Doorgaan naar hoofdcontent

Gemeente Mol: Overlegcomité 14 april: “Inzetten op vertrouwen en vaccineren”

Overlegcomité 14 april: "Inzetten op vertrouwen en vaccineren"

Het Overlegcomité besliste op woensdag 14 april over de coronarichtlijnen na afloop van de zogeheten paaspauze op 25 april. Deze versoepelingen verlopen in drie stappen met 19 april, 26 april en 8 mei als eerste mijlpalen. Elke datum geldt onder voorbehoud van de situatie op de afdelingen intensieve zorgen in de ziekenhuizen en het verloop van de vaccinaties. Het Overlegcomité benadrukt dat vertrouwen in de burger centraal staat bij deze voorzichtige aanpak. In plaats van te verbieden, kijkt het Overlegcomité de komende weken naar wat wél mogelijk is, evenwel met specifieke voorwaarden voor maximale risicobeheersing. Massaal vaccineren is en blijft de enige echte uitweg uit deze crisis, zo concludeert het Overlegcomité.

Lees verder

Jakob Smitsmuseum uitzonderlijk gesloten van 19 tot en met 27 april

Van maandag 19 tot en met dinsdag 27 april is het Jakob Smitsmuseum gesloten. De expo 'MONO. Come up and see my prints!' loopt dan af en de medewerkers bouwen het museum weer om naar de vaste collectie. Vanaf woensdag 28 april kan je terug een afspraak maken via www.jakobsmits.be om het museum te bezoeken.

Lees verder

Affiches brengen psychologische hulp voor ouderen onder de aandacht

Affiches met daarop de boodschap 'Ben je 65+ en ervaar je dat ouder worden heel wat uitdagingen met zich meebrengt?' brengen psychologisch hulp voor ouderen onder de aandacht. Want ook in coronatijden kan je bij de eerstelijnspsycholoog terecht voor psychologisch hulp. Dit kan telefonisch, online of fysiek na afspraak. Wordt het jouw soms ook even te veel? Dan reiken we je graag een helpende hand. Als 65-plusser geniet je bovendien van een voordelig tarief.

Lees verder

Graffitikunstenaars maken uniek kunstwerk van fietstunnels Zuiderring

Een vijftigtal graffitikunstenaars – waaronder enkele gerenommeerde namen uit de graffitiwereld – tovert de komende twee weekends de fietstunnels onder de Zuiderring om tot een uniek kunstwerk. Voor elke graffitiartiest staat 18 m² tunnelwand ter beschikking. Iedere deelnemende artiest krijgt twee dagen de tijd om zijn of haar creatie te realiseren. Het graffitispuiten tijdens de weekends van 17, 18 en 24, 25 april – telkens op zaterdag en zondag – gaat noodgedwongen gepaard met heel wat coronamaatregelen. Voor ieders veiligheid vragen we fietsers om af te stappen en de tunnels stapvoets te gebruiken. Je mag evenwel niet halt houden.

Lees verder