Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

Zijn Emily en Eddy de grootste fans van F.C. De Kampioenen? “Wij verbouwden onze woonkamer tot café van Pascalleke...

HLN
Zijn Emily en Eddy de grootste fans van F.C. De Kampioenen? "Wij verbouwden onze woonkamer tot café van Pascalleke en kijken élke avond een aflevering"
Wonen in het café van de populaire Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Het lijkt misschien gek, maar voor Emily Dendooven (28) en haar man Eddy Desimpel (58) uit Jonkershove bij Houthulst is het dagelijkse kost. Zij hebben hun woonkamer dezelfde look gegeven als het café van Pascalleke. En elke avond bekijken ze een aflevering. "Het zou fantastisch zijn om een van de acteurs over de vloer te krijgen", lacht Emily.
Lees verder

Fans willen Johnny Depp terug als Jack Sparrow: onlinepetitie kreeg al meer dan 500.000 handtekeningen
Dat Johnny Depp (57) niet te zien zal zijn in de volgende 'Pirates of the Caribbean' film, zint fans van de acteur allesbehalve. Uit protest zijn ze dan ook een petitie gestart. Deze laatste heeft ondertussen zijn doel bereikt, want al meer dan 500.000 mensen hebben hun virtuele handtekening gezet.
Lees verder

ASSISEN. Proces tegen 'duivelskoppel' hervat mét burgerlijke partijen
Na welgeteld drie kwartier werd het tweede assisenproces tegen Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (57) vrijdagmorgen al geschorst. Volgens de verdediging was het niet mogelijk dat de weduwe en drie zonen van de Britse zakenman Marcus Mitchell (44) zich op het proces bij verzet burgerlijke partij zou stellen. Het hof volgde die stelling niet, waarop de zaak anderhalf uur later dan gepland uiteindelijk toch van start kon gaan.
Lees verder

Grenspatrouille redt vader die kind op rug vastbond van verdrinking in Arizona
De grenspatrouille in Arizona redde maandag een vader en zijn kind uit het kanaal net over de grens met Mexico. De vader had zijn kind op zijn rug vastgebonden en kreeg het moeilijk toen hij in een stroomversnelling terechtkwam.
Lees verder

Financiële steun van (schoon)ouders bij een verbouwing: met deze regels moet u rekening houden
Volgens een onderzoek (2019) in opdracht van AXA Bank krijgen 6 op de 10 jongvolwassenen financiële hulp van de ouders als ze een woning kopen. Maar er zijn ook andere opties. Wat als uw (schoon)ouders bijvoorbeeld een stuk van de verbouwingswerken willen betalen? Spaargids.be bekijkt hoe u dat kan regelen en met welke potentiële problemen u best rekening houdt.
Lees verder

Drugszaak niet behandeld door lockdown in gevangenis
Vrijdagvoormiddag stond er in de correctionele rechtbank van Hasselt een grote zaak gepland rond een cocaïnebende. De zaak kon echter niet worden behandeld. Dat heeft alles te maken met de lockdown in de gevangenis van Hasselt, waar 21 gedetineerden positief hebben getest op het coronavirus. De betrokkenen zijn in quarantaine geplaatst en de contacttracing is nog volop bezig. Om welke variant van het coronavirus gaat, is momenteel nog niet duidelijk. Bijgevolg konden de verdachten niet in persoon aanwezig zijn in de rechtbank. "Ik zit met een ei, maar kan het niet leggen", vertelde advocaat Philippe Daeninck op kleurrijke wijze. De zaak werd uitgesteld naar 19 en 26 maart.
Lees verder

Herboren Raymond van Barneveld staat voor eerste major sinds comeback: "Chapeau hoe hij uit die put is geraakt"
'Barney' is back. Vijfvoudig wereldkampioen Raymond van Barneveld valt (vanaf) vandaag te bewonderen op de UK Open, zijn eerste major sinds zijn comeback. Eindelijk ligt al die miserie achter de rug. "Dat jaartje rust heeft hem deugd gedaan. Hij is in staat om ook dit toernooi te winnen."
Lees verder

