Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 april 2021

Hangjongeren tonen geslachtsdeel en vallen kinderen en lesgeefster kunstacademie lastig

HLN
Hangjongeren tonen geslachtsdeel en vallen kinderen en lesgeefster kunstacademie lastig
Op het speelpleintje aan de Houtemse bibliotheek hebben enkele hangjongeren kinderen en een lesgeefster van de kunstacademie lastiggevallen. Minstens één van hen toonde daarbij ook zijn geslachtsdeel.
Lees verder

Deze zomer op vakantie met een mobilhome? Zo kan u ervoor lenen
Er is geen geknipter reisvervoer in coronatijden dan de mobilhome. Kneuterigheid ten top of juist très cool? De Belg lijkt toch vooral de laatste mening toegedaan. De camper kon de afgelopen jaren al op een groeiende interesse rekenen, maar lijkt vandaag nog populairder dan ooit tevoren. Goedkoop zijn ze dan weer niet, maar gelukkig kan u naar de bank voor een lening. Spaargids.be zocht uit waar u rekening mee moet houden.
Lees verder

'Thuis'-collega's rouwen om Rik Andries: "Ik ben zelfs nog even verliefd op hem geweest"
De ploeg van 'Thuis' rouwt. Hun pionier Rik Andries is op 84-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. Zijn voormalige collega's reageren: "Een goed acteur, maar ook enorm charmant."
Lees verder

Geen Pallas of Volxus: "Het gebouw blijft gewoon 'Vooruit', kunstencentrum verandert wel van naam"
Het Gentse kunstencentrum dat Vooruit heette tot een politieke partij de naam inpikte, had zelf beslist om van naam te veranderen. Het publiek kon kiezen uit twee nieuwe namen Pallas of Volxus. Maar door de luide kritiek op deze kandidaten, heeft 'Vooruit' gekozen om de fysieke plek, het gebouw dus, 'Vooruit' te blijven noemen. "Enkel het kunstencentrum verandert van naam", aldus woordvoerder Mieke Dumont.
Lees verder

Geen Pallas of Volxus: "Het gebouw 'Vooruit' blijft gewoon 'Vooruit', kunstencentrum verandert wel van naam"
Het Gentse kunstencentrum dat Vooruit heette tot een politieke partij de naam inpikte, had zelf beslist om van naam te veranderen. Het publiek kon kiezen uit twee nieuwe namen Pallas of Volxus. Maar door de luide kritiek op deze kandidaten, heeft 'Vooruit' gekozen om de fysieke plek, het gebouw dus, 'Vooruit' te blijven noemen. "Enkel het kunstencentrum verandert van naam", aldus woordvoerder Mieke Dumont.
Lees verder

Paul D'Hoore geeft beleggingsadvies: "DEME staat klaar om op de volgende trein te springen: het aanleggen van windmolenparken op zee"
Beginnen met beleggen maar geen idee welke aandelen je nu het best koopt? Of zit je al op de beurs en ben je benieuwd in wat je momenteel het best investeert of wat je beter links laat liggen? Onze geldexpert Paul D'Hoore volgt de beursgang op de voet en tipt elke week drie aandelen waar je zeker wél of net niet moet in beleggen.
Lees verder

'Cheap Nordic Houses' doet je wegdromen bij betaalbaar Scandinavisch vastgoed: "De hygge druipt ervan af"
De woningprijzen in België vliegen de pan uit. Voor zij die op zoek zijn naar een stekje of er gewoon van houden om door immosites te scrollen, is dat pijnlijk. Zo veel moois, maar zo onbetaalbaar. Dan is het een pak fijner om door de Instagramaccount 'Cheap Nordic Houses' te scrollen. Prachtige Scandinavische stulpjes, te koop voor een prikje: goed voor een portie heerlijk wegdromen.
Lees verder

RECONSTRUCTIE. Hoe de naam Vooruit ironisch genoeg een bittere strijd werd tussen cultuur en politiek. Is er een compromis in zicht?
Is er een oplossing in de maak voor de bittere strijd om de naam Vooruit tussen het befaamde Gentse Kunstencentrum en de voormalige sp.a van 'wonderboy' Conner Rousseau? Het lijkt er alle schijn van te hebben, want in Gent zijn ze met een compromis op de proppen gekomen. Lees hieronder hoe zowel politiek en cultuur zich ironisch genoeg verloor in een gevecht om een woord dat eigenlijk niets dan positivisme moet uitstralen. Of hoe een groepje letters toch zoveel meer kan betekenen.
Lees verder

James Wade, de volgende horde van 'Dancing Dimi' die samen is met walk-on girl en bipolaire stoornis heeft: "Ik brak mijn huis af en kocht er auto's mee"
Een machine, maar ook iemand die kampt met een bipolaire stoornis en steun vond bij een walk-on girl. James Wade (38), de volgende opponent van Dimitri Van den Bergh in de Premier League darts, heeft al wat watertjes moeten doorzwemmen. "Soms ben ik erg gelukkig en ziet alles er perfect uit. Maar dan slaat mijn stemming plots om."
Lees verder

