Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 april 2021

Enkel oppositiepartij PVDA stemt tegen nieuwe camera’s in Gents stadscentrum: dit zijn de locaties

HLN
Enkel oppositiepartij PVDA stemt tegen nieuwe camera's in Gents stadscentrum: dit zijn de locaties
In Gent wordt u vanaf zaterdag op verschillende locaties gefilmd door de politie. Dat voorstel keurde de gemeenteraad dinsdagavond goed. De camera's mogen tot eind oktober blijven hangen. "Blijkbaar is de grondwet in Gent afgeschaft", zei Tom De Meester (PVDA) scherp. "Is de coronapandemie voor oktober achter de rug is, dan halen we ze sneller weg", suste burgemeester De Clercq.
Lees verder

Hongkong opent nachtleven voor gevaccineerde inwoners
In Hongkong mogen gevaccineerde inwoners opnieuw van het nachtleven genieten. De regering heeft beslist onder andere de bars en nachtclubs donderdag opnieuw te openen, nadat ze maandenlang gesloten bleven.
Lees verder

Financiële waakhond waarschuwt voor mogelijke "boiler room"-fraude
De financiële waakhond FSMA waarschuwt voor verschillende ondernemingen die actief zijn op Belgisch grondgebied en die beleggingsdiensten aanbieden zonder daarvoor de toestemming te hebben. Mogelijk gaat het om zogenaamde "boiler rooms", die consumenten ongevraagd en vaak telefonisch contacteren met een aanbod om aandelen of andere financiële producten te kopen, zegt de FSMA in een mededeling.
Lees verder

Broers en zussen krijgen recht niet te worden gescheiden
Broers en zussen moeten zo veel als mogelijk samen kunnen opgroeien, bijvoorbeeld bij een scheiding of een plaatsing in een pleeggezin. De Kamercommissie Justitie heeft daarvoor woensdag een geamendeerd wetsvoorstel van oppositiepartij DéFI goedgekeurd. De tekst moet nog groen licht krijgen van de plenaire Kamer alvorens hij effectief in voege kan treden.
Lees verder

BioNTech heeft "vertrouwen" in werkzaamheid van Pfizer-vaccin tegen Indiase variant
BioNTech, het biotechnologiebedrijf dat meewerkte aan het vaccin van Pfizer, heeft er vertrouwen in dat zijn vaccin voldoende doeltreffend zal zijn tegen de Indiase variant. Dat zei de oprichter van het bedrijf Ugur Sahin tijdens een persconferentie. "De tests zijn nog gaande, maar de Indiase variant heeft mutaties die we al bestudeerd hebben en waartegen ons vaccin werkt."
Lees verder

Tijdelijke stop op vaccineren met AstraZeneca kostte fors meer levens dan potentiële bloedproblemen, volgens nieuwe studie
De tijdelijke stopzetting van het gebruik van het vaccin van AstraZeneca in sommige landen resulteerde in een aanzienlijk groter aantal overlijdens dan de potentiële bloedproblemen door het vaccin hadden kunnen veroorzaken. Dat blijkt uit een nieuwe studie die gepubliceerd werd in het wetenschappelijk tijdschrift Chaos van het American Institute of Physics (AIP).
Lees verder

Natalie Dormer in het geheim bevallen van eerste kind: "Slaaptekort is geen grap"
Actrice Natalie Dormer (39) en haar partner, acteur David Oakes (37), zijn in het geheim ouders geworden van hun eerste kind, een meisje. De Britse actrice, onder meer bekend van haar rol als Margaery Tyrell in 'Game of Thrones', maakte dat zelf bekend in een aflevering van de podcast 'That's After Life'.
Lees verder

'Game of Thrones'-actrice Natalie Dormer in het geheim bevallen van eerste kind
Actrice Natalie Dormer (39) en haar partner, acteur David Oakes (37), zijn in het geheim ouders geworden van hun eerste kind, een meisje. De Britse actrice, onder meer bekend van haar rol als Margaery Tyrell in 'Game of Thrones', maakte dat zelf bekend in een aflevering van de podcast 'That's After Life'.
Lees verder

Zwarte zwaan sterft na aanval Canadese gans, enkele minuten na vrijlating: "Wist meteen dat het slecht zou aflopen"
Wat een heugelijke vrijlating van twee zwarte zwanen op de vijvers van de Motten moest worden, is uitgedraaid in mineur. Nog geen kwartier nadat de medewerkers van het Natuurhulpcentrum de dieren hadden losgelaten, viel een Canadese gans één van de twee aan in de nek met de dood tot gevolg. "Die ganzen eten ook kleine eendjes op. Het zijn smeerlappen", reageren omstaanders.
Lees verder

