Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 april 2021

Gemeente Mol: Nood aan opvang in zomervakantie? Geef je voorkeurweken door voor 15 mei

Nood aan opvang in zomervakantie? Geef je voorkeurweken door voor 15 mei

In welke weken heb je opvang nodig tijdens de zomervakantie? Geef via www.gemeentemol.be/opvangwekenzomervakantie door in welke weken de opvang voor jou het meest noodzakelijk is. Op dit moment blijft het – omwille van de coronasituatie – nog onduidelijk hoe de kinderopvang tijdens de zomervakantie georganiseerd wordt. In afwachting van informatie vanuit de overheid en afhankelijk van de geldende coronamaatregelen op dat moment vragen we aan de ouders om voor 15 mei hun voorkeurweken door te geven.

Lees verder

Nieuw! Outdoor sportlessen voor volwassenen, inschrijven vanaf 3 mei

De dienst jeugd en sport start op 8 mei met outdoor sportlessen voor volwassenen. Na de paaspauze die eindigt op 26 april, zijn georganiseerde buitenactiviteiten weer toegelaten met 10 volwassenen (9 deelnemers + 1 train(st)er). De inschrijvingen starten op 3 mei (18 uur), bij voorkeur online via www.gemeentemol.be/sport > Online inschrijven sportactiviteiten. Wie niet online kan inschrijven, maakt vooraf een afspraak via 014 33 05 10 of sportactiviteiten@gemeentemol.be. Je kan dan op 3 mei op het afgesproken uur inschrijven op het onthaal van de dienst jeugd en sport, Rode-Kruislaan 20. Bekijk het aanbod op www.gemeentemol.be/sport.

Lees verder

Vrijwilligers brengen in Mariamaand erfgoedwaarde Molse kapelletjes in kaart

Onze gemeente telt 68 kapelletjes opgericht uit devotie voor Christus, Maria of een heilige. Vaak staan ze langs de openbare weg, maar sommigen vind je ook midden in het veld, het bos of op een priv├ędomein of erf. In de maand mei gaat een team vrijwilligers op pad om al deze historische bouwseltjes te toetsen aan een aantal vooraf bepaalde criteria. Aan de hand van de resultaten bepaalt de dienst erfgoed hoe belangrijk een kapelletje is voor de lokale erfgoedgemeenschap. Wordt vervolgd.

Lees verder

Grabbelpasaanbod zomervakantie op 4 mei online, inschrijven vanaf 10 mei

Op dinsdag 4 mei vind je op www.gemeentemol.be/grabbelpas de grabbelpasactiviteiten voor de zomervakantie. Tussen maandag 10 mei (19 uur) en pinkstermaandag 24 mei kan je de gewenste activiteiten selecteren. Dinsdag 25 mei maken we de toegekende plaatsen bekend via de webshop. Pas na betaling is je kind effectief ingeschreven. Dit grabbelpasaanbod geldt onder voorbehoud van de verdere evolutie van de coronacrisis.

Lees verder