Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 23 april 2021

Brandweer zet blushelikopters in voor immense brand in natuurgebied Groot Schietveld in Brecht: “Gevolg van schieto...

HLN
Brandweer zet blushelikopters in voor immense brand in natuurgebied Groot Schietveld in Brecht: "Gevolg van schietoefening"
Er is een grote brand uitgebroken op het militair domein en natuurgebied Groot Schietveld in Brecht. De brandweer is massaal uitgerukt en zet zelfs blushelikopters in.
Lees verder

ASSISEN. Verdediging neemt eerste keer het woord: "Pol zijn zwaarste straf is leven met de waarheid dat hij de moeder van zijn kind heeft omgebracht"
In het Brugse assisenhof is vrijdagmorgen het proces gestart tegen Pol Mistiaen (46) uit Oekene. Anderhalf jaar geleden sloeg Mistiaen zijn echtgenote Ellen D'Hooghe (37) dood met een ijzeren staaf. De verdediging kondigde aan de feiten niet te zullen betwisten. "Dit is het ergste wat hij ooit in zijn leven heeft gedaan."
Lees verder

Vlaamse regering reageert "geschokt" op fragment uit 'De Ideale Wereld': "Schandelijk"
De voltallige Vlaamse regering reageert "geschokt" op een fragment uit het VRT-programma 'De Ideale Wereld' van donderdagavond. In het bewuste fragment wordt een medewerkster van de Vlaamse overheid, afkomstig uit Somalië, voorgesteld als een poetsvrouw die voor machtige witte mannen minderwaardig werk moet doen. Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) noemt het fragment "schandelijk".
Lees verder

Rusland start terugtrekking soldaten uit gebieden aan Oekraïense grens
Na de omstreden legeroefeningen op het geannexeerde schiereiland de Krim, is Rusland vrijdag gestart met de aangekondigde terugtrekking van militairen uit de grensgebieden.
Lees verder

Prins Philip was 35 miljoen euro waard: wie krijgt wat van zijn erfenis?
De Britse koninklijke familie rouwt om het verlies van prins Philip, de man die 73 jaar lang aan de zijde van de Queen (95) stond. Vorige zaterdag werd hij begraven in St. George's Chapel, en de rouwperiode loopt komende week ten einde. Maar de afhandeling van de zakelijke aspecten zal vermoedelijk nog even duren, want er valt een erfenis te verdelen die geschat wordt op zo'n 35 miljoen euro. Welke royals hebben recht op dat fortuin van Philip, en wie krijgt wat?
Lees verder

Corona bereikt letterlijk een hoogtepunt: eerste besmetting op de Mount Everest
Zelfs op de hoogste berg van de wereld kan je niet ontsnappen aan het coronavirus. Aan de Mount Everest in Nepal is minstens één coronabesmetting gemeld. "Ik had meer kunnen doen om mezelf te beschermen", zegt de betrokken klimmer tegen de BBC.
Lees verder

Amerikaanse bank JPMorgan steekt hand in eigen boezem na Super League-fiasco: "Project verkeerd ingeschat"
De Amerikaanse zakenbank JPMorgan, die de inmiddels ten grave gedragen Super League zou financieren, geeft toe daarbij een inschattingsfout te hebben gemaakt. "Het is wel duidelijk dat we dit project verkeerd hebben ingeschat", zo verklaarde een woordvoerder van de bank vandaag.
Lees verder

Race tegen de klok om vermiste duikboot te vinden: zo kan bemanning in extreme nood het nog wat langer uithouden
Terwijl de Indonesische marine de grote middelen inzet om de vermiste onderzeeër met 53 mensen aan boord voor de kust van Bali te lokaliseren, tikt de klok ongenadig voort. Er zou nog zuurstof zijn tot morgen. Bovendien waren er tijdens de militaire oefening meer mensen aan boord dan gebruikelijk. Volgens experts kan de bemanning enkele dingen doen om langer te overleven.
Lees verder

Onrustwekkende verdwijning van dementerende man (61) in Borgerhout
Op donderdag 22 april om 14.30 uur verliet de 61-jarige Desmond Mc Quillan zijn woning in de Cruyslei in Borgerhout. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor.
Lees verder

Onrustwekkende verdwijning van man met dementie (61) in Borgerhout
Op donderdag 22 april om 14.30 uur verliet de 61-jarige Desmond Mc Quillan zijn woning in de Cruyslei in Borgerhout. Sindsdien ontbreekt van hem elk spoor.
Lees verder

