Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 21 april 2021

33 gedetineerden besmet besmet in Nieuwewandeling: gevangenis gaat in lockdown

HLN
33 gedetineerden besmet besmet in Nieuwewandeling: gevangenis gaat in lockdown
Afgelopen weekend testten negen gedetineerden en dertien personeelsleden in de Gentse gevangenis positief op corona. Er werd beslist om maandag een testbus in te schakelen alle gedetineerden en personeelsleden te testen. Uit die testen blijkt dat 33 gedetineerden positief zijn. Dat bevestigt Valerie Callebaut van het Gevangeniswezen.
Lees verder

LIVE. Ook Atlético en Inter trekken zich officieel terug uit Super League - Agnelli gooit de handdoek: "Het kan niet doorgaan"
De Europese Super League valt als een kaartenhuis in mekaar. Na Manchester City en Chelsea trekken ook de vier andere Engelse clubs - Liverpool, Manchester United, Tottenham en Arsenal - zich terug uit de alliantie. Ook Inter, FC Barcelona en Atlético Madrid lijken dat van plan. Pijnlijk. Op deze pagina kunt u al het laatste nieuws over de Super League volgen.
Lees verder

UAE Team Emirates niet van start in Waalse Pijl na positieve coronatests, Pogacar: "Ik ben heel erg teleurgesteld"
UAE Team Emirates geeft in laatste instantie forfait voor de Waalse Pijl. In het team testten twee leden positief op het coronavirus. Het gaat om de Italiaan Diego Ulissi en iemand uit de technische staf.
Lees verder

2.000 doden in 24 uur en in totaal al meer dan 15,5 miljoen besmettingen: wat is er aan de hand in India?
Alleen de Verenigde Staten tellen meer coronabesmettingen dan India, dat gisteren een triest record optekende van 295.158 nieuwe gevallen en 2.023 bijkomende coronadoden in één dag, volgens cijfers van de Johns Hopkins University. Die aantallen zitten bovendien in stijgende lijn. Wat is er aan de hand in India?
Lees verder

Vande Lanotte publiceert deze namiddag tegenrapport in zaak rond El Kaouakibi
Johan Vande Lanotte, die in de zaak rond voormalig Open Vld-politica Sihame El Kaouakibi een tegenrapport samenstelt, zal dat vandaag om 16 uur voorstellen. El Kaouakibi verzet zich tegen het aanstellen van een voorlopig bewindvoerder bij haar jongerenproject Let's Go Urban. Die zaak kwam gisteren voor de ondernemingsrechtbank in Tongeren.
Lees verder

Tweede seizoen 'Château Planckaert' vanaf 2 mei op Eén
Goed nieuws voor fans van de familie Planckaert: vanaf zondag 2 mei begint het tweede seizoen van 'Château Planckaert' op Eén. Daarin bouwt de familie verder aan hun Franse droom, al zorgt het coronavirus wel voor moeilijkheden.
Lees verder

West-Vlaamse schuur krijgt nieuw leven als indrukwekkende mancave
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een gerenoveerde schuur in de West-Vlaamse velden die een nieuw leven kreeg als mancave.
Lees verder

'Honeycomb'-pasta is het nieuwe gerecht dat het internet verovert en perfect voor liefhebbers van lasagne
Er vallen heel wat goede receptjes te rapen op het internet, en dan vooral op sociale medium TikTok. De gekte rond de feta-pasta die de kaas in alle supermarkten deed uitverkopen, is nog maar net voorbij en er is alweer een nieuwe hype op de video-app. 'Honeycomb'-pasta (letterlijk: honinggraatpasta) vergt net iets meer moeite, maar is wel een fotootje of twee waard.
Lees verder

Lasagne 2.0: 'honeycomb'-pasta is het nieuwe virale recept dat je wil proberen
Er vallen heel wat goede receptjes te rapen op het internet, en dan vooral op sociale medium TikTok. De gekte rond de feta-pasta die de kaas in alle supermarkten deed uitverkopen, is nog maar net voorbij en er is alweer een nieuwe hype op de video-app. 'Honeycomb'-pasta (letterlijk: honinggraatpasta) vergt net iets meer moeite, maar is wel een fotootje of twee waard.
Lees verder

LIVE WAALSE PIJL. Vier Belgen trekken in het offensief, Deceuninck-Quick.Step bepaalt het tempo in het peloton
Daar zijn de Ardennen, daar is de Waalse Pijl. Op de Muur van Hoei gaat het peloton vandaag op zoek naar een opvolger voor Marc Hirschi. De Zwitser is er dit jaar niet bij doordat UAE Team Emirates forfait geeft na positieve coronatests binnen de ploeg. Dat betekent ook dat we geen Tadej Pogacar te zien krijgen. Krijgt Roglic zo een vrijgeleide naar winst? U volgt het live op deze pagina!
Lees verder

