Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 30 april 2021

Deschacht over afscheid: “Wat ik nu ga doen? Misschien analistenwerk of T2, maar eerst heb ik mentale rust nodig”

HLN
Deschacht over afscheid: "Wat ik nu ga doen? Misschien analistenwerk of T2, maar eerst heb ik mentale rust nodig"
Olivier Deschacht (40) kwam in een interview met VTM NIEUWS een eerste keer terug op zijn afscheid als profvoetballer. Deschacht is gelukkig met het afscheid dat hij krijgt van Zulte Waregem en heeft zijn eerste plannen als ex-voetballer al gemaakt. "De eerste vakantie met de kinderen is geboekt."
Lees verder

Club-coach Philippe Clement over contractstatus: "Focus mij op de landstitel"
Money time voor Club Brugge - blauw-zwart wil revanche nemen op Anderlecht na de uitschuiver van drie weken geleden in het Lotto Park. Intussen weigert Philippe Clement tekst en uitleg te geven over zijn toekomst: "Ik focus mij enkel op dit seizoen en op het binnenhalen van de titel."
Lees verder

Deschacht over afscheid in VTM NIEUWS: "Mijn kinderen vroegen meteen wanneer we op vakantie gaan"
Olivier Deschacht (40) kwam in een interview met VTM NIEUWS een eerste keer terug op zijn afscheid als profvoetballer. Deschacht is gelukkig met het afscheid dat hij krijgt van Zulte Waregem en heeft zijn eerste plannen als ex-voetballer al gemaakt. "De eerste vakantie met de kinderen is al geboekt."
Lees verder

Pneumoloog over gevolgen bosbrand op je gezondheid: "Elke dag blootgesteld worden aan rook van houtkachel is pak ongezonder"
Exact één week na de grote bosbrand op het Klein Schietveld maken we de balans op. 500 hectare bosgebied ging in vlammen op, met zware gevolgen voor het milieu. Maar hoe zit dat met de gevolgen voor onze gezondheid, op lange en korte termijn? Hoe gevaarlijk is het om deze rook in te ademen? Emeritus professor Toxicologie en Pneumologie Benoit Nemery (KU Leuven) geeft duiding. "Bij een hoge concentratie rook over een lange termijn treedt er niet alleen schade op aan de longen, maar ook aan het hart en de bloedvaten."
Lees verder

Fanatiek quizzen en autoracen op tv: waarom zijn de Nederlandse royals zoveel losser dan de onze?
Spontaan, toegankelijk én uitbundig. Het Nederlandse koningshuis heeft tijdens Koningsdag nog maar eens laten zien dat deze drie eigenschappen perfect bij hen passen. Ginnegappen over hun gezinsleven of autoracen op tv, je ziet het onze royals - eerder stijf en gereserveerd - niet meteen doen. Maar waarom zijn ze over de grens dan zoveel losser? En waarom spreken royaltywatchers van een 'omgekeerde beweging'? "Willem-Alexander straalt gemak uit, voor Filip moet je het makkelijk maken."
Lees verder

Eén week na de bosbrand in Brecht: wat is de impact op je gezondheid? Een pneumoloog legt uit
Exact één week na de grote bosbrand op het Klein Schietveld maken we de balans op. 500 hectare bosgebied ging in vlammen op, met zware gevolgen voor het milieu. Maar hoe zit dat met de gevolgen voor onze gezondheid, op lange en korte termijn? Hoe gevaarlijk is het om deze rook in te ademen? Emeritus professor Toxicologie en Pneumologie Benoit Nemery (KU Leuven) geeft duiding.
Lees verder

KIJK LIVE. Wat heeft Hein Vanhaezebrouck te vertellen op z'n persbabbel?
AA Gent is er niet bij in de Champions' play-offs, maar het moet wel nog vol aan de bak. Zondag krijgt het KV Mechelen over de vloer in de Europe play-offs. Kijk hierboven LIVE naar de vooruitblik van AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck op de partij.
Lees verder

Parket wil dat Tanja Dexters nooit meer achter stuur kruipt: "Hevig drinker en matig druggebruiker"
Ex-Miss België Tanja Dexters (44) moet volgens het parket in Turnhout onmiddellijk en voor onbepaalde duur uit het verkeer worden gehaald: "Uit het toxicologisch haaronderzoek is gebleken dat Dexters een hevige drinker is, en een matige gebruiker van cannabis." Dexters verdedigde zich vrijdag voor de rechtbank. "Ik heb zeven weken op een eiland gezeten. Zonder glas. Ik heb me daar niet slecht door gevoeld."
Lees verder

Parket wil dat Tanja Dexters nooit meer achter stuur kruipt: "Hevig drinker en een matig druggebruiker"
Ex-Miss België Tanja Dexters (44) moet volgens het parket in Turnhout onmiddellijk en voor onbepaalde duur uit het verkeer worden gehaald: "Uit het toxicologisch haaronderzoek is gebleken dat Dexters een hevig drinker is, en een matig gebruiker van cannabis." Dexters verdedigde zich vandaag voor de rechtbank. "Ik heb 7 weken op een eiland gezeten. Zonder glas. Ik heb me daar niet slecht door gevoeld."
Lees verder

