Doorgaan naar hoofdcontent

Wie regels niet naleeft wanneer poetshulp er is, krijgt straks geen dienstencheques meer

Wie regels niet naleeft wanneer poetshulp er is, krijgt straks geen dienstencheques meer

Wie de coronamaatregelen niet naleeft wanneer de poetshulp er is, dreigt straks geen dienstencheques meer te mogen gebruiken. Toch tijdelijk. Vlaams minister van Economie Hilde Crevits (CD&V) voert de maatregel in om besmettingen tegen te gaan en huishoudhulpen een veilige werkomgeving te gunnen.

Lees verder

Antwerpse politie houdt actie tegen illegale straatraces: 450 mensen beboet, vier wagens in beslag genomen

De Antwerpse politie heeft zaterdagavond honderden boetes uitgeschreven en vier wagens in beslag genomen tijdens een gerichte actie tegen een illegale bijeenkomst van 'tuners'. Daarbij werden ook straatraces georganiseerd in een parking op de Noorderlaan en de Groenendaallaan.

Lees verder

Cristiano Ronaldo stapt boos het veld af na afgekeurd doelpunt

Cristiano Ronaldo was woest nadat de scheidsrechter een doelpunt van hem in de blessuretijd van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen Portugal en Servië had afgekeurd. De wedstrijd eindigde op 2-2.

Lees verder

5.000 mensen wonen testconcert bij in Barcelona

De band 'Love of lesbian' hield zaterdagavond een concert in Barcelona voor 5.000 aanwezigen. Volgens de organisatoren was dat het grootste testconcert in Europa sinds de start van de coronacrisis. Bekijk de beelden van het concert hierboven.

Lees verder

Ted Cruz mikpunt van spot na 'documentaire' aan grens

De Republikeinse senator Ted Cruz trok vrijdagnacht naar de Amerikaanse grens met Mexico om de wantoestanden met illegale migranten aan te klagen. Maar zijn video in 'documentairestijl', die u hierboven ziet, wordt al snel het mikpunt van spot.

Lees verder

BORA-Hansgrohe boos na startverbod Gent-Wevelgem, organisatie wou 'quarantaine-systeem niet op helling zetten'

De 83e editie van Gent-Wevelgem is van start gegaan met slechts 23 teams in plaats van de eerder voorziene en ingeschreven 25 ploegen. Trek-Segafredo en BORA-hansgrohe werden geschrapt wegens een positieve covidtest.

Lees verder

Doelstelling van de Alexander De Croo: 'De scholen moeten weer open op 19 april'

In De zevende dag maakt Alexander De Croo (Open VLd) zich sterk dat de scholen na de paasvakantie weer open zullen gaan. Over de opening van de winkels en horeca is hij voorzichtiger.

Lees verder

Peter De Roover (N-VA): 'Schrap de symbolische maatregelen'

Fractieleider Peter De Roover (N-VA) was in De zevende dag hard voor de minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke (Vooruit). 'Sterke Frank noemde het sluiten van de winkels destijds een "symbolische daad". Dat stuit de publieke opinie tegen de borst.'

Lees verder

Kajakster deinst niet terug voor waterval van twintig meter hoog

Weet u nog, die afvaart van de Lesse die u ooit in de lagere school deed? Het meest opwindende stuk was een stroomversnelling die vooral de moeite was als het net een week lang hevig geregend had. De Franse Nouria Newman neemt daar geen genoegen mee en trok naar IJsland om net iets hogere watervallen te bedwingen. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Zware brand bij bedrijf in slotkilometers van parcours: Gent-Wevelgem krijgt nieuwe finale

Het was even schrikken aan de finish van Gent-Wevelgem. Plots brak er een hevige brand uit in een recyclagebedrijf in Menen, in de slotkilometers van het parcours. De laatste vijf kilometer van de koers worden vervangen door een alternatieve route. Dit voor zowel de mannen- als vrouwenwedstrijd.

