Doorgaan naar hoofdcontent

Weerbericht | Regen op komst

Weerbericht | Regen op komst

Aan de voorzijde van een regenzone over de Britse Eilanden, kunnen we vrijdag genieten van brede opklaringen in de meeste streken. In de namiddag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt en op het einde van de dag bereikt de regenzone het westen van het land.

Lees verder

Explosie in Borgerhout, garagepoort beklad: 'Mounir informant'

In de Sterlingerstraat in het Antwerpse Borgerhout is afgelopen nacht een ontploffing geweest op straat. Een link met het drugsmilieu wordt onderzocht. De daders maakten wel meteen duidelijk wie ze viseerden door een garagepoort te bekladden met het opschrift 'Mounir informant'.

Lees verder

Grote Coronastudie polst nu ook naar symptomen bij huisdieren

In de volksbevraging die de UA op regelmatige basis houdt, werd deze week voor het eerst gepolst naar coronasymptomen bij honden en katten. Er zijn onlangs vijf besmettingen van huisdieren vastgesteld met de Britse variant. 'We zijn vrij zeker dat huisdieren geen grote rol spelen in de verspreiding, maar we sluiten het ook niet uit.'

Lees verder

'Arrested Development'-actrice Jessica Walter overleden

De Amerikaanse actrice Jessica Walter, bekend van 'Arrested Development', is woensdag in haar slaap overleden. Ze stierf in haar huis in de Amerikaanse stad New York. Ze werd 80 jaar. Dat deelde haar dochter Brooke Bowman mee.

Lees verder

Schilderij van Van Gogh geveild voor ruim 13 miljoen euro

'Scène de rue à Montmartre', een schilderij van Vincent van Gogh uit 1887, is donderdag op een veiling in Parijs geveild voor iets meer dan dertien miljoen euro. Het straattafereel werd verkocht bij Sotheby's, dat zeker vijf miljoen euro had verwacht.

Lees verder

Boeve over sluiting kleuterscholen: 'Korte pijn betekent zo weinig mogelijk contacten'

Ongeveer acht op de tien kleuterscholen gaan dicht. 'Als we nu de korte pijn door moeten, dan kunnen we beter zo veel mogelijk contacten vermijden', aldus Lieven Boeve, topman van het Katholiek Onderwijs Vlaanderen vrijdagochtend op radio 1.

Lees verder

De Wever en Bouchez strijden tegen elkaar in nieuw seizoen van 'De container cup'

Het tweede seizoen van het lockdownprogramma 'De container cup' start zondag. Met Pedro Elias en Wesley Sonck blijft het presentatieduo ongewijzigd, maar in de container zelf zal het er harder, sneller, sterker en vooral diverser aan toegaan. Zo zullen ook partijvoorzitters Bart De Wever en Georges-Louis Bouchez zich in het zweet werken.

Lees verder

China straft Groot-Brittannië wegens 'leugens' over Oeigoeren

Het Chinese ministerie van Buitenlandse Zaken heeft vrijdag sancties aangekondigd tegen meerdere Britse organisaties en functionarissen, omdat zij 'leugens en desinformatie' over de situatie in de provincie Xinjiang zouden verspreiden.

Lees verder

Ethiopische premier kondigt vertrek aan van Eritreese troepen uit Tigray

De Ethiopische premier Abiy Ahmed heeft vrijdag aangekondigd dat buurland Eritrea bereid is om zijn troepen terug te trekken uit de Tigray-regio. Pas een paar dagen geleden bevestigde het land dat zijn troepen aanwezig waren in Tigray.

Lees verder

Ruimteafval SpaceX verrast inwoners van Oregon en Washington

Heel wat Amerikanen konden donderdagnacht genieten van een lichtspektakel aan de nachtelijke hemel. Velen dachten dat het om een vallende ster ging, maar volgens experten gaat het om ruimteafval van SpaceX dat onze atmosfeer binnendrong.

Lees verder

Live | Crisiscentrum legt uit waarom coronacijfers blijven stijgen

Het aantal besmettingen met het coronavirus, het aantal sterfgevallen en het aantal ziekenhuisopnames blijven in stijgende lijn gaan. Volg hier live de persconferentie van het Crisiscentrum.

Lees verder

Russisch dorp ontsnapt maar nipt aan enorme lawine

In het zuiden van Rusland is dinsdag het dorpje Tsachoer goed weggekomen. Het werd getroffen door een lawine, ware het niet dat die dwars door het dorp ging waardoor alle huizen gespaard bleven.