EuroMillions-winnares wil corona-overheidsgeld niet terugbetalen
De Schotten raken niet uitgepraat over Gillian Bayford. De vrouw won in 2012 samen met haar toenmalige echtgenoot Adrian Bayford de EuroMillons-jackpot. De twee waren in een klap 148 miljoen pond (toen bijna 190 miljoen euro) rijker. Nu negen jaar later is ze niet plan het door de Britse overheid ter beschikking gesteld vervangingsinkomen voor haar werknemers terug te betalen.
Lees verder

LIVE. Bekijk hier de persconferentie na de ministerraad
Om 14u30 kan u hier de persconferentie volgen na de ministerraad van de federale regering.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Returnal' bezorgt je een epische rotdag in de ruimte
Wat van veraf leek op een prettig tussendoortje voor die kleine groep gamers die het niet erg vinden om vaak te sterven in hun spel, blijkt bij release de eerste échte next-gen-game te zijn, met een uitstekend gebruik van de geavanceerde schokkende PlayStation 5-controller en driedimensionale audio. Returnal is tegelijkertijd een technologische triomf en een retestrakke spelervaring. Ook voor wie niét graag iedere tien minuten het loodje legt in een game.
Lees verder

Eigenzinnige' Returnal' bezorgt je een epische rotdag in de ruimte
Wat van veraf leek op een prettig tussendoortje voor die kleine groep gamers die het niet erg vinden om vaak te sterven in hun spel, blijkt bij release de eerste échte next-gen-game te zijn, met een uitstekend gebruik van de geavanceerde schokkende PlayStation 5-controller en driedimensionale audio. Returnal is tegelijkertijd een technologische triomf en een retestrakke spelervaring. Ook voor wie niét graag iedere tien minuten het loodje legt in een game.
Lees verder

Red Flames treffen Noorwegen en Polen in voorronde WK 2023
De Red Flames ontmoeten Noorwegen, Polen, Albanië, Kosovo en Armenië in de Europese kwalificaties voor het WK vrouwenvoetbal van 2023 in Australië en Nieuw-Zeeland. Dat blijkt uit de loting die vanmiddag plaatsvond op de hoofdzetel van de UEFA in het Zwitserse Nyon.
Lees verder

Pfizer-BioNTech heeft bij EMA goedkeuring COVID-vaccin voor jongeren aangevraagd
De Duitse vaccinproducent BioNTech en zijn Amerikaanse partner Pfizer hebben vandaag bij de Europese geneesmiddelenautoriteit EMA de goedkeuring aangevraagd van hun COVID-vaccin voor kinderen van twaalf tot vijftien jaar.
Lees verder

Sea-Watch redt opnieuw 80 bootvluchtelingen op Middellandse Zee
De hulporganisatie Sea-Watch heeft tijdens een nieuwe reddingsoperatie bijna 80 bootvluchtelingen in veiligheid gebracht in de Middellandse Zee. De mensen, onder wie elf vrouwen en een baby, zaten op een rubberboot en werden aan boord van de Sea-Watch 4 gebracht, aldus reddingswerkers.
Lees verder

Speurders zoeken vier jongeren na La Boum-rellen in Ter Kamerenbos
Het parket van Brussel heeft een opsporingsbericht verspreid voor vier jongeren die op 1 april aanwezig waren bij de uit de hand gelopen 1 aprilgrap La Boum in het Ter Kamerenbos.
Lees verder

REALITYCHECK. De foute tattoo van 'EOTBDD'-deelnemer Keanu en de verdwenen schoenen van Monica Geuze
'Temptation', 'Ex On The Beach' of 'Love Island': het zijn pleasures waar wij ons helemaal niet guilty over voelen. En omdat wij u van hetzelfde verdenken, houden wij u elke vrijdag op de hoogte van het reilen en zeilen in de realitywereld. Nieuwe liefdes, ruzies of andere capriolen van (voormalige) tv-figuren: u komt het hier allemaal te weten.
Lees verder

Man belandt in ziekenhuis na vijfdubbele dosis coronavaccin
Een man ligt momenteel in een Duits ziekenhuis nadat hij per ongeluk vijf keer de standaarddosis van een COVID-19-vaccin had gekregen. Dat melden lokale media.
Lees verder

Vanaf 15 juni kunnen alle volwassen Fransen zich laten inenten
Vanaf 15 juni zullen alle volwassen Fransen zich kunnen laten vaccineren tegen Covid-19, zo heeft president Emmanuel Macron vrijdag in serie tweets bekendgemaakt, startend met de boodschap "vaccineren, vaccineren, vaccineren".
Lees verder