Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 april 2021

Gemeente Mol: Medisch verslag 22 april:  “Samen valstrik proberen te vermijden”

Medisch verslag 22 april:  "Samen valstrik proberen te vermijden"

Terwijl de bezetting op intensieve zorgen al meerdere weken op een piekniveau blijft hangen, stellen we uit ons lokaal contactonderzoek jammer goed vast dat sommige inwoners steeds losser met de basisregels omgaan. "We dachten dat het ons niet meer zou overkomen", zo luidt al te vaak het antwoord bij een telefoontje voor contactonderzoek. Eén week na afloop van de paasvakantie gaat de incidentiegraad opnieuw naar boven. Meerdere scholen – vooral kleuter- en lager onderwijs – werden de afgelopen dagen opnieuw getroffen door besmettingen, met heel wat thuisquarantaines voor de kinderen tot gevolg. Het uitzicht op versoepelingen én de stijgende vaccinatiegraad nodigt uit om de regels minder strikt te volgen. Op menselijk vlak valt dit te begrijpen. Jammer genoeg is dat een valstrik die we de komende weken samen moet proberen te vermijden. Als alles loopt zoals gepland, zullen de eerste week van mei vrijwel alle 65-plussers in onze eerstelijnszone ingeënt zijn.

Lees verder

Dienst erfgoed trotse bezitter van deurtje uit openingsgeneriek film 'De bom'

De dienst erfgoed – Kamer voor Heemkunde werd zopas de trotse bezitter van het deurtje met het fameuze hartje dat te zien is in de openingsgeneriek van de film 'De bom' (1969). Deze kortfilm integraal opgenomen op De Maat nabij Sas 3 (baileybrug) in onze gemeente, is een pareltje uit de Belgische filmcanon van Robbe De Hert. De heer Staal, de huidige eigenaar van de woning met het bewuste toiletdeurtje, overhandigde dit rekwisiet aan de dienst erfgoed – Kamer voor Heemkunde.

Lees verder

Bekijk hier presentatie infoavond zes windturbines SCK CEN

Op woensdag 21 april vond een online infoavond plaats over het openbaar onderzoek naar zes windturbines op de terreinen van SCK CEN. Alle geïnteresseerden konden hieraan deelnemen. Het openbaar onderzoek loopt van 8 april tot en met 7 mei 2021. Bekijk hier de presentatie van de infoavond.

Lees verder

Hoe duurzaam is het verkeer in jouw straat? Tel op 20 mei mee met Straatvinken

Straatvinken is een jaarlijks telmoment dat nagaat hoe duurzaam het verkeer is in onze Vlaamse straten. Dat gebeurt via een speciale tel-tool of met pen en papier. Tijdens het telmoment op donderdag 20 mei van 17 tot 18 uur, noteren inwoners gedurende één uur hoeveel voetgangers, fietsers en andere voertuigen er door hun straat passeren. Benieuwd naar hoe duurzaam het verkeer in jouw straat is? Schrijf je dan in via www.straatvinken.be en tel mee. Met de gegevens berekenen de wetenschappers jaar na jaar of je straat op de goede weg is naar duurzamer verkeer.

Lees verder