Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 15 april 2021

Baarschaamte: ben je egoïstisch als je kinderen krijgt? “Een zwangerschap kan ik niet verenigen met mijn bezorgdhe...

HLN
Baarschaamte: ben je egoïstisch als je kinderen krijgt? "Een zwangerschap kan ik niet verenigen met mijn bezorgdheid om de aarde"
"'Mama, waarom heb jij, met al je klimaatkennis, mij op deze vervuilende wereld gezet?' Op die vraag kan ik naar mijn gevoel geen afdoend antwoord formuleren." Dus besloot Marianne om geen kinderen te nemen. Want moederschap in een overbevolkte wereld met voedselschaarste en een ernstige klimaatcrisis is een onverantwoorde keuze, gelooft ze. Klopt dat? Wat zeggen experts? "Vingerwijzen lost niets op. Waar we echt naartoe moeten, is reproductieve vrijheid."
Lees verder

Personeelslid van Gentse gevangenis overleden na coronabesmetting: "Vaccineer de personeel vooraleer er nog meer slachtoffers vallen"
Een personeelslid van de gevangenis van Gent is woensdag overleden aan de gevolgen van corona. Dat meldt de vakbond ACOD donderdag. Gino Hoppe van het ACOD roept op om personeelsleden prioritair te vaccineren. "Deze personeelsleden staan echter ongevaccineerd en dus ongewapend op een werkvloer waar intussen een sluipmoordenaar aan het werk is."
Lees verder

Vandenbroucke investeert in psychologische en psychiatrische bijstand aan jongeren
Minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit) neemt maatregelen om de psychologische en psychiatrische hulp aan kinderen, jongeren en jongvolwassenen te verhogen. Er komt een opschaling van de opnamecapaciteit in de ziekenhuizen en bovendien maakt hij 20 miljoen euro vrij voor extra personeel. Beide maatregelen moeten onmiddellijk een antwoord bieden op de vraag naar hulp, aldus Vandenbroucke.
Lees verder

Vrouw (51) in cel op verdenking van moord op moeder (74) in Etterbeek
Een 51-jarige vrouw is door de onderzoeksrechter onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat ze haar 74-jarige moeder met verschillende messteken om het leven zou hebben gebracht. Dat meldt 'Het Nieuwsblad' en het nieuws wordt bevestigd door het Brusselse parket.
Lees verder

Ze betoverde de sjah van Iran, maar het mocht niet zijn: het tragische liefdesverhaal van Soraya, de 'prinses met de droevige ogen'
70 jaar waren Queen Elizabeth (94) en haar onlangs overleden man Philip getrouwd. Maar niet elke royal heeft zoveel geluk. Het tragische verhaal van prinses Soraya van Iran begon bijvoorbeeld als een waar sprookje vol peperdure pracht en praal, maar amper zeven jaar later moest de man van haar leven haar opgeven. De koninklijke plicht deed haar de das om en veroordeelde haar tot een leven vol eenzaamheid.
Lees verder

Renster neemt verkeerde afslag in Brabantse Pijl en belandt op Brusselse ring
Zoek in de daguitslag van de Brabantse Pijl voor vrouwen niet naar Olivija Baleisyte. De 22-jarige Litouwse haalde de finish namelijk niet. De reden voor de opgave was opvallend: Baleisyte had tijdens de wedstrijd een verkeerde afslag genomen en belandde tussen het verkeer op de Brusselse ring.
Lees verder

Britse pub stuurt 78-jarige zonder smartphone wandelen, maar nodigt hem daarna uit voor excuses én gratis pintjes
"Ik vond het verschrikkelijk", zei de 78-jarige David Walters aan de Telegraph. De Brit had het over een nare ervaring in zijn stamcafé dat hem naar huis stuurde omdat hij geen smartphone had. De pub verontschuldigde zich daarvoor persoonlijk bij Walters, mét gratis pintjes op een zonnig terras.
Lees verder

Lichaam aangespoeld op strand van De Haan
Op het strand van De Haan is donderdagochtend ter hoogte van surfclub de Windhaan een lijk aangespoeld.
Lees verder

KOERS KORT. Vini Zabu geeft na dopingzaken wildcard Giro terug
Wielerploeg Vini Zabu heeft de wildcard voor de komende editie van de Ronde van Italië teruggegeven. De Italiaanse procontinentale ploeg kwam recentelijk in opspraak door de positieve dopingtest van de Italiaanse wielrenner Matteo De Bonis op het verboden middel epo.
Lees verder

