Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 april 2021

Deze 3 sectoren betalen een hoog startersloon

HLN
Deze 3 sectoren betalen een hoog startersloon
Je eerste loon is iets om naar uit te kijken. Afhankelijk van de sector waarin je aan de slag gaat, kan dat nogal verschillen. Jobat.be belicht drie sectoren met een aardig bruto maandloon voor starters en legt uit welke soort jobs je er vindt.
Lees verder

Expert waarschuwt voor behandeling met antibiotica bij appendicitis: "Een ontstoken appendix niet wegnemen, kan tot onvruchtbaarheid leiden"
Over appendicitis of blindedarmontsteking doen veel verhalen de ronde, bijvoorbeeld dat je door druivenpitten te eten een hoger risico loopt of dat je sneller zwanger wordt als je geen appendix meer hebt. Allemaal nonsens, maar wat moet je er dan wél over weten? Wie wordt het vaakst getroffen en hoe wordt het behandeld? Wij vroegen het aan professor Piet Pattyn van UZ Gent. "Appendicitis duikt vaker op bij het kiemen en het vallen van het blad, dus in het voorjaar zoals nu en het najaar."
Lees verder

'Thuis'-pionier Rik Andries (84) overleden
De ploeg van 'Thuis' rouwt. Hun pionier Rik Andries (84) is op 84-jarige leeftijd overleden. De acteur zette de soap meer dan 5.000 afleveringen geleden met succes mee op de tv-kaart als dokter Walter De Decker. Hij was ook te zien in feuilletons als 'Keromar'en 'De Kat'.
Lees verder

'Thuis'-pionier en 'De Kat'-superheld Rik Andries (84) overleden
De ploeg van 'Thuis' rouwt. Hun pionier Rik Andries is op 84-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van een slepende ziekte. De acteur zette de soap meer dan 5.000 afleveringen geleden met succes mee op de tv-kaart als dokter Walter De Decker. Hij was ook te zien in feuilletons als 'Keromar' en 'De Kat'.
Lees verder

Gezellig om een spuitje: hotel in Disneyland Paris wordt groot vaccinatiecentrum
Disney's Newport Bay Club, één van de hotels in Disneyland Paris, zal vanaf komend weekend dienst doen als locatie waar de Fransen een coronaprik kunnen krijgen. Zo wil het Franse park, dat nog steeds gesloten is, de lokale autoriteiten steunen in de vaccinatiecampagne.
Lees verder

Ter dood veroordeelde supermarkt-schutter wil vuurpeloton in plaats van injectie
Een ter dood veroordeelde Amerikaan in de staat Nevada maakt bezwaar tegen de manier waarop zijn straf voltrokken zal worden. Dat gebeurt volgens de nu geldende voorschriften door middel van een dodelijke injectie, maar de 45-jarige Zane Michael Floyd geeft de voorkeur aan executie door een vuurpeloton.
Lees verder

"De Bruyne boekt sneller vooruitgang dan we dachten": Guardiola hoopt op Rode Duivel tegen PSG
Raakt Kevin De Bruyne fit? Dat is de hamvraag voor de halve finale van de Champions League van volgende week woensdag tussen Manchester City en Paris Saint-Germain. Nadat eerder deze week uit een scan al bleek dat er geen bijkomende structurele schade aan de enkel is, leven de 'Citizens' op hoop. Guardiola, gisteravond na de 1-2 bij Aston Villa: "Kevin voelt zich al stukken beter."
Lees verder

"De Bruyne boekt sneller vooruitgang dan we dachten": Guardiola hoopt op KDB tegen Chelsea
Raakt Kevin De Bruyne fit? Dat is de hamvraag voor de halve finale van de Champions League van volgende week woensdag tussen Manchester City en Paris Saint-Germain. Nadat eerder deze week uit een scan al bleek dat er geen bijkomende structurele schade aan de enkel is, leven de 'Citizens' op hoop. Guardiola, gisteravond na de 1-2 bij Aston Villa: "Kevin voelt zich al stukken beter."
Lees verder

Steven Van Gucht: "Perspectief op versoepelingen kan nog, maar is zeker niet vanzelfsprekend"
Nieuwe modellen van biostatistici tonen dat grote versoepelingen op 8 mei te vroeg komen. Bij HLN LIVE gaf biostatistius Geert Molenberghs meer uitleg. "Het is belangrijk dat we ook de huidige cijfers in het oog houden en die blijven vrij hoog." Ook viroloog Steven Van Gucht is er niet helemaal gerust in.
Lees verder

Geert Molenberghs: "Nog altijd wachten op positieve trend"
Nieuwe modellen van biostatistici tonen dat grote versoepelingen op 8 mei te vroeg komen. Bij HLN LIVE gaf biostatistius Geert Molenberghs meer uitleg. "Het is belangrijk dat we ook de huidige cijfers in het oog houden en die blijven vrij hoog."
Lees verder

