Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 april 2021

Gemeente Mol: Respecteer rook- en vuurverbod in natuur- en heidegebieden en bossen

Respecteer rook- en vuurverbod in natuur- en heidegebieden en bossen

Door de droogte kondigt de gouverneur een politiebesluit af met een absoluut rook- en vuurverbod in alle bossen, natuur- en heidegebieden en een verbod om vuur in openlucht te maken. Gelieve dit verbod strikt te respecteren. De maatregel geldt voor onbepaalde duur tot intrekking van het verbod.

Lees verder

Bewoners woonzorgcentrum Ten Hove in actie tijdens 'Week van de Valpreventie'

Tijdens de 'Week van de Valpreventie' (19 – 25 april) werden ook de bewoners van het woonzorgcentrum in Ten Hove uitgedaagd om in actie te komen. Onder het motto 'Eén tegen allen, allen tegen vallen' namen zij deel aan een bewegingsparcours, groepsgym, trapten op hometrainers en zitfietsen en verzamelden tijdens het wandelen zoveel mogelijk stappen. Alle inspanningen worden beloond met een leuke verrassing.

Lees verder

Welke coronaregels wijzigen vanaf maandag 26 april?

Vanaf vandaag, maandag 26 april, gaan er aantal versoepelingen in die het Overlegcomité op woensdag 14 april aankondigde. Je moet geen afspraak meer maken om te gaan winkelen en de niet-medische contactberoepen (kapper, schoonheidsspecialist, tatoeëerder,…) mogen opnieuw open. We wensen alle Molse ondernemers een succesvolle en veilige heropstart! Daarnaast mogen we buiten opnieuw 10 personen op veilige afstand ontmoeten. We geven hieronder een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Lees verder

Bekendmaking conformiteitsattest bodemsaneringsproject

OVAM heeft het bodemsaneringsproject voor de grond aan de Postelsesteenweg 9 conform verklaard aan de bepalingen van het Bodemdecreet.  Het conformiteitsattest heeft als referentie C-22976. OVAM ontving op 24 januari het verslag van het bodemsaneringsproject voor de grond aan de Postelsesteenweg 9, opgesteld door Sweco Belgium nv met als titel 'Bodemsaneringsproject Postelsesteenweg 9 te 2400 Mol (BOFAS 7127).

Lees verder