Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 2 maart 2021

Willy Sommers en Annemie na hun emotionele duet: “Het stoort me zo dat ze haar nog altijd ‘de geheime dochter van...

HLN
Willy Sommers en Annemie na hun emotionele duet: "Het stoort me zo dat ze haar nog altijd 'de geheime dochter van' noemen"
"Als Annemie zingt: 'Hier heb ik zo lang op gewacht, ik heb zo vaak aan jou gedacht', dat ráákt mij", zegt Willy Sommers (68). Zijn ontroerende duet met oudste dochter Annemie (39) is nu al hét moment van 'Liefde Voor Muziek' dit jaar. En de beste manier om te onderstrepen dat alles vandaag opperbest zit tussen hen, wat de buitenwacht ook moge denken. Ze hebben een goede band, met Willy's vrouw Cindy als smeerolie, vertellen ze in dit dubbelinterview. "Waarom zou ik mezelf blijven kwellen met de verloren jaren?"
Lees verder

Clijsters ook niet in Dubai, later op de week meer nieuws over eventuele voortzetting 'Kimback'?
380 dagen geleden kende Kim Clijsters (37) een verdienstelijke aanzet van haar comeback op het WTA-toernooi van Dubai. Tweevoudig grandslamwinnares Garbine Muguruza was in twee sets te sterk, maar vooral in die tweede set liet de Limburgse mama flitsen van haar talent zien. Op de 21ste editie van de Dubai Duty Free Tennis Championships volgende week komt er evenwel geen vervolg. Clijsters, die haar laatste wedstrijd op 1 september speelde op de US Open, zal niet deelnemen aan het sterk bezette toernooi in het Midden-Oosten, maar zou wel deze week met nieuws over de eventuele voortzetting van haar 'Kimback' komen.
Lees verder

Geert (58) lijdt aan jongdementie, gezin getuigt in documentaire: "Papa wandelde 5 jaar geleden 30 km, nu kan hij met moeite stappen"
Geert Leroy (58) liep marathons. Iedereen kende de ploegafgevaardigde van KFC Poperinge als een stille genieter. Tot hij meer dan vijf jaar geleden plots steken liet vallen op het werk. Hij verloor zijn zelfvertrouwen en de stress nam toe. Medicatie hielp niet, het verdict kwam later: jongdementie. "Dat sloeg in als een bom, al waren we ook opgelucht dat we wisten wat papa had", getuigt zoon Tim (25). Om de problematiek beter bespreekbaar te maken, vertelt het gezin Leroy hun verhaal in een documentaire.
Lees verder

De indrukwekkende hoogtestage van Wout van Aert, met een kleine Ronde van Frankrijk en looptrainingen, ontleed: "Hij heeft keihard gewerkt"
Julian Alaphilippe (28) en Mathieu van der Poel (26) zijn al top, dat heeft iedereen dit weekend kunnen zien. Maar hoe is het met Wout van Aert (26)? In alle stilte werkte hij een loodzwaar trainingsprogramma af in Spanje. Wij analyseren met sportief manager Merijn Zeeman de indrukwekkende statistieken achter zijn stage.
Lees verder

Van Aert reed 'kleine grote ronde' op trainingskamp, Alaphilippe en Van der Poel zijn gewaarschuwd: "Wout heeft keihard gewerkt"
Julian Alaphilippe (28) en Mathieu van der Poel (26) zijn al top, dat heeft iedereen dit weekend kunnen zien. Maar wat te denken van Wout van Aert (26)? Die heeft ook niet stilgezeten. Hij brak op Tenerife het ene Strava-record na het andere. "Zijn gewicht is geen punt meer."
Lees verder

Willy Sommers en dochter Annemie zorgen voor hét moment van 'Liefde Voor Muziek' met ontroerend duet
Fans van 'Liefde Voor Muziek' kregen gisteren een bijzondere aflevering voorgeschoteld. Willy Sommers (68) heeft namelijk voor de allereerste keer een duet gezongen met zijn dochter Annemie. Samen brachten ze 'Nog zoveel mooier', een Nederlandstalige versie van 'All I want' van Emma Bale. Het resultaat was alvast een prachtig moment dat ook bij de andere artiesten voor veel emoties zorgde.
Lees verder

OVERZICHT. Ziekenhuisopnames nemen toe met 20 procent. Aantal besmettingen blijft stijgen, maar minder snel
In de Belgische ziekenhuizen zijn momenteel 1.936 coronapatiënten opgenomen, een stijging van 20 procent in vergelijking met de voorgaande periode van zeven dagen. Dat blijkt uit de laatste gegevens op het dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Ook de trend van het gemiddelde aantal besmettingen blijft stijgen, maar de snelheid van de stijging neemt af.
Lees verder

Honderden ontvoerde schoolmeisjes vrijgelaten in Nigeria
De honderden schoolmeisjes die in de nacht van donderdag op vrijdag waren ontvoerd uit een internaat in Jangebe, in het noordwesten van Nigeria, zijn weer vrij. Dat heeft Bello Matawalle, de gouverneur van de staat Zamfara, waar Jangebe in ligt, aangekondigd.
Lees verder