Lees verder

Thomas De Gendt troeft Mohoric af in slotetappe Ronde van Catalonië, Yates pakt eindzege

Na zijn tweede plaats in 2019, heeft Adam Yates nu ook de eindzege beet in de jubileumeditie van de 'Volta a Catalunya'. De Belg Thomas De Gendt (Lotto-Soudal) won wel de laatste etappe na een straf onderonsje met Matej Mohoric (Bahrain-Victorious), maar de leiderstrui van de Brit van INEOS-Grenadiers kwam nooit in gevaar.

Lees verder

Van Aert wint Gent-Wevelgem

Wout van Aert (Jumbo-Visma) heeft Gent-Wevelgem om zijn naam geschreven na een sprint met een selecte kopgroep.

Lees verder

'Winkelen op afspraak is een ramp'

Niet-essentiële winkels hebben zaterdag 60 tot 85 procent minder omzet gerealiseerd, stelt handelsorganisatie Comeos na een rondvraag.

Lees verder

Duitsers reizen naar Mallorca terwijl de cijfers in eigen land stijgen

Zo'n 130 vliegtuigen met voornamelijk Duitse toeristen landden dit weekend op Mallorca. Ondanks stijgende cijfers wil de Duitse minister van Economie eind juni in eigen land de restaurants en vakantieoorden te openen.

Lees verder

Begrafenis onder vuur genomen in Myanmar

Getuigen zeggen dat regeringstroepen in Myanmar zondag het vuur openden op een begrafenis in Bago. Over het hele land komen mensen op straat om de 114 doden van zaterdag te herdenken.

Lees verder

Marianne Vos wint Gent-Wevelgem voor vrouwen, Lotte Kopecky strandt op tweede plaats

Marianne Vos (Jumbo-Visma) heeft Gent-Wevelgem voor vrouwen gewonnen. De Nederlandse was de snelste van een beperkte groep eliterensters. Lotte Kopecky (Liv Racing) werd tweede.

Lees verder

Hamilton wint GP Bahrein na spannend duel met Verstappen

Lewis Hamilton (Mercedes) heeft in Bahrein de eerste F1-race van het seizoen gewonnen. Het was nagelbijten tot de allerlaatste ronde, maar de Brit wist Max Verstappen (Red Bull Racing) uiteindelijk nipt voor te blijven. Valtteri Bottas (Mercedes) werd derde

Lees verder

Enkele honderden betogen in Luik tegen coronamaatregelen

In Luik hebben enkele honderden mensen zondag actiegevoerd tegen de geldende maatregelen om het coronavirus in te dijken. De demonstranten eisten onder meer dat er een open en democratisch debat komt over de coronacrisis.

Lees verder

Sihame El Kaouakibi reageert fel op nieuwe beschuldigingen fraude

Volgens een onderzoek van het VTM-programma Faroek is er op grote en structurele schaal gesjoemeld met facturen om zo onterecht subsidies binnen te halen voor Let's Go Urban. Sihame El Kaouakibi, de drijvende kracht achter Let's Go Urban die al een tijd onder vuur ligt, reageerde met een filmpje op Facebook waarin ze alle beschuldigingen ontkent.

Lees verder

Spanje door oog van de naald tegen Georgië, Denemarken houdt schietoefening tegen Moldavië

Spanje heeft op de tweede speeldag van de kwalificaties voor het WK drie punten gehaald bij Georgië. Lang leek het erop dat de Spanjaarden te kort zouden schieten tegen de Oost-Europeanen, maar de grote belofte Dani Olmo brak de ban. Denemarken trakteerde zichzelf op een doelpuntenfestijn tegen Moldavië.

Lees verder

De bankzitter | Is het gelijkspel van de Rode Duivels tegen Tsjechië een accident de parcours of een teken aan de wand?

De Rode Duivels mochten tevreden zijn met een puntje in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Tsjechië, het nummer 42 van de wereld. Een zeldzame uitschuiver, die vooral de defensieve pijnpunten blootlegde.

