Doorgaan naar hoofdcontent

Garagist vermijdt drama bij brand in werkplaats: “Mijn oude baas heeft me geleerd altijd kalm te blijven”

HLN
Garagist vermijdt drama bij brand in werkplaats: "Mijn oude baas heeft me geleerd altijd kalm te blijven"
Op het gevaar af zelf zwaarverbrand te geraken, heeft garagist Guy Devolder (50) uit Kooigem zaterdag een brandende wagen uit zijn werkplaats naar buiten geduwd. Simpel was dat allerminst: het voertuig stond op een werkbrug en miste een wiel. "Het was puur op adrenaline, met de bedoeling om mijn zaak te redden", vertelt Devolder, na verzorging door een medisch team.
Lees verder

Duizend Riemenaren geëvacueerd bij ontmanteling derde bom: "Vroeger deden we gewoon de ramen open. Zodat de ruiten niet barstten"
Zaterdagmiddag is de gemeentelijke fase van het rampenplan ingezet in Rieme nadat eerder opnieuw een bom werd ontdekt. Zo'n 1.000 inwoners van 420 woningen, wat quasi het hele dorp is, moesten voor 13 uur hun huis verlaten. Zij werden opgevangen in de Hoge Wal in Ertvelde, waar slechts een handvol mensen kwamen opdagen. De bom van 500 kilogram werd intussen veilig tot ontploffing gebracht.
Lees verder

Stoffel Vandoorne na knappe inhaalrace derde in Valencia: "Het was chaotisch, soms beangstigend"
Stoffel Vandoorne (Mercedes) is zaterdag na een knappe inhaalrace derde geworden in de ePrix van Valencia, de vijfde manche in de Formule E. De 29-jarige Belg eindigde op 24 seconden van winnaar en ploegmaat Nyck De Vries.
Lees verder

Stoffel Vandoorne na knappe inhaalrace derde in Valencia: "Het was chaotisch en beangstigend"
Stoffel Vandoorne (Mercedes) is zaterdag na een knappe inhaalrace derde geworden in de ePrix van Valencia, de vijfde manche in de Formule E. De 29-jarige Belg eindigde op 24 seconden van winnaar en ploegmaat Nyck De Vries.
Lees verder

Boze Manchester United-supporters verzamelen aan Old Trafford voor protest tegen Glazers
De Super League blijft nog steeds nazinderen. Eerder deze week protesteerden de supporters van Arsenal al tegen hun Amerikaanse eigenaar, vandaag was het de beurt aan die van Manchester United om hetzelfde te doen.
Lees verder

Doodgestoken agente (49) bij Parijs was getrouwd en had twee kinderen
De Franse president Emmanuel Macron heeft de nabestaanden bezocht van de 49-jarige politievrouw die gisteren werd doodgestoken nabij Parijs. Het slachtoffer was getrouwd en had twee kinderen. De dader werd meteen na de aanval doodgeschoten.
Lees verder

Joe Biden erkent als eerste Amerikaanse president de Armeense genocide
Joe Biden heeft de Armeense genocide erkend. Hij is de eerste Amerikaanse president die het woord 'genocide' gebruikt om de dood van anderhalf miljoen Armeniërs in 1915 te omschrijven. Die erkenning werkt voor Turkije als een rode lap op een stier. Volgens de Turken was er geen sprake van geplande vernietiging van een volk.
Lees verder

Campingbewoners klinken op thuiskomst na evacuatie vanwege natuurbrand: "Vanavond wat bekomen"
"Toch content dat er hier geen schade is", zegt Walter Van Eylen (65), net weergekeerd aan zijn caravan. De bewoners die gisteren geëvacueerd werden voor de brand op het militair domein en natuurgebied Groot Schietveld, mochten zaterdag om 16 uur weer naar huis. En daar klonken de bewoners van camping Keienven in Gooreind (Wuustwezel) op.
Lees verder

Droneaanval op Iraanse tanker voor Syrische kust
Een Iraanse tanker is voor de kust van Syrië het doelwit geworden van een aanval, volgens het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten vermoedelijk uitgevoerd met een raket of een drone. Dat gebeurde voor de kust bij de Syrische havenplaats Baniyas, waar een olieraffinaderij staat. Er zijn geen slachtoffers gevallen.
Lees verder

Droneaanval op olietanker voor Syrische kust
Een olietanker is voor de Syrische kust aangevallen, meldt het Syrische Observatorium voor de mensenrechten. De ngo stelt vast dat het om een Iraanse tanker gaat. Volgens het Syrische staatsnieuwsagentschap Sana gaat het om een aanval door een drone.
Lees verder