Lees verder

'Mijn god, wat mis ik mijn voorganger': dit was Bidens eerste officiële persconferentie

In zijn eerste officiële persconferentie vanuit het Witte Huis als president blikte Joe Biden donderdag vooruit. En hij had ook een kleine sneer in petto voor zijn voorganger Donald Trump (zie video hierboven).

Lees verder

Bora-hansgrohe start niet in E3 Saxo Bank Classic na positieve coronatest bij renner

Geen Bora-hansgrohe aan de start van de E3 Saxo Bank Classic. De Brit Matthew Walls legde een positieve coronatest af waardoor de Duitse ploeg forfait moet geven voor de voorjaarsklassieker.

Lees verder

Een week extra vakantie: dit zijn de opties voor wie voor de kinderen moet zorgen

Een extra week paasvakantie is voor sommige kinderen wel een meevaller, voor de ouders die de opvang met hun werk moeten zien te combineren, baart het wel kopzorgen. Dit zijn de verschillende opties.

Lees verder

Tour de France start in 2023 in Bilbao

De Tour de France van 2023, de 110de editie van La Grande Boucle, zal starten in de Baskische hoofdstad Bilbao. Dat maakte Tourorganisator ASO vrijdag bekend. Donderdag hadden diverse Spaanse media het nieuws al gemeld.

Lees verder

Ruime meerderheid steunt lockdown

Ruim 22.500 mensen namen dinsdag deel aan de Grote Coronastudie van de UAntwerpen in samenwerking met UHasselt, KU Leuven, ULB en Fonds Wetenschappelijk Onderzoek. Daaruit bleek dat 88 procent van de mensen tussen 36 en 65 jaar een lockdown van drie tot vier weken steunt.

Lees verder

'Als we ons aan de maatregelen houden, is kans groot dat bezetting op intensieve zorg onder 1.000 blijft'

Dankzij het aanvijzen van de coronamaatregelen wordt niet alleen de piek op intensieve zorg verlaagd. Nog belangrijker is dat de piekbezetting minder lang aanhoudt.

Lees verder

Nieuwe regel moet F1 weer spannender maken

Dit weekend begint het nieuwe Formule 1-seizoen. Een belangrijke financiële­ nieuwigheid kan voor meer spanning zorgen. Met de invoering van de zogenaamde budget cap mogen F1-teams nog maximaal 132 miljoen euro per jaar uitgeven. Dat heeft vooral gevolgen voor de grotere teams, die fors moeten besparen.

Lees verder

Einde van een tijdperk: Ford stopt met productie Mondeo

Begin 2022 stopt de Ford-fabriek in Valencia met het maken van Mondeo's. De autobouwer neemt afscheid van het iconische model, waar op de toppunt van zijn populariteit zelfs een kiezerspubliek naar vernoemd werd.

Lees verder

Honderden migranten zetten tentenkamp op in hartje Parijs

Op de Place de la République, in Parijs, hebben zo'n 350 migranten een tentenkamp opgesteld. De vooral dakloze vluchtelingen willen zo hun penibele levensomstandigheden aanklagen. In november vorig jaar werd een gelijkaardig tentenkamp nog hardhandig ontruimd door de politie.

Lees verder

Treinbotsing in Egypte nadat onbekenden aan noodrem trekken: meer dan 32 doden

Bij een treinbotsing zijn nabij het Egyptische Tahta zeker 32 doden en 84 gewonden gevallen. Dat heeft het ministerie van Volksgezondheid gezegd. Een trein reed in op een andere trein nadat die een noodstop had gemaakt.

Lees verder

Cuba's Soberana 2-coronavaccin in laatste stadium tests

44.000 Cubanen krijgen deze maand nog een eerste inenting met het voorlopig meest succesvolle van de vijf kandidaat-vaccins ontwikkeld in het land. De vooruitzichten zijn goed, volgens internationale experten. Cuba hoopt zelfs vaccins te exporteren én buitenlandse toeristen te vaccineren.

Lees verder

Oproep | Brengt u uw kinderen naar de grootouders?

