Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 9 maart 2021

“We hebben lang vergaderd en zijn tot een consensus gekomen:": ‘De Kampioenen’ trekken er na 30 jaar zelf de st...

HLN
"We hebben lang vergaderd en zijn tot een consensus gekomen:": 'De Kampioenen' trekken er na 30 jaar zelf de stekker uit
273 afleveringen, 112 strips, 4 films en een kerstspecial: het is een indrukwekkend parcours geweest, maar nu is het doek finaal gevallen over 'F.C. De Kampioenen'. Na 30 jaar hebben de acteurs zelf beslist om een einde te breien aan de populairste Vlaamse comedy ooit. Dat zegt An Swartenbroekx (51) deze week in 'Dag Allemaal'. Al vinden sommigen, waaronder Marijn 'Boma' Devalck, dat een jammere beslissing: "Als Johny Voners nu nog geleefd had, zag het er voor de Kampioenen wellicht helemaal anders uit."
Lees verder

Hoe straf waren de cijfers van Van der Poel in de Strade? Zijn performance manager duidt en benadrukt wat het echt speciaal maakt
Commentaar op Twitter: "Die kerel heeft geen benen, maar mechanische pistons onder zijn lijf." En of de wielerfans onder de indruk zijn van de wattages van Mathieu van der Poel (26) in de Strade Bianche. Hoe straf zijn zijn cijfers?
Lees verder

Sneeuw in de Ardennen verwacht, rukwinden tot 100 km/u op komst
Het is vandaag eerst zwaarbewolkt met perioden van lichte regen, in de Ardennen sneeuw of smeltende sneeuw. In de loop van de dag komen er opklaringen, maar kunnen er ook enkele buien vallen. De kans op buien is het grootst in de oostelijke helft van het land. In de Ardennen kunnen de buien aanvankelijk nog een winters karakter aannemen. We halen zowat 3 graden in de Hoge Venen tot 9 graden in het westen. De wind waait matig uit het westen tot noordwesten, zegt het KMI.
Lees verder

'Lili en Marleen'-acteur Steven De Lelie opnieuw papa
Steven De Lelie (44), bekend van onder meer 'Lili en Marleen' en 'Familie', is zondag voor de tweede keer papa geworden. Hij en zijn partner Katrien kregen dit keer een meisje, Emma.
Lees verder

Recordaantal oproepen over kindermishandeling en partnergeweld bij hulplijn 1712
De hulplijn 1712 heeft vorig jaar 45 procent meer oproepen gekregen over kindermishandeling. Dat blijkt uit het jaarverslag van de organisatie. Kindermishandeling is al jaren het vaakst besproken onderwerp tijdens oproepen naar de hulplijn voor vragen over geweld.
Lees verder

Zo vindt gegeerde Erling Haaland rust voor miljoenenstrijd losbarst: mediteren, bomen zagen en met tractors rijden
Afgelopen zomer poseerde Erling Haaland (20) doodgewoon topless op een tractor. Terwijl de toppers hem de hemel beloven, zoekt 's werelds meest begeerde spits rust op de boerenbuiten. L'embarras du choix van Haaland: welke club wint straks de miljoenenstrijd om een plattelandsgigant?
Lees verder

Corona kost België al meer dan 30 miljard euro
Ons land zal tegen eind dit jaar 31,5 miljard euro hebben uitgegeven om de coronacrisis aan te pakken, zo berekende De Morgen. De kosten lopen bovendien verder op door de economische schade.
Lees verder

Manpower: "Extra jobs verwacht in alle sectoren, behalve horeca"
Werkgevers in België zijn weer iets optimistischer over de jobcreatie in de komende maanden. Dat blijkt uit de nieuwste tewerkstellingsbarometer van hr-bedrijf Manpower. In alle sectoren, met uitzondering van de horeca, zouden er banen moeten bijkomen.
Lees verder

Cédric Van Branteghem over de Belgische medaillewinnaars op EK indoor: "Láát hen maar op die roze wolk"
"Laat ons het succes vooral niet minimaliseren: een medaille is een medaille." Cédric Van Branteghem (41), ex-atleet en directeur van de Memorial Van Damme, is niet alleen een optimist, maar ook een realist na het EK indoor: "Medailles op de Spelen, dat is nog wat anders."
Lees verder

