Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 april 2021

Deschacht over carrière, kinderen en leven als ex-voetballer: “Wat ik nu ga doen? Misschien analistenwerk of T2, m...

HLN
Deschacht over carrière, kinderen en leven als ex-voetballer: "Wat ik nu ga doen? Misschien analistenwerk of T2, maar eerst heb ik mentale rust nodig"
Olivier Deschacht (40) kwam in een interview met VTM NIEUWS een eerste keer terug op zijn afscheid als profvoetballer. Deschacht is gelukkig met het afscheid dat hij krijgt van Zulte Waregem en heeft zijn eerste plannen als ex-voetballer al gemaakt. "De eerste vakantie met de kinderen is geboekt."
Lees verder

Hayen: "Logisch dat Emilio in underdogpositie kruipt, ik zou dat ook doen"
Zaterdag staat Waasland-Beveren in het Luikse voor de eerste van twee barrageduels tegen tweedeklasser Seraing. We hoeven er geen kanttekening bij te maken om het belang van het tweeluik te schetsen. Het is erop of eronder, dat beseft coach Nicky Hayen ook. "We moeten ervoor zorgen dat we het werk van 34 speeldagen niet nonchalant weggooien."
Lees verder

Na Evenepoel en Alaphilippe tekent nu ook Asgreen bij: Ronde-winnaar blijft tot eind 2024 bij 'The Wolfpack'
Na Remco Evenepoel en Julian Alaphilippe heeft Patrick Lefevere opnieuw een sleutelpion langer aan zich verbonden. Ronde van Vlaanderen-winnaar Kasper Asgreen heeft z'n contract bij Deceuninck-Quick.Step verlengd tot eind 2024.
Lees verder

Turkije stapt op 1 juli officieel uit conventie over vrouwenrechten
Turkije zal zich op 1 juli officieel terugtrekken uit de conventie van Istanbul, een verdrag over de bescherming van vrouwenrechten. Dat blijkt uit een presidentieel decreet dat vandaag gepubliceerd werd.
Lees verder

LIVE. Vlaamse vaccinatiecentra krijgen volgende week meer dan 450.000 vaccins, volg hier de persbriefing
De Vlaamse vaccinatiecentra krijgen volgende week meer dan 450.000 vaccins om toe te dienen, 130 procent meer dan de 204.000 dosissen van deze week. Ongeveer twee derde van de dosissen zijn bedoeld als eerste prik voor de laatste 65-plussers en de mensen met onderliggende aandoeningen, de rest is voor de tweede prik bij de 65-plussers. Om 15.15 uur licht het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid de nieuwe planning toe.
Lees verder

Tweede vaccindosis kan 'beperkt' verplaatst worden, overheid lanceert planningstool om te kijken wanneer het uw beurt is
Om de vakantieplanning van wie nog gevaccineerd is een beetje te vergemakkelijken, heeft het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid beslist dat de tweede prik van een coronavaccin beperkt verplaatst kan worden. Toch roept het agentschap om niet massaal het vaccinatiemoment te herboeken. Er moeten op enkele weken tijd miljoen vaccins gezet worden, en iedereen zijn datum omboeken, is onmogelijk, klinkt het. Ook is er een planningstool gelanceerd om te kijken wanneer u waarschijnlijk gevaccineerd zal worden.
Lees verder

Indonesië zal gezonken duikboot boven water proberen te halen
De Indonesische marine gaat proberen de onderzeeër die gezonken is ter hoogte van Bali naar boven te halen. Dat heeft de marine vrijdag aangekondigd. De rouwende families van de 53-koppige bemanning eerden intussen hun geliefden door bloemen in zee te gooien.
Lees verder

Walrus gaat niet aan de kant voor reddingsboot, bemanning verjaagt dier dan maar met toeter
Grappige taferelen aan de kust van Wales: een walrus genaamd Wally vertikte het om opzij te gaan voor de reddingsdiensten. Een bemanningslid probeerde het dier nog te verjagen met een bezem, maar dat had weinig zin. Een toeter bleek uiteindelijk de oplossing te zijn.
Lees verder

Deschacht staat (nog) niet helemaal achter z'n keuze: "Ik weet zeker dat het zal kriebelen als de voorbereiding straks begint"
De kogel is door de kerk: na twintig jaar topvoetbal zet Olivier Deschacht een punt achter zijn voetbalcarrière. Na heel lang twijfelen nam de 40-jarige ex-Rode Duivel een bijzonder moeilijke beslissing. "Ik heb vannacht geen oog dichtgedaan. Het filmpje voor mijn Instagram was gemaakt, maar het bleef door mijn hoofd spoken: misschien kan ik dat beter tot volgend jaar houden. Maar ik heb beslist en moet nu achter dat besluit blijven staan."
Lees verder

