Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 april 2021

De vraag naar roze maatpakken stijgt. Experten van Café Costume geven stylingtips

HLN
De vraag naar roze maatpakken stijgt. Experten van Café Costume geven stylingtips
De verkoop van roze kostuums zit in de lift. Steeds meer mannen kiezen voor een strak pak in zacht of pastelroze. Dat merken ze ook bij het populaire maatpakkenbedrijf Café Costume. "Elk type man staat ermee, je moet het alleen goed combineren", zegt salesmanager Jens Lodewyckx. Maar vanwaar komt de plotse stijging en hoe draag je deze gewaagde outfit het best?
Lees verder

Lijk aangetroffen in leegstaand pand dat klaar staat voor de sloop: "Verdacht overlijden"
In een leegstaand pand in de Koninginnelaan in Oostende is donderdagmorgen een lijk aangetroffen. Dat bevestigt het parket van Brugge, dat spreekt van een verdacht overlijden.
Lees verder

Biden wil uitstoot tegen 2030 halveren ten opzichte van 2005
De Verenigde Staten willen tegen 2030 hun uitstoot van broeikasgassen ten minste halveren in vergelijking met 2005. Dat zal de Amerikaanse president Joe Biden vandaag aankondigen op de virtuele klimaattop met 40 wereldleiders, melden regeringsfunctionarissen.
Lees verder

Football Talk. Pocognoli stopt met voetballen - Engeland en Duitsland willen geen ruimere EK-selectie
Zondag tegen Deinze wordt de laatste match voor Sébastien Pocognoli (33). De verdediger van Union Saint-Gilloise hangt de voetbalschoenen aan de haak. "Zeventien jaar lang kwam mijn jongensdroom uit, maar nu is de tijd rijp om te stoppen", schrijft hij op Twitter. "Het is niet makkelijk om dergelijk hoofdstuk af te sluiten, maar mijn hoofd en lichaam vragen er naar. Ik ben dankbaar voor de mooie jaren. Ik bedank alle fans, maar ook ploegmaats en coaches van wie ik veel kon leren. Ook mijn familie en dichtste vrienden waren van kapitaal belang. Tot snel."
Lees verder

Grammaticaregels versoepeld: deze taalfouten zijn vanaf nu wel juist
Taalpuristen zullen het misschien niet graag horen, maar de grammaticaregels zijn na 24 jaar opnieuw aangepast. In de nieuwe versie van de Algemene Nederlandse Spraakkunst (ANS) wordt komaf gemaakt met enkele oude grammaticaregels. Zo is 'groter als' bijvoorbeeld niet langer fout. Een overzicht van de versoepelingen.
Lees verder

Ook Jaguar Land Rover sluit tijdelijk fabrieken om chiptekort
De Britse autobouwer Jaguar Land Rover sluit tijdelijk twee fabrieken in het Verenigd Koninkrijk vanwege het chiptekort waarmee de wereldwijde autosector al langere tijd worstelt. De fabrieken van het bedrijf in Castle Bromwich en Halewood gaan vanaf maandag voor een beperkte tijd dicht.
Lees verder

Nieuwe BBC-documentaire over Britney Spears begin mei te zien
De nieuwe BBC-documentaire over Britney Spears (39) heeft een premièredatum, meldt NME. 'The Battle for Britney: Fans, Cash and a Conservationship', zoals de documentaire heet, is op 5 mei op BBC 2 te zien. Een paar dagen eerder, op 1 mei, is de docu ook al te zien via de streamingdienst van de Britse omroep, de BBC iPlayer.
Lees verder

Ook nabestaanden ex-vrouw André Hazes niet akkoord met privébeelden in docu
De documentairereeks 'Kleine jongen' over het leven van de in 2004 overleden volkszanger André Hazes blijft voor ophef zorgen. De nabestaanden van Ellen Wolf, die van 1981 tot 1990 met Hazes getrouwd was, zijn het er niet mee eens dat er privébeelden van Ellen in de documentaire zijn gebruikt. Het materiaal werd gisteren uitgezonden.
Lees verder

Stickeractie van Rode Kruis van start, en 'meneer de burgemeester' zag dat het goed was: "Hopelijk betere opbrengst dan vorig jaar"
De stickeractie van Rode Kruis-Vlaanderen, dat zestig kaarsjes uitblaast, is donderdagochtend van start gegaan in het Oost-Vlaamse Sint-Niklaas. "Opnieuw geen vrijwilligers aan de kruispunten, maar verkoop via vaste standplaatsen in openlucht, bij Delhaize, lokale handelaars en online", zegt woordvoerster Nena Testelmans. Vorig jaar haalde een alternatieve stickeractie maar 10 procent van de normale opbrengst, maar Rode Kruis-Vlaanderen hoopt dit jaar op beterschap.
Lees verder

