zingen en bidden, in gedachten verzinken... daar blijft niets meer van over", zegt zuster Annie Vandenberghe. Bisschop Lode Aerts kwam de kloosterzusters persoonlijk een hart onder de riem steken.
Lees verder

Tadej Pogacar trekt met vertrouwen richting de Ardennen: "Ik hou van deze klassiekers"
Tadej Pogacar is een van de topfavorieten voor de Waalse Pijl van morgen en Luik-Bastenaken-Luik van zondag. De Tourwinnaar vertelde over zijn liefde voor de klassiekers, het sterke blok van UAE Team Emirates en de tweestrijd met Primoz Roglic. "Als je goed recupereert, kun je lang goed zijn", aldus de 22-jarige Sloveen.
Lees verder

Charleroi neemt afscheid van Karim Belhocine
Er komt een einde aan de samenwerking tussen Charleroi en Karim Belhocine (43). De trainer werkt nog wel het resterende oefenprogramma af met de Zebra's, die zich na een erg teleurstellende tweede competitiehelft niet konden plaatsen voor de play-offs. Het contract van de gewezen voetballer liep eind dit seizoen ook af in het Stade du Pays.
Lees verder

Hollywoodjournalisten klappen uit de biecht over de vervelendste sterren: "Sinds 1996 op de zwarte lijst van Tom Cruise"
Dat 'Bridgerton'-ster Regé-Jean Page (31) niet te zien zal zijn in het tweede seizoen van de populaire Netflix-reeks heeft volgens de geruchtenmolen weinig te maken met een overvolle agenda, maar wel met een overdaad aan kapsones. Page is zeker niet de eerste en enige celeb die het al eens uithangt. Onze Hollywoodreporter legde haar oor te luisteren bij enkele collega's. "Bruce Willis is de ultieme klootzak."
Lees verder

Kapot kledingstuk? 'Visible mending' is de nieuwe modetrend voor wie niet houdt van weggooien
Anno 2021 is het not done om oude kleren weg te gooien. Ze een tweede, derde of vierde leven geven: cool. En scheurtjes, gaatjes of andere slijtage? Die herstel je met naald en draad en dat mag nu zelfs extra zichtbaar zijn. 'Visible mending' is helemaal hip: laat je inspireren door deze creatieve voorbeelden.
Lees verder

SHOWBITS. Gravin Eloise moet haar kamer opruimen en hint Billie Eilish naar nieuwe muziek?
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Björn van ABBA: "Geen biopic zolang ik leef"
Zolang Agnetha Fältskog, Benny Andersson, Anni-Frid Lyngstad en Björn Ulvaeus nog leven, is er weinig kans dat er ooit een biografische film over de band komt. Dat laat Björn (75) weten aan BBC.
Lees verder

Spanningen in Noord-Ierland: bom ontdekt onder wagen van politieagente
In de Noord-Ierse gemeente Dungiven is een explosief ontdekt onder de wagen van een agente. De politie beschouwt het voorval als een aanval op het korps. Er is een onderzoek gestart.
Lees verder

LIVE. Bayern zegt neen tegen een Super League - Britse overheid bekijkt "alle mogelijkheden" om Super League tegen te houden
Het Europese voetbal davert op zijn grondvesten na de bekendmaking van de plannen voor een Super League. Welke clubs staan achter deze nieuwe competitie en wat vertellen de meest prominente stemmen? Hoe reageert de UEFA? U volgt het allemaal in onderstaande liveblog.
Lees verder

Verdeelde reacties op voorstel elektrische bedrijfwagens
AVERE, de belangengroep voor elektromobiliteit, reageert "uitermate tevreden" op het voorstel van minister van Financiën Vincent Van Peteghem, die wil dat elektrische bedrijfswagens tegen 2026 de norm worden. Leasemaatschappij LeasePlan België noemt het wetsvoorstel dan weer tegelijk hoopvol en teleurstellend.
Lees verder

Hotel Hans Otten vormt decor voor nieuwe misdaadreeks 'Hidden Assets'
De opnames van de internationale misdaadserie 'Hidden Assets', in 2022 te zien op Streamz, zijn in volle gang. Momenteel wordt er in Antwerpen gefilmd, in het hotel van Hans Otten (50).
Lees verder

Geen mondmaskers op de Oscars
Komende zondag vindt de uitreiking van de Oscars plaats en daarbij zal het publiek geen mondmaskers moeten dragen. Tijdens de ceremonie gelden de regels voor film- en televisieopnames en dat betekent dat maskers niet nodig zijn voor mensen die op beeld verschijnen. Tijdens de reclameblokken en pauzes moeten de gasten wel een mondmasker aandoen.
Lees verder

Rusland houdt manoeuvres met oorlogsschepen en straaljagers op Zwarte Zee
Meer dan 20 Russische oorlogsschepen voerden dinsdag, samen met de luchtmacht, manoeuvres uit in de Zwarte Zee. De oefening vond plaats op een moment dat de ongerustheid groeit over het toenemende aantal Russische militairen aan de grens met Oekraïne.
Lees verder