Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 29 april 2021

Facebook blokkeert eventpagina nepfestival ‘La Boum 2’

HLN
Facebook blokkeert eventpagina nepfestival 'La Boum 2'
De eventpagina op Facebook voor 'La Boum 2' is niet meer. De sociaalnetwerksite laat weten dat het de pagina heeft geblokkeerd. Dinsdag werd nog een woordvoerder van L'Abîme, het collectief dat op 1 mei een tweede 'La Boum' wil organiseren in het Ter Kamerenbos, verhoord en weer vrijgelaten door de Brusselse politie.
Lees verder

Europese Centrale Bank gaat banken beoordelen op blootstelling aan klimaatrisico
De Europese Centrale Bank (ECB) gaat van 112 grote banken in de eurozone bekijken of ze niet te veel risico lopen door de klimaatverandering. Als dat zo is, dan is de toezichthouder bereid de financiële instellingen aan te pakken, heeft ECB-beleidsmaker Frank Elderson in een toespraak gezegd. In november stelde de centrale bank al richtlijnen op waaraan banken moeten voldoen.
Lees verder

Geweld Afghanistan laait op tijdens terugtrekking NAVO
De terugtrekking van NAVO-troepen uit Afghanistan is op een "gecoördineerde" manier van start gegaan. Dat heeft een medewerker van het bondgenootschap donderdag verklaard. Plaatselijke autoriteiten zeggen echter dat het geweld ondertussen weer oplaait en spreken over honderden doden in de afgelopen twee weken.
Lees verder

Europees vaccinatiepaspoort komt er: wie krijgt het? Waar is het geldig? En heb je het nodig om deze zomer te kunnen reizen?
Het Europese Parlement gaf donderdag groen licht voor het Europees vaccinatiepaspoort. Dat 'digitale groene certificaat' moet het mogelijk maken om deze zomer opnieuw wat vrijer tussen de lidstaten te reizen. Wie krijgt zo'n certificaat? Waar zal het geldig zijn? En wordt het noodzakelijk om op vakantie te gaan? Wij beantwoorden de acht meest gestelde vragen.
Lees verder

Poolse wetenschappers ontdekken eerste zwangere mummie
Poolse wetenschappers denken een wereldprimeur in handen te hebben met de ontdekking van een zwangere mummie. De zwangerschap werd ontdekt bij een scan van een lichaam van circa 2.000 jaar oud.
Lees verder

Kassierster Debora krijgt plots hoofdrol in politieke discussie van de week: "Ik ben geen socialiste, maar mijn hart loopt over van liefde voor die jongen"
"Dat krijg ik aan kassierster Debora in Nieuwpoort niet uitgelegd." Met die woorden maakte Conner Rousseau kassierster Debora De Vos (53) plotsklaps wereldberoemd in Vlaanderen. "Ik ben geen socialiste, maar mijn hart loopt over van liefde voor die jongen." Ook al had ze er in het begin geen flauw benul van dat die vriendelijke klant de partijvoorzitter van Vooruit was.
Lees verder

Kassierster #Deborah al de hele dag trending topic op Twitter
'Deborah' is al de hele dag een trending topic op Twitter. Directe aanleiding hiervoor is Vooruit-voorzitter Conner Rousseau. "Ik krijg aan de kassierster in Nieuwpoort, Deborah, niet uitgelegd dat er winst wordt gemaakt en er dividenden worden uitgekeerd aan de aandeelhouders, maar er voor haar geen loonopslag in zit", klonk het woensdagavond in Terzake. Reden genoeg voor twitteraars om met de hashtag #deborah in de weer te gaan. Een bloemlezing.
Lees verder

"Tom Cruise redde leven van z'n tegenspeelster"
Tom Cruise (58) heeft het leven van Elisabeth Shue (57), z'n tegenspeelster uit de film 'Cocktail', gered. Dat beweert cameraman Bill Bennett, die het voor zijn ogen zag gebeuren.
Lees verder

"Tom Cruise redde het leven van z'n tegenspeelster"
Tom Cruise (58) heeft het leven van Elisabeth Shue (57), z'n tegenspeelster uit de film 'Cocktail, gered. Dat beweert cameraman Bill Bennett, die het voor zijn ogen zag gebeuren.
Lees verder