Lees verder

Wisselvallige Mertens moeizaam naar achtste finales in Miami

Elise Mertens (WTA 17) heeft zich zondag, na een wedstrijd vol hoogtes en laagtes, geplaatst voor de achtste finales van het tennistornooi in Miami (hard/3.343.785 dollar).

Lees verder

Waarom superhelden op tv en niet in de cinema thuishoren

We hebben het een tijdje zonder superhelden moeten stellen maar nu zijn Batman, Superman en hun vrienden er weer in een film die eigenlijk een nieuwe versie is van een oudere.

Lees verder

Waarom superhelden op tv en niet in de cinema thuishoren

We hebben het een tijdje zonder superhelden moeten stellen, maar nu zijn Batman, Superman en hun vrienden er weer. In een film die eigenlijk een nieuwe versie is van een oudere.

Lees verder

Staatsgreep Myanmar: EU en VS veroordelen 'onaanvaardbare' en 'schandalige' repressie

De Europese Unie en de Verenigde Staten hebben het geweld van het leger in Myanmar zondag opnieuw veroordeeld. De Hoge EU-vertegenwoordiger voor Buitenlandse Zaken, Josep Borrell, spreekt van 'een escalatie van onaanvaardbaar geweld'.

Lees verder

Franse Agnès Callamard nieuwe topvrouw van Amnesty International

De Franse Agnès Callamard wordt de komende vier jaar secretaris-generaal van Amnesty International. Dat heeft de mensenrechtenorganisatie maandag bekendgemaakt.

Lees verder

Enorme brand in olieraffinaderij Indonesië: twintig gewonden, bijna duizend geëvacueerd

Bij een grote brand en ontploffing in het Indonesische staatsoliebedrijf Pertamina in Balongan, in de provincie West-Java, zijn twintig mensen gewond geraakt. Zo'n 950 anderen zijn geëvacueerd, terwijl geprobeerd wordt het vuur onder controle te krijgen.

Lees verder

Suezkanaal geblokkeerd: Meer sleepkracht nodig om schip Ever Given recht te trekken

Het geblokkeerde containerschip Ever Given in het Suezkanaal is zondag nog niet los geraakt. Volgens de maritieme dienstverlener Leth Agencies is een nieuwe poging uitgesteld tot er voldoende sleepkracht ter plaatse is.

Lees verder

Na week van chaos is duidelijk hoe week voor paasvakantie eruit ziet in onderwijs

Voor leerlingen van het basis- en secundair onderwijs start de paasvakantie maandag al een week vroeger. Ook heel wat kleuterscholen zullen de deuren sluiten, al is dat geen verplichting.

Lees verder

Zonnig en zacht

Het wordt een zonnige maandag met hooguit enkele hoge wolkensluiers en in de kuststreek mogelijk enkele lage wolkenvelden. Het KMI verwacht maxima tot 19 graden.

Lees verder

Dagelijks 4.700 nieuwe besmettingen, sterftecijfer blijft stijgen

De stijgende trend van alle coronacijfers blijft zich voortzetten. Er liggen momenteel 711 mensen op intensieve zorg. Dat blijkt maandagochtend uit de voorlopige cijfers van het gezondheidsinstituut Sciensano.

Lees verder

Nationale staking: beperkt metro-, tram- en busverkeer

Minder dan twintig lijnen van de MIVB worden maandagochtend bediend, zo laat de Brusselse openbaarvervoermaatschappij weten. Ook bij De Lijn is de hinder groot: acht op de tien voertuigen zijn niet uitgereden.

Lees verder

Soap met ontrouwe slechtvalken

Al zes jaar broeden er slechtvalken op de Sint-Maartenstoren in Kortrijk. Vier jaar lang was dat het koppel Emma en Maarten. In goede en kwade dagen, zoals meestal is bij slechtvalken.

Lees verder