Schalke laat spelers na aanval door fans zelf de keuze om dit seizoen nog te spelen
De spelers van Schalke 04 mogen zelf beslissen of ze al dan niet in actie willen komen in de resterende competitiewedstrijden. De club uit Gelsenkirchen is na de midweeknederlaag bij Arminia Bielefeld (1-0) zeker van degradatie uit de Bundesliga en de woede was na afloop groot bij de supporters.
Lees verder

Noodtoestand opnieuw afgekondigd in Tokio, drie maanden voor Olympische Spelen
De Japanse regering heeft opnieuw de noodtoestand afgekondigd in de hoofdstad Tokio en nog drie prefecturen, drie maanden voor de start van de Olympische Spelen.
Lees verder

Turkije vaardigt internationaal arrestatiebevel uit tegen oprichter van crypto-uitwisselingsplatform Thodex
Turkije heeft vandaag een procedure ingeleid om een internationaal arrestatiebevel uit te vaardigen tegen de gevluchte oprichter van het Turks uitwisselingsplatform voor cryptovaluta Thodex. Faruk Fatih Ozer is ondergedoken met 2 miljard dollar (bijna 1,7 miljard euro) aan tegoeden van beleggers.
Lees verder

Controversiële BBC-reeks 'Normal People' te bekijken via TV Vlaanderen
TV Vlaanderen breidt haar aanbod uit met films en series van de streamingdienst Starzplay. De aanbieder van digitale satelliettelevisie pakt zo uit met internationaal bejubelde reeksen als 'Normal People' en 'The Great'.
Lees verder

Metejoor bereikt eerste plek in Ultratop met '1 op Een Miljoen'
Een gouden plaat had hij al en nu komt daar ook een nummer 1-notering bij in de Ultratop. De oorwurm '1 Op Een Miljoen' van Metejoor aka Joris Van Rossem (30) en de Nederlandse Babet prijkt sinds vandaag bovenaan de hitlijst. Het is de eerste keer dat de artiest zo'n monsterhit scoort.
Lees verder

Botsen de VS nu al op hun vaccinatielimiet? Twijfelaars overtuigen blijkt moeilijker dan gedacht
In een aantal Amerikaanse staten ondervinden de gezondheidsdiensten steeds meer moeilijkheden om nog bereidwilligen te vinden voor een coronavaccin. Het aanbod aan spuitjes is groot, terwijl de vraag om een inenting te krijgen daalt. De vrees groeit dat ongebruikte vaccins binnenkort moeten weggegooid worden, dus worden er creatieve manieren gezocht om de spuitjes kwijt te geraken. Vooral Republikeinse kiezers blijken moeilijk te overtuigen, de Johnson&Johnson-pauze helpt evenmin.
Lees verder

Economische activiteit eurozone op hoogste niveau in negen maanden
De economische bedrijvigheid in de eurozone is in april verder aangetrokken naar het hoogste niveau in negen maanden. De industrie liet zelfs een recordgroei zien, maar ook in de dienstensector, met bijvoorbeeld horeca, kleinhandel en toerisme, is er deze maand sinds lange tijd weer sprake van lichte groei. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de Britse marktonderzoeker IHS Markit.
Lees verder

Auto geplet tussen twee vrachtwagens op Antwerpse ring: bestuurster slechts lichtgewond
Op de Antwerpse Ring ter hoogte van Antwerpen-Oost richting Nederland is vrijdagvoormiddag een verkeersongeluk gebeurd. Een slachtoffer werd lichtgewond naar het ziekenhuis gebracht.
Lees verder

Maandag heropenen ze: 5 kappers tippen je hun favoriete coupe van het moment
Nu maandag 26 april mogen de kappers hun deuren heropenen. Tijd voor een frisse zomercoupe? Ter inspiratie tippen vijf Belgische coiffeurs en coiffeuses hun favoriete kapsel van het moment, dé coupe die volgens hen helemaal cool is. Van de 'shag' tot de 'Farrah Fawcett': 5 nieuwe ideeën voor je volgende kappersafspraak.
Lees verder

Sevilla vervangt Bilbao als EK-gaststad, matchen van Dublin worden verplaatst naar Sint-Petersburg en Londen
De definitieve beslissing over de gaststeden van het komende EK is gevallen. Sevilla vervangt Bilbao, de wedstrijden van Dublin worden verplaatst naar Sint-Petersburg en Londen. München blijft wél speelstad.
Lees verder