Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

zondag 7 maart 2021

Zwitsers stemmen voor boerkaverbod en tegen elektronische identiteit

HLN
Zwitsers stemmen voor boerkaverbod en tegen elektronische identiteit
Zwitsers hebben zich zondag in referenda weer kunnen uitspreken en een kleine meerderheid heeft zich volgens de eerste berichten achter een verbod op gezichtsbedekkende kleding geschaard. De term boerka kwam officieel niet op de stembiljetten voor, maar voor iedereen is het duidelijk dat het om dat soort gezichtsbedekking gaat. Er zijn naar schatting dertig mensen in Zwitserland die een boerka dragen, aldus plaatselijke media.
Lees verder

Mauri Vansevenant klopt grote namen en wint met Grote Prijs van Larciano eerste koers bij de profs
Mauri Vansevenant heeft nog maar eens z'n visitekaartje afgegeven. De 21-jarige klimmer van Deceuninck-Quick.Step heeft tussen een pak grote namen de Grote Prijs van Larciano gewonnen.
Lees verder

LIVE. Liverpool in de problemen tegen Fulham: Lemina maakt er 0-1 van!
• Premier League • Speeldag 28 • Anfield • Aftrap: 15u
Lees verder

Werd moordslachtoffer naar buurtpark Beveren gelokt? Speurders onderzoeken zwarte leasewagen die vlakbij geparkeerd stond
De man die zaterdag dood werd aangetroffen in een buurtpark in Beveren is mogelijk het slachtoffer geworden van een fout gelopen afspraakje. Dat is alleszins een piste die door de speurders ernstig onderzocht wordt. Zondag werd een vijver gedregd in de zoektocht naar een moordwapen, maar het is vooral de zwarte leasewagen die vlakbij geparkeerd stond die de aandacht van de speurders trekt.
Lees verder

Speurders onderzoeken of moordslachtoffer naar buurtpark werd gelokt
De man die zaterdag dood werd aangetroffen in een buurtpark in Beveren is mogelijk het slachtoffer geworden van een fout gelopen afspraakje. Dat is alleszins een piste die door de speurders ernstig onderzocht wordt. Zondag werd een vijver gedregd in de zoektocht naar een moordwapen.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Gilbert maakt de sprong naar de spits van de koers
Vandaag gaat in Frankrijk Parijs-Nice van start. In en rond Saint-Cyr-l'École krijgen de renners enkele hellingen voor de wielen geschoven, maar een massasprint lijkt in de maak. Wie snelt op de licht hellende aankomst naar de eerste gele trui in de 'Koers naar de Zon'? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

LIVE. Carrasco kijkt Courtois in de ogen in Madrileense derby
• La Liga • Wanda Metropolitano • Alejandro Hernandez • Aftrap: 16u15
Lees verder

Kanye West is kapot van de breuk met Kim Kardashian: "Hij is angstig, verward en verdrietig, maar zijn spijt komt te laat"
"Kanye heeft dingen gezegd en gedaan die moeilijk te verkroppen zijn." En toch wil Kim Kardashian (40), volgens intimi, haar huwelijksbreuk vreedzaam afhandelen. Vooral dan omdat haar vorige echtscheiding een emotioneel drama was. Kanye West (43) van zijn kant zit in zak en as. Dat Kim niet langer zijn vrouw zal zijn, is te veel om te verwerken voor de bipolaire rapper. "Een verwarde en angstige, mentaal zieke man."
Lees verder

LIVE. Bizar: Clement wisselt doelpuntenmaker Badji al na een halfuur
• Jupiler Pro League • Jan Breydel • Aftrap: 16u • Speeldag 30
Lees verder

Groot-Brittannië besmet gezonde vrijwilligers met coronavirus voor de wetenschap
Groot-Brittannië is het eerste land ter wereld waar gezonde vrijwilligers in het kader van een wetenschappelijk onderzoek besmet worden met het coronavirus. Dat heeft het Britse ministerie van Volksgezondheid zondag bevestigd. De eerste testen zijn zaterdag gestart.
Lees verder

LIVE PARIJS-NICE. Peloton rekent Gilbert en co weer in
Vandaag gaat in Frankrijk Parijs-Nice van start. In en rond Saint-Cyr-l'École krijgen de renners enkele hellingen voor de wielen geschoven, maar een massasprint lijkt in de maak. Wie snelt op de licht hellende aankomst naar de eerste gele trui in de 'Koers naar de Zon'? Op deze pagina volgt u alle ontwikkelingen LIVE.
Lees verder

