Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 april 2021

Gemeente Mol: Vanaf mei uitgebreid en breed programma beiaardconcerten voor 70 jaar beiaard

Vanaf mei uitgebreid en breed programma beiaardconcerten voor 70 jaar beiaard

Dit jaar kan je uitzonderlijk al vanaf mei luisteren naar de gekende beiaardconcerten. Naar aanleiding van 70 jaar beiaard stelden de Vrienden van de Beiaard een heel uitgebreid en veelzijdig programma op. Tussen mei en september geniet je van hoogstaande muziek, gebracht door beiaardiers met internationale allure. Absoluut de moeite! Het volledige programma vind je op www.gemeentemol.be/beiaard. Alle concerten verlopen volgens de geldende coronamaatregelen.

Lees verder

In mei verplicht reserveren voor skatepark en sportbox, geen vrije toegang meer

Vanaf zaterdag 1 mei geldt er een reservatieplicht op het skatepark en in de sportbox in de Rivierstraat. Het gemeentebestuur ontving de laatste dagen regelmatig meldingen van samenscholingen en het niet-respecteren van andere coronamaatregelen. Om een volledige sluiting van het skatepark te vermijden, voeren we de nieuwe regels in. Zowel het skatepark en de sportbox zijn uitsluitend nog open op woensdag, zaterdag en zondag van 12 tot 14.45 uur en van 15 tot 17.45 uur. Om te komen skaten of sporten, schrijf je vooraf in voor één van de twee tijdsblokken via www.gemeentemol.be/skatepark. Per tijdsblok kunnen 20 skaters inschrijven, voor de sportbox is het aantal personen beperkt tot 10. Als er tijdsblok nog niet volzet is, kan je ook ter plekke aanmelden.

Lees verder

Vanaf 3 mei stilstaan- en parkeerverbod voor meer verkeersveiligheid Millekemol

Om de verkeersveiligheid rond school Millekemol (Millegem) te verhogen, test het gemeentebestuur vanaf maandag 3 mei een stilstaan- en parkeerverbod uit. Dit verbod geldt vanaf het Lindeplein tot aan de fietsingang in de St.-Odradastraat. Het is enkel van toepassing tijdens de drukke momenten op schooldagen: van maandag tot en met vrijdag tussen 8.20 en 8.45 uur, 15.20 en 15.45 uur en op woensdagmiddag van 11.50 tot 12.15 uur. De proefopstelling blijft tot 1 juli staan. In juni krijgen buurtbewoners, ouders en schoolmedewerkers de kans om de maatregel te beoordelen. Nadien volgt een definitieve beslissing door de gemeenteraad.

Lees verder

Publieke consultatieronde ontwerp natuurbeheerplan Berkenbossen vanaf 3 mei

Van maandag 3 mei tot en met woensdag 2 juni 2021 vindt een publieke consultatieronde plaats over het ontwerp natuurbeheerplan 'Berkenbossen Mol'. Alle geïnteresseerden kunnen het natuurbeheerplan dan inkijken. Je kan het plan opvragen via mail naar joost.malliet@provincieantwerpen.be of langsgaan bij Bosgroep Kempen Noord vzw, Polderstraat 33, 2360 Oud-Turnhout. Gedurende deze consultatieronde kan je opmerkingen en/of bezwaren indienen bij Natuur en Bos van de Vlaamse overheid, Lange Kievitstraat 111/113 bus 63, 2018 Antwerpen, ter attentie van Ivan Schoemans of ivan.schoemans@vlaanderen.be.

Lees verder