5 buitengewone én Belgische huizen: van een Japans paviljoen tot een bungalow met gebogen glas
Liefhebbers van hedendaagse Belgische architectuur kunnen hun hart opnieuw ophalen, met de zesde editie van Buitengewoon Belgisch Bouwen. Het boek is een selectie van 50 recente en uitzonderlijke woningen van de hand van architecten van bij ons, zowel gevestigde waarden als aanstormend talent. Het is zonder twijfel de ideale inspiratiebron voor wie wil (ver)bouwen of zijn huis inrichten. Wij selecteerden vijf bijzondere constructies.
Lees verder

Weg bij Google: probeer deze alternatieve zoekmachines
'Even googelen' mag dan wel een gevleugelde uitspraak zijn, toch kiezen steeds meer mensen ervoor om een andere zoekmachine te gebruiken. Dit zijn vijf alternatieven.
Lees verder

OPROEP. NINA zoekt vrouwen die willen vertellen over de eerste weken na hun bevalling
De ene zwangerschap is de andere niet, in de verloskamer gaat het er bij iedereen anders aan toe, en ook na de bevalling herstelt elke vrouw op een ander tempo. Tijd voor postpartum-praat!
Lees verder

België krijgt er twee of drie gascentrales bij
De komende jaren worden in ons land twee of drie nieuwe gascentrales gebouwd. Dat heeft de ministerraad beslist. De nieuwe gascentrales moeten ervoor zorgen dat het licht blijft branden als in 2025 de kerncentrales sluiten, en dat ons land de overstap naar hernieuwbare energie kan maken.
Lees verder

Belgische weduwe van Kirk Douglas op 102-jarige leeftijd overleden
Anne Douglas is op 102-jarige leeftijd overleden. De Belgische was vooral bekend als de echtgenote van filmlegende Kirk Douglas, die in 2020 al stierf.
Lees verder

"Australië overweegt celstraffen voor reizigers die terugkeren uit hoogrisicogebieden"
De Australische autoriteiten werken naar verluidt aan plannen om burgers die uit een hoogrisicogebied terugkeren een gevangenisstraf tot vijf jaar te kunnen opleggen. Dat meldt de tv-zender 9News vrijdag. Op die manier zou een terugkeer uit verschillende landen de facto illegaal worden gemaakt.
Lees verder

"Australië overweegt celstraffen voor terugkerende reizigers hoogrisicogebieden"
De Australische autoriteiten werken naar verluidt aan plannen om burgers die uit een hoogrisicogebied terugkeren een gevangenisstraf tot vijf jaar te kunnen opleggen. Dat meldt de tv-zender 9News vrijdag. Op die manier zou een terugkeer uit verschillende landen de facto illegaal worden gemaakt.
Lees verder

Internet raakt niet uitgepraat over 'nieuwe look' Zac Efron: ging hij langs bij plastisch chirurg?
Het internet is in de ban van de 'nieuwe look' van Zac Efron (33,) nadat hij in een filmpje verscheen om de Facebook Watch-musical 'Earth Day!' te promoten. De hartenbreker uit 'High School Musical' onderging een serieuze metamorfose: z'n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij nog steeds last van de zware ziekte die hem bijna het leven kostte?
Lees verder

Internet raakt niet uitgepraat over 'nieuwe look' van Zac Efron: ging hij langs bij plastisch chirurg?
Het internet is in de ban van de 'nieuwe look' van Zac Efron (33) nadat hij in een filmpje verscheen om de Facebook Watch-musical 'Earth Day!' te promoten. De hartenbreker uit 'High School Musical' onderging een serieuze metamorfose: z'n wangen lijken opgeblazen, zijn lippen zien er voller uit en er is aan zijn kaaklijn gesleuteld. Ging Zac langs bij de plastisch chirurg of heeft hij nog steeds last van de zware ziekte die hem bijna het leven kostte?
Lees verder

Chipmaker Intel wil 8 miljard aan subsidies voor fabriek in Duitsland of Benelux
De Amerikaanse chipmaker Intel staat open voor een fabriek in Europa, maar wil daar wel 8 miljard aan publieke subsidies voor krijgen. Dat zei topman Pat Gelsinger vrijdag in een interview met Politico Europe. Zonder steun van Amerikaanse en Europese overheden is het aantrekkelijker om een fabriek in Azië te openen, zei Gelsinger.
Lees verder

Chipmaker Intel wil 8 miljard euro subsidies voor fabriek in Duitsland of Benelux
De Amerikaanse chipmaker Intel staat open voor een fabriek in Europa, maar wil daar wel 8 miljard euro aan publieke subsidies voor krijgen. Dat zei topman Pat Gelsinger vrijdag in een interview met Politico Europe. Zonder steun van Amerikaanse en Europese overheden is het aantrekkelijker om een fabriek in Azië te openen, zei Gelsinger.
Lees verder