Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 26 april 2021

“Breng alstublieft onze borden terug. We missen er al 500”: chef-kok doet opvallende oproep na succesvolle takeaway

HLN
"Breng alstublieft onze borden terug. We missen er al 500": chef-kok doet opvallende oproep na succesvolle takeaway
Chef-kok Filip Meul en Nathalie de Schrijver van de bekende brasserie 't Poldershuis in Moerbeke-Waas krabben zich in de haren. Hun porseleinen borden waarop ze takeaway aanbieden, lijken wel pootjes te hebben. "Dan maar aluminium bakjes gebruiken? Zo simpel is het niet", zegt Filip.
Lees verder

Chef-kok lanceert opvallende oproep na succesvolle take-away: "Breng alstublieft onze borden terug of we zullen onze carpaccio in aluminium schalen moeten serveren"
Chef-kok Filip Meul en Nathalie de Schrijver van Brasserie 't Poldershuis in Moerbeke-Waas lanceren een opvallende oproep naar hun klanten: "Breng alstublieft onze borden terug of we zullen onze carpaccio in aluminium schalen moeten serveren." Naar eigen zeggen zijn ze bij 't Polderhuis sinds het begin van de take-away al minstens 500 porseleinen borden kwijt.
Lees verder

Didier Lamkel Zé stemt voor 'Speler van het Jaar' voor de Pro League drie keer op... Didier Lamkel Zé
Didier Lamkel Zé laat nog eens van zich spreken op Instagram. Geen frats -zou de Kameroener het dan toch geleerd hebben?- wel met een grapje rond zijn stemformulier voor 'Speler van het Jaar' van de Jupiler Pro League.
Lees verder

IN KAART. Knokke herovert titel van duurste woongemeente in Vlaanderen, zoveel kost een huis bij jou
Kustgemeente Knokke-Heist heeft in 2020 de titel heroverd van duurste gemeente in Vlaanderen - en België - om een huis te kopen. De mediaanprijs die kopers moesten neertellen voor een huis in Knokke-Heist bedroeg vorig jaar 675.000 euro, zo blijkt uit gegevens van het Belgische statistiekbureau Statbel. Ook de goedkoopste gemeente ligt in West-Vlaanderen: Mesen, met een mediaanprijs van 88.000 euro.
Lees verder

Vlaams Parlement vraagt juridisch advies om controlearts te sturen naar Sihame El Kaouakibi
Het Vlaams Parlement laat onderzoeken of ze kunnen optreden tegen de langdurig zieke Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi. Dat heeft het Uitgebreid Bureau zonet beslist. El Kaouakibi is al meer dan een half jaar ziek, maar behoudt wel zowat haar volledige loon. Het parlement bekijkt nu of er een mogelijkheid is om een controlearts te sturen en of het op een juridisch sluitende manier sancties kan nemen tegen El Kaouakibi.
Lees verder

Vlaams Parlement wil controlearts sturen naar Sihame El Kaouakibi en vraagt juridisch advies
Het Vlaams Parlement laat onderzoeken of ze kunnen optreden tegen de langdurig zieke Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi. Dat heeft het Uitgebreid Bureau zonet beslist. El Kaouakibi is al meer dan een half jaar ziek, maar behoudt wel zowat haar volledige loon. Het parlement bekijkt nu of er een mogelijkheid is om een controlearts te sturen en of het op een juridisch sluitende manier sancties kan nemen tegen El Kaouakibi. "Er is namelijk geen werkgever-werknemersrelatie."
Lees verder

Vlaams Parlement wil controlearts sturen naar Sihame El Kaouakibi en vraagt juridisch advies: "Als er misbruik wordt vastgesteld, kan loon herleid worden tot nul"
Het Vlaams Parlement laat onderzoeken of ze kunnen optreden tegen de langdurig zieke Vlaams Parlementslid Sihame El Kaouakibi. Dat heeft het Uitgebreid Bureau zonet beslist. El Kaouakibi is al meer dan een half jaar ziek, maar behoudt wel zowat haar volledige loon. Het parlement bekijkt nu of er een mogelijkheid is om een controlearts te sturen en of het op een juridisch sluitende manier sancties kan nemen tegen El Kaouakibi. "Er is namelijk geen werkgever-werknemersrelatie."
Lees verder

Grote Coronastudie: twee op de drie Belgen vinden dat reisverbod te vroeg werd opgeheven
Ongeveer 66 procent van de Belgen vindt dat het einde van het reisverbod op 19 april te vroeg kwam. Dat blijkt uit de Grote Coronastudie van de UAntwerpen. De heropening van de terrassen op 8 mei is voor een op de drie een te vroege versoepeling.
Lees verder

Nieuwe zoektocht naar lichaam Estelle Mouzin (9) in Franse Ardennen, ex van Fourniret aanwezig
De zoektocht naar het lichaam van Estelle Mouzin, die in 2003 op 9-jarige leeftijd verdween, is maandagochtend hervat in Issancourt-et-Rumel in de Franse Ardennen. Daarbij was Monique Olivier aanwezig, de ex-vrouw van seriemoordenaar Michel Fourniret die eerder de moord op het meisje heeft bekend.
Lees verder

