Doorgaan naar hoofdcontent

Duitse Bondsdag stemt in met omstreden nationale coronawet, politie vuurt traangas af op betogers

HLN
Duitse Bondsdag stemt in met omstreden nationale coronawet, politie vuurt traangas af op betogers
De Duitse Bondsdag heeft woensdag ingestemd met een wetswijziging die de federale regering toelaat om rechtstreeks strenge coronamaatregelen op te leggen, buiten de Duitse deelstaten om. De stemming heeft aan het parlement in Berlijn tot een grote protestactie van tegenstanders geleid. De politie staat tegenover duizenden betogers. Agenten vuurden traangas af en gebruikten pepperspray tegen demonstranten die met flessen gooiden of over barricades probeerden te klimmen. Verschillende mensen zijn opgepakt vanwege agressie tegen de politie.
Lees verder

Duurste sneakers geveild voor 1 miljoen: wat bezielt 'sneaker­heads' om zo veel geld te betalen? 2 Belgen over hun passie
Bij veilinghuis Sotheby's kan je bieden op een paar sneakers. De beginprijs? 1 miljoen, alsjeblieft. Het gaat om bijzondere Nike Air Yeezy's, die Kanye West nog gedragen heeft in 2008. Meer dan ooit zijn mensen bereid om grote bedragen neer te tellen voor exclusieve schoenen, ook bij ons. En ze hebben er heel wat voor over. "Velen geven duizenden euro's uit aan een paar sneakers dat ze in hun kast zetten als onderdeel van hun collectie", vertelt sneakerhead Dieter Bruijninckx (25) van vintagewinkel Karat.
Lees verder

Oppositiepartijen in Tsjaad hekelen "institutionele staatsgreep"
De belangrijkste oppositiepartijen in Tsjaad hebben woensdag een "institutionele staatsgreep" in hun land gehekeld. Na de dood van zijn vader, de pas herverkozen president Idriss Déby Itno, aan het front heeft zoon Mahamat Idriss Déby de macht naar zich toe getrokken.
Lees verder

Belgian Youth against Racism hekelt politiegeweld in België na uitspraak in proces George Floyd
Belgian Youth Against Racism (BYAR) vindt het meer dan terecht dat Derek Chauvin veroordeeld werd voor de moord op George Floyd. Toch onderstreept de organisatie dat er ook in België sprake is van politiegeweld. "Men focust op George Floyd en drama's uit Amerika, maar de tientallen drama's in eigen land doet men in alle stilte van de hand", schrijft BYAR vandaag in een persbericht.
Lees verder

Australië annuleert akkoord met China over Nieuwe Zijderoute
Australië heeft woensdag aangekondigd dat het het akkoord van de staat Victoria over het Nieuwe Zijderouteproject met China zou intrekken, omdat het niet verenigbaar zou zijn met het buitenlands beleid van het land.
Lees verder

Ryanair lanceert nieuwe vluchten van Charleroi naar Griekenland en Kroatië
Ryanair zal komende zomer vanuit Charleroi naar nieuwe bestemmingen in Griekenland en Kroatië vliegen. Dat heeft de Ierse luchtvaartmaatschappij bekendgemaakt.
Lees verder

Roglic kan leven met tweede plaats: "Mijn tank was leeg, Julian verdient de overwinning"
Geen overwinning voor Primoz Roglic in de Waalse Pijl. De Sloveense topfavoriet ging al op 300 meter van de top van de Muur van Hoei aan en werd nog geremonteerd door Alaphilippe. Al kan Roglic daar best wel mee leven. "Julian had nog iets meer reserves in de tank en ging nog over mij. Hij verdient de zege. Of ik verrast was door de aanval van Alaphilippe? Ja, maar mijn tank was ook gewoon leeg. Hij is ook meer ervaren in de Waalse Pijl en heeft hier al meermaals gewonnen. Voor mij was het pas de eerste keer. Ik heb dus nergens spijt van. De tweede plaats is ook een mooie uitslag. Zondag in Luik wordt het een andere dag en hopelijk kan ik dan wel winnen."
Lees verder

Juventus-voorzitter Agnelli geeft Boris Johnson de schuld van mislukken Super League
De tussenkomst van de Brits premier Boris Johnson heeft het voortijdig einde van de Super League ingeluid. Dat is de stellige overtuiging van Andrea Agnelli, voortrekker van het plan.
Lees verder

Hooverphonic krijgt overzichtstentoonstelling
In mei zal Hooverphonic ons land verdedigen op het Eurovisiesongfestival in Rotterdam. Bovendien bestaat de band 25 jaar én komt er een nieuw album aan. Reden genoeg voor een overzichtstentoonstelling in Sint-Niklaas.
Lees verder

Voor derde keer dit jaar bom ontdekt in centrum van Rieme, 500 woningen geëvacueerd
Het is weer prijs in Rieme. Nadat er in januari en maart al twee bommen ontdekt werden bij werken in het centrum, gebeurde dat woensdagnamiddag opnieuw. Dit keer in de Monumentstraat. De politie is over gegaan tot evacuatie van de omwonenden.
Lees verder

