Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

donderdag 22 april 2021

Agenten eisen schadevergoeding van jongere die flessen wierp naar politie op La Boum

HLN
Agenten eisen schadevergoeding van jongere die flessen wierp naar politie op La Boum
Een van de jongeren die na het ondertussen beruchte nepfestival 'La Boum' werd opgepakt voor geweldpleging tegen de politie is donderdag voor de rechter moeten verschijnen. Het dossier werd echter uitgesteld op vraag van de verdediging en omdat de rechtbank de verklaring van twee betrokken politiemensen wil laten vertalen.
Lees verder

Marc Van Ranst: "Zou moedig zijn om te wachten met versoepelen tot drempelwaarde van 500 patiënten op intensieve zorg bereikt is"
Het zou een moedige beslissing zijn om te wachten met versoepelen tot wanneer de vooropgestelde drempelwaarde van 500 patiënten op intensieve zorg bereikt is. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in de aanloop naar het Overlegcomité van morgen. "Mijn advies voor morgen is: wees voorzichtig en wees wijs."
Lees verder

ASSISEN. Anderhalf jaar na moord op Ellen (37) kampt bedrogen echtgenoot nog steeds met geheugenverlies: "We hadden seks, ik viel in slaap en plots zat ik met ijzeren staaf naast haar op bed"
Het boterde al maanden niet meer tussen Pol Mistiaen (46) en z'n echtgenote Ellen D'Hooghe (37). Zij had in april 2019 terug vlinders gekregen voor een jeugdliefde, maar durfde haar huwelijk niet opblazen. Haar echtgenoot dreigde immers met zelfmoord en zou hun 12-jarige zoontje meenemen in de dood. Enkele maanden later besloot Ellen toch een punt te zetten achter de relatie. Mistiaen ontspoorde compleet en bracht haar op gruwelijke wijze om het leven. "Maar hoe precies herinner ik me niet meer", zegt de Oekenaar, die vanaf vrijdag terechtstaat in het Brugse assisenhof.
Lees verder

BINNENKIJKEN. In deze villa van 2,6 miljoen euro nemen De Meilandjes hun intrek
Alweer een nieuwe verhuis, dát kan er nog wel bij voor de familie Meiland. Hun kasteel in Frankrijk ruilden ze vorige zomer nog in voor het Nederlandse Hengelo, maar daar houden ze het nu noodgedwongen voor bekeken. Martien (59) en een verliefde Erica (57) verkassen naar een miljoenenvilla waar ze eindelijk rust hopen te vinden. En gezien de luxueuze inrichting van de vijf slaapkamers en vier badkamers zal dat zeker geen probleem zijn...
Lees verder

Onzuiverheden in AstraZeneca-vaccin mogelijk oorzaak van problemen, EMA presenteert morgen nieuwe analyse
De zeer zeldzame bijwerking bij het AstraZeneca-vaccin, bloedstolsels in combinatie met een bloedplaatjestekort, valt mogelijk te verklaren door onzuiverheden in het vaccin. Dat schrijft De Volkskrant op basis van Duits onderzoek. Morgen wordt een nieuwe wetenschappelijke analyse van het coronavaccin van AstraZeneca verwacht, uitgevoerd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA). Het EMA zal onder meer mogelijk meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de voordelen en het risico op bijwerkingen naargelang leeftijd, geslacht en andere mogelijke risicofactoren.
Lees verder

Mogelijk meer duidelijkheid over risico op bijwerkingen per leeftijdsgroep: EMA presenteert morgen nieuwe analyse AstraZeneca-vaccin
Een nieuwe wetenschappelijke analyse van het coronavaccin van AstraZeneca, uitgevoerd door het Europees Geneesmiddelenagentschap (EMA), wordt morgen/vrijdag verwacht. Dat meldt Europees commissaris voor Volksgezondheid Stella Kyriakides. Het EMA zal mogelijk meer duidelijkheid kunnen verschaffen over de voordelen en het risico op bijwerkingen van het vaccin naargelang leeftijd, geslacht en andere mogelijke risicofactoren.
Lees verder

Football Talk. Engeland en Duitsland willen geen ruimere EK-selectie - Na Storm verlengt ook Thoelen bij Malinwa
Roberto Martínez hoopt 26 spelers te mogen meenemen naar het EK, maar er komt weerstand. De Engelse en Duitse voetbalbond willen het idee van een ruimere selectie blokkeren. Zij vrezen dat er onvrede gaat ontstaan met te veel spelers die gedurende vijf weken weinig of geen speelminuten krijgen. De UEFA zal ook ingelicht worden van hun standpunt en later een beslissing nemen over het aantal spelers.
Lees verder

Koers Kort. Van Avermaet en Cosnefroy speerpunten AG2R Citroën Team voor Luik-Bastenaken-Luik
Greg Van Avermaet maakt deel uit van de zevenkoppige selectie van AG2R Citroën Team voor Luik-Bastenaken-Luik. De olympische kampioen paste woensdag voor de Waalse Pijl, maar rijdt zondag wel La Doyenne, waar hij in 2011 al eens zevende werd en in 2017 elfde.
Lees verder