Geen 'Black Lives Matter'-knielingen op Spelen: IOC benadrukt dat politiek en religieus protest verboden is
Atleten mogen tijdens de Olympische Spelen komende zomer en de Winterspelen volgend jaar niet protesteren tijdens wedstrijden of huldigingen. Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) heeft benadrukt dat dat verboden is. Daarmee wordt gehoor gegeven aan een verzoek van de atletencommissie.
Lees verder

Piqué jaagt met tweet over Super League tenniswereld in het harnas: "Schrijft de man die onze sport heeft verwoest"
In de nasleep van de Super League liet ook FC Barcelona-verdediger Gerard Piqué zijn stem horen. "Voetbal behoort aan de fans. Vandaag meer dan ooit", zette de Spanjaard op Twitter. Hij kreeg haast meteen de hele tennisgemeenschap over zich heen.
Lees verder

Jelle Vossen, ex-kapitein en tweevoudig bekerwinnaar: "Mijn liefde voor Genk blijft groot"
Eentje als jonge snaak in 2009 en eentje als kapitein in 2013. Jelle Vossen (32) won de laatste twee bekers met KRC Genk. Ooit aanbeden, later verketterd, maar zijn blauw-wit zit voor altijd in zijn hart. "Ik heb die overstap naar Club Brugge heel fel onderschat."
Lees verder

Goed nieuws voor fans van Disney+: ook Sony-films komen naar het platform
Disney+ en Hulu krijgen er binnenkort heel wat interessante filmtitels bij. Sony Pictures tekende namelijk een contract bij Disney, waarin staat dat al hun films tussen 2022 en 2026 op de streamingplatformen geplaatst mogen worden.
Lees verder

Football Talk. Na Storm verlengt ook Thoelen bij KV Mechelen
Een dag na de contractverlenging van aanvaller Nikola Storm tot juni 2026 heeft ook Yannick Thoelen zijn overeenkomst bij KV Mechelen verlengd. De dertigjarige doelman ondertekende een contract tot medio 2025. Zijn vorige contract liep nog een jaar door.
Lees verder

56 procent van de Belgen (ver)bouwt duurzaam voor een beter milieu
22 april is de Dag van de Aarde en dan wordt het belang van duurzaamheid extra in de verf gezet. De Belgische (ver)bouwer is daar sowieso mee bezig. 56 procent wil door duurzaam te wonen een steentje bijdragen aan een beter milieu. Slechts 13 procent doet dit omdat het financieel loont.
Lees verder

2020 was warmste jaar ooit in Europa: "Broeikasgasconcentraties blijven stijgen, ondanks coronamaatregelen"
Het jaar 2020 was het warmste in Europa sinds het begin van de waarnemingen en minstens 0,4 graden Celsius warmer dan de vijf voorgaande recordjaren. Die vonden alle vijf plaats in het laatste decennium. "Ook opmerkelijk: de broeikasgasconcentraties zijn blijven stijgen, ondanks de coronamaatregelen", aldus onze wetenschapsexpert Martijn Peters.
Lees verder

Zussen krijgen hopen haatreacties om deelname testvakantie Rhodos: "Hopelijk stort het vliegtuig neer"
De Nederlandse Amy Smulders en haar zus Sophie waren onder de 189 gelukkigen die meemochten voor een testvakantie naar Rhodos. De reis kaderde in een door de regering gesteund onderzoek naar hoe onze noorderburen komende zomer veilig op vakantie kunnen. Na enkele tv-interviews stromen de online haatberichten flink binnen.
Lees verder

Tennisster Venus Williams lanceert lippenbalsems met zonnefilter: "Je lippen moet je óók beschermen"
Nadat Venus Williams (40) de skincarelijn van haar lifestylemerk EleVen al uitbreidde met twee minerale zonnecrèmes, zijn nu onze lippen aan de beurt: de tennisster lanceert vier lippenbalsems met zonnefilter. Wil je jezelf goed verzorgen, dan mag je geen plekje overslaan, vindt ze. Ongeacht je etnische afkomst. "Dat ook Afro-Amerikanen hun huid moeten beschermen tegen schadelijke UV-stralen, leerde ik pas op mijn 35ste."
Lees verder

Tweede seizoen van 'The Witcher' nog dit jaar op Netflix
Het tweede seizoen van succesreeks 'The Witcher', met Henry Cavill (37) in de hoofdrol, zal nog dit jaar te zien zijn op Netflix. Dat bevestigde Netflix-CEO Ted Sarandos tijdens een officiële briefing over de cijfers van het bedrijf.
Lees verder