Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 april 2021

Gemeente Mol: Gemeenteraad weigert ‘zaak der wegen’ verkavelingsaanvraag Katerat

Gemeenteraad weigert 'zaak der wegen' verkavelingsaanvraag Katerat

Na het negatieve advies van het college van burgemeester en schepenen voor verkaveling Katerat in Sluis, weigerde de gemeenteraad tijdens de zitting van 24 april de zogeheten 'zaak der wegen'. De weigering gebeurde op basis van negatieve adviezen van onze verkeersdienst, dienst patrimonium en de brandweer.

Lees verder

Help jij mee? Samen gaan we voor 'een groen hart voor MooiMol'

Het Santo Tomasplein, de horecazone van de Corbiestraat en het Rondplein stapsgewijs omvormen naar groenere pleinen waar het bruist van gezelligheid en het heerlijk is vertoeven. Geen eenvoudige opdracht, maar wel onze ambitie. Help jij mee? Samen met studiebureau SWECO – dat instaat voor het uitwerken van de ontwerpplannen – organiseren we de komende maanden een uitgebreid communicatie- en participatietraject. Via verschillende participatie-initiatieven streven we naar een sterk ontwerp dat een groot draagvlak heeft bij de buurtbewoners, winkeliers, horecaondernemers, maar ook de marktkramers en foorreizigers. Geef je mening voor 16 mei op www.gemeentemol.be/groenhart. Samen gaan we voor 'een groen hart voor MooiMol'. 

Lees verder

Pad langs Hooibeek tussen exit Prinsenpark en SAS 6 afgesloten vanaf 3 mei

Vanaf maandag 3 mei tot woensdag 30 juni wordt het pad dat langs de Hooibeek loopt afgesloten vanaf de N118 exit Prinsenpark (verbindingsweg tussen Geel en Retie) tot vlak bij SAS 6 op de terreinen van NIRAS. Er wordt een bewegwijzerde omleiding voorzien voor wandelaars en fietsers. Deze omleiding bedraagt 3,2 kilometer, het dubbele van de afstand langs de Hooibeek. Het pad vormt voor joggers, wandelaars, mountainbikers,… een belangrijke recreatieve verbinding tussen het Prinsenpark en SAS 6.

Lees verder

Oude, asbesthoudende luifels speelplaats Mozawiek vervangen door moderne versie

Tussen 5 en 26 april verving aannemer Verhofsté de oude speelplaatsluifels van de kleuter- en lagere school van Mozawiek (Ezaart) door moderne varianten. De oude luifels bestonden uit hout en bevatten asbesthoudende materialen. De nieuwe installaties zijn gemaakt uit staal, met een dakbedekking in polycarbonaat.

Lees verder