Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 27 april 2021

Beelden feestende leerlingen Atheneum Tienen zetten kwaad bloed: “‘In the heat of the moment’ vergaten ze de co...

HLN
Beelden feestende leerlingen Atheneum Tienen zetten kwaad bloed: "'In the heat of the moment' vergaten ze de coronaregels eventjes"
Op social media is een filmpje opgedoken dat de laatstejaars van het Atheneum in Tienen maakten om hun laatste 50 dagen aan te kondigen. Daarop is te zien hoe de jongeren zich op opzwepende muziek laten gaan. Helaas vergeten ze hierbij de regels van social distancing. De directie erkent dat de afstandsregels niet werden gerespecteerd.
Lees verder

LIVE. Hazard begint op de bank, Chelsea-coach Tuchel toch bevreesd: "Eden zal een punt willen maken"
• Heenmatch halve finale Champions League • Aftrap: 21u • Alfredo Di Stefano • Nemen Courtois en Hazard optie op finale?
Lees verder

Agentschap Zorg en Gezondheid: "Stem vakantieplanning maximaal af op vaccinatieplanning"
De vaccinatiecampagne begint goed op gang te komen en tal van Belgen krijgen de komende dagen en weken hun eerste prik. Samen met die eerste prik ook een datum voor de tweede prik. Die datum durft wel eens te botsen met de vakantieplannen. "We vragen om de vakantieplanning maximaal af te stemmen op de vaccinatieplanning", zo roept het Agentschap Zorg en Gezondheid op bij VTM NIEUWS.
Lees verder

Recordkwartaal voor schoenenfabrikant Crocs
De Crocs-schoenen, het bekende klompenmodel met gaatjes, zijn aan een comeback bezig. Ze werden zelfs op de rode loper tijdens de jongste Oscaruitreiking gedragen. Het bedrijf achter de Crocs heeft een recordkwartaal achter de rug, zo maakte het dinsdag bekend. Ook de omzetverwachting voor de rest van het jaar werd opgetrokken. Het nieuws stuurde het aandeel Crocs 16 procent hoger, berichten Amerikaanse media.
Lees verder

Parlementslid filmt hoe Brusselse jongeren hem aanvallen: "Gestampt, geslagen en bijna beroofd"
Brussels parlementslid Mathias Vanden Borre (N-VA) heeft een filmpje gemaakt waarop te zien is hoe hij in Brussel is belaagd door een aantal jongeren. "Ik ben aangevallen, gestampt, geslagen en bijna beroofd", vertelt Vanden Borre aan HLN. Het parlementslid kon vluchten, maar raakte gewond. De politie bevestigt het verhaal en voert een onderzoek.
Lees verder

Speelt Lior Refaelov nog voor Antwerp? Niemand die het weet: het machtsvacuüm op de Bosuil is compleet
Wie beslist wat bij Antwerp? Paul en Ria Gheysens? Luciano D'Onofrio? Sven Jaecques? Frank Vercauteren? Zegt u het maar. Niemand die vandaag kon/wou/mocht zeggen of Lior Refaelov dit seizoen nog in actie komt. Hoe langer de beslissing uitblijft, hoe groter de kans dat hij straks gewoon speelt. Onze Antwerp-watcher proeft een gespannen sfeertje op de Bosuil en analyseert de saga Rafa.
Lees verder

Eerste officiële verplichting voor koningin Elizabeth na begrafenis van prins Philip
Queen Elizabeth (95) heeft haar eerste officiële verplichting na de begrafenis van haar man prins Philip achter de rug. De Britse koningin had vandaag, tien dagen na de uitvaart, een online gesprek met onder meer de ambassadeur van Letland.
Lees verder

Uitstel voor grote Tesla-fabriek bij Berlijn
De nieuwe "gigafabriek" die Tesla wil bouwen bij Berlijn zal zoals reeds werd gevreesd niet kunnen openen in juli. Dat bevestigt het bestuur van de regio Brandenburg vandaag. Een nieuwe openingsdatum werd niet bekendgemaakt, maar Duitse media spreken over oktober.
Lees verder

Ondernemers opnieuw optimistisch: zo kijken vier bedrijfsleiders naar de toekomst
De Belgische ondernemers kijken opnieuw optimistisch naar de toekomst. Nooit waren onze bedrijven de voorbije tien jaar zo positief over de economische vooruitzichten als vandaag, zo blijkt uit de piekende conjunctuurbarometer van de Nationale Bank. Vooral de informaticadienstverlening, de verwerkende nijverheid en de bouwnijverheid blaken opnieuw van vertrouwen. "De jongste weken komen we werkelijk handen tekort."
Lees verder

