Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 24 maart 2021

Zara Tindall bevalt op badkamervloer: tiende achterkleinkind van de Queen geboren

HLN
Zara Tindall bevalt op badkamervloer: tiende achterkleinkind van de Queen geboren
Eindelijk nog eens wat goed nieuws voor de Britse koningin Elizabeth II (94). Haar kleindochter, Zara Tindall (39), is opnieuw moeder geworden.
Lees verder

Merkel schrapt strenge paaslockdown na storm van kritiek: "Ik heb een fout gemaakt"
Bondskanselier Angela Merkel haalt bakzeil met haar zeer strenge paaslockdown. Ze schrapt het plan een dag nadat het was aangekondigd, na een storm van kritiek.
Lees verder

OVERZICHT. Dit heeft het Overlegcomité beslist: contactberoepen opnieuw dicht, winkelen op afspraak
Nadat vorige week vrijdag een aantal reeds aangekondigde versoepelingen werden uitgesteld, heeft het Overlegcomité vandaag opnieuw een reeks strengere maatregelen aangekondigd. Een overzicht van de beslissingen die reeds aan onze redactie werden bevestigd.
Lees verder

Corona-afval heeft een enorme impact op dieren
De impact van het corona-afval op onze ecosystemen is een probleem dat zeker niet onderschat mag worden. Overal ter wereld krijgen dieren ermee te maken met alle gevolgen van dien.
Lees verder

Minister Demir: "Ik word gechanteerd door de stookoliesector"
Vlaams minister van Energie Zuhal Demir (N-VA) wordt naar eigen zeggen gechanteerd door de stookoliesector. Dat verklaarde ze vandaag bij een gedachtewisseling met de Vlaamse Ombudsdienst in het parlement. De sector zou weigeren om een stookolietankfonds te lanceren.
Lees verder

LIVE. Peloton geeft kopgroep van negen veel vrijgeleide in bergetappe Ronde van Catalonië?
Gisteren won Rohan Dennis de individuele tijdrit en pakte de jonge João Almeida de leiderstrui over van Andres Kron. Vandaag ligt de aankomst in skioord Vallter 2000, boven op een col van 11,1 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,6 %. Kan de jonge Portugees van Deceunick.Quick-Step zijn leidersplaats behouden of ontbindt iemand anders zijn duivels? Volg het hier LIVE.
Lees verder

Naaste van Poetin op arrestatielijst FBI wegens financieren van 'trollenfabriek'
De beruchte zakenman Yevgeny Prigozhin, die naar verluidt dicht bij president Vladimir Poetin staat, heeft de FBI een brief geschreven waarin hij vraagt zijn vervolging en de beloning voor zijn arrestatie in te trekken, volgens een persbericht dat woensdag werd vrijgegeven.
Lees verder

"Kanye West gelooft nog steeds niet dat Kim Kardashian écht wil scheiden"
Hoewel Kim Kardashian (40) ruim een maand geleden al officieel de scheiding aanvroeg, heeft rapper Kanye West (43) nog steeds geen actie ondernomen. Hij zou namelijk niet geloven dat de realityster écht met de scheiding wil doorgaan. Dat vertelt een ingewijde aan HollywoodLife.
Lees verder

IN BEELD. Koning Filip steekt met treinrit spoorpersoneel hart onder de riem
Koning Filip (60) heeft woensdag de trein genomen vanuit Brussel naar Ottignies (Waals-Brabant). Dat deed hij om het spoorpersoneel te bedanken voor hun inspanningen om het reizen per trein veilig te houden in coronatijden.
Lees verder

LIVE BRUGGE-DE PANNE. Kopgroep van zes krijgt vier minuten voorsprong op weg naar de Westhoek
De Italiaanse voorjaarskoersen zijn stilaan achter de rug, tijd voor het WorldTour-peloton om van leer te trekken in onze contreien. De Oxyclean Classic Brugge-De Panne trapt vandaag de Vlaamse wielerweken op gang. Wie volgt straks Yves Lampaert op in de Westhoek? Op deze pagina hoef je geen trap van het hele gebeuren te missen!
Lees verder

Tijdelijke vertraging in vaccinatieplanning door verminderde eerste levering Johnson & Johnson-vaccin
Farmagigant Johnson & Johnson zal in de laatste twee weken van april de eerste 76.000 dosissen van zijn Janssen-vaccin aan België leveren. Volgens de vaste verdeelsleutel mag Vlaanderen daarvan op 44.000 vaccins rekenen. In zijn vaccinatieplanning rekende minister van Volksgezondheid Wouter Beke (CD&V) gisteren nog op 162.000 dosissen in april. De planning zal dus onvermijdelijk enkele weken tijdelijk vertraging oplopen, maar moet daarna wel goedgemaakt worden.
Lees verder

