Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 26 maart 2021

Zita Wauters, dochter van Koen Wauters, over opgroeien in lockdown: “Zodra het mag,wil ik een hele nacht dansen t...

HLN
Zita Wauters, dochter van Koen Wauters, over opgroeien in lockdown: "Zodra het mag, wil ik een hele nacht dansen tot ik niet meer kan"
Kleine meisjes worden groot, ook in lockdown. Zita Wauters (16), dochter van Koen Wauters (53) en Valerie De Booser (41), zag haar sweet sixteen aan haar neus voorbijgaan. Ze wil weer voltijds naar school en ze mist haar vrijheid. "Ik zou op deze leeftijd met mijn ouders moeten discussiëren over hoe laat ik thuis ben na een fuif", zegt ze over wat een bijzonder lastig jaar is.
Lees verder

Taskforce gaat na paasvakantie leerachterstand aanpakken: "Leg fundamenten, geef bijles en betrek àlle ouders"
"De week voor de paasvakantie afstandsonderwijs organiseren, had ideaal geweest. Ik was verrast toen dat niet het geval bleek." Onderwijseconoom Kristof De Witte (KU Leuven) vreest dat de leerachterstand in basis- en secundair onderwijs nog toeneemt, maar legt ook uit hoe je die achterstand kan aanpakken. Een taskforce gaat na de paasvakantie over tot actie.
Lees verder

Taskforce gaat na de paasvakantie leerachterstand aanpakken: "Leg fundamenten, geef bijles en betrek àlle ouders"
"De week voor de paasvakantie afstandsonderwijs organiseren, had ideaal geweest. Ik was verrast toen dat niet het geval bleek." Onderwijseconoom Kristof De Witte (KU Leuven) vreest dat de leerachterstand in basis- en secundair onderwijs nog toeneemt, maar legt ook uit hoe je die achterstand kan aanpakken. Een taskforce gaat na de paasvakantie over tot actie.
Lees verder

GAMEREVIEW. 'It Takes Two' is de ideale buddy-game
Je moet er wel vrienden voor hebben, en bovendien ofwel een tweede controller in huis ofwel een vriend met zijn eigen console of gamingpc, maar als aan al die voorwaarden voldaan is heb je aan It Takes Two een game die we nu al tot de toppertjes van dit jaar rekenen. Een razend origineel en verrassend co-op-spel waarin je zo op elkaar bent aangewezen dat je elkaar misschien zelfs beter zult leren kennen.
Lees verder

Ook geen Vermaelen en Carrasco in WK-kwalificatieduel tegen Tsjechië
Geen Thomas Vermaelen en Yannick Carrasco tegen Tsjechië. Vermaelen, die één helft speelde tegen Wales, mag wegens quarantainemaatregelen niet afreizen naar Praag en stapte deze ochtend het vliegtuig op terug naar Japan. Ook Carrasco zal er morgen niet bij zijn, hij is niet fit en blijft in België in de hoop speelklaar te geraken voor de derde WK-kwalificatiematch, dinsdag thuis tegen Wit-Rusland.
Lees verder

OPROEP. Gezinnen zonder opvang voor de kinderen
Na de lagere en middelbare scholen besloten het GO! en Katholiek Onderwijs Vlaanderen ook de kleuterscholen volgende week te sluiten. Kind & Gezin raadt dan weer aan baby's en peuters zo veel mogelijk thuis te houden van de crèche, als die al niet sloot door quarantaines. Die maatregelen zorgen ongetwijfeld voor heel wat opvangmoeilijkheden. Voor een reportage zoeken wij gezinnen die met de handen in het haar zitten wat de opvang van hun kinderen betreft. Wie daarover wil vertellen, mag mailen naar celien.moors@dpgmedia.be. Vergeet uw contactgegevens niet.
Lees verder

Amerikaanse tiener stikt in kipnugget op school, familie krijgt 2 miljoen dollar
Een Amerikaans gezin krijgt een schadevergoeding van 2 miljoen dollar (1,7 miljoen euro), omdat hun zoon anderhalf jaar geleden stikte in een kipnugget op school. De student leed aan een aandoening waardoor hij vatbaar was voor verstikking. De persoonlijke assistent die hem moest begeleiden, was tijdens het voorval bezig met een andere leerling.
Lees verder

Moestuinieren voor beginners: met deze 5 groenten- en fruitsoorten lukt het
Wil je een moestuin(tje) aanleggen? Goede keuze: het is niet alleen rustgevend, je kan in het oogstseizoen ook elke dag verse groenten, kruiden en fruit plukken. Maar wat plant en zaai je als beginner best als eerste? Bouwsite Livios helpt je op weg met 5 soorten groenten en fruit die bijna niet kunnen mislukken.
Lees verder

Verloofde Brooklyn Beckham laat ketting maken uit wijsheidstanden
Nicola Peltz (26) heeft een bijzondere manier gevonden om haar liefde voor verloofde Brooklyn Beckham (22) te tonen. De actrice liet namelijk twee kettingen maken met hun vergulde wijsheidstanden als hangertje.
Lees verder

