Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 20 april 2021

Clown belooft ‘onvergetelijke ervaring op kinderfeestjes’, maar betast minderjarige jongens onder hypnose: man ri...

HLN
Clown belooft 'onvergetelijke ervaring op kinderfeestjes', maar betast minderjarige jongens onder hypnose: man riskeert vijf jaar cel
Jarenlang was hij actief op kinderfeestjes als clown, maar nu staat B.C. (52) uit Dendermonde terecht voor zedenfeiten met minderjarige jongens. Er hangt hem vijf jaar gevangenisstraf boven het hoofd. Twee slachtoffers stelden zich burgerlijke partij. Zij beweren dat C. hen betastte onder hypnose.
Lees verder

T. rex leefde misschien niet zo solitair als gedacht: "Nieuw bewijs voor soort van roedelgedrag"
Wetenschappers hebben in de Amerikaanse staat Utah voor het eerst een site ontdekt met wat lijkt op een roedel T. rexen. Dit is "meer bewijs dat aantoont dat tyrannosauriërs complexe, grote roofdieren waren, in staat tot sociaal gedrag dat veel gemeen heeft met dat van hun nog levende familieleden, de vogels", stelt co-auteur van de nieuwe studie, Joe Sertich van het Denver Museum of Nature and Science.
Lees verder

Sancties vanwege chemische wapens mogelijk voor Syrië
Westerse landen hebben dinsdag de Organisatie voor het Verbod op Scheikundige wapens opgeroepen Syrië nooit geziene sancties op te leggen in verband met het verondersteld gebruik van chemische wapens en niet heel zijn stock te hebben gedeclareerd.
Lees verder

Beke vraagt Hoge Gezondheidsraad advies over plan-B met één-prik-strategie
Vlaams minister van Volksgezondheid en Welzijn Wouter Beke (CD&V) zou willen dat de Hoge Gezondheidsraad zich buigt over een plan B-scenario waarbij de vaccinaties beperkt zouden worden tot één dosis. "Stel dat AstraZeneca en Johnson & Johnson negatieve evaluaties krijgen, dan is de beperking tot één spuit een van de mogelijke pistes", zo zei de CD&V-minister vandaag in het Vlaams Parlement.
Lees verder

Gilbert zwaar ten val op training: "Ik schoot tot twaalf meter verder en heb heel wat huid achtergelaten"
Philippe Gilbert viert morgen tijdens de Waalse Pijl z'n terugkeer in het peloton, maar z'n voorbereiding op de eerste Ardennenklassieker verloopt niet zonder slag of stoot. Gilbert ging tegen het asfalt tijdens een trainingsrit.
Lees verder

Italië wil toeristen met vaccinpaspoort al half mei verwelkomen
Italië is van plan het land half mei voor toeristen te openen met een reeks maatregelen die bezoekers tegen het coronavirus moeten beschermen. Het land tracht op die manier een sector te redden die geruïneerd is door lockdowns.
Lees verder

HET DEBAT. Moet de zomervakantie in het onderwijs ingekort worden? Dit is jullie mening
Pedagoog Dirk Van Damme van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO) pleit voor een inkorting van de zomervakantie met twee weken om de leerachterstand aan te pakken. Moet de zomervakantie in het onderwijs ingekort worden? Eerder vandaag lieten we de experts aan het woord. Nu is het jullie beurt.
Lees verder

Voordelen Johnson & Johnson-vaccin wegen door, trombose "erg zeldzame" bijwerking, nog niet duidelijk wanneer eerste spuitjes gezet kunnen worden
Het is nog niet duidelijk wanneer ons land zal beginnen met de toedieningen van het Johnson & Johnson-vaccin, na het positieve oordeel van het EMA vanmiddag. Het Europees Geneesmiddelenagentschap is van mening dat de voordelen van vaccinatie duidelijk opwegen tegen de mogelijke neveneffecten, maar laat de combinatie van een trombose en een laag aantal bloedplaatjes wel in de bijsluiter opnemen als een mogelijke "erg zeldzame" bijwerking. Het EMA raadt geen aanpassing van de vaccinatiestrategie aan.
Lees verder

EMA: tekort aan bloedplaatjes en trombose zeer zeldzame bijwerking van Johnson & Johnson-vaccin
Trombose en een tekort aan bloedplaatjes moeten worden beschouwd als zeer zeldzame bijwerkingen van het coronavaccin dat door het Nederlandse bedrijf Janssen is ontwikkeld. In de bijsluiter van het vaccin moet daarom een waarschuwing worden opgenomen voor de zeer kleine kans op deze ernstige bloedproblemen.
Lees verder

