Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 28 april 2021

Breien de broers Gallagher morgen dan toch een vervolg aan Oasis? Zo legendarisch waren hun ruzies

HLN
Breien de broers Gallagher morgen dan toch een vervolg aan Oasis? Zo legendarisch waren hun ruzies
Nadat Noel Gallagher (53) gisteren simpelweg '29.04.21' tweette, hoopten fans wereldwijd dat de Oasis-songschrijver een reünie zou aankondigen van de band waar hij in 2009 uitstapte na de zoveelste ruzie met zijn broer en zanger Liam (48). Of die hoop terecht blijkt, weten we dus pas morgen. Al gelooft niet iedereen dat Oasis voor altijd is: "Het was de ideale band in het ideale tijdvak; daarom 'klopte' het ook toen hij werd opgedoekt."
Lees verder

Hond en auto van Club Bruggefan heten Rafa, en nu speelt Gouden Schoen voor aartsrivaal Anderlecht: "Ik ben er niet goed van"
Het blauwzwarte hart van Rik Debrabandere (57) uit Oostende bloedt: zijn idool en voormalig Club-speler Lior Refaelov speelt de komende twee jaar voor aartsrivaal Anderlecht. Voor Rik is dat dubbel pijnlijk, want hij doopte zijn hond Rafa en zelfs zijn autonummerplaat verwijst naar de Gouden Schoen. "Ik ben echt kwaad", zegt hij.
Lees verder

Witte mannen blijven ook in 2021 besturen van Belgische clubs domineren: "Triestig dat we zelfs maar moeten praten over quota"
Het is 2021. De helft van de gouden generatie Rode Duivels heeft een migratieachtergrond. Maar de bestuurskamer van de gemiddelde Belgische profclub bestaat nog steeds voor 90 procent uit oude, witte mannen. "Het is tijd voor verandering", vindt Antwerp-captain Faris Haroun. Minstens drie van die witte mannen zijn het daarmee eens.
Lees verder

Rockzanger Arno Hintjens (71) is opgenomen in het ziekenhuis
Rockzanger Arno Hintjens (71) is momenteel opgenomen in het UZ te Brussel voor enkele onderzoeken. "Daarna last hij, in samenspraak met de artsen, een rustpauze in", laat zijn manager weten.
Lees verder

Rousseau stelt veto: "Geen loonsverhoging? Dan ook geen dividenden"
Nu het loonoverleg tussen de sociale partners muurvast zit, komt het dossier terecht op de tafel van de Vivaldi-regering. Daar staan liberalen en socialisten lijnrecht tegenover elkaar. "Geen hogere loonmarge? Dan ook geen dividenden", zegt Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.
Lees verder

Club Brugge lanceert richting play-offs nieuw personage 'De Boer'
Club Brugge pakt in aanloop naar de play-offs uit met een nieuw initiatief. Blauw-zwart lanceert het personage 'De Boer', een verwijzing naar de aloude bijnaam van de spelers en supporters van Club.
Lees verder

Antwerp-icoon Lehnhoff (57) stuurde Anderlecht ooit wél wandelen: "Het nieuws rond Refaelov is storend"
Ook 200 kilometer oostwaarts volgt er iemand met grote ogen de ontwikkelingen bij R. Antwerp FC. Levende Bosuillegende Hans-Peter Lehnhoff, al jaren teammanager bij Bayer Leverkusen, laat zijn licht schijnen over de kansen van de Great Old in de Champions' play-offs, Didier Lamkel Zé en, uiteraard, het vertrek van Lior Refaelov naar Anderlecht. "Misschien staat de club wel op een keerpunt?"
Lees verder

Derde deel van 'The Kissing Booth' verschijnt half augustus al op Netflix
Goed nieuws voor fans van de filmreeks 'The Kissing Booth'. Het derde deel verschijnt namelijk al op 11 augustus op Netflix. Dat heeft de streamingdienst zelf bekendgemaakt op sociale media.
Lees verder

WannaWork van El Kaouakibi stevent af op faillissement
Na Point Urbain en Let's Go Urban stevent nu ook WannaWork van Sihame El Kaouakibi af op een faillissement. Begin april werd daar ook een voorlopig bewindvoerder aangesteld op vraag van de curator van Point Urbain. Die curator heeft nu een dagvaarding gestuurd om het faillissement aan te vragen. Dat bevestigen bronnen aan onze redactie. WannaWork was het jobplatform waarmee El Kaouakibi kansarme jongeren aan een job wilde helpen.
Lees verder

KIJK LIVE (21u). Man City mét De Bruyne maar weer zonder echte spits, PSG rekent op gouden drietand voorin
• Champions League • Parc des Princes • Match live op VTM 2 en HLN.be! • Ref: Felix Brych
Lees verder