LIVE. Duitsland wil 30 miljoen doses van Russische Spoetnik-vaccin kopen - Meer dan 70 procent van 65-plussers in Vlaanderen heeft eerste prik gekregen
Het zou een moedige beslissing zijn om te wachten met versoepelen tot wanneer de vooropgestelde drempelwaarde van 500 patiënten op intensieve zorg bereikt is. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in de aanloop naar het Overlegcomité van morgen. Er liggen momenteel 933 coronapatiënten op intensieve zorg. "Ik denk dat volksgezondheid en voorzichtigheid voorgaan op afspraken met sectoren", aldus Van Ranst. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

LIVE. Duitsland wil 30 miljoen doses van Spoetnik-vaccin kopen - Meer dan 70 procent van 65-plussers in Vlaanderen kreeg eerste prik
Het zou een moedige beslissing zijn om te wachten met versoepelen tot wanneer de vooropgestelde drempelwaarde van 500 patiënten op intensieve zorg bereikt is. Dat zegt viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) in de aanloop naar het Overlegcomité van morgen. Er liggen momenteel 933 coronapatiënten op intensieve zorg. "Ik denk dat volksgezondheid en voorzichtigheid voorgaan op afspraken met sectoren", aldus Van Ranst. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Sinds corona stijgt de vraag naar roze maatpakken. Experten van Café Costume geven stylingtips
De verkoop van roze kostuums zit in de lift. Steeds meer mannen kiezen voor een strak pak in zacht of pastelroze. Dat merken ze ook bij het populaire maatpakkenbedrijf Café Costume. "Elk type man staat ermee, je moet het alleen goed combineren", zegt salesmanager Jens Lodewyckx. Maar vanwaar komt de plotse stijging en hoe draag je deze gewaagde outfit het best?
Lees verder

SpaceX lanceert voor het eerst astronauten naar het ISS met gerecycleerde rakettrap
Vrijdag omstreeks 11.49 uur lanceert het commerciële ruimtevaartbedrijf SpaceX opnieuw (vier) astronauten richting het Internationaal Ruimtestation (ISS). Dat zal voor het eerst gebeuren met een gerecycleerde rakettrap.
Lees verder

Lijk aangetroffen in leegstaand pand dat klaar staat voor de sloop
In een leegstaand pand in de Koninginnelaan in Oostende is donderdagmorgen een lijk aangetroffen. Politie, parket en labo zijn ter plaatse.
Lees verder

Deze robot praat tegen zichzelf om de relatie met mensen te verbeteren
Italiaanse onderzoekers hebben een Pepper-robot de mogelijkheid gegeven om hardop te denken. De robot kan zo aangeven waarom hij een bepaalde keuze heeft gemaakt. Op die manier wordt de band tussen mens en machine nog meer verbeterd.
Lees verder

Brief met wit poeder afgeleverd in Wetstraat 16
Er werd deze voormiddag via de post een brief afgeleverd in de Wetstraat 16 waaruit wit poeder ontsnapte. De interne veiligheidsprocedure werd onmiddellijk opgestart.
Lees verder

"Uitgevers zullen wellicht initiatief nemen voor nieuwe Boekenbeurs"
Vlaams minister bevoegd voor Cultuur Jan Jambon (N-VA) vermoedt dat de sector een initiatief zal nemen om een geheel nieuwe Boekenbeurs op poten te zetten. Dat zei hij in het Vlaams Parlement na vragen van Chris Janssens (Vlaams Belang) en Elisabeth Meuleman (Groen).
Lees verder

Platenlabel Top Notch breekt met rapper Ronnie Flex
Platenlabel Top Notch werkt niet meer samen met de Nederlandse rapper Ronnie Flex (29). Dat heeft een woordvoerster van Top Notch donderdag bevestigd aan het ANP. Het is niet duidelijk wat de reden van de abrupte breuk is. Voor meer toelichting verwijst de zegsvrouw naar SPEC, het managementbureau van Flex.
Lees verder

Duitse clubs moeten tijdens competitieslot verplicht in quarantaine
De Duitse voetballiga (DFL) verplicht de clubs uit de Bundesliga en de tweede afdeling om voor de laatste drie wedstrijddagen in quarantaine te gaan. Op die manier wil men verzekeren dat het seizoen zoals gepland eind mei kan afsluiten.
Lees verder

In deze zwaarbeveiligde gevangenis zit Derek Chauvin 23 uur per dag in isolatie na veroordelingen voor moord op George Floyd
De voormalige politieman Derek Chauvin (45) is na zijn veroordeling voor de moord op George Floyd overgebracht naar de zwaarst beveiligde gevangenis van de Amerikaanse staat Minnesota: Oak Park Heights. Daar zit hij nu 23 uur per dag in isolatie. Volgens een woordvoerder van het gevangeniswezen in Minnesota is dat "voor zijn eigen veiligheid".
Lees verder

Meer dan 1 op de 10 Vlamingen werkt als zelfstandige
In 2020 lag het aandeel zelfstandigen voor de hoofdactiviteit bij de werkende bevolking van 20 tot 64 jaar in Vlaanderen op 13,5 procent. Dat blijkt uit cijfers van Statistiek Vlaanderen. Van de werknemers in loondienst werkt een vijfde minstens twee zaterdagen per maand.
Lees verder