Man (39) gooit explosief uit zijn huis en veroorzaakt ravage in het Nederlandse Dordrecht
De politie heeft een 39-jarige man uit Dordrecht in de Nederlandse provincie Zuid-Holland opgepakt die vanuit zijn huis een explosief op straat had gegooid. De ontploffing veroorzaakte flink wat schade: er sneuvelden ruiten en een auto werd beschadigd. Er raakte niemand gewond.
Lees verder

Franstalige politici voeren druk op voor versoepelingen: "Indicatoren zijn geruststellend"
In de aanloop naar het Overlegcomité dat deze namiddag samenkomt, voeren verschillende Franstalige politici de druk op voor versoepelingen. PS-voorzitter Paul Magnette wil dat het Overlegcomité een kalender vastlegt voor de heropening van de gesloten sectoren eind april, begin mei. Versoepelingen in het onderwijs moeten er daarvoor al komen, zegt hij in een interview met Sudpresse. Ook de minister-president van de Franse gemeenschap Pierre-Yves Jeholet (MR) pleit voor prioritaire versoepelingen in het onderwijs en een heropening van gesloten sectoren vanaf midden april. MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez (MR) blijft intussen hardnekkig aandringen op meer contactmogelijkheden, nu de motivatie van de bevolking op een dieptepunt zit.
Lees verder

Waarom we vriendschappen laten verwateren na 1 jaar corona. Sociaal psychologen: "Wat ons te veel inspanning vraagt, overleeft niet"
Een jaar corona weegt op onze sociale relaties. Contact houden met vrienden voelt lastiger dan ooit, want na een jaar teren op videocalls, sms'jes en wandelafspraken, slaat de vermoeidheid en verslagenheid toe. "Je beeldt het je niet in. We zijn het allemaal moe om 'ik mis je' te zeggen. Dus zeggen we niks meer", leest een virale Instagrampost. Twee sociaal psychologen lichten toe waar die sociale vermoeidheid vandaan komt en of we ze na corona van ons af zullen kunnen schudden. "We concentreren onze energie nu op de vriendschappen die ons het meeste opleveren."
Lees verder

Oudste wilde vogel ter wereld krijgt kuiken op 70-jarige leeftijd
'Wijsheid' de Albatros, de oudste vogel ter wereld, heeft op 70-jarige leeftijd nog een kuiken uitgebroed. De geboorte vond plaats in een natuurreservaat in de noordelijke Stille Oceaan. De vogel zou al haar eerdere paringspartners en de bioloog die haar ontdekte, hebben overleefd.
Lees verder

IJsland opgeschrikt door hele reeks aardbevingen: vrees voor vulkaanuitbarsting
In het zuidwesten van IJsland is sinds woensdag 24 februari een krachtige golf van aardbevingen aan de gang. In iets meer dan een week tijd werden er al meer dan 20.000 geregistreerd. De zwaarste had een magnitude van 5,7 op de schaal van Richter. De verhoogde seismische activiteit zou al een jaar aan de gang zijn en wetenschappers vrezen voor een vulkaanuitbarsting.
Lees verder

Experts waarschuwen voor groene thee: "Bij iets hogere doseringen ontstaan nadelige effecten die niemand wil"
Wie zoals zangeres Adele zweert bij de gezondheidsvoordelen van groene thee, lijkt er weer een argument bij te krijgen door recent onderzoek bij kinderen met het downsyndroom. Toch is het een erg slecht idee om je verbruik van groene thee op te schroeven, waarschuwen toxicoloog Jan Tytgat en dokter Marleen Finoulst van Gezondheid en Wetenschap. "Je kan er zelfs leverschade van oplopen." Hoeveel kopjes mag je ervan drinken? Welke gezondheidsclaims zijn waar en welke mogen rechtstreeks de vuilbak in?
Lees verder

