Doorgaan naar hoofdcontent

Wat het Oprah-interview ons leert over Harry, Meghan en het Brits koningshuis

Wat het Oprah-interview ons leert over Harry, Meghan en het Brits koningshuis

Na het Oprah-interview met Harry en Meghan weten we het geslacht van hun nieuwe baby, dat Meghan worstelde met zelfmoordgedachten en dat de Britse Queen Elizabeth 'warm' was tegenover haar.

Lees verder

Verzamelkaart van jonge Kobe Bryant levert anderhalf miljoen euro op

Een zeldzaam kaartje van Kobe Bryant, daterend uit zijn debuutseizoen 1996-1997 in de NBA, heeft zondag bij een online veiling liefst 1,795 miljoen dollar (1,5 miljoen euro) opgeleverd. De verkoop is een absoluut record voor een kaartje van Bryant.

Lees verder

Dassault-erfgenaam omgekomen bij helikoptercrash

De Franse miljardair Olivier Dassault, is zondag om het leven gekomen bij een helikoptercrash in het Franse Deauville. Ook de piloot is overleden.

Lees verder

Miljardair MacKenzie Scott hertrouwd met leerkracht

De Amerikaanse filantroop MacKenzie Scott (50) is twee jaar na haar scheiding met Amazon-topman Jeff Bezos hertrouwd.

Lees verder

Dodelijke betogingen in Senegal na arrestatie oppositieleider

In Senegal is het sinds vorige woensdag onrustig. Toen werd de populaire oppositieleider Ousmane Sonko opgepakt op verdenking van verkrachting. Sonko ontkent de beschuldigingen en meent dat president Macky Sall hem de mond wil snoeren. Bij protesten vielen al zeker vijf doden.

Lees verder

Duizendtal Nederlanders feesten met toestemming van overheid

In een experiment van de Nederlandese overheid mochten 1.300 feestvierders nog eens volledig losgaan in de grootste concerthal van Amsterdam, Ziggo Dome. Het dance-event 'Back to live' werd georganiseerd om te onderzoeken of grote bijeenkomsten coronaproof kunnen verlopen. Bekijk de beelden in de video hierboven.

Lees verder

Wie is Annie Cordy, die de langste tunnel van het land op haar naam schrijft?

De langste tunnel van het land heeft zijn nieuwe naam gekregen. Zeg niet langer Leopold II-tunnel, maar wel Annie Cordytunnel. De zangeres kwam als grote winnaar uit de bus bij de stemming voor de naamsverandering. Wie is actrice en zangeres Annie Cordy, pseudoniem van Léonia Juliana barones Cooreman?

Lees verder

Is skiën op sneeuw passé? Waalse studenten hebben opmerkelijk alternatief

Door de coronacrisis is het dit jaar niet mogelijk om op skivakantie te gaan naar het buitenland. Maar in bovenstaande video stellen vier studenten uit Charleroi een opmerkelijk binnenlands alternatief voor.

Lees verder

Stad Gent start proefproject met gratis menstruatieproducten op scholen

De Stad Gent gaat op vier scholen automaten plaatsen met gratis maandverbanden en tampons. Het proefproject is bedoeld voor leerlingen uit middelbare scholen die het minder breed hebben. 'Voor een klein aantal meisjes is het aankopen van die middelen zo moeilijk dat ze niet naar school komen als ze ongesteld zijn', zei Schepen van Onderwijs Elke Decruynaere (Groen) op Radio 2.

Lees verder

Man verdacht van leveren valse papieren voor aanslagen Parijs opgepakt in Italië

De Italiaanse politie verdenkt een 36-jarige Algerijn ervan 'valse papieren' te hebben geleverd aan de daders van de aanslagen van 13 november 2015 in Frankrijk en opende een procedure tegen de man. De verdachte zou lid zijn van de terreurorganisatie Islamitische Staat (IS).

