Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 april 2021

Gemeente Mol: Volledige rol groene zakken over? Ruil hem tijdig in tegen blauwe PMD-zakken

Volledige rol groene zakken over? Ruil hem tijdig in tegen blauwe PMD-zakken

Nog tot en met 1 september 2021 kan je aan onze informatie- en onthaalbalie in 't Getouw volledige rollen groene zakken inruilen voor blauwe PMD-zakken. Je betaalt voor elke rol een opleg van 2,10 euro. Deze ruilregeling volgt uit het verdwijnen van de groene zakken vanaf 30 juni 2021. Tot die datum kan je de groene zakken nog op onze containerparken gebruiken voor de inzameling van gemengde plastic. Sinds 1 maart mag je alle huishoudelijke plastic verpakkingen ook meegeven met de huis-aan-huis inzameling van je blauwe PMD-zak.

Lees verder

Alle 65-plussers uitgenodigd! 3.350 uitnodigingen vertrokken voor 1ste prik

Donderdagavond 22 april verstuurden we 3.350 nieuwe uitnodigingen voor vaccinaties met Pfizer. Het gaat om uitnodigingen voor inwoners uit Balen, Dessel, Mol en Retie van de geboortejaren 1954, 1955, 1956, 1957 en enkele mensen uit 1958. Deze mensen verwachten we voor hun eerste prik op 6,7 of 8 mei. Deze nieuwe uitnodigingsronde betekent dat op 8 mei alle 65-plussers die kiezen voor vaccinatie, hun eerste prik hebben ontvangen. Let op: nog niet alle inwoners uit 1958 komen in deze uitnodigingsronde aan bod. Daarnaast werden ook al een aantal mensen met onderliggende ernstige aandoeningen uitgenodigd. Zij worden opgenomen in de Vlaamse databank na een analyse door de ziekenfondsen. Elke uitnodigingsronde zakken we verder in leeftijd, afhankelijk van het aantal door Vlaanderen toegezegde vaccins.

Lees verder

Steun onze Rode Kruisafdeling Mol. Koop sticker bij Molse handelaars of online

Door corona staan er ook dit jaar geen enthousiaste vrijwilligers van het Rode Kruis op jou te wachten aan een Mols kruispunt of supermarkt. Wil jij dat de vrijwilligers van onze Rode Kruisafdeling Mol ook volgend jaar voor onze gezondheid en veiligheid paraat staan? Koop dan nu voor 5 euro een Rode kruissticker bij één van de deelnemende Molse handelaars of online via www.koopdesticker.be/Mol (+ 1,5 euro verzendkosten). Zo komt jouw gift bij onze vrijwilligers terecht. Een paar dagen later ontvang je de sticker in je brievenbus. De stickeractie loopt nog tot 6 mei.

Lees verder

Gemeentebestuur zoekt polyvalent administratief medewerkers

Het gemeentebestuur zoekt voltijdse en deeltijdse polyvalent administratief medewerkers, niveau C, in contractueel dienstverband voor bepaalde duur van drie maanden met kans op verlenging. Solliciteren kan tot en met 2 mei 2021 via het online sollicitatieformulier

Lees verder