Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 april 2021

Gemeente Boom: Schrijnwerkerij steenbakkerij Lauwers terug opgebouwd in Boom

Schrijnwerkerij steenbakkerij Lauwers terug opgebouwd in Boom
Sinds september vorig jaar gonst het opnieuw van de bedrijvigheid op de steenbakkerij Lauwers in het voormalige steenbakkersgehucht Noeveren. De historische industriƫle site die decennialang gebruikt werd om bakstenen te produceren, had namelijk zelf nood aan een grondige renovatie.
Lees verder

Gouverneur vaardigt algemeen vuur- en rookverbod uit voor natuurgebieden in provincie Antwerpen, kampvuurverbod in hele provincie
Het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) kondigt code oranje af voor de provincie Antwerpen. Doordat het droog is in onze natuur -en heidegebieden en bossen, is het brandgevaar er hoog. Daarom geldt er vanaf vandaag een rook -en vuurverbod in deze gebieden.
Lees verder

Boom opent samentuin
Aan het Ecohuis in het Gemeentelijk park van Boom is een nieuwe samentuin met 13 percelen ingericht. De bedoeling is om Bomenaars met groene vingers de kans te geven om een moestuin aan te leggen, ook als ze daar zelf niet de plaats voor hebben.
Lees verder

Boom lanceert fietsontleendienst 'De Velokes'
Vanaf nu kunnen kwetsbare gezinnen in Boom een fiets ontlenen voor hun kinderen van 2 tot 12 jaar. Op die manier wil het lokaal bestuur ook mensen met minder middelen de mogelijkheid geven om te leren fietsen.
Lees verder

Gemeentebestuur stelt masterplan Boom 2030 en nieuw #BeleefBoom-magazine voor
Boom ingrijpend veranderen en nog aantrekkelijker maken voor wie er woont, werkt of shopt: dat is de ambitieuze uitdaging die dit bestuur zich heeft aangemeten. Daarom wordt er achter de schermen al enkele jaren voorbereidend gewerkt aan tal van projecten.
Lees verder

Nieuws van Agentschap Wegen en Verkeer: werken op Antwerpsestraat (N177)
Op 15 maart is het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) gestart met aanpassingswerken aan meerdere bushaltes van de Antwerpsestraat (N177) in Boom. Vanaf eind april wordt er ook gewerkt ter hoogte van de kruispunten met de 's Herenbaan en de Overwinningstraat.
Lees verder