Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 april 2021

Football Talk. Lewandowski hervat groepstraining bij Bayern - Dublin geen speelstad meer tijdens EK?

HLN
Football Talk. Lewandowski hervat groepstraining bij Bayern - Dublin geen speelstad meer tijdens EK?
Robert Lewandowski staat voor een comeback bij Bayern München. De FIFA-speler van het Jaar werkte woensdag voor het eerst sinds zijn knieblessure een deel van de groepstraining af, zo bevestigde de Rekordmeister.
Lees verder

Amerikaanse Huis-voorzitster Nancy Pelosi onder vuur nadat ze George Floyd bedankt om zijn "leven op te offeren"
Nancy Pelosi, de Democratische voorzitster van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, heeft George Floyd bedankt omdat hij "zijn leven heeft opgeofferd" voor meer gerechtigheid. Dat zei ze na de veroordeling van de agent die verantwoordelijk is voor de dood van Floyd, Derek Chauvin. De ietwat vreemde uitspraak levert haar felle kritiek op.
Lees verder

Wolvin Noëlla is weer drachtig: tegen de zomer nog grotere wolvenroedel in Limburg
Het ziet ernaar uit dat er binnenkort weer wat wolvenwelpen bijkomen in Limburg. Wolvin Noëlla is drachtig zeggen ze bij het Agentschap Natuur en Bos (ANB). Dat schrijft Het Belang van Limburg. De roedel kan tegen de zomer dus aangroeien tot minstens tien. Een deel van de oudere welpen zal later het nest verlaten en elders in West-Europa een plekje uitkiezen.
Lees verder

Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van 'Titanic': dit is onze streaming top vijf
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu's. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
Lees verder

Navalny vanuit ziekenboeg gevangenis: "Ik lijk zo op een skelet, dat ik kinderen die niet willen eten écht bang maak"
Aleksej Navalny is overgebracht van de ziekenboeg van strafkolonie IK-2 in Pokrov naar het hospitaal van de gevangenis in Vladimir. Maar ook daar werden zijn advocaten en artsen niet toegelaten. Mensen die rondom de gevangenis wonen, reageren verdeeld op de toestand van Navalny en de manier waarop hij behandeld wordt: "Hij is een verrader." "Nee, hij is onze enige hoop."
Lees verder

"Zonder ingrijpen wordt reuma alleen maar erger": hoe herken je het? En is het te behandelen? Een reumatoloog legt uit
Reumamedicijnen zouden de overlevingskansen van coronapatiënten verbeteren, maar klopt dat ook? Dokter Valérie Lambrecht, diensthoofd Reumatologie van het AZ Maria Middelares in Gent licht toe én vertelt alles wat je moet weten over het gezondheidsprobleem waarmee maar liefst 10% van de Belgen ooit geconfronteerd wordt. "Ook kinderen kunnen getroffen worden door reuma en zonder ingrijpen wordt de pijn alleen maar erger."
Lees verder

Kate Winslet in topvorm of een docu over walvissen van de maker van Titanic: dit is onze streaming top vijf voor dit weekend
Wekelijks schuimt onze redactie de verschillende streamingplatformen af, op zoek naar de beste films, series en docu's voor het weekend. Deze week op het menu: een nieuwe HBO-serie op Streamz met Kate Winslet in de hoofdrol, die niets dan lof en vijfsterrenrecensies kreeg in de internationale pers, een grimmige true crime-documentaire over een moeder die op zoek gaat naar de moordenaars van haar dochter en een Noorse krimi.
Lees verder

Queen viert 95ste verjaardag in verdeeld koningshuis: "Hopelijk moet Harry nooit met hangende pootjes terugkeren"
Het is haar eerste verjaardag zonder haar grote liefde prins Philip en ook een reünie met prins Harry (36) zit er duidelijk niet in. De Britse koningin Elizabeth viert haar 95ste verjaardag vandaag dan ook in mineur. Even werd gehoopt dat de dag voor verzoening zou zorgen binnen het zwaar verdeelde koningshuis, maar die hoop vloog samen met Harry het land uit. "Hij is verantwoordelijk voor een van de zwaarste crisissen ooit. Ze nemen het hem onwaarschijnlijk kwalijk", analyseert royaltywatcher Brigitte Balfoort. Komt het ooit nog goed in Buckingham Palace?
Lees verder

Bedrijfsleider doet 'Mooimaker' Kevin (29) gocart cadeau na geweld in park: "Meteen grote glimlach op z'n gezicht"
Kevin Janssen (29) kreeg gisteren een wel heel leuke verrassing aan de deur van de Noord-Limburgse bedrijfsleider Patric Derdaele. Een nieuwe gocart moet de jongeman met de verstandelijke beperking aanmoedigen om weer naar buiten te durven trekken, nadat hij in het ziekenhuis werd geslagen tijdens een opruimactie in een buurtpark. "Hij vindt het cadeau geweldig", reageert zijn moeder Paula Pinxten.
Lees verder

