Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 april 2021

Gemeente Zottegem: Infocampagne voor jongeren: Praten helpt!

Infocampagne voor jongeren: Praten helpt!
Jong zijn in tijden van corona is niet gemakkelijk. Het sociaal leven staat op een heel laag pitje en veel activiteiten kunnen niet doorgaan, het is een heel moeilijke periode voor heel wat jongeren. Om hen te ondersteunen in deze vreemde tijden lanceert Stad Zottegem de campagne 'Praten helpt', om hen te informeren over de verschillende hulporganisaties waar ze anoniem en gratis terecht kunnen met al hun vragen en problemen.
Lees verder

Infosessie gemeenteraad maandag 3 mei: livestream
Op maandag 3 mei 2021 vindt een digitale infosessie voor de leden van de gemeenteraad plaats. Dit is een openbare vergadering en wie dat wenst, kan de infosessie van thuis uit volgen via de live stream op Zottegem.be/YouTube. Je hebt hiervoor enkel een internet verbinding nodig, er dient geen speciale software geïnstalleerd te worden. Wie mobiel kijkt, kan ook volgen via de YouTube app.
Lees verder

Bijkomende inlevermomenten voor ILvA gele zakken en stickers
Sinds de intrede van de gewogen diftar begin april kwamen reeds 1.852 mensen langs om hun gele zakken en stickers in te leveren. Om alle inwoners de kans te geven dat nog te doen, organiseert Stad Zottegem een aantal extra inlevermomenten gedurende de maand mei. Inwoners die dan niet kunnen langskomen, kunnen gedurende de maand juni hiervoor een afspraak maken.
Lees verder

Kunstproject rond diversiteit en respect: Stedelijke kunstacademie geeft verdraagzaamheid een creatieve invulling
Na het regenboogzebrapad op de Heldenlaan, komt nu ook een kunstwerk als duidelijk en blijvend signaal tegen discriminatie. De stedelijke kunstacademie (SABK) gaat de komende weken hiermee creatief aan de slag op de oude muur aan AC Sanitary. Het eindresultaat zal te bewonderen zijn vanaf 17 mei, de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).
Lees verder