Voorlopig geen donkere wolken boven Strade Bianche en Sanremo, maar... "Met de Italiaanse politiek weet je nooit"
De (top)wedstrijden volgen elkaar nu in ijltempo op. Evenredig met de koerskoorts stijgen ook opnieuw de coronacijfers in Frankrijk en Italië. Maken de organisatoren zich zorgen? Niet meteen, zo blijkt. "Maar het kan elke dag keren."
Lees verder

Indringer bij huis Kim Kardashian beweert haar echtgenoot te zijn
Een man die beweerde, Kanye West (43), de echtgenoot van Kim Kardashian (40) te zijn, heeft vorige week geprobeerd in te breken in het huis van de realityster in Californië. De 24-jarige man werd tegengehouden door haar bewakers, zo schrijft Page Six.
Lees verder

Slachtoffer van steekpartij legt beslag op riante villa van Oranje-international Quincy Promes
Het slachtoffer van de steekpartij waarvan Quincy Promes verdacht wordt, heeft beslag laten leggen op de villa van de Nederlandse voetballer. Dat bevestigt de advocaat van de neergestoken man. Het gaat om een stulpje met een totale waarde van 1,8 miljoen euro, weet De Telegraaf.
Lees verder

De parels in Leuven, de plaatsbal van Amallah en de streep van Lopes: alle hoogtepunten uit de JPL-duels van speeldag 29
De 29ste speeldag in de Jupiler Pro League ligt bijna achter ons. Nog eens genieten van de geweldige knal van Amallah, de streep van Leonardo da Silva Lopes of de winner van Thorstvedt? Dat kan in onderstaande videosamenvattingen van alle weekendwedstrijden.
Lees verder

Van elke euro die baas betaalt, houdt werkende Belg 48 cent over. In Nederland is dat 63 cent. Werkexpert: "We belasten de foute personen"
Vorige week hielden de Belgische vakbonden een actiedag om hogere lonen te eisen. Tegelijk klagen werkgevers dat de lonen in ons land te hoog zijn om te kunnen concurreren met het buitenland. De lonen zijn dus zowel te laag als te hoog, hoe kan dat nu? Daar heeft Vadertje staat alles mee te maken. Die zorgt er, via allerlei belastingen op arbeid, voor dat er tussen wat de werkgever betaalt en wat de werknemer daarvan overhoudt een enorme kloof bestaat. Hoe komt dat die zo hoog ligt in België? En hoe kan je zelf als werknemer toch meer overhouden? Onze werkexpert Stijn Baert legt uit.
Lees verder

Mohammed Dauda: van overbodig naar "een wapen" voor Vincent Kompany
Weinig supporters zullen een truitje hebben met zijn naam op de rug. Maar binnen Anderlecht heeft Mohammed Dauda (23) intussen wél genoeg fans. Het opvallende verhaal van de Ghanese spits, van overbodig tot "een wapen" voor Vincent Kompany.
Lees verder

Britney Spears deelt zeldzame foto van haar 2 zonen
Dat Britney Spears (39) 2 zonen heeft, is absoluut geen geheim, maar de twee jongens komen bijna nooit in beeld. Al maakte de zangeres nu toch een uitzondering. Enkele uren geleden deelde ze namelijk een foto van Jayden (14) en Sean Preston (15) op haar Instagramaccount. "Mijn jongens zijn al zo groot ondertussen", klinkt het nog.
Lees verder

Nooit meer aquaplaning? Dit systeem splijt plassen zoals Mozes de Rode Zee
Een nieuw systeem dat mede werd ontwikkeld door Bosch moet ongevallen door aquaplaning voorkomen. Het werkt met 5G-technologie en een waterpomp die plassen 'splijt'.
Lees verder

Twaalf bewoners gered door rookmelders bij brand in café De Negen Vaten
Door een kortsluiting is maandagnacht brand ontstaan in café De Negen Vaten vlak bij de Kaaien in het stadscentrum. Twaalf bewoners moesten voor verzorging naar het ziekenhuis.
Lees verder

Twee vulkanen in Indonesië spuwen as en gesteente
Op het eiland Soematra spuwde de Sinabung een aswolk tot 5 kilometer hoog uit, aldus de geologische dienst. Daarnaast is ook een pyroclastische stroom uit de vulkaan gelopen, een mengeling van extreem hete stukken rots, gas en assen. Volgens de eerste berichten zijn er geen slachtoffers gevallen en is er geen schade veroorzaakt.
Lees verder

LIVE. Biostatisticus Molenberghs: "Tragere stijging is hoopvol"
In Vlaanderen schakelt de vaccinatiecampagne tegen het nieuwe coronavirus deze week een versnelling hoger. Er zullen zo'n 129.489 spuitjes met een vaccin tegen Covid-19 worden toegediend. Ter vergelijking: vorige week werden er 78.422 coronavaccins gezet in Vlaanderen. Ondertussen klinkt de roep om een éénprikstrategie steeds feller. Volg alle ontwikkelingen over het coronavirus in onze liveblog.
Lees verder

Sparen voor uw (klein)kind: vier interessante formules
Kreeg u van uw ouders ook een financieel rugzakje cadeau toen u meerderjarig werd of uw studies afmaakte? Of spaart u zelf met dat doel voor uw kinderen of kleinkinderen? Spaargids.be legt uit waarom het interessant is om niet alleen spaarformules, maar ook beleggingen te overwegen.
Lees verder