Lees verder

Commissie niet opgezet met verlenging Belgisch reisverbod

Europees Commissaris Didier Reynders uit via een bericht op twitter kritiek op de beslissing van de Belgische regering vrijdag om het verbod op niet-essentiële reizen te verlengen. 'Vrij verkeer is een fundamentele vrijheid. We zullen blijven handelen om ervoor te zorgen dat reisverboden vermeden worden', aldus Reynders.

Lees verder

België helemaal geen kampioen in covid-19-overlijdens

In een vergelijking van de oversterfte in 79 landen staat België niét bovenaan, maar in de middenmoot.

Lees verder

Wat zijn de professionele plannen van Harry en Meghan?

Toen prins Harry en Meghan Markle aankondigden dat ze een stap terug wilden zetten als werkende royals, vermeldden ze ook onmiddellijk dat ze financieel op eigen benen wilden staan. Welke professionele activiteiten staan al op de planning?

Lees verder

Bever gespot nabij Antwerpse jachthaven

In de jachthaven op Linkeroever is zaterdag een bever gespot. 'We weten uit andere steden dat bevers steeds vaker de nabijheid van mensen opzoeken', zegt beverkenner Kristijn Swinnen van Natuurpunt op Radio 2 Antwerpen. Waar het dier plots vandaan komt is nog niet duidelijk.

Lees verder

Waarom regering en experts het woord 'buitenbubbel' liever niet gebruiken

'Afstand. Afstand. Afstand.' De experts en politici proberen spraakverwarring rond de 'buitenbubbel' te vermijden.

Lees verder

Protestactie tegen nieuw contract schoonmakers UAntwerpen

Aan het rectoraat van de Universiteit Antwerpen hebben maandag zowat honderd personeelsleden, studenten, vakbondsmensen en poetsmedewerkers actie gevoerd tegen besparingen op de schoonmaak. De initiatiefnemers vinden een nieuw contract met schoonmaakfirma ISS, waarbij bespaard wordt op personeelskosten, onaanvaardbaar.

Lees verder

De Croo wil strengere straffen voor seksueel geweld

Voor een verkrachting van een meerderjarige zonder verzwarende omstandigheden is vijf jaar gevangenisstraf het maximum in ons land. 'Ik vind persoonlijk dat een maximumstraf van vijf jaar laag is', zei premier Alexander De Croo maandag na afloop van zijn bezoek aan het Zorgcentrum na Seksueel Geweld in het UZ Gent

Lees verder

Regiovorming Somers ligt CD&V op de maag

'Vlaanderen in regio's opdelen moet gebeuren met respect voor de burgemeesters', vindt CD&V-voorzitter Joachim Coens.

Maar dat respect ziet de partij (nog) niet vertaald in de plannen van Bart Somers (Open VLD).

Lees verder

Çavaria stelt zich burgerlijke partij voor moord in Beveren

Çavaria is diep geschokt over het recente nieuws van het voorbije weekend in verband met de verdachte moord in Beveren. Voor zover de feiten gekend zijn, zou dit de eerste keer zijn dat in Vlaanderen dodelijk homofoob geweld heeft plaatsgevonden. Het parket zelf heeft nog niet bevestigd of het gaat om gaybashing.

Lees verder

Europese winter was iets warmer dan gemiddeld

De wintertemperaturen voor heel Europa lagen iets boven het gemiddelde van de voorgaande jaren. Dat blijkt maandag uit cijfers van de Copernicus dienst voor klimaatverandering (C3S), de Europese klimaatdienst.

Lees verder

Interesse in alcoholvrije Stella Artois groeit maar langzaam

AB InBev wil de verkoop van Stella Artois in België aanzwengelen, maar alvast de verkoop van alcoholvrij bier loopt moeizaam.

Lees verder

VRT haalde uitzending Harry en Meghan binnen na strijd met commerciële zenders

De VRT zendt maandagavond om 21.20 uur het ophefmakende interview van Oprah Winfrey met de Britse royals Harry en Meghan uit. Het haalde de uitzendrechten binnen na een biedstrijd met de commerciële omroepen DPG Media (VTM) en SBS (Play4), zo blijkt uit een rondvraag.

