Doorgaan naar hoofdcontent

15.000 MMA-fans zitten klaar voor eerste livespektakel in maanden, maar ze worden opgeschrikt door gruwelijke blessure

HLN
15.000 MMA-fans zitten klaar voor eerste livespektakel in maanden, maar ze worden opgeschrikt door gruwelijke blessure
't Moest een feest worden, maar het werd een nachtmerrie. Op het UFC 261-event in Florida konden voor de eerste keer in maanden duizenden mensen live naar kampen in de koningsklasse van het kooivechten gaan kijken. Maar die mensen werden opgeschrikt door een gruwelijke beenbreuk van de Amerikaan Chris Weidman.
Lees verder

KIJK LIVE (20u45). Waarom haast alle andere topclubs hopen dat Genk straks beker wint - Limburgers al op de Heizel
Standard en Racing Genk spelen vanavond de finale van de Croky Cup. De Rouches kunnen de beker voor een negende keer winnen, voor Genk zou het een vijfde exemplaar betekenen. Wie trekt aan het langste eind? Kijk op HLN.be en VTM 2 live naar de partij. De uitzending start om 20u10.
Lees verder

Pogacar vloert Alaphilippe en jarige Valverde in Luik-Bastenaken-Luik na spetterende finale
Tourwinnaar Tadej Pogacar heeft zijn eerste zege in een Monument beet. De 22-jarige Sloveen haalde het in Luik-Bastenaken-Luik na een sprintje met vijf van wereldkampioen Julian Alaphilippe en David Gaudu. De 41-jarige Alejandro Valverde en Michael Woods maakten de top vijf rond.
Lees verder

Politie neemt Walter 'Pico' Michiels mee voor verhoor na nipt vermeden bosbrand in… Verbrandenbos
Met de regelmaat van de klok laat Walter 'Pico Coppens' Michiels nog van zich horen en dat was zondagnamiddag opnieuw het geval. Deze keer werd de naam van de voormalige acteur van FC De Kampioenen in verband gebracht met een nipt vermeden bosbrand nabij zijn verblijfplaats, nota bene in de Verbrandenbos.
Lees verder

Bijna half miljoen opgehaald voor kinderen van gezin Ruinerwold
In Nederland heeft de crowdfundingactie voor de negen 'kinderen van Ruinerwold' in totaal 462.051 euro opgebracht, fors meer dan het streefbedrag van 270.000 euro. Daarnaast is nog eens ruim 17.000 euro direct naar het rekeningnummer van de stichting achter de crowdfunding overgemaakt, zo staat in een verklaring op de website van de Stichting Kinderen van Ruinerwold.
Lees verder

Satirische Sara Leemans over hoe Vlamingen omgaan met hun voortuin: "Met de geraniums langs de oprit hebben we al werk genoeg"
Sara Leemans van het Instagramaccount 'Dansaertvlamingen' schrijft in NINA elke week satirische stukjes over Vlamingen. Ze steekt zowel de draak met de doorsnee-Vlaming als met de fermettebewoner en de inwijkelingen van hippe straten zoals de Brusselse Dansaertstraat. Deze week: hoe gaan Vlamingen om met voortuintjes... of het gebrek daaraan?
Lees verder

Laatste van 9 giraffen gered van zinkend eiland in Kenia
Negen giraffen die gestrand waren op een ondergelopen eiland in Kenia, zijn in veiligheid gebracht. Het laatste dier, een kalfje dat in december op het eiland geboren werd, maakte vorige week de trip naar veiligere oorden op het Keniaanse vasteland. Een hoop giraffen van een eiland krijgen? Dat is natuurlijk niet zo simpel. Het levert dan ook heel opvallende beelden op.
Lees verder

Tadej Pogacar wint na de Tour ook z'n eerste Monument: "Ik leef in een droom"
Tadej Pogacar heeft enkele maanden na z'n eerste grote ronde nu ook z'n eerste Monument gewonnen. De nog altijd maar 22-jarige Sloveen haalde het in Luik-Bastenaken-Luik na een sterke sprint tegen Julian Alaphilippe. "We waren heel gemotiveerd nadat we de Waalse Pijl niet mochten rijden met de ploeg", vertelde Pogacar vlak na de aankomst.
Lees verder

REPORTAGE. Toeristen overrompelen Doel: "Nooit gedacht dat er zoveel volk zou rondlopen in een spookdorp"
De politie heeft zondagmiddag voor de eerste maal het Scheldedorp Doel afgesloten voor verkeer omdat het verzadigingspunt bereikt was. Al enkele weekends is er een overrompeling van toeristen. Dankzij het verhoogde toezicht bleef het dit keer overal wel rustig.
Lees verder

