Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 april 2021

Gemeente Hooglede: Klimaat in cijfers: hernieuwbare energie

Gemeente Hooglede
Klimaat in cijfers: hernieuwbare energie
De lokale productie van hernieuwbare elektriciteit op het grondgebied West-Vlaanderen neemt zeer gestaag toe. Dit lees je in het klimaatrapport van West-Vlaanderen.
Lees verder

Skatespot Hooglede
In samenwerking met enkele jongeren en skaters uit Hooglede werd in de afgelopen maanden nagedacht over de inrichting van de skatespot THV Zaal Den Akker.
Lees verder

Logo Midden-West-Vlaanderen is op zoek naar een stafmedewerker – coach lokale besturen
In opdracht van de Vlaamse overheid werkt het Logo mee aan de realisatie van de Vlaamse gezondheidsdoelstellingen op lokaal niveau. Logo Midden-West-Vlaanderen omvat de zorgregio Roeselare (Ieper-Poperinge-Diksmuide-Roeselare-Tielt-Izegem).
Lees verder

Infosessie waterbeheer in je tuin op donderdag 6 mei
We willen allemaal liefst minder afval in de vuilniszak. Voor het milieu, om geurhinder te vermijden of om wat te besparen op afvalzakken. Daarom organiseren we een online infosessie WATERBEHEER IN JE TUIN (DON 6 MEI om 19u30)
Lees verder

Vogelbescherming Vlaanderen organiseert op zaterdag 8 mei een online infonamiddag
Op zaterdag 8 mei om 14u organiseert Vogelbescherming Vlaanderen online een provinciale infonamiddag voor West-Vlaanderen. Hiermee willen ze geïnteresseerden laten ontdekken hoe ze als vrijwilliger hun steentje kunnen bijdragen voor de natuur en wildleven in hun buurt.
Lees verder