CEO Jos Donvil over kapitaalsverhoging Anderlecht: "Meer ruimte om aan sterkere ploeg te bouwen"
Historische dag voor Anderlecht. Gisteren werd de langverwachte kapitaalsverhoging - die 25 miljoen euro bedraagt - goedgekeurd door de Raad van Bestuur. CEO Jos Donvil ziet de toekomst van paars-wit sinds gisteren een pak rooskleuriger.
Lees verder

Gigantische flare van dichtbijzijnde ster Proxima Centauri
Een gigantische flare, 100 keer sterker dan eender welke zonnevlam (flare) die onze zon uitstoot, is uitgestoten door de naburige vlamster Proxima Centauri, volgens een nieuw onderzoek.
Lees verder

Gigantische flare van dichtbijzijnde ster Proxima Centauri gespot: "100 keer sterker dan zonnevlam"
Een gigantische flare of zonnevlam, 100 keer sterker dan eender welke flare die onze zon uitstoot, is uitgestoten door de naburige vlamster Proxima Centauri, volgens een nieuw onderzoek.
Lees verder

Vorstschade zorgt mogelijk voor 30 procent minder Franse wijn
Volgens de eerste schattingen van producenten kan de Franse wijnproductie dit jaar bijna een derde lager liggen dan andere jaren. Dat komt door een reeks nachten met strenge vorst begin april. Dat heeft het landbouwinstituut FranceAgriMer bekendgemaakt.
Lees verder

Coronapandemie duwt Europese overheidsschuld naar recordhoogte
De coronapandemie heeft zwaar ingehakt op de staatsfinanciën in de Europese Unie. Zowel het begrotingstekort als de overheidsschuld nam fors toe door de maatregelen die de overheden namen om de pandemie in te dijken, zo bevestigen cijfers die het Europese statistiekbureau Eurostat vandaag bekendmaakte.
Lees verder

Koop een elektrische zonneauto voor 150.000 euro
Het Nederlandse bedrijf Lightyear brengt eind dit jaar een elektrische wagen op de markt die wordt aangedreven door zonnepanelen. Kostprijs: 150.000 euro, zonder btw.
Lees verder

Valt een duurzaam leven te rijmen met avocado's en vliegtuigreizen? Voetprintariërs zijn de oplossing
Vandaag is het World Earth Day: de dag waarop we stilstaan bij ons consumentengedrag en de invloed hiervan op de aarde. Een vegetariër die het ­vliegtuig neemt, wordt niet zelden met de vinger ­gewezen. Wie elektrisch rijdt, maar avocado's eet, heeft het niet begrepen. Als het over duurzaam leven gaat, schuift de lat alsmaar op. Is het dan nooit goed genoeg? Wel voor Kees Aarts, die als ­'voetprintariër' voor een milde middenweg pleit. "Een frikandel is misschien wel de meest duurzame snack die er is."
Lees verder

Meghan Markle sprak met de Queen voor begrafenis: "Ze beseft hoe moeilijk de reis naar Engeland was voor Harry"
Meghan Markle (39) heeft met Queen Elizabeth (95) gesproken, nog voor de begrafenis van prins Philip. Dat vertelt een bron binnen het koningshuis aan People. Ook met Harry (36) had ze elke dag contact terwijl hij in Engeland was. "Ze besefte dat hij die steun nodig had."
Lees verder

Filip (40) woont in een modernistische sixtiesvilla: "Door de ingenieuze eenvoud zijn woningen als deze decennia later nog erg in trek"
Onze woonexpert Björn Cocquyt kijkt elke week binnen in een opmerkelijk huis. Filip Versmissen (40) woont met zijn gezin in een modernistische laagbouw in Turnhout. Bij de renovatie schakelde de art director van Master Meubel de hulp in van Lou Jansen, de gerenommeerde architect die het huis in 1966 ontwierp.
Lees verder

Deze minimalistische sixtiesvilla doet het hart van designliefhebber Filip (40) sneller slaan
Onze woonexpert Björn Cocquyt kijkt elke week binnen in een opmerkelijk huis. Filip Versmissen (40) woont met zijn gezin in een modernistische laagbouw in Turnhout. Bij de renovatie schakelde de art director van Master Meubel de hulp in van Lou Jansen, de gerenommeerde architect die het huis in 1966 ontwierp.
Lees verder

Janet Jackson zet haar familie weer onder hoogspanning: explosieve docu dreigt oude wonden open te rijten
Het is stil waar het nooit waait, maar bij de Jacksons - showbizzfamilie par excellence - lijkt wel sprake van een eeuwigdurende storm. Die zou weer aanwakkeren nu een explosieve documentaire over Janet Jackson (54) in de maak is en het duidelijk is dat de zangeres daarin geen blad voor de mond neemt. Intieme details over het fysieke en seksuele geweld van haar vader, de smerige scheiding met haar immens rijke derde man, de donkere kantjes van broer Michael... Niets zou verzwegen worden. "Ze kan niet wachten om een licht te werpen op de donkere geheimen van haar familie."
Lees verder