Cédric Van Brantghem over de Belgische medaillewinnaars op EK indoor: "Láát hen maar op die roze wolk"
"Laat ons het succes vooral niet minimaliseren: een medaille is een medaille." Cédric Van Branteghem (41), ex-atleet en directeur van de Memorial Van Damme, is niet alleen een optimist, maar ook een realist na het EK indoor: "Medailles op de Spelen, dat is nog wat anders."
Lees verder

Staatsveiligheid betreurt tendentieuze berichtgeving rond humanitaire visa
De Veiligheid van de Staat (VSSE) betreurt dat de tendentieuze berichtgeving in een zaak van vermeende visafraude. Dat stelt de VSSE vandaag in een reactie op persartikels van 4 en 5 maart over vermeende fraude met humanitaire visa voor Iraanse opposanten. Daarin werd verwezen naar een nota van de VSSE.
Lees verder

Staatsveiligheid betreurt berichtgeving rond humanitaire visa
De Veiligheid van de Staat (VSSE) betreurt de berichtgeving in een zaak van vermeende visafraude. Dat stelt de VSSE vandaag in een reactie op persartikels van 4 en 5 maart over vermeende fraude met humanitaire visa voor Iraanse opposanten. Daarin werd verwezen naar een nota van de VSSE.
Lees verder

Entourage Badji na vroege wissel: "Dit hoort bij topsport"
Het zal je maar overkomen. De 1-0 scoren, maar na amper een halfuur al gewisseld worden omdat je coach vond dat je "onder de ondergrens" presteerde. Youssouph Badji (19) heeft er niet het leukste weekend opzitten.
Lees verder

Voor het eerst ook waarschuwing bij Nederlandse politicus: Twitter bestempelt bericht Thierry Baudet als 'misleidend'
Twitter heeft een tweet van Nederlandse politicus Thierry Baudet, lijsttrekker van Forum voor Democratie (FvD), over corona bestempeld als misleidend. Daardoor kan het bericht niet meer geretweet of geliked worden. Het is de eerste keer dat Twitter die waarschuwing plaatst bij een tweet van een Nederlander.
Lees verder

Huiszoekingen in heel het land in kader van groot drugsonderzoek
Verspreid over het hele land vinden vanochtend tientallen huiszoekingen plaats in het kader van een groot drugsonderzoek. Dat bevestigt het Antwerpse parket. Het federaal parket coördineert het onderzoek en zou er later over communiceren.
Lees verder

Crisisoverleg binnen paleis na interview Harry en Meghan
Terwijl Groot-Brittannië gisteravond, een dag na de Amerikanen, naar het spraakmakende interview van Oprah Winfrey met prins Harry (36) en zijn vrouw Meghan (39) kijkt, zwijgt Buckingham Palace in alle talen. Volgens verschillende Britse media zou er achter de schermen wel crisisoverleg zijn.
Lees verder

Corona kost België al meer dan 30 miljard euro
Ons land zal tegen eind dit jaar 31,5 miljard euro hebben uitgegeven om de coronacrisis aan te pakken. De kosten lopen bovendien verder op door de economische schade. Dat becijferde De Morgen.
Lees verder

Zin om tijdelijk te werken? Deze bedrijven zien je graag komen
Ben je op zoek naar (extra) werk maar wil je je niet voor onbepaalde duur vastpinnen aan één werkgever? Solliciteer dan voor een van de talrijke tijdelijke jobs. Jobat.be belicht enkele bedrijven en sectoren waar ze regelmatig tijdelijke werkkrachten nodig hebben.
Lees verder

Wettelijk samenwonen: wat zijn de belangrijkste geldzaken die je moet weten? "Alle facturen bewaren is cruciaal"
Veel koppels zetten hun liefde voor elkaar graag om in een officiële verbintenis. Wie niet voor het huwelijk gewonnen is, kan er dan voor kiezen om wettelijk te gaan samenwonen. De belangrijkste drijfveer is er vaak eentje van financiële en fiscale aard. Maar hoeveel kost het? Wat met je belastingen en wat als je uit elkaar gaat? Notaris Goedele Vandekerckhove en fiscaal expert Michel Maus leggen het geldaspect van wettelijk samenwonen uit.
Lees verder

We keken samen met Marc Degryse naar AA Gent-KVO vanuit play-off 1-standpunt: "Dit is een ruggensteuntje voor Kompany"
AA Gent - KV Oostende was een cruciaal duel met het oog op de indeling van play-off 1. Vandaar dat we samen met huisanalist Marc Degryse naar de match keken, om bij een koffie en een chocolaatje te pingpongen over de top vier. "Er is nog niks verloren voor Anderlecht, maar..."
Lees verder