Gigantische Tyrannosaurus Rex liep langzamer dan de mens
De Tyrannosaurus Rex was een geduchte jager, maar volgens een Nederlands onderzoek zou het niet zo moeilijk zijn geweest om aan het indrukwekkende dier te ontsnappen. De T. Rex liep immers een stuk langzamer dan de mens.
Lees verder

Veertigtal banken gaat alliantie voor klimaatneutraliteit aan
Meer dan veertig banken van over de hele wereld engageren zich gezamenlijk voor klimaatneutraliteit in de sector. Het doel van de "Net-Zero Banking Alliance", die er komt binnen het Finance Initiatieve van het VN-Milieuprogramma, is om de CO2-uitstoot van de bedrijfsactiviteiten en krediet- en investeringsportefeuilles van de banken zoveel mogelijk te verminderen en uiterlijk tegen 2050 klimaatneutraal te maken.
Lees verder

Kader voor 30-tal testevents in mei en juni ligt op tafel
In de maanden mei en juni kunnen er in België een dertigtal testevenementen georganiseerd worden in de sport-, cultuur- en jeugdsector. Dat kan gaan van kleinschalige evenementen met weinig volk, mondmaskers en afstandsregels tot grootschalige evenementen met grotere groepen zonder mondmaskers en zonder 1,5 meter afstand. Voorwaarde is wel dat de cijfers op intensieve zorg dalen en dat de vaccinaties volgens planning verlopen.
Lees verder

Liefdeskriebels in muziekland: "Adele en Billie Eilish hebben een nieuwe vriend"
Volgens Britse media heeft zowel Billie Eilish (19) als Adele (32) nieuw liefdesgeluk gevonden. De 'Hello'-zangeres zou naar verluidt al een tijdje een koppel vormen met een jeugdvriend. Billie werd dan weer gespot door paparazzi tijdens een gezellig uitje met acteur Matthew Tyler Vorce (29).
Lees verder

Van je eigen drugskartel tot een beren-b&b: managementgames zoeken nieuwe horizonten op
Managementsimulaties bestaan inmiddels al zo'n dertig jaar, maar de laatste tijd schiet het videogamegenre een paar vreemde richtingen uit. Waarom het ineens van steden naar drugskartels en b&b's voor beren gaat, en waarom dit soort games een blijvend succes is.
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Vier Belgen trekken in het offensief, Movistar bepaalt het tempo in het peloton voor Valverde
Daar zijn de Ardennen, daar is de Waalse Pijl. Op de Muur van Hoei gaat het peloton vandaag op zoek naar een opvolger voor Marc Hirschi. De Zwitser is er dit jaar niet bij doordat UAE Team Emirates forfait geeft na positieve coronatests binnen de ploeg. Dat betekent ook dat we geen Tadej Pogacar te zien krijgen. Krijgt Roglic zo een vrijgeleide naar winst? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

Vlaams Parlement buigt zich maandag over langdurige afwezigheid El Kaouakibi
Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement buigt zich op maandag 26 april over de situatie rond parlementslid Sihame El Kaouakibi. Dat heeft parlementsvoorzitter Liesbeth Homans (N-VA) laten verstaan bij de start van de plenaire vergadering in het Vlaams Parlement.
Lees verder

Vlaams Parlement buigt zich maandag over afwezigheid El Kaouakibi
Het Uitgebreid Bureau van het Vlaams Parlement buigt zich op maandag 26 april over de situatie rond parlementslid Sihame El Kaouakibi. Dat heeft parlementsvoorzitter Liesbeth Homans laten verstaan bij de start van de plenaire vergadering in het Vlaams Parlement.
Lees verder

VN-rapporteur: "Repressie in Myanmar drijft bijna 250.000 mensen op vlucht"
De repressie door de junta sinds de staatsgreep in Myanmar heeft bijna 250.000 mensen op de vlucht gedreven, zo heeft de speciale rapporteur van de Verenigde Naties, Tom Andrews, woensdag gezegd.
Lees verder

SHOWBITS. Kato en Tom van The Starlings plagen hun fans en Lizzo deelt een onbewerkte foto
The show must go on, want de Showbizzwereld staat nooit stil. Wat jouw favoriete BV's en celebs de laatste 24 uur hebben uitgespookt, ontdek je hier in onze nieuwsstream.
Lees verder

Meer dan 200 criminelen gearresteerd bij grootschalige Europese politieactie
Politieagenten in heel Europa hebben vorige week 228 personen gearresteerd tijdens een internationale actie gericht op dievenbendes. Dat meldt de Europese politieorganisatie Europol woensdag. Ook België werkte mee aan de actie, die gecoördineerd werd door Nederland.
Lees verder