Geen party's, geen nachtleven: zo houdt Mallorca coronacijfers laag na aankomst duizenden toeristen
Tienduizenden Duitsers stapten eind maart het vliegtuig op om vakantie te vieren op het eiland Mallorca. Maar toch blijven de coronacijfers goed. Vooral omdat je daar op dit moment nauwelijks mag feesten.
Lees verder

Anderlecht stelt zich burgerlijke partij in onderzoek naar omstreden makelaar Frenay
Anderlecht heeft zich burgerlijke partij gesteld in de gerechtelijke onderzoeken naar voetbalmakelaar Didier Frenay, die eind september werd opgepakt in Monaco. Dat blijkt uit de documenten die de voetbalbond vrijgaf in verband met de licenties.
Lees verder

Kaap van 2 miljoen gevaccineerde Belgen gerond, 90 procent Vlaamse 85-plussers kreeg eerste prik
Ons land heeft de symbolische kaap van 2 miljoen gevaccineerde inwoners gerond, blijkt uit de nieuwste update van Sciensano. 659.000 onder hen zijn volledig gevaccineerd. In Vlaanderen is dan weer de drempel van 90 procent gevaccineerden in de oudste leeftijdsgroep van de 85-plussers gerond.
Lees verder

"Haar 'meloenen' brengen geld op": Kat Kerkhofs leest haatcomments over zichzelf
"Als ik Dries was, kocht ik haar een muilkorf." Kat Kerkhofs (32) krijgt dagelijks veel kritiek op sociale media. Samen met YouTubers Pieterjan en Jeff van Supercontent leest de 'Kat zonder Grenzen'-presentatrice enkele haatberichten over zichzelf voor, wat zorgt voor heel wat hilariteit.
Lees verder

IN BEELD. Deelnemers van 'Huis Gemaakt' nemen woonkamer onder handen
De afgelopen week hebben de deelnemers van 'Huis Gemaakt' hun woonkamers afgewerkt. De voor- en na-foto's kan je hier bekijken. Welke woonkamer is jouw favoriet?
Lees verder

Canadees parlementslid verschijnt naakt in videovergadering: "Een ongelukkige fout"
Een lid van het Canadese parlement beging woensdag een enorme blunder. Hij dook plots volledig naakt op tijdens een online vergadering met collega's. "Ik was me aan het omkleden toen plots de camera opsprong", zegt de 46-jarige man. Hoe een foto van het incident bij de pers is terechtgekomen, is een raadsel.
Lees verder

Dit zijn de (invloed)rijkste mannen uit de beautywereld
De beauty-industrie is ontzettend lucratief en wordt geschat op biljoenen euro's. Opvallend is dat het wereldje lang niet alleen door vrouwen gedomineerd wordt. Integendeel. Deze mannelijke beautygoeroe's hebben volgersaantallen die je doen duizelen en bankrekeningen om (heel erg) jaloers op te zijn.
Lees verder

QUIZ. Kan jij het beter dan de kandidaten van 'Popquiz'? Test hier je muziekkennis
In navolging van Matthijs van Nieuwkerk en z'n 'Popquiz' op VTM schotelen wij je tien weken lang tien vragen voor over popmuziek. Test vandaag voor de derde keer je muzikale kennis.
Lees verder

Standard verkoopt tv-rechten aan Duitse bank
Standard heeft voor de komende twee jaar haar televisierechten afgestaan aan de Duitse bank RAISIN BANK. Een nieuw geval van 'factoring', maar dit keer niet met een speler, wel met tv-rechten.
Lees verder

Justin Timberlake weigerde in 2011 de presentatie van de Oscars
De Oscaruitreiking van 2011 is er eentje die niet snel vergeten zal worden. Anne Hathaway (38) en James Franco (42) waren presentatoren van dienst. Die kregen nadien heel wat kritiek. Nu blijkt dat James niet de eerste keuze was. In een interview met 'The Ringer' vertellen de schrijvers van de show dat ze de rol eerst aan Justin Timberlake (40) hadden gegeven.
Lees verder

Macron bezoekt Notre-Dame exact 2 jaar na de verwoestende brand
De Franse president Macron heeft vandaag een bezoek gebracht aan de deels door brand verwoeste kathedraal Notre-Dame in Parijs. Er zijn momenteel grote herstelwerkzaamheden gaande, waardoor er over drie jaar opnieuw een kerkdienst zou kunnen plaatsvinden in het gebouw.
Lees verder