Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 april 2021

Gemeente Mol: Kleuterschool MozaWiek (Ezaart) schakelt deze week over op noodopvang

Kleuterschool MozaWiek (Ezaart) schakelt deze week over op noodopvang

De kleuterschool van basisschool Mozawiek uit Ezaart schakelt vanaf woensdag 28 april voor de rest van de week over op noodopvang. Deze beslissing werd dinsdagnamiddag 27 april genomen door de schooldirectie, het CLB en de gemeentelijke crisiscel. In de tweede kleuterklas (K2b) zijn twee kleuters besmet met corona. Tijdens het contactonderzoek door het CLB bleek dat in totaal zes kleuterjuffen de afgelopen dagen in nauw contact kwamen met één van de betrokken kleuters.

Lees verder

Kinderopvang op brugdag 14 mei? Geef door via i-School voor 30 april

Op vrijdag 14 mei is er in alle scholen van onze gemeente een brugdag. Moet jij die dag wel buitenshuis werken en heb je opvang nodig voor je kind(eren), dan kan je dat via de i-Schoolkalender doorgeven tot vrijdag 30 april. Op vrijdag 7 mei laat de dienst buitenschoolse kinderopvang weten of er een opvangplaats is voor je kind(eren).

Lees verder

Online informatieavond op 4 mei: werk mee aan het lokaal energie- en klimaatplan

Op dinsdag 4 mei om 19 uur stelt het gemeentebestuur het ontwerpplan van ons lokaal energie- en klimaatplan voor aan alle inwoners. Dit plan vormt onze leidraad om op lokaal vlak de klimaatdoelstellingen te behalen, een ambitie die we onderschreven met de Burgemeesterconvenant en Kempen 2030. Het plan bevat zowel acties van het gemeentebestuur, als initiatieven van onze inwoners en ondernemingen. Samen met het IOK en het provinciebestuur werkten we al een eerste ontwerp van actieplan uit op basis van 8 thema's. Van dinsdag 4 mei tot en met maandag 31 mei krijgt elke inwoner de kans om via ons online participatieplatform op www.gemeentemol.be/klimaatplan het ontwerpplan te bestuderen en constructieve suggesties te doen. Tot dan!

Lees verder

Geboren tussen 1958 en 1965? Schrijf je in op de reservelijst VAXLIST Baldemore

Met VAXLIST Baldemore ontwikkelde eerstelijnszone Baldemore een eigen online toepassing voor het dynamische beheer van de lokale reservelijst voor ons vaccinatiecentrum op site De Zwaan. Eerder besliste Baldemore niet in het Vlaamse systeem QVax te stappen. Vooral de gebrekkige flexibiliteit van QVax met betrekking tot de openingsuren van ons vaccinatiecentrum, was een belangrijk struikelblok. Met VAXLIST Baldemore lanceren we een eigen beveiligde online inschrijvings- en opvolgingstoepassing die wel volledig aan onze functionele eisen voldoet. Inwoners van Balen, Dessel, Mol en Retie die geboren zijn in de geboortejaren tussen 1958 en 1965 én op de reservelijst willen staan, kunnen zich vanaf nu inschrijven via www.vaccinatiecentrumbaldemore.be . Jongere leeftijdscategorieën volgen in latere fases met telkens een specifieke oproep via de gemeentelijke communicatiekanalen.

Lees verder