Een woning slopen en heropbouwen? Dit moet je weten over het kostenplaatje
Ben je op zoek naar een nieuwe woning en overweeg je om te slopen en heropbouwen? Dan is het nuttig om op voorhand al een idee te hebben van het prijskaartje dat daaraan vasthangt. Zeker nu er sinds de nieuwe Vlaamse en federale regeringsvorming op dat vlak heel wat is veranderd. Aan de hand van vijf veel gestelde vragen geeft bouwsite Livios je een indicatie.
Lees verder

Europese Commissie snoert exportcontroles vaccins aan
De Europese Unie gaat strenger toezien op de export van coronavaccins. Zo zal er bij het verlenen van uitvoervergunningen voortaan ook rekening worden gehouden met de bereidheid van het land van bestemming om vaccins en bestanddelen te delen en met de vaccinatiegraad in dat land. "Openheid moet van twee kanten komen", verdedigt Commissievoorzitter Ursula von der Leyen de beslissing.
Lees verder

Belgische videogame 'Black Legend' duikt in Vlaamse en Nederlandse folklore
Fantasiestad Grant uit nieuwe Belgische videogame Black Legend is gebaseerd op een amalgaam van historische Belgische steden en de monsters die je erin moet verslaan komen recht uit streekfolklore. Uitgerekend nu de in Geel gevestigde gamestudio Warcave voldoende middelen had om een game met internationale allure te maken, bouwde ze een fantasiewereld die net heel Vlaams is gekleurd.
Lees verder

Marc Van Ranst: "Stevige ingreep die ons in betere positie zou moeten brengen"
Viroloog Marc Van Ranst is tevreden met de nieuwe maatregelen die het Overlegcomité oplegt. Dat heeft hij gezegd aan VTM Nieuws. "Dit is een stevige ingreep. Men had al enkele versoepelingen teruggedraaid en nu gaan we nog wat verder. Dit zou ons in een betere positie moeten brengen."
Lees verder

Marc Van Ranst: "Stevige ingreep die ons in een betere positie zou moeten brengen"
Viroloog Marc Van Ranst is tevreden met de nieuwe maatregelen die het Overlegcomité oplegt. Dat heeft hij gezegd aan VTM Nieuws. "Dit is een stevige ingreep. Enkele versoepelingen had men al teruggedraaid en nu gaan we nog verder. Dat zou ons in een betere positie moeten brengen."
Lees verder

Loena Hendrickx plaatst zich voor vrije kür op WK kunstschaatsen
Met haar korte programma heeft kunstschaatsster Loena Hendrickx woensdag tijdens de wereldtitelstrijd in Stockholm een plaats veroverd bij de beste 24 rijdsters. Dat betekent dat zij vrijdagavond mag deelnemen aan de vrije kür.
Lees verder

Rode Duivels maken statistisch het meeste kans op kwalificatie WK van alle Europese landen
De Rode Duivels trappen vanavond hun kwalificatiecampagne voor het WK 2022 in Qatar af tegen Wales. Volgens statistiekbedrijf Gracenote maakt ons land alvast de grootste kans op kwalificatie van alle Europese landen.
Lees verder

Reacties na Overlegcomité: "Mokerslag, dit zou voor veel bedrijven het einde kunnen betekenen"
Het overlegcomité kondigde vandaag opnieuw een reeks strengere maatregelen aan. Zo moeten contactberoepen dicht, sluiten de scholen een week voor de paasvakantie en zijn niet-essentiële winkels alleen nog open op afspraak. Unizo reageert aanslagen: "Voor veel bedrijven is dit misschien de mokerslag." Een kapster reageert verbaasd: "Ze hadden ons beloofd dat we mochten openblijven."
Lees verder

Bie Baert uit 'Stukken van mensen' woont tussen de vondsten die ze verhandelt: "Alles wat je ziet, is te koop"
Woonexpert Björn Cocquyt kijkt elke week binnen in een opmerkelijk huis. Bie Baert (56) – bekend van het Play4-programma 'Stukken van Mensen' – woont in Sint-Job tussen haar talrijke antiekvondsten die vaak opnieuw de deur uitvliegen nog voor ze goed en wel een plaatsje hebben gekregen. "Zelfs na 26 jaar ben ik nog altijd zo blij als een klein kind als ik een markt afschuim."
Lees verder