Red Lions nemen extra coronamaatregelen richting Tokio: "Boven het toestel adem je de zuiverste lucht in je leven in"
De Red Lions zetten een extra 'wapen' in tegen corona. Ze nemen tien toestellen mee naar de Spelen in Tokio die de lucht zuivert van alle viruspartikels. Het zoveelste voorbeeld hoe de hockeyinternationals maniakaal op alle details letten in hun olympische missie naar goud.
Lees verder

Het mislukte loonakkoord in 5 vragen. Waar gaat het over? Waarom verloopt het overleg zo moeilijk? En wat nu?
Na de socialistische bond trekken ook de andere vakbonden een streep onder de onderhandelingen over een loonakkoord. De deadline van 1 mei wordt niet gehaald en dus wordt de Dag van de Arbeid er één in mineur. Maar waar gaat dit eigenlijk over? Waarom is het zo moeilijk? Hoe kan de regering dit oplossen? En komt ze dan niet zelf in de problemen?
Lees verder

LIVE. Spektakel in Madrid? Real en Chelsea willen deur naar Champions Leaguefinale openbeuken
• Heenmatch halve finale Champions League • Aftrap: 21u • Alfredo Di Stefano • Nemen Courtois en Hazard optie op finale?
Lees verder

Man in levensgevaar na afrekening in centrum Charleroi
Een man verkeert in levensgevaar nadat hij bij een ruzie dinsdagmiddag in het centrum van Charleroi neergestoken is. Dat zegt de lokale politie. De dader, die door het slachtoffer geïdentificeerd is, is gevlucht.
Lees verder

Samantha 'Barbie' de Jong eert haar overleden vriend op Instagram
De Nederlandse Samantha de Jong (31), beter bekend als 'Barbie', heeft op zondag onverwacht afscheid moeten nemen van haar vriend en de vader van haar jongste kindje. Het verlies valt haar duidelijk enorm zwaar. Op haar sociale media eert ze haar grote liefde namelijk met een emotioneel statement. "Elke seconde van de dag denk ik aan jou", klinkt het daar.
Lees verder

LIVE. 1-1! Benzema, wie anders, vlamt gelijkmaker in de draai enig mooi binnen
• Heenmatch halve finale Champions League • Aftrap: 21u • Alfredo Di Stefano • Nemen Courtois en Hazard optie op finale?
Lees verder

Instagram lanceert marktplaats voor sponsordeals influencers
Instagram gaat een marktplaats opzetten om bedrijven en influencers bij elkaar te brengen. Die kunnen daar dan sponsordeals sluiten. Dat maakten Adam Mosseri van de foto-app en Mark Zuckerberg van moederbedrijf Facebook vandaag bekend. De nieuwe dienst is een van de initiatieven van Facebook om geld te verdienen aan Instagram.
Lees verder

Politie vindt 30.000 euro in zak chips van treinreiziger
De Nederlandse politie heeft op een internationale trein in Breda 30.000 euro ontdekt in een zak chips van een treinreiziger. De man, een Italiaan, is aangehouden op verdenking van witwassen.
Lees verder

Slechts paar schoonheidsfoutjes op eerste testevenement in Antwerpen: "Uit Nederlands onderzoek blijkt risico op besmetting aanvaardbaar"
Terwijl er in Nederland al duizend studenten op elkaar worden gepropt met liters bier en gebrek aan mondmaskers, is men deze week ook in Vlaanderen met testevenementen begonnen. In Antwerpen betekent dat tweehonderd mensen uit de evenementen- en toeristische sector op een congres van Toerisme Vlaanderen. "We moeten nu blijven investeren in de sector om de boot niet te missen vanaf alles weer mogelijk is, de internationale concurrentie wordt bikkelhard."
Lees verder

GAMEREVIEW. 'Hitchhiker: A Mystery Game' brengt je al liftend door de schemerzone
In de dromerige indiegame Hitchhiker: A Mystery Game lift je mee in een auto, maar heb je werkelijk geen idee waar de weg je vervolgens naartoe brengt. Het wordt, in meer dan één betekenis van dat woord, een trip van jewelste.
Lees verder

Waals gewest moet 76.000 zonnepaneeleigenaars niet vergoeden
Zowat 19.000 eigenaars van zonnepanelen hebben voor de rechtbank van Luik bot gevangen in hun proces tegen het Waals gewest in verband met de afschaffing van groenestroomcertificaten. Het Waals gewest moet geen schadevergoeding betalen.
Lees verder