Lees verder

Winnares Strade Bianche krijgt evenwaardig prijzengeld dankzij crowdfunding

Chantal Blaak-Van den Broek snelde afgelopen zaterdag naar winst in de Strade Bianche voor vrouwen. De Nederlandse was in Siena te sterk voor Italiaans kampioen Elisa Longo Borghini. Haar prijs? Een mooie trofee en 2.256 euro. Mathieu van der Poel, de winnaar bij de mannen, kreeg 16.000 euro. En dus werd er een crowdfunding-campagne opgezet voor de vrouwen.

Lees verder

Oprah: 'Opmerking huidskleur kwam niet van Queen of prins Philip'

Iemand van de koninklijke familie zou zijn of haar zorgen geuit hebben bij prins Harry over de huidskleur van de ongeboren Archie. Maar het zou zeker niet over de Queen of prins Philip gaan.

Lees verder

De oorlog wordt almaar vuiler

De aanval van Meghan Markle en prins Harry, in hun interview bij Oprah Winfrey, was veel erger dan het Britse koningshuis had durven te denken. Vooral de aantijging over het racisme in de familie komt hard aan. Kan Buckingham Palace dit negeren?

Lees verder

Novak Djokovic breekt record van Roger Federer: 311 weken op nummer één

Novak Djokovic staat maandag op de nieuwe ATP-ranking opnieuw op de eerste plaats en gaat zo de geschiedenisboeken in. Het is voor de Serviër de 311e week bovenaan de lijst, een record. David Goffin blijft veertiende. Kimmer Coppejans en vooral Zizou Bergs maken grote sprongen.

Lees verder

Anderlecht-kapitein Sambi Lokonga verborg regenboogband: paars-wit spreekt van misverstand, Pro League is boos

Anderlecht heeft maandag in een persbericht gereageerd op de heisa die zondag na de competitiewedstrijd tegen KV Mechelen (1-1) ontstond over de aanvoerdersband van Albert Sambi Lokonga. Sambi Lokonga droeg de paars-witte aanvoerdersband boven de regenboogband, die deze speeldag alle aanvoerders in 1A en 1B droegen om homofobie te veroordelen en diversiteit aan te moedigen. Anderlecht betreurt het misverstand.

Lees verder

Belgian Cats kennen hun tegenstanders op het EK basketbal: 'Doel is top zes'

De loting in het Spaanse Valencia bracht de Belgian Cats in poule C met Turkije (worldranking 7), Slovenië (worldranking 30) en Bosnië (worldranking 34). Het EK gaat door van 17 tot 27 juni en dit in Spanje/Valencia en Frankrijk/Strasbourg. De Cats werken de eerste ronde in Strasbourg af. De ambitie is om net als in 2017 een medaille te veroveren.

Lees verder

Banksy veilt werk om geld op te halen voor Britse gezondheidsdienst

De Britse kunstenaar Banksy gaat een van zijn werken veilen en hoopt daarmee ruim 3 miljoen pond (3,5 miljoen euro) op te halen voor de Britse gezondheidsdienst, de NHS.

Lees verder

Siciliaanse dorpen bedekt onder zwart vulkanisch astapijt

De vulkaan Etna op het Italiaanse eiland Sicilië is zondag voor de tiende keer in enkele weken uitgebarsten. De dorpen ten oosten van de Etna liggen daardoor onder enkele centimers vulkanisch as. In de video hierboven ziet u hoe daken en pleinen zwart kleuren nabij de stad Catánia.