Nu de scholen volgende week hun deuren sluiten, moeten veel ouders op het laatste moment op zoek naar opvang voor hun kinderen. Doet u daarvoor (noodgedwongen) een beroep op de grootouders? En hoe voelt u zich daarbij? Reageer op binnenland@standaard.be. Vermeld in de mail zeker uw telefoonnummer, zodat we u kunnen bellen

Lees verder

Overleden Gentenaar lag al meer dan acht weken dood in zijn woning

De 46-jarige man die donderdag levenloos werd aangetroffen in zijn woning in het centrum van Gent lag daar al meer dan acht weken dood. Dat bevestigt het parket.

Lees verder

Digitale pas geeft toegang tot Deense kapper

Denemarken voert digitale gezondheidspasjes in voor dagelijkse activiteiten, zoals cafés bezoeken. Kan een Europees land zo'n Chinees aandoend systeem invoeren met respect voor de privacy en zonder aan discriminatie te doen?

Lees verder

Vaccinatielijst voor zorgverleners telt ruim tachtig beroepen

Ook bewegingscoaches, optometristen en rookstopbegeleiders hebben de voorbije weken een prik tegen covid-19 gekregen. Samen met tachtig andere beroepen staan ze op de lijst die Vlaanderen hanteert voor de vaccinatie van zorgprofessionals.

Lees verder

Elf arrestaties na inval in eerste 'cocaïnewasserij' van ons land

De federale gerechtelijke politie heeft vanochtend een grote huiszoeking gedaan in een woning in de Huiskens in Arendonk. Het parket bevestigt dat er een cocaïnewasserij werd aangetroffen, de eerste in ons land. Tot nu toe werden er elf mensen gearresteerd.

Lees verder

Nu ook krijtcirkels in Gentse parken: 'Alles veilig laten verlopen'

Na het Sint-Pietersplein krijgen ook de drie drukste parken van Gent – het Citadelpark, Keizerpark en het Zuidpark – krijtcirkels. Dat heeft burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) bekendgemaakt.

Lees verder

Fabrikant Amerikaanse stemcomputers eist 1,6 miljard dollar van Fox News

Dominion Voting Systems, het bedrijf dat bij de voorbije Amerikaanse presidentsverkiezingen in meerdere staten de stemcomputers leverde, wil een schadevergoeding van 1,6 miljard dollar van Fox News. Die nieuwszender beschuldigde het bedrijf van fraude waardoor uittredend president Trump de verkiezingen verloren zou hebben. Die claim bleek nergens op gebaseerd.

Lees verder

Baggeren tegen de klok in Suezkanaal: 'Ook impact op Belgische bedrijven'

In het Suezkanaal worden de inspanningen opgevoerd om het gestrande containerschip Ever Given los te krijgen. Technologiefederatie Agoria vreest dat de blokkade ook een impact zal hebben op Belgische bedrijven.

Lees verder

Boekjes van Eva Mouton vast op cargoschip Suez-kanaal

Een lading boekjes van illustratrice Eva Mouton, (van onder meer de wekelijkse rubriek 'Eva's gedacht' in DS Weekblad) ligt op de Ever ­Given, het containerschip dat is vastgelopen op het Suez-kanaal. Dat liet Mouton zelf weten op Instagram.

Lees verder

Georgin wordt nieuwe NMBS-voorzitter

Brusselaar Thibaut Georgin wordt de nieuwe voorzitter van de NMBS. Ecolo draagt hem voor als de opvolger van Jean-Claude Fontinoy. Dat is bevestigd aan onze redactie.

Lees verder

Kasper Asgreen wint E3 Saxo Bank Classic na fenomenaal nummer

Kasper Asgreen heeft de E3 Saxo Bank Classic gewonnen. De Deense kampioen van Deceuninck-Quick-Step knalde weg uit een groep met favorieten op meer dan zestig kilometer van de streep, werd in de finale opnieuw ingelopen, maar vloerde opnieuw zijn medevluchters met een listige demarrage.

Lees verder

Fransen en Duitsers leveren niet meer uit aan Verenigd Koninkrijk, België volgt niet

Zeker tien EU-landen hebben aan het Verenigd Koninkrijk laten weten dat ze geen landgenoten meer zullen uitleveren. Dat is mogelijk sinds de Brexit, maar België is niet van plan om iets te veranderen.

Lees verder

Lennard Kämna rondt solo af in Ronde van Catalonië en schrijft zo vijfde etappe achter zijn naam

Aan de voet van de Pyreneeën werd vandaag het startschot gegeven voor de vijfde etappe van de 'Volta a Catalunya'. Lennard Kämna liet in de vorige etappes al zien dat hij maar al te graag een aanval op poten zet, en in de vijfde etappe heeft de Duitser zich daar eindelijk voor beloond nadat hij op 7 kilometer van de streep solo ging.