Ze groeide op in kleedjes van aardappelzakken, nu heeft ze vijf villa's: zo werd Oprah Winfrey miljardair en baas van een media-imperium
Ze doet het weer, Oprah Winfrey. De talkshowhost is opnieuw zelf talk of the town, door haar interview met Harry en Meghan. Maar Oprah is al lang véél meer dan een talkshow - ze bouwde een heus media-imperium uit. En dat levert aardig wat op, want Oprah is de énige vrouw in de lijst met Afro-Amerikaanse miljardairs. Niet slecht voor iemand die opgroeide in armoede, met "kleedjes gemaakt van aardappelzakken".
Lees verder

Groene thee een wondermiddel? "Nee, zelfs schadelijk als je er te veel van drinkt"
Wie zoals zangeres Adele zweert bij de gezondheidsvoordelen van groene thee, lijkt er weer een argument bij te krijgen door recent onderzoek bij kinderen met het downsyndroom. Toch is het een erg slecht idee om je verbruik van groene thee op te schroeven, waarschuwen toxicoloog Jan Tytgat en dokter Marleen Finoulst van Gezondheid en Wetenschap. "Je kan er zelfs leverschade van oplopen." Hoeveel kopjes mag je ervan drinken? Welke gezondheidsclaims zijn waar en welke mogen rechtstreeks de vuilbak in?
Lees verder

KOERS KORT. Campenaerts en Armée naar Parijs-Nice - Cofidis verlengt contract van kopman Guillaume Martin
Sander Armée en Victor Campenaerts zijn opgenomen in de selectie van Qhubeka ASSOS voor Parijs-Nice (WorldTour). De Koers naar de Zon begint zondag. De Italiaanse sprinter Giacomo Nizzolo hoopt net als vorig jaar een etappe te winnen. De Italiaanse en Europese kampioen krijgt steun van zijn landgenoot Matteo Pelucchi en de Duitser Max Walscheid. Werelduurrecordhouder Campenaerts heeft de derde rit aangekruist, een individuele tijdrit over 14,4 km.
Lees verder

Uitwijkmanoeuvre voor kat loopt helemaal mis
Op de Langstraat in Eisden-Dorp gebeurde donderdagavond een verkeersongeval. Een jonge bestuurder moest naar eigen zeggen uitwijken voor een kat.
Lees verder

President Bolsonaro aan Braziliaanse bevolking na recordaantal coronadoden: "Stop met jammeren, hoelang gaan jullie nog blijven janken?"
Brazilianen moeten niet blijven jammeren over Covid-19, vindt hun president Jair Bolsonaro (65). Hij verzet zich tegen al te strenge maatregelen om het virus aan te pakken. Bolsonaro deed zijn uitspraak de dag nadat Brazilië een recordaantal coronadoden in 24 uur tijd optekende.
Lees verder

QUIZ. 7 Dagen, 7 Vragen. Hoe goed ben jij op de hoogte van de actualiteit?
Zeven dagen, zeven vragen. Bewijs dat je de actualiteit beter beheerst dan Stef Wauters, Dany Verstraeten en Goedele Wachters samen.
Lees verder

De opvolgsters van D'Hoore-Kopecky en het vrouwelijk equivalent van Mathieu van der Poel: ontdek de koers-meisjes van de toekomst
In onze vijfdelige Next Gen-reeks stellen wij de grootste koerstalenten uit ons land aan u voor. Gewikt en gewogen door een panel van kenners, met ook de youngsters zelf aan het woord. Vandaag in onze slotaflevering aandacht voor de vrouwen van de toekomst, met onder andere Julie De Wilde, die met de weg, piste én veld drie disciplines combineert en Marith Vanhove, die fantastische stats op de weg kan voorleggen.
Lees verder