Vier ton aan rottende peren gesluikstort in Loons natuurgebied vlakbij dassenburcht: "Wie doet nu zoiets?"
Wie langs de oude spoorwegbedding in Gotem kuiert, kan er haast niet naast kijken. Maar liefst drie tot vier ton aan afvalperen ligt er te rotten in het beschermd natuurgebied. De vzw Natuurpunt Borgloon reageert dan ook verbolgen op de ontdekking. "Vlakbij ligt dan ook een dassenburcht. Ondanks dat de dieren fruiteters zijn, is zo'n papperige en stinkende brij ook voor hen onaangenaam", klinkt het.
Lees verder

Like Mike wordt papa
Het is een vruchtbaar jaar voor dj-duo Dimitri Vegas & Like Mike. In februari kondigen Dimitri Vegas en zijn vrouw Anouk Matton al aan dat ze hun eerste kindje verwachten en nu wordt ook Like Mike papa. Dat heeft z'n vriendin Gemma Rosereyn bekendgemaakt op Instagram.
Lees verder

Navalny is erg verzwakt en heeft dringend medische hulp nodig volgens zijn advocaten
De Russische opposant Aleksej Navalny is uiterst verzwakt en ligt slecht verzorgd in een ziekenhuis voor gevangenen met tuberculose, zo hebben zijn advocaten gezegd. Die eisen zijn overbrenging naar Moskou na een bezoek aan hun cliënt.
Lees verder

Trouwe adviseur Queen Elizabeth overlijdt op dag dat prins Philip wordt begraven
Opnieuw tragisch nieuws voor Queen Elizabeth. Op de dag dat haar echtgenoot prins Philip werd begraven, is haar trouwe adviseur Sir Michael Oswald overleden. Hij speelde een grote rol in de liefde van het koninklijke paar voor de paardenraces. Oswald was al enige tijd ziek en is 86 jaar geworden.
Lees verder

Uitstoot CO2 dit jaar bijna weer op niveau van voor corona
De uitstoot van CO2 stijgt dit jaar weer tot bijna het niveau van 2019, verwacht het Internationaal Energieagentschap (IEA). Daarmee wordt de afname uit het coronajaar 2020, toen de vraag naar energie daalde omdat onder meer kantoren leeg bleven en er veel minder gereden werd, weer grotendeels tenietgedaan. Vooral het gebruik van kolen stijgt hard dit jaar.
Lees verder

Man aangehouden die zijn vriendin doodstak in hun appartement
De man die ervan verdacht wordt zondagavond zijn vriendin te hebben doodgestoken in hun appartement in Rochefort, is aangehouden voor vrijwillige doodslag en wapendelicten. Dat heeft het parket van Namen laten weten.
Lees verder

Na zware branden in Anderlecht en Opwijk: dit kan je zelf doen om het risico op brand te verminderen
Een felle brand vernielde vanmorgen de kapel van het klooster in Heule. Gisteren lieten een jongeman, een vader en zijn dochter het leven in een appartementsblok in Anderlecht. Twee weken geleden ging een hele rij appartementen in Opwijk in vlammen op. De balans is triest: alleen al dit jaar stierven 18 mensen in een fatale brand. Waarom gaan die cijfers de lucht in? En vooral: wat kan u zelf doen om drama's te voorkomen? Uw vragen beantwoord.
Lees verder

Na verlovingsgeruchten: Zac Efron is opnieuw single
Hun liefde begon als een sprookje. Zij serveerster in een koffiehuis in Byron Bay, hij de knappe bink en bekende kop die toevallig in dat koffiehuis een tafeltje reserveerde. Tien maanden duurde de romance tussen Zac Efron (33) en zijn vriendin, het Australische model Vanessa Valladares (25), maar aan hun sprookje komt nu een einde.
Lees verder

LIVE. Bayern zegt neen tegen een Super League - Henderson roept alle Premier League-aanvoerders samen
Het Europese voetbal davert op zijn grondvesten na de bekendmaking van de plannen voor een Super League. Welke clubs staan achter deze nieuwe competitie en wat vertellen de meest prominente stemmen? Hoe reageert de UEFA? U volgt het allemaal in onderstaande liveblog.
Lees verder

Uitbater maakt restaurants Covid-veilig met eenvoudig systeem: "Zo wordt binnen even veilig als buiten"
Een groep restaurants werkt een systeem uit waardoor binnen eten onder even veilige omstandigheden zou kunnen verlopen als buiten op het terras. "Al maanden zoeken we naar een oplossing en nu denken we ze gevonden te hebben." De uitbaters willen zo snel mogelijk een test organiseren. Professor bouwfysica Bert Blocken reageert enthousiast. "Dit soort projecten verdient navolging."
Lees verder

De kogel is door de kerk: Michael Keaton keert terug als Batman
De geruchten deden al langer de ronde, maar zijn nu ook bevestigd: Michael Keaton (69) kruipt opnieuw in de huid van superheld Batman voor de film 'The Flash'. Dat laat zijn agentschap weten.
Lees verder