Queen draagt broche van haar huwelijksreis als eerbetoon aan zieke echtgenoot prins Philip: "Haar gedachten zijn bij hem"
Queen Elizabeth II (94) spreekt straks de natie toe in haar jaarlijkse Commonwealth Day-toespraak. Tijdens de uitzending zal ze een bijzondere broche dragen die ze kreeg als huwelijkscadeau en droeg tijdens haar huwelijksreis. Dat doet ze als eerbetoon aan haar zieke echtgenoot, prins Philip (99).
Lees verder

"Misschien wel het strafste wat ik ooit gezien heb": het hele peloton keek met grote ogen naar exploot Van der Poel
Ook voor de start van de openingsrit in Parijs-Nice was het nieuwe exploot van Mathieu van der Poel gisteren in de Strade Bianche talk of the town. "Er werd een raket afgeschoten op de Via Santa Caterina zaterdag", vertelde Laurens De Plus bijvoorbeeld. Een greep uit de reacties van het peloton - en de superlatieven werden niet gespaard.
Lees verder

LIVE. Courtois moet zich al snel gewonnen geven: Suarez brengt Atlético op voorsprong
• La Liga • Wanda Metropolitano • Alejandro Hernandez • Aftrap: 16u15
Lees verder

Wel de juiste cijfers maar toch geen euromiljonair: jonge Britse vrouw ziet EuroMillons-recordpot aan haar neus voorbijgaan door probleem bij online betaling
Een jonge vrouw uit de Britse stad Hertfordshire heeft heel even gedacht dat ze de recordpot van 210 miljoen euro had gewonnen na de trekking van EuroMillions eind vorige maand. De cijfers waarmee ze al weken speelde, bleken op vrijdag 26 februari de winnende combinatie. De euforie moest echter snel plaatsmaken voor teleurstelling toen bleek dat er iets was misgegaan bij de betaling waardoor ze net die trekking niet had meegespeeld. De Britse Nationale Loterij wenst het meisje nu "veel geluk bij toekomstige trekkingen".
Lees verder

LIVE. Club eenvoudig op dubbele voorsprong, doelpuntenmaker Badji verrassend naar de kant gehaald
• Jupiler Pro League • Jan Breydel • Aftrap: 16u • Speeldag 30
Lees verder

LIVE (17u30). Blinkt aanvoerder Kevin De Bruyne uit in derby tegen Manchester United?
• Premier League • Speeldag 28 • Etihad Stadium • Aftrap: 17u30
Lees verder

De Ronde van Vrouwenvoetballand, deel 3: Anderlecht klopt Club Brugge eenvoudig en Gent wint met RSCA-score
Op zijn Ronde Van Vrouwenvoetballand was Red Flames-commentator Dirk Deferme vrijdag in Tubeke. Hij zag wat goed en minder goed was en volgde ook, samen met ongeveer alle anderen op de tribune, hoe Ella Van Kerkhoven 50 kilometer verderop met AA Gent Charleroi deed daveren.
Lees verder

Sam Bennett sprint met veel overmacht naar zege in openingsetappe Parijs-Nice
Sam Bennett (Deceuninck-Quick.Step) spurtte met veel overmacht naar de zege in de openingsetappe van Parijs-Nice. In de massasprint was er niets te beginnen tegen de 30-jarige Ier. Bennett, ook al twee ritzeges in de UAE Tour, is uiteraard de eerste leider in de 'Koers naar de Zon'.
Lees verder

Deze week in 'Familie': Zjef raakt hoe langer hoe meer op ramkoers met Rudi en Mieke laat zich als kersverse baas echt gelden
Het zit er deze week weer bovenarms op in 'Familie' Met dank aan de heren Zjef (Jan Van Den Bosch) en Rudi (Werner De Smedt), al lang een fijn koppel, maar al even lang ook gedoodverfde ruziemakers. Dat is deze week niet anders. De voorbije weken was Zjef de stuwende kracht om mee de vijftigste verjaardag van Rudi te organiseren. Tot op het moment dat er weer een leugentje van Rudi komt bovendrijven. Zjef heeft er genoeg van en trekt zijn conclusies. Heeft de zoveelste ruzie dramatische gevolgen of niet?
Lees verder