Lees verder

Wolf bijt vier damherten dood in Limburg

In het wild- en wandelpark Molenheide in Houthalen-Helchteren heeft een wolf minstens vier damherten doodgebeten.

Lees verder

De verpleegster en het kind: ontroerende foto uit Italië gaat viraal

Er gaat een ontroerende foto viraal van een volledig ingepakte Italiaanse verpleegster die een baby knuffelt die besmet is het met coronavirus.

Lees verder

AstraZeneca mag produceren voor EU in Leiden

Het Nederlandse farmabedrijf Halix kan eindelijk AstraZeneca-vaccins voor de Europese Unie produceren. Er komen ook productie­locaties bij voor de vaccins van Pfizer/BioNTech en Moderna.

Lees verder

Museum Schone Kunsten sluit afdeling Oude Meesters wegens bewakerstekort

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België (KMSKB) zien zich door personeelstekort verplicht de afdeling Old Masters, met werk van ­Rubens en Bruegel, een half jaar te sluiten.

Lees verder

Voor deze winkels moet u niet reserveren

Essentiële winkels mogen vanaf morgen klanten blijven ontvangen zonder dat die eerst een afspraak moeten maken. Het ministerieel besluit somt die winkel op. Een overzicht.

Lees verder

Albert van Monaco reageert op interview prins Harry en Meghan Markle: 'Het ergerde me een beetje'

Ook prins Albert van Monaco heeft gereageerd op het interview dat de Britse prins Harry en zijn echtgenote Meghan Markle onlangs hebben gegeven bij de Amerikaanse televisiester Oprah Winfrey.

Lees verder

Offshorewindparken dreigen stroomfactuur op te drijven

Zonder ingrepen ziet een modaal gezin de ­federale lasten in de energiefactuur mogelijk verdubbelen, waarschuwt de Creg. Minister Van der Straeten werkt aan een oplossing.

Lees verder

Nederlandse kinderen krijgen coronatest minder diep in neus geduwd

Kinderen die in Nederland een coronatest moeten ondergaan, zullen vanaf begin april aan een 'mid-nasale' test worden onderworpen. Dat moet het ongemak van een coronatest sterk terugdringen. De volksgezondheidsdienst RIVM heeft die werkwijze aanbevolen aan de gemeentelijke testcentra.

Lees verder

Thierry Henry zegt sociale media vaarwel wegens racisme en pesterijen

In een bericht op sociale media hekelt de ex-spits van Arsenal de pesterijen en het racisme op sociale media. 'Te toxisch om te negeren.'

Lees verder

Zeven dagen op zeven vaccineren? Het kan, maar is nog niet aan de orde

Maandagochtend zal Vlaanderen zowat 250.000 vaccins op voorraad hebben. Sommige daarvan zullen pas over twee weken gezet worden. In het hele land zijn er 435.000 vaccins in verwerking.

Lees verder

Biden nodigt 40 wereldleiders uit voor virtuele klimaattop

De Amerikaanse president Joe Biden heeft 40 wereldleiders, onder wie de Chinese en Russische president, uitgenodigd voor een virtuele klimaattop op 22 en 23 april.

Lees verder

Wit-Rusland mag niet meedoen aan Eurovisiesongfestival

De organisator van het Eurovisiesongfestival heeft beslist dat de inzending van Wit-Rusland voor het songfestival in mei niet voldoet aan de voorwaarden van de wedstrijd.

Lees verder

Kans op stofhagel, daarna opklaringen

Vanmorgen kan het nog nat worden, daarna krijgen we mooier weer. Dinsdag kan het 20 graden worden.

Lees verder

Geen dienstencheques meer bij overtreding coronaregels

Wie dienstencheques gebruikt maar de coronaregels aan zijn laars lapt, kan worden uitgesloten van het dienstenchequesysteem.

Lees verder

Belgische winkels ontsnappen niet aan Suez-ellende

Tuinmeubelen en tv-toestellen bestemd voor onder meer Colruyt en Mediamarkt staan vast in de file in het Suezkanaal.

Lees verder

Mexicaans kind komt om bij poging om Amerika te bereiken

Een negenjarig Mexicaans kind is om het leven gekomen bij een poging om de Verenigde Staten binnen te raken, door de Rio Grande over te steken.

Lees verder