Gaan de scholen nu nooit meer dicht? Minister Weyts (N-VA) reageert: "Ik ga ervan uit dat dit een beslissing is tot einde van schooljaar"
Vanaf 10 mei mogen alle Vlaamse leerlingen weer voltijds naar school. "Ik ben blij, dankbaar en fier dat we dat kunnen bewerkstelligen in Vlaanderen dankzij de inzet van de leerkrachten, directies en scholen", zegt minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) in de studio van VTM NIEUWS. Maar de minister beseft ook dat er een risico wordt genomen.
Lees verder

Dit wordt de nieuwe trappist van Chimay: "Negen jaar moeten aandringen voor paters akkoord gingen"
Na Rochefort en Westmalle, serveren nu ook de trappisten van Chimay een nieuw bier. Liefst 55 jaar na hun laatste nieuwe uitgave, de witte Chimay Tripel, lanceren ze Chimay 150. Een stevige blonde met een alcoholpercentage van 10 procent. "Nee, de monniken zijn niet bezig met winst, voor hen hoéft zo'n nieuw bier niet."
Lees verder

Bizarre ontknoping in vrouwenbasketbal: bond roept Namen uit tot kampioen na forfait in finale van Castors Braine
De raad van bestuur van Basketball Belgium heeft nota genomen van de beslissing van Castors Braine om niet aan te treden tegen Namen in de enige nog overgebleven finalewedstrijd voor de Belgische titel in het vrouwenbasketbal en roept bijgevolg Namen uit tot Belgisch kampioen, zo maakte de federatie bekend. De Waals-Brabantse club heeft af te rekenen met een coronagolf.
Lees verder

Honderdtal Belgische olympiërs zijn al gevaccineerd: "Hopelijk gunnen de mensen het ons toch een béétje"
Opgelucht, blij en dankbaar. Dat is in een notendop hoe de olympische atleten zich voelden nadat ze in het vaccinatiecentrum in Brussel gisteren hun eerste prik kregen. Onder hen olympisch kampioen Greg Van Avermaet, gymnaste Nina Derwael en de Red Lions. "Hopelijk gunnen de mensen het ons toch een béétje."
Lees verder

Ophef in VS over video waarin NRA-topman en zijn vrouw olifanten neerschieten en hun staart afhakken
Wayne LaPierre, een topman van de Amerikaanse wapenlobbygroep NRA, is in opspraak gekomen door de publicatie van een video waarin te zien is hoe hij in Botswana op klungelige wijze een olifant probeert dood te schieten. De beelden dreigen een nieuwe klap voor het imago van de NRA te vormen.
Lees verder

Hoelang zal het nog duren voor de vaccinaties leiden naar echte vrijheid? Experts leggen uit
Het aantal coronabesmettingen blijft lichtjes toenemen en tóch daalt het aantal ziekenhuisopnames. Betekent dat dat de vaccinaties echt hun werk beginnen te doen? En zullen we moeten wachten tot alle leeftijdsgroepen ingeënt zijn voor er meer versoepelingen komen? "De komende twee maanden worden cruciaal. Eind juni zullen we al een heel eind verder staan", zegt microbioloog Isabel Leroux-Roels (UZ Gent).
Lees verder

EU: "China en Rusland zaaien agressief twijfel over onze vaccins"
China en Rusland zaaien "op een agressieve manier" twijfel over in het Westen gemaakte coronavaccins. Met een op volle toeren draaiende "fake news-machine" hemelen ze tegelijkertijd hun eigen vaccins op groteske wijze op, zegt de Europese Unie. En bij dat alles schuwen ze ook intimidatie niet.
Lees verder

AA Gent-toptalent Stanis Idumbo op weg naar Ajax: "Tijd voor een nieuwe uitdaging"
AA Gent-talent Stanis Idumbo Muzambo (15) is op weg naar Ajax. De aanvallende middenvelder had een aflopend contract bij de Buffalo's en tekende een overeenkomst van drie seizoenen in Amsterdam.
Lees verder

Maxime Meiland deelt topless foto op Instagram
Maxime Meiland (25) kan deze week op heel wat online aandacht rekenen. Eerder deze week maakte ze op hilarische wijze het geslacht van haar tweede kindje bekend. Ondertussen staat Maxime weer in de belangstelling, maar dan wel op een heel andere manier. Op Instagram deelde ze een topless foto en daar heeft ze al heel wat reacties op gekregen.
Lees verder

Tessa Wullaert en tien ploeggenotes verlengen contract bij RSCA Women
Anderlecht maakt onder leiding van Johan Walem ook bij de vrouwenploeg werk van de toekomst. Liefst twaalf spelers zetten hun handtekening onder een overeenkomst voor volgend seizoen. Het gaat om Maximus, Vanhamel, Tison, Odeurs, De Neve, Deloose, Van Caesbroeck, Colson, Wijnants, Vatafu en Tessa Wullaert. Vooral de deal met Wullaert is een opsteker, zij was dit seizoen een sterkhoudster en genoot veel belangstelling. Gouden Schoen Tine De Caigny trekt naar Hoffenheim, maar dat belet RSCA niet om ambitieus te zijn: het wil schitteren in Europa. De landstitel lijkt dit seizoen alvast een zekerheid.
Lees verder