Biden spreekt na bijna 100 dagen Amerikaans Congres voor het eerst toe als president
De Amerikaanse president Joe Biden houdt woensdag een toespraak voor de beide kamers van het Amerikaanse parlement, het Huis van Afgevaardigden en de Senaat. Bidens eerste speech voor het Congres vindt plaats kort voordat hij zijn 100ste dag als president ingaat.
Lees verder

Zoontje (2) van voetballer Glenn Claes aan de beterhand na transplantatie: "Dankzij stukje lever van zijn mama is Lewis weer zijn vinnige zelve"
Het gaat relatief goed met Lewis Claes, het 2-jarige zoontje van profvoetballer Glenn Claes en zijn vriendin Myrte uit Lier. Voor het eerst sinds Lewis vier maanden geleden een levensnoodzakelijke levertransplantatie onderging, woonde hij samen met mama Myrte een match bij van papa Glenn. "Toen ik Lewis voor de aftrap zag, kreeg ik tranen in de ogen", vertelt Glenn.
Lees verder

PREVIEW. "Ik dacht dat ik ging sterven": Luca Brecel stopt tijdens het roeien in 'De Container Cup'
Vanavond maken sprintster Pauline Couckuyt en snookerspeler Luca Brecel hun debuut in 'De Container Cup'. Die laatste zorgt voor een ongewilde primeur wanneer hij tijdens het roeien in moeilijkheden komt.
Lees verder

Duitse media en adverteerders dienen klacht in tegen Apple
Een groep grote Duitse mediabedrijven en adverteerders heeft een klacht ingediend tegen Apple bij de Duitse mededingingsautoriteit. Dat schrijft de Britse zakenkrant 'Financial Times'. Een aankomende software-update voor iPhones en iPads zou de advertentiemarkt ernstige schade gaan toebrengen. Onder meer de eigenaars van 'Bild' en 'Die Welt' zouden de klacht hebben ingediend.
Lees verder

Vannacht 'roze' supermaan te zien
Vannacht loont het de moeite om naar buiten te kijken. We krijgen een 'roze' supermaan te zien. Deze volle maan is vernoemd naar de bloeiende roze lentebloemen, maar zal in realiteit eerder goud van kleur zijn.
Lees verder

Ondernemersvertrouwen op hoogste niveau sinds maart 2011
Het vertrouwen van de ondernemers in België is in april duidelijk toegenomen, en zit nu zelfs op het hoogste niveau sinds maart 2011. Dat blijkt uit de maandelijkse enquête van de Nationale Bank.
Lees verder

Docente (43) dood aangetroffen in woning in Soumagne: slachtoffer kreeg verscheidene messteken
Een 43-jarige vrouw is vrijdag dood aangetroffen in haar huis in Micheroux, een deelgemeente van het Luikse Soumagne. V.M. kreeg verscheidene messteken. Het parket van Luik bevestigt dat het mogelijk om moord gaat en verdenkt haar ex-man ervan de dader te zijn.
Lees verder

Jitske Van de Veire post opvallende foto op Instagram: "Lesbo, pot, dyke ... Die woorden vormden me deels tot wie ik vandaag ben"
Vandaag is het 'Lesbian Visibility Day'. In het kader daarvan wil kapster, trotse lesbienne en rolmodel Jitske Van de Veire (27) iets kwijt: "Kind reminder dat veel vrouwen die op vrouwen vallen zich niet comfortabel voelen bij de term 'lesbisch', omdat deze geseksualiseerd werd door de pornocultuur & male gaze (mannelijke visie)." En juist daarom eigent ze zich met trots haar eigen identiteit terug toe.
Lees verder

Martine Prenen gooide haar leven om door artritis en artrose: "Als ik te veel wijn drink, krijg ik kromme vingers"
Toen ze 's nachts niet meer zonder pijn naar het toilet kon stappen, besefte Martine Prenen (57) dat er meer aan de hand was. Ze bleek aan zowel artritis als artrose te lijden. "Met de Lotto win ik nooit, maar op medisch vlak ben ik flink gejost", vertelt ze in dit interview over haar aandoeningen. Die heeft ze momenteel goed onder controle nadat ze haar leven - en dan vooral haar voedingsschema - helemaal omgooide. "Na 72 uur was mijn lichaam volledig gereset."
Lees verder

Leuvense vrouw (30) is - ondanks extra signalisatie - derde verkeersdode op maand tijd bij de werken in Oevel
Maandagnamiddag is een dertigjarige vrouw uit Leuven om het leven gekomen bij een ongeval op de E313 ter hoogte van Tessenderlo. Het ongeval vond plaats in de nasleep van een andere aanrijding in de voormiddag. De voorbije weken waren er tal van incidenten in de strook voorafgaand aan de werken in Oevel (Westerlo).
Lees verder

ASSISEN. "Mama stopte me nog in bed: het was de laatste keer dat ik haar zag": verhoor van 12-jarig zoontje van Ellen (37) doet assisenzaal stil worden
"Aa, aah, stop. En dan een klop." De toen 12-jarige R. hoorde anderhalf jaar geleden de doodstrijd van z'n moeder in de slaapkamer naast hem. Luttele uren later vertelde het zoontje van Pol Mistiaen (46) en Ellen D'Hooghe (37) minutieus aan de politie hoe z'n mama hem de avond voor haar dood nog in bed had gestopt en hij z'n papa later in de tuin zag rondwaggelen. De beelden van het verhoor werden maandag afgespeeld in het Brugse assisenhof en grepen iedereen naar de keel.
Lees verder