LIVE. Messi en co moeten opnieuw beginnen na gelijkmaker Granada
• Barça-Granada • LaLiga • Aftrap: 19u • Springt Barça naar de leiding?
Lees verder

Kim Clijsters krijgt coronavaccin in VS (maar deelname aan Spelen quasi onmogelijk)
Kim Clijsters (37) heeft haar eerste coronavaccin-prik achter de rug. Dat kondigde de Limburgse zelf aan op Instagram.
Lees verder

Kim Clijsters krijgt coronavaccin in Verenigde Staten (maar deelname aan Spelen quasi onmogelijk)
Kim Clijsters (37) heeft haar eerste coronavaccin-prik achter de rug. Dat kondigde de Limburgse zelf aan op Instagram.
Lees verder

Verlinden moet zich in de Kamer verantwoorden voor deelname aan politie-beeptest: "Was ongepast"
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is donderdag in de Kamer op de vingers getikt voor haar deelname aan een indoor fysieke selectieproef van de federale politie afgelopen weekend. De minister heeft begrip voor de frustratie, zei ze, maar de proef werd wel "in alle veiligheid georganiseerd".
Lees verder

Verlinden moet zich in Kamer verantwoorden voor deelname aan politie-beeptest: "Was ongepast"
Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) is donderdag in de Kamer op de vingers getikt voor haar deelname aan een indoor fysieke selectieproef van de federale politie afgelopen weekend. De minister heeft begrip voor de frustratie, zei ze, maar de proef werd wel "in alle veiligheid georganiseerd".
Lees verder

Twee ex-leden Italiaanse terreurgroep Rode Brigades geven zich aan bij Franse politie
Twee van de drie ex-leden van de Rode Brigades - de Italiaanse communistische terreurbeweging - die sinds woensdag in Frankrijk worden gezocht om aan Italië te worden overgeleverd, hebben zich vandaag aangegeven bij het gerecht. Dat hebben gerechtelijke bronnen meegedeeld aan het Franse persbureau AFP.
Lees verder

Moeder 19-jarige verdachte van moord in Tielt getuigt: "Hij zei nog: 'Je wilt niet weten wat voor erge dingen ik gedaan heb'"
Twee maanden lang bleef de familie van Leander Quintyn (32) met één vraag worstelen: waarom moest hun goedlachse broer en zoon dood? Maandag kwam daar al deels een antwoord op nadat de 19-jarige Jarod D. uit Tielt opgepakt werd en bekende. Hij stak Leander zomaar neer, hij wou weten hoe het voelde om iemand neer te steken en lichtte zijn familie zelfs in over zijn daden. "Je wilt niet weten wat voor erge dingen ik gedaan heb", zei hij vorig weekend tegen zijn moeder. Zij getuigt: "Ik geloofde hem niet."
Lees verder

Sven Ornelis opent binnenkort eigen restaurant
Bijzonder nieuws van radiomaker Sven Ornelis (47). Hij opent binnenkort een eigen restaurant, laat hij weten op sociale media.
Lees verder

Barcelona laat leidersplaats liggen na pijnlijke thuisnederlaag tegen Granada
Barcelona heeft in het eigen Camp Nou een pijnlijke nederlaag geleden tegen middenmoter Granada. Barça kwam nog wel op voorsprong via Messi, maar in de tweede helft gingen de bezoekers erop en erover. De Catalanen laten zo na om over Atlético naar de leiding te springen.
Lees verder

LIVE. Villarreal ontvangt Arsenal in halve finale Europa League
• Europa League • Halve finales • Aftrap: 21u • Ref: Artur Dias
Lees verder

Vakbond sluit vrijdag depots Lidl af: "Minder bevoorrading, minder werkdruk"
ACV Puls gaat morgen actievoeren bij supermarktketen Lidl. De christelijke bediendebond zal de Belgische depots afsluiten. Met de actie wil de bond de werkdruk aankaarten. Bij BBTK zijn acties in de winkels zelf niet uitgesloten. De oproepen volgen nu het drie jaar geleden is dat er bij Lidl een langere staking was omwille van de werkdruk.
Lees verder