LIVE E3 SAXO BANK CLASSIC. Laatste 7 winnaars telkens uit ander land, wie volgt Stybar op?
Leve de kasseien! Met de E3 Saxo Bank Classic duikt de koers opnieuw de Vlaamse Ardennen in. Wie toont zich in de zogeheten generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen en krijgen we opnieuw een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

Hoe beleeft u cultuur tijdens corona? Neem deel aan de studie
Onderzoekers aan de VUB, UAntwerpen en UGent gaan opnieuw met een enquête op zoek naar de impact van de coronacrisis op de cultuurbeleving. "De deuren van veel cultuurhuizen zijn nog steeds gesloten, maar de cultuursector blijft druk bezig met onder andere digitale initiatieven. Wij willen daarom voor de tweede keer polsen bij de mensen en in het bijzonder jongeren hoe zij cultuur beleven", klinkt het.
Lees verder

KOERS KORT. Shari Bossuyt loopt sleutelbeenbreuk op
Shari Bossuyt (NXTG Racing) heeft bij haar val in de vrouwenwedstrijd van de Oxyclean Classic Brugge-De Panne (WorldTour) een sleutelbeenbreuk opgelopen. Dat bevestigde ze zelf op Instagram.
Lees verder

Frankrijk ingeschat als hoogrisicogebied: Duitsers verscherpen controles aan de grens
Duitsland gaat de gezondheidscontroles voor reizigers uit Frankrijk verscherpen. Dat zal onder meer gebeuren met verplichte tests en willekeurige controles aan de grenzen.
Lees verder

An Lemmens over ongewenste berichten: "Kotsbeu ben ik het, die geile berichten van mannen"
Presentatrice An Lemmens (40) krijgt dagelijks dick pics en ongepaste berichten in haar mailbox van opdringerige mannen. Dat is ze "kotsbeu" en dat maakt ze heel duidelijk op haar Instagram.
Lees verder

Vorig jaar helft minder file op Vlaamse snelwegen
De filedruk op de Vlaamse snelwegen is vorig jaar zowat gehalveerd. Dat blijkt vrijdag uit het jaarrapport van het Vlaams Verkeerscentrum. De belangrijkste verklaring voor die grote daling is uiteraard te vinden bij de coronamaatregelen, die vanaf maart 2020 werden ingevoerd.
Lees verder

LIVE E3. Geen BORA-hansgrohe aan de start, laatste 7 winnaars telkens uit ander land
Leve de kasseien! Met de E3 Saxo Bank Classic duikt de koers opnieuw de Vlaamse Ardennen in. Wie toont zich in de zogeheten generale repetitie voor de Ronde van Vlaanderen en krijgen we opnieuw een duel tussen Wout van Aert en Mathieu van der Poel? U volgt het allemaal live op deze pagina!
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

Zo shop je vanaf zaterdag in de grote ketens: hoe tijdslot reserveren? En hoelang mag je winkelen?
Vanaf zaterdag is het enkel nog mogelijk om op afspraak te winkelen in niet-essentiële winkels. Funshoppen in groep zal dus niet langer mogelijk zijn. Een bezoek moet vooraf gereserveerd worden én mag enkel nog in het gezelschap van één persoon die onder hetzelfde dak woont. Hoe gaat dit concreet in zijn werk bij de grote ketens? Een overzicht.
Lees verder

Jeroen Meus is trots op 10 jaar 'Dagelijkse Kost': "De overheid wil dat mensen naar de journaals kijken, en daar zorg ik mee voor"
"Mezelf neem ik niet serieus, maar mijn werk wél", zegt Jeroen Meus (43). Dat heeft ertoe geleid dat 'zijn' 'Dagelijkse Kost' inmiddels tien jaar en 2.500 recepten telt. Tijd voor een gesprek, waarin hij vertelt over de beginjaren, het masterplan de VRT en de hevige strijd met andere programma's. "Ik kijk elke dag naar mijn kijkcijfers én naar die van de concurrentie."
Lees verder

Zo bevrijdend is klein wonen: 5 Vlamingen over hun tiny house. "We missen niks van onze oude spullen"
"Weet je dat wij tachtig procent van onze spullen uit ons vorige huis hebben moeten wegdoen?" Gaan we in de toekomst steeds kleiner wonen? 'Tiny houses' schieten alleszins als paddenstoelen uit de grond. Zelfs IKEA sprong eind vorig jaar mee op de kar door een eigen versie te creëren. Ook deze vijf Vlamingen kozen het voorbije jaar resoluut voor zo'n piepklein huisje. Ze besparen geld, stemden hun tiny house nauwkeurig af op hun noden en genieten van de rust die de beperkte hoeveelheid spullen met zich meebrengt. "Het voelde alsof we slaven waren geworden van onze veel te grote woning."
Lees verder