Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 april 2021

Gemeente Mol: 1ste prik voor 90% van 65-plussers: na deze fase alle risicopatiënten

1ste prik voor 90% van 65-plussers: na deze fase alle risicopatiënten

Na komend weekend zullen 90% van onze 65-plussers een eerste prik hebben gekregen. In principe ontvingen alle 65-plussers (tot en met geboortejaar 1956) een uitnodiging. De laatste 65-plussers krijgen hun prik op 6,7 of 8 mei. Vooraleer we vanaf nu verder zakken in de leeftijdspiramide, komen eerst alle risicopatiënten aan bod. Pas in de loop van deze week verduidelijkte Vlaanderen de verdere aanpak in de vaccinatiestrategie. Al meer dan 1.000 inwoners registreerden zich de afgelopen dagen op onze reservelijst VAXLIST Baldemore. Na de Vlaamse verduidelijking van de vaccinatiestrategie vragen we bijkomend de inwoners van geboortejaar 1957 om zich te registreren op VAXLIST. Ook de inwoners van geboortejaar 1956 en ouder die – om bepaalde redenen – geen uitnodiging hebben ontvangen, roepen we op om zich te registreren op VAXLIST.

Lees verder

Medisch verslag: "Eerst risicopatiënten vaccineren, nadien afdalen in leeftijd"

Met een incidentiegraad van 137,8 (= 51 besmettingen) liepen de besmettingen de afgelopen week in onze gemeente verder op. Ook de enorme inspanningen die we vragen van de ziekenhuismedewerkers blijven door de hoge belasting van intensieve zorgen aanhouden. Net zoals tijdens de eerste twee coronagolven, redden zij mensenlevens. Ze verdienen dan ook alle respect en waardering voor de inspanningen die ze dag en nacht leveren. In de vaccinatiecampagne ontvingen in principe alle 65-plussers (tot en met geboortejaar 1956) een uitnodiging. Vooraleer we vanaf nu verder zakken in de leeftijdspiramide, komen eerst alle risicopatiënten aan bod. Pas in de loop van deze week verduidelijkte Vlaanderen deze aanpak in de vaccinatiestrategie. Al meer dan 1.000 inwoners registreerden zich de afgelopen dagen op onze reservelijst VAXLIST Baldemore. Na de Vlaamse verduidelijking van de vaccinatiestrategie vragen we bijkomend de inwoners van geboortejaar 1957 om zich te registreren op VAXLIST. Ook de inwoners van geboortejaar 1956 en ouder die – om bepaalde redenen – geen uitnodiging hebben ontvangen, roepen we op om zich te registreren op VAXLIST.

Lees verder

Geen zondagse dieren- en boerenmarkt voor 1 juni

Al zeker tot 1 juni gaat onze zondagse dieren en boerenmarkt niet door. Op basis van de federale richtlijnen van 28 april, waarbij markten zoals rommelmarkten en brocantes nog steeds verboden zijn, besliste de gemeentelijke crisiscel om de dieren- en boerenmarkt ten vroegste na 1 juni op te starten.

Lees verder

Vijf winnaars paaszoektocht ontvangen Mols Kadoke

Vijf winnaars ontvangen elk een Mols Kadoke ter waarde van 10 euro. Een onschuldige hand trok hun deelnameformulier uit de 58 inzendingen van de paaszoektocht. De zoektocht werd georganiseerd door de dienst seniorenplus en liep van 4 tot 18 april. Tijdens de zoektocht zochten de deelnemers naar de verloren eieren. Op elk ei stond een letter die samen een spreekwoord vormden. Het enige juiste antwoord was 'Van de boer geen eieren'. Proficiat aan alle winnaars!

Lees verder