Knokken in Frankrijk en Belgen lonken al naar champagne: wie heeft strafste eindspurt in de benen in Europese topcompetities?
Bayern München moet nog even wachten om het glas te heffen op die negende (!) titel op rij. Al twijfelt niemand daar nog aan. In de andere Europese topcompetities gaat het er een pak spannender aan toe. Met hier en daar een Belg die de champagne al mag inslaan. Een overzicht.
Lees verder

140 Fransen krijgen per ongeluk spuit met zoutoplossing in plaats van Pfizervaccin
Meer dan 140 mensen hebben in een vaccinatiecentrum in het Franse Epernay per vergissing een injectie met een fysiologische oplossing gekregen, in plaats van een dosis van het coronavaccin van Pfizer/BioNTech. De foutieve injectie is niet schadelijk voor de gezondheid.
Lees verder

Football Talk. Watford terug in de Premier League - RSCA Women vernedert Standard
De puntjes op de i. Na de valse start in play-off 1 peuzelde RSCA Women eerste achtervolger Standard Fémina met 6-0 op. Tessa Wullaert en Elke Van Gorp scoorden elk twee keer, Laura Deloose en Mariam Toloba diepten de score uit. Anderlecht vergroot de kloof op de Rouches zo tot zes punten en staat een stap dichter bij een verlenging van de landstitel.
Lees verder

Opnieuw meer bedden beschikbaar op intensieve zorg
Er zijn opnieuw 83 bedden beschikbaar op intensieve zorg in de Belgische ziekenhuizen. Dat is zaterdag te horen bij de FOD Volksgezondheid. Vrijdagnamiddag was het aantal gezakt tot 69.
Lees verder

"Dit is verschrikkelijk": burgemeester Genk hoopt op stadionverbod na openbaar gevecht tussen Genk en Luik-supporters in Waterschei
De 120 supporters van KRC Genk en Standard Luik die vrijdagavond wilden vechten in het Thorpark in Waterschei, riskeren een stadionverbod. Dat zegt Wim Dries (CD&V), de burgemeester van Genk. Op shockerende beelden is te zien hoe minstens één Luiksupporter tegen het hoofd wordt geschopt in een voortuin op een boogscheut van het KRC Genkstadion.
Lees verder

Ook kanjers missen soms: Nadal volledig de mist in bij smash, maar wel op weg naar twaalfde (!) titel in Barcelona
De Spanjaard Rafael Nadal (ATP 3) heeft zich als tweede geplaatst voor de finale van het ATP-toernooi in het Spaanse Barcelona (gravel/1.565.480 euro) Het topreekshoofd versloeg in de halve finales zijn landgenoot Pablo Carreno-Busta (ATP 13) met 6-3 en 6-2. Morgen mikt Nadal op een twaalfde titel op het Catalaanse gravel.
Lees verder

Finale in enkel- én dubbelspel: Elise Mertens klopt eerst dubbelpartner, nadien boeken ze samen succes
Elise Mertens staat in de finale in Istanbul. De Belgische kende niet al te veel moeite met de Russische Veronika Kudermetova (WTA 29), waarmee ze ook in het dubbelspel in de finale staat. Mertens maakte vooral in de eerste set weinig fouten en won met 6-1, 6-4. In de finale treft ze Sorana Cirstea (WTA 67).
Lees verder

Volgende week al testevenement in congrescentrum in Antwerpse Zoo
In het Flanders Meeting and Convention Center Antwerp (FMCCA) in de Antwerpse Zoo wordt dinsdag een testevenement - in de vorm van een congres met tweehonderd deelnemers - georganiseerd. Dat laten minister van Toerisme Zuhal Demir en Toerisme Vlaanderen zaterdag weten.
Lees verder

LIVE (21u). Hazard start op de bank tegen Betis, straks het wederoptreden?
• La Liga • Estadio Alfredo di Stefano • Aftrap: 21u • Eden Hazard zit voor het eerst sinds 13 maart weer in de selectie
Lees verder

Julie Allemand wint Franse bekerfinale met Montpellier, Belgian Cat uitgeroepen tot MVP
Lattes-Montpellier heeft zaterdag in Parijs de Beker van Frankrijk vrouwenbasketbal gewonnen door Charleville-Mézières met 75-74 te verslaan in de finale. Julie Allemand werd uitgeroepen tot MVP van de eindstrijd. De Belgian Cat maakte 22 punten.
Lees verder