Dit seizoen nog publiek in de stadions? Pro League dringt aan op gedeeltelijke heropening
Als het van de Pro League afhangt, zitten er dit seizoen nog fans op de tribunes. De Pro League ijvert bij de bevoegde instanties voor een gedeeltelijke heropening van de stadions. Het stelt die vraag vooral uit veiligheidsoverwegingen.
Lees verder

Bea drukt familie in 'Blind Gekocht' met de neus op de feiten: "10% kans om dat te vinden"
Bea en Kobe gaan op bezoek bij een van de deelnemende families in 'Blind Gekocht'. Zonder goed nieuws echter: ze moeten de familie vertellen dat de kans enorm klein is dat ze iets vinden dat aan hun criteria voldoet.
Lees verder

Syrië verliest stemrecht bij Organisatie voor het Verbod op Scheikundige wapens
De Organisatie voor het Verbod op Scheikundige wapens (OPCW) heeft Syrië zijn rechten binnen de organisatie ontnomen. Dat besluit werd vandaag genomen in Den Haag omdat Syrië chemische wapens gebruikt zou hebben tijdens de burgeroorlog.
Lees verder

Alle vermisten terecht na brand in Anderlecht: branddeskundige probeert oorzaak brand te achterhalen
Met de lichamen van Alseny Sylla en zijn 14-jarige dochter Fatoumata Sylla zijn alle vermisten van de brand in de Heyvaertstraat in Anderlecht teruggevonden. Dat bevestigt de politiezone Brussel Zuid.
Lees verder

Personeel Colruyt legt werk neer nadat klant personeelslid aanvalt: "We zijn de dagelijkse agressieve reacties zat"
Het personeel van Colruyt Sint-Truiden is woedend na het incident van afgelopen woensdag. Een personeelslid werd na de werkuren buiten opgewacht en aangevallen. De dader was een klant die zich niet aan de coronamaatregelen wilde houden. "Wat er gebeurd is betreuren we ten zeerste, maar het is geen alleenstaand geval", benadrukt Frank Convents van vakbond ACV Puls.
Lees verder

Coronamaatregelen die niet veranderden na vorig Overlegcomité verlengd tot 31 mei
Alle coronamaatregelen die niet aangepast werden na het Overlegcomité van 14 april, worden verlengd tot 31 mei. Dat laat minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden (CD&V) weten.
Lees verder

Bakker Gerry eert topdarter 'Dancing Dimi' met gepersonaliseerde donut in driekleur: "Zolang hij wint, blijf ik ze bakken"
Dimitri Van den Bergh, zeg maar 'Dancing Dimi', verdedigt ons land momenteel met verve in de Premier League darts. Zijn prestatie gaat ook in Eksaarde niet onopgemerkt voorbij: bakker Gerry Uyttendaele brengt een ode aan de sporter met de 'Dancing Dimi'-donut in de Belgische driekleur.
Lees verder

"Als Vlaams Belang aan de macht komt, neem ik mijn plaats in de inquisitie in": extremist (24) die Hitlergroet bracht in Fort van Breendonk riskeert zes jaar cel
Rechts-extremist Gunnar Verreycken (24) uit Antwerpen riskeert een celstraf van zes maanden. In de zomer van 2019 bracht de twintiger tijdens een bezoek aan het Fort van Breendonk een Hitlergroet in de kantine van de SS. "Met die foto heeft hij nooit willen aanzetten tot haat en racisme of de genocide ontkennen", zei zijn advocaat Marc Hendrickx. Hij vroeg de gunst van de opschorting. Het Fort van Breendonk en de Confederatie van Politie Gevangenen, Unia en de gemeente Willebroek stelden zich burgerlijke partij.
Lees verder

Vlekkeloos door de autokeuring? Brits rapport toont aan welke wagens het best en het slechtst scoren
De autokeuring zegt lang niet alles over de betrouwbaarheid, maar het toont wél hoe storingsgevoelig een wagen is. De Britse consumentenorganisatie WhatCar onderzocht welke tweedehandsauto's, tussen de drie en acht jaar oud, onmiddellijk en zonder opmerkingen door de keuring geraken. HLN Drive bekeek het rapport.
Lees verder

Eerste 'slim laadplein' voorziet kantoor van energie uit autobatterijen
In Zelzate is vandaag het eerste laadplein van België geopend aan een kantoor van ingenieursbureau Sweco. Elektrische auto's worden er gebruikt om zonne-energie op te slaan zodat die ook elders of tijdens donkere periodes gebruikt kan worden.
Lees verder