Vlaamse gezinnen verspillen jaarlijks 37 kilo voedsel. Crevits: "Voedselverlies met 30 procent reduceren"
De Vlaamse regering werkt aan een nieuw actieplan om het voedselverlies in Vlaanderen verder te beperken. Dat plan mikt op een bijkomende reductie van het voedselverlies met 30 procent. Dat heeft Vlaams minister van Landbouw Hilde Crevits (CD&V) vandaag in het Vlaams Parlement geantwoord op een vraag van Sofie Joosen (N-VA).
Lees verder

Amerikaans ministerie van Justitie opent onderzoek naar politie Minneapolis
Het Amerikaanse ministerie van Justitie opent een onderzoek naar de politie van de stad Minneapolis. Dat heeft minister van Justitie Merrick Garland woensdag aangekondigd, een dag nadat ex-agent Derek Chauvin over de hele lijn schuldig werd bevonden aan de dood van de Afro-Amerikaan George Floyd.
Lees verder

Meisjes van 10 gebruiken op sociale media al filters om hun gezicht te bewerken. Pedagoog: "Geef niet meteen kritiek"
Het leven speelt zich voor een groot deel online af, zelfs bij kinderen: apps als TikTok of Instagram zijn niet meer weg te denken. En dat is niet altijd een goede zaak. Volgens een nieuw onderzoek gebruiken meisjes vanaf hun tiende al filters op sociale media, en daar is hun zelfbeeld vaak de pineut van. Wat kan je doen als ouder? Pedagoog en gedragstherapeut Marijke Bisschop geeft tips.
Lees verder

Man (34) die Nederlandse persfotograaf met graafmachine de sloot in duwde, verdacht van poging tot doodslag
De man die maandagavond met een graafmachine een auto met daarin een Nederlandse persfotograaf en diens vriendin een sloot in duwde, wordt verdacht van poging tot doodslag. Dat heeft een woordvoerder van de Nederlandse politie woensdag bekendgemaakt. Het gaat om een 34-jarige verdachte uit Lunteren.
Lees verder

Football Talk. KV Mechelen breekt contract Storm open - Lewandowski hervat groepstraining bij Bayern
Standard roept zijn supporters op niet samen te troepen voor de finale van de Beker van België, komende zondag (20u45) in het Koning Boudewijnstadion tegen Racing Genk. "Spijtig genoeg blijft de gezondheidssituatie zeer ernstig en is er geen enkele speelruimte voor onze club omtrent de strikte regels die opgelegd zijn door de overheid", zo klinkt het woensdag op de clubwebsite.
Lees verder

Maak kennis met Alex Chen, het hoofdpersonage van de volgende 'Life is Strange'
In True Colors, de nieuwe game in de Life is Strange-reeks die op 9 september in de winkelrekken landt, vlucht Alex Chen naar een klein Amerikaans stadje. Maar de speciale krachten die haar al flink in de problemen hadden gebracht, komen natuurlijk gewoon mee. Wie is de nieuwe protagoniste? Scenariste Felice Kuan en actrice Erika Mori vertellen het in een gesprek met HLN.
Lees verder

"De man is het hoofd van de vrouw": golf van verontwaardiging na uitspraken conservatief politicus in Nederland
De uitspraken van een jonge politicus in Nederland veroorzaken flink wat deining. Mathijs van der Tang - de voorzitter van een lokale jongerenafdeling van de ultraconservatieve, reformatorische SGP - getuigt in een filmpje dat de ronde doet op sociale media dat mannen biologisch sterker zijn dan vrouwen en daarom beter geschikt voor een functie in de politiek.
Lees verder

Stroom van werkgever gebruiken om thuis de was te doen? Weldra kan het via batterij elektrische firmawagen
Wat als je een elektrische wagen niet enkel kon gebruiken als vervoersmiddel, maar ook om elektriciteit op te slaan of als energiebron voor je kantoor of woning? Gisteren opende het eerste slimme laadplein in Vlaanderen. Daardoor kan het bedrijf Sweco een groot deel van de energie uit het eigen elektrische wagenpark halen. Specialisten verwachten dat de technologie weldra ook voor particulieren toegankelijk wordt, zodat werknemers 's avonds de batterij van hun bedrijfswagen gebruiken om te koken of een wasje te draaien.
Lees verder

Pandemie laait op in India: hoeveel invloed heeft de nieuwe, 'Indiase' variant?
In India stromen de ziekenhuizen vol met coronapatienten. Plaatselijke medici maken zich zorgen over een 'Indiase variant', die inmiddels ook in West-Europa is opgedoken. Maar volgens experts kunnen andere factoren de huidige golf beter verklaren.
Lees verder

Luikse politie zal horecazaken die 1 mei terrassen openen, beboeten
De Luikse politie zal horecazaken die al op 1 mei hun terrassen heropenen, beboeten, net zoals de klanten die hun bubbel niet respecteren. Die boodschap heeft de procureur des Konings dinsdag naar de korpschefs van de provincie Luik gestuurd. De politie moet zich aan die boodschap houden.
Lees verder