Benoot (7de) opnieuw beste Belg in Luik: "Nu even rusten en een weekje tuinieren"
Tiesj Benoot werd met een 7de plaats eerste Belg in Luik-Bastenaken-Luik. Net als vorig jaar, toen hij 8ste werd. Onze landgenoot was tevreden met zijn prestatie. "Nu ga ik een weekje rusten."
Lees verder

Benoot opnieuw beste Belg in Luik: "Heel tevreden met die zevende plek"
Tiesj Benoot werd met een 7de plaats eerste Belg in Luik-Bastenaken-Luik. Net als vorig jaar, toen hij 8ste werd. Onze landgenoot was tevreden met zijn prestatie. "Nu ga ik een weekje rusten."
Lees verder

Alaphilippe (2de) niet ontevreden: "Hier op het podium eindigen na de winnaar van de Tour, da's nog zo slecht niet"
Julien Alaphillipe werd tweede in Luik-Bastenaken-Luik, en de wereldkampioen liet voor de camera's van Sporza blijken daar best tevreden mee te zijn. "De selectie op de Roches-aux-Faucons was fors, die mocht er zijn. Er was een goeie samenwerking tussen ons vijven (Alaphilippe reed er weg met Woods, Pogacar, Gaudu en Valverde, red.), maar Tadej pakte het heel slim aan. Of ik mijn sprint heb afgestemd op Valverde? Niet bepaald. Ik had geen zin in een solo, en ik vertrouwde op mijn sprint. Maar er was dus een goede Pogacar die vanuit mijn rug kwam en won."
Lees verder

Vansevenant rijdt ook sterke Luik-Bastenaken-Luik: "En nu wat rust"
Ook in Luik-Bastenaken-Luik reed Mauri Vansevenant zich in de kijker. De amper 21-jarige renner van Deceuninck-Quick.Step hielp z'n kopman Julian Alaphilippe op een cruciaal moment weer naar het front. De Fransman strandde uiteindelijk op plek twee.
Lees verder

Carapaz eerste renner die gediskwalificeerd wordt voor dalen op de bovenbuis
Richard Carapaz heeft zich laten zien in de finale van Luik-Bastenaken-Luik, maar La Doyenne liep voor de Ecuadoraan toch op een sisser af. Carapaz trok ten aanval in aanloop naar de Roche aux Faucons, maar ging daarbij op de bovenbuis zitten in een afdaling. Verboden volgens de nieuwe UCI-regels, en dus werd de renner van INEOS Grenadiers gediskwalificeerd.
Lees verder

Bart Somers richt focus op aanpak hitte-eilanden in steden
De Vlaamse regering zet 1,2 miljoen euro opzij voor het aanpakken van hitte-eilanden in de steden. Dat maakt minister van Binnenlands bestuur Bart Somers (Open Vld) zondag bekend. Een "doordacht hittebeleid" moet de temperatuur in de steden naar beneden krijgen.
Lees verder

"Standard is een ongeleid projectiel dat bij voortduring is mismeesterd"
Onze huiscolumnist Hugo Camps blikt vooruit naar de bekerfinale, en hij is daarbij vooral erg scherp voor Standard. "Bekerwinst voor Standard is een absolute must. Niet dat daarmee een wanstaltig seizoen kan gered worden, maar de opsteker is het schrale perspectief dat open blijft", klinkt het.
Lees verder

LIVE. Wie wint League Cup-finale tussen Man City en Tottenham?
• Finale League Cup • De Bruyne en Alderweireld aan de aftrap • Wembley • Aftrap: 17u30
Lees verder

Meer dan 7.000 toeschouwers zien Ajax officieus landstitel pakken tegen AZ
In Nederland is Ajax nagenoeg zeker van een 35ste landstitel. De Amsterdammers klopten op eigen veld AZ met 2-0. Misschien wel opvallender: de wedstrijd werd als test-event voor een beperkt publiek afgewerkt.
Lees verder

Gelijkstand, per ongeluk doodverklaard en 20 minuten improviseren: 10 van de meest onvergetelijke momenten uit de Oscargeschiedenis
Zondagavond worden voor de 93ste keer de Oscars uitgereikt. Om dat te vieren delen we enkele onvergetelijke momenten van de voorbije jaren. De ene al wat gĂȘnanter dan de andere.
Lees verder

Van een knuffel met de Queen tot braken op de Japanse premier: dit waren de grootste diplomatieke blunders ooit
Een stoelincident is talk of the town in Brussel: de EU staat op haar achterste poten omdat Ursula von der Leyen niet naast president Erdogan mocht zitten. Diplomatieke blunders - al dan niet bewust gepleegd - zijn van alle tijden. Van Berlusconi die onder de indruk is van Obama's 'gebruind teintje' tot per ongeluk flirten met Angela Merkel. Grappig, pijnlijk of gewoonweg dom: we zetten de meest legendarische op een rij.
Lees verder