Dit is officieel de populairste vogel op Instagram: de kikkerbek
De kikkerbek is de meest geliefde vogel op Instagram. Dat beweren Duitse wetenschappers, die nauwgezet duizenden vogelplaatjes analyseerden. Opvallend, want deze vogel werd in 2004 nog bestempeld als "de meest ongelukkig uitziende vogel ter wereld"
Lees verder

Federale Duitse inlichtingendienst gaat radicale anti-lockdowngroepen in de gaten houden
De federale Duitse inlichtingendienst gaat zogenaamde 'dwarsdenkers', mensen die radicaal tegen de lockdown zijn, in de gaten houden. Dat zei het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken woensdag. Deze beslissing geeft het Agentschap ter Bescherming van de Grondwet de toestemming om informatie te verzamelen over personen die mogelijk een risico vormen.
Lees verder

'Small Axe' grote favoriet voor de BAFTA's
De BBC-serie 'Small Axe' van Steve McQueen maakt de meeste kans bij de uitreiking van de BAFTA Television Awards, de Britse variant van de Oscars. Het vijfdelige verhaal over het leven van West-Indische immigranten in Londen sleepte vijftien nominaties in de wacht, waaronder in de categorie Beste Mini-serie, Beste Acteur (John Boyega en Shaun Parkes) en Beste Actrice (Letitia Wright). Dat heeft de British Academy of Film and Television Arts bekendgemaakt.
Lees verder

'Small Axe' is de grote favoriet voor de BAFTA's
De BBC-serie 'Small Axe' van Steve McQueen maakt de meeste kans bij de uitreiking van de BAFTA Television Awards, de Britse variant van de Oscars. Het vijfdelige verhaal over het leven van West-Indische immigranten in Londen sleepte vijftien nominaties in de wacht, waaronder in de categorie beste mini-serie, beste acteur (John Boyega en Shaun Parkes) en beste actrice (Letitia Wright). Dat heeft de British Academy of Film and Television Arts bekendgemaakt.
Lees verder

Djokovic geeft forfait voor Madrid
Novak Djokovic (33) neemt volgende week niet deel aan het Masters 1.000-toernooi van Madrid. De Spaanse organisatie bevestigde woensdag de afzegging van 's werelds nummer 1, de titelverdediger.
Lees verder

Yabba dabba doo! Er komt een vervolg op 'The Flintstones'
Eén van de bekendste en geliefdste cartoonseries krijgt een vervolg. 'The Flintstones' uit 1960 gaat mee met zijn tijd en wordt in een modernere versie gestoken. Die zal te zien zijn in de Verenigde Staten op de zender Fox. Dat meldt 'Variety'.
Lees verder

Britse kiescommissie start onderzoek na rel over luxueuze renovatie appartement Boris Johnson
De Britse verkiezingscommissie heeft een formeel onderzoek opgestart naar de luxueuze herinrichting van de ambtswoning van de Britse eerste minister Boris Johnson. Volgens een toezichthouder zijn er "redelijke gronden om te vermoeden dat een overtreding of overtredingen kunnen hebben plaatsgevonden".
Lees verder

Zeker geen laterale weg met verkeerslichten en rotondes langs Brusselse ring: deze scenario's liggen wél nog op tafel
Eind dit jaar beslist de Vlaamse regering op welke manier de noordelijke kant van de Brusselse ring geoptimaliseerd wordt. Het staat nu echter wel al vast dat er geen laterale weg – een soort stadsboulevard – langs één kant van de ring komt. En dus liggen er nog twee scenario's én een combinatie van beide op tafel. Na een inspraakronde wil de Vlaamse regering eind dit jaar de knoop doorhakken.
Lees verder

Dichter bij de natuur kun je niet wonen in dit huis zonder ramen
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een eco-villa aan de Stille Oceaan in Mexico.
Lees verder

Volop renoveren tijdens lockdown: Disneyland Hotel krijgt prinsessen-transformatie
Terwijl Disneyland Paris de laatste hand legt aan het Disney's Hotel New York - The Art of Marvel dat binnenkort opent, kondigt het Franse park nu ook aan dat het iconische Disneyland Hotel een grondige renovatie krijgt met een koninklijk thema. Een wereldwijde primeur.
Lees verder

LIVE. Hanne Claes neemt ons mee achter de schermen bij olympische vaccinaties, Campenaerts en Lecluyse: "Goed dat dit op tijd kan gebeuren"
Nog 85 dagen tot de Olympische Spelen, en nadat de politiek het licht op groen zette voor de vaccinatie van onze atleten, worden vandaag de eerste prikken gezet. In de loop van de dag meldt zich een stoet olympiërs aan in het Brussels vaccinatiecentrum aan de Heizel. U volgt het allemaal op de voet op deze pagina.
Lees verder