Basic-Fit verliest vijfde van abonnees
De uitbater van fitnessketen Basic-Fit blijft zwaar lijden onder de gevolgen van het coronavirus en is in een jaar tijd een vijfde van zijn abonnees kwijtgeraakt. In het eerste kwartaal van dit jaar bleef 94 procent van de zaken in België, Frankrijk, Luxemburg, Nederland en Spanje dicht. In België gaat het om 192 fitnesscentra.
Lees verder

Agenten eisen schadevergoeding van jongere die flessen wierp naar politie op aprilvisfestival 'La Boum'
Een van de jongeren die na het ondertussen beruchte nepfestival 'La Boum' werd opgepakt voor geweldpleging tegen de politie is vandaag voor de rechter moeten verschijnen. Het dossier werd echter uitgesteld op vraag van de verdediging en omdat de rechtbank de verklaring van twee betrokken politiemensen wil laten vertalen.
Lees verder

Volgende maand al 100 man binnen: Vlaamse regering trekt met exitplan van eventsector naar Overlegcomité
De Vlaamse regering zal morgen een exitplan van de eventsector op de tafel van het Overlegcomité leggen. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Volgens het plan kunnen er in mei al concerten plaatsvinden met 100 bezoekers binnen of 200 bezoekers buiten.
Lees verder

Europees Hof van Justitie: "Geen compensatie wanneer vlucht wordt afgeleid naar nabijgelegen luchthaven"
Vliegtuigpassagiers hebben geen recht op een compensatie wanneer hun vlucht wordt afgeleid naar een nabijgelegen luchthaven. De luchtvaartmaatschappij moet dan wel de transferkosten betalen. Dat staat in een uitspraak van het Europees Hof van Justitie.
Lees verder

Ben Tulett: van wereldkampioen veldrijden bij de junioren tot ontdekking van de Ardense klassiekers
Bij de meeste wielerliefhebbers doet de naam Ben Tulett een belletje rinkelen. De nu negentienjarige Brit werd zowel in 2018 als in 2019 wereldkampioen veldrijden bij de junioren, maar hij kan meer dan crossen alleen. Zowel in de Amstel Gold Race als in de Waalse Pijl reed hij zich in de kijker. In de Amstel Gold Race finishte hij in de groep achter Van Aert, Pidcock en Schachmann. Gisteren klauterde hij naar een twaalfde plaats op de Muur van Hoei.
Lees verder

Marc Van Ranst: "Zou moedig zijn om te wachten met versoepelen tot drempelwaarde van 500 patiënten op intensieve zorg bereikt is"
Het zou een moedige beslissing zijn om te wachten met versoepelen tot wanneer de vooropgestelde drempelwaarde van 500 patiënten op intensieve zorg bereikt is. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in de aanloop naar het Overlegcomité morgen. "Mijn advies voor morgen is: wees voorzichtig en wees wijs."
Lees verder

IN KAART. Positiviteitsratio in Wallonië en in Limburg boven 10 procent. Bekijk hier de situatie in uw regio
Het aantal nieuwe coronabesmettingen in ons land stijgt licht, het aantal ziekenhuisopnames stagneert. Het reproductiegetal komt opnieuw net boven de 1 uit. Deze grafieken en kaarten tonen hoe de situatie in uw provincie en gemeente evolueert.
Lees verder

ASSISEN. Anderhalf jaar na moord op Ellen (37) kampt bedrogen echtgenoot nog steeds met geheugenverlies: "We hadden seks, ik viel in slaap en plots zat ik met een ijzeren staaf naast haar op bed"
Het boterde al maanden niet meer tussen Pol Mistiaen (46) en z'n echtgenote Ellen D'Hooghe (37). Zij had in april 2019 terug vlinders gekregen voor een jeugdliefde, maar durfde haar huwelijk niet opblazen. Haar echtgenoot dreigde immers met zelfmoord en zou hun 12-jarige zoontje meenemen in de dood. Enkele maanden later besloot Ellen toch een punt te zetten achter de relatie. Mistiaen ontspoorde compleet en bracht haar op gruwelijke wijze om het leven. "Maar hoe precies herinner ik me niet meer", zegt de Oekenaar, die vanaf vrijdag terechtstaat in het Brugse assisenhof.
Lees verder

Klaar met seksisme: Duitse turnsters trekken op EK lange broek aan
Duitse turnsters grijpen het EK in Basel aan om een statement te maken tegen seksisme. Sarah Voss droeg op de openingsdag een turnpak met lange mouwen en lange pijpen. Haar landgenoten Elisabeth Seitz en Kim Bui hebben aangekondigd morgen in de meerkampfinale het voorbeeld van Voss te volgen.
Lees verder

De Bilde en Van Damme zien hoe Super League moest plooien voor de fans: "Voetbal is nu eenmaal passie en emotie"
In de nieuwste HLN SPORTCAST hebben analist Gilles De Bilde en ex-voetballer Jelle Van Damme het over het fiasco van de Super League. Beide heren stellen dat passie en emotie het gehaald hebben van het grote geld.
Lees verder

'Blind Gekocht': eerste huis-onthulling voor Kobe en het is al meteen een met tranen in de ogen
Gisterenavond zagen we in 'Blind Gekocht' het huis waarin Linda en haar zoontje Daan nieuwe herinneringen kunnen maken. Een heel emotioneel moment waarbij ook Kobe, Bart en Béa een traantje moesten wegpinken.
Lees verder