Lees verder

Von der Leyen: 'Exportverbod blijft zolang AstraZeneca niet levert'

Farmaceut AstraZeneca heeft volgens Ursula von der Leyen tot nu toe nog geen tien procent van wat was afgesproken aan covid-vaccins aan de Europese Unie geleverd. De EU zal de uitvoer van vaccins blijven blokkeren zolang het bedrijf niet voldoende levert, zegt de voorzitter van de Europese Commissie. 'AstraZeneca moet zijn inspanningen verhogen. Anders kunnen we export niet toestaan.'

Lees verder

Cees Bol wint tweede massasprint in Parijs-Nice, Michael Matthews nieuwe leider

De tweede etappe van Parijs-Nice is ondanks wat waaiervorming in het begin toch uitgedraaid op een massasprint. Daarin toonde de Nederlandse krachtpatser Cees Bol zich duidelijk de sterkste. Gele trui trui Sam Bennet werd pas vijfde waardoor hij zijn leidersplaats verliest aan Michael Matthews. Ex-wereldkampioen Mads Pedersen werd net als zondag tweede. Jasper Philipsen was de beste Belg op een ontgoochelende negende plaats.

Lees verder

Uefa schorst van racisme beschuldigde scheidsrechter tot het einde van het seizoen

De Uefa heeft de Roemeense ref Sebastian Coltescu, die op 8 december tijdens de Champions League-wedstrijd tussen PSG en Basaksehir beschuldigd werd van racisme, tot het einde van het seizoen geschorst.

Lees verder

Predikant onder vuur na seksistische uitspraken: 'Niet iedereen kan eruit zien als Melania Trump'

Een baptistische predikant uit de Amerikaanse staat Missouri ligt onder vuur nadat hij seksistische uitspraken deed tijdens zijn preek. Hij zei onder andere dat vrouwen 'er altijd goed moeten uit zien voor hun man' en dat ze 'slank moeten blijven'.

Lees verder

Vlaamse Europarlementsleden steunen opheffing immuniteit Puigdemont niet

Het Europees Parlement stemt vanavond over de opheffing van de onschendbaarheid van drie Catalaanse Europarlementsleden, op vraag van de Spaanse justitie. Het gaat om Carles Puigdemont, Toni Comin en Clara Ponsati. De zaak ligt gevoelig in België. Geen enkele van de Vlaamse Europarlementsleden stemt voor.

Lees verder

Ballerina danst Zwanenmeer bij -15 graden om echte zwanen te redden

De Russische Ilmira Bagrautinova, ballerina bij het wereldberoemde Mariinskitheater, heeft bij -15 graden Celsius scènes uit Tsjaikovski's Zwanenmeer gedanst. Daarmee wil ze de aandacht trekken en voorkomen dat er een haven wordt gebouwd in een prachtig natuurgebied op zo'n 100 kilometer van Sint-Petersburg. Ze hoopt dat haar performance de zwanen in het gebied zal kunnen redden. Bekijk het in de video hierboven.

Lees verder

Kostte mondmasker hordeloopster goud op het EK?

De Britse atlete Tiffany Porter eindigde afgelopen weekend tweede op de 60 m horden op het Europees Kampioenschap indoor in het Poolse Torun, net voor de Belgische Anne Zagré. Heeft het mondmasker dat ze droeg haar de eerste plaats gekost?

Lees verder

Tomorrowland werkt aan uitstel naar eind augustus, begin september

Tomorrowland heeft concrete plannen om de editie van dit jaar niet zoals gepland in juli te houden, maar met zes weken uit te stellen naar eind augustus, begin september.

Lees verder

Proces van agent die George Floyd doodde loopt meteen vertraging op

Het begin van het proces tegen Derek Chauvin, de agent die vorig jaar de zwarte man George Floyd doodde tijdens een arrestatie, is meteen uitgesteld. De selectie van de jury zou maandag van start gaan, maar is nu tot ten vroegste dinsdag uitgesteld.

Lees verder

Onderzoeksrechter Serlippens moet zelf beslissen of ze aanblijft in onderzoek tegen Schild en Vrienden

In het gerechtelijk onderzoek rond Schild en Vrienden moet onderzoeksrechter Annemie Serlippens beslissen of ze zich terugtrekt na het wrakingsverzoek van hoofdverdachte Dries Van Langenhove, Kamerlid voor Vlaams Belang.

Lees verder

D'Ieteren verhoogt winst in coronajaar

Auto-invoerder D'Ieteren heeft zijn belastbare winst met 11,2 procent verhoogd ondanks covid 19. Dat is te danken aan zijn glasdochter Belron.

Lees verder

Franse scholiere loog over les van onthoofde Samuel Paty

Een Franse scholiere geeft toe te hebben gelogen over Samuel Paty en de les die leidde tot zijn dood. De docent maatschappijleer werd vorig jaar onthoofd omdat hij zijn leerlingen spotprenten van de islamitische profeet Mohammed had laten zien.

Lees verder

Dodentol explosies in Equatoriaal-Guinea loopt op tot 98

Na de sterke explosies in een militair kamp in Equatoriaal-Guinea maandag zijn 98 doden geteld. Er vielen ook al 615 gewonden. Dat heeft de vicepresident, Teodoro Nguema Obiang Mangue, gemeld.

Lees verder

Duitse politici verdienden op mondmaskers

Twee Duitse christendemocratische parlementsleden hebben zich verrijkt met de verkoop van mondmaskers. Hun partij zet dit belangrijke verkiezingsjaar gehavend in.

Lees verder

Vlaamse regering bevestigt aanbeveling van één naschoolse activiteit per week

De Vlaamse ministers bevoegd voor Cultuur, Sport en Jeugd, Jan Jambon, Ben Weyts en Benjamin Dalle, hebben maandagavond beslist om de aanbeveling te handhaven om het aantal naschoolse activiteiten te beperken tot één per week. De oproep geldt tot voor de paasvakantie, laten ze in een mededeling weten.

Lees verder

'Opgeluchte' Mertens gaat ronde verder in Dubai

Elise Mertens (WTA 18) heeft zich maandag met veel moeite geplaatst voor de tweede ronde van het WTA-toernooi in Dubai (hard/1.835.490 dollar). De Limburgse, het tiende reekshoofd, versloeg de Bulgaarse Viktoriya Tomova (WTA 140) in drie lange sets.

Lees verder

Standbeelden met schorten en een statische betoging in Leuven voor Vrouwendag

Naar aanleiding van Internationale Vrouwendag heeft Campagne Rosa maandagavond, samen met een aantal andere vrouwenrechtenorganisaties, een statische betoging gehouden op het Martelarenplein in Leuven. Eerder op de dag werden ook al een aantal standbeelden aangekleed met schorten.

Lees verder

Oostende vergeet te scoren, Gent boekt deugddoende zege

AA Gent heeft Anderlecht een handje geholpen. De Buffalo's klopten KV Oostende maandagavond met 1-0 na een felbevochten pot voetbal. Hein Vanhaezebrouck heeft de reactie gekregen die hij had gevraagd na de bekeruitschakeling tegen Eupen. Met nog vier speeldagen in de reguliere competitie te gaan, deelt Oostende de vierde plaats met Anderlecht. Beerschot en OHL volgen op amper twee punten.

Lees verder

In de val gelokt omdat hij homo was: 'David was altijd heel voorzichtig'

David Polfliet (42) was een kraanmachinist die hield van zijn pete­kinderen, zijn hond Marley en van spaghettifeestjes. Hij was ook homo, allicht kostte dat hem vrijdagavond zijn leven.

Lees verder

Bekijk hier de meest opvallende quotes uit het interview met Harry en Meghan

Meghan Markle, de vrouw van prins Harry, heeft in een explosief interview met Oprah Winfrey de Britse koninklijke familie beschuldigd van racisme en leugens. Bekijk in bovenstaande video nog enkele andere spraakmakende momenten uit het interview.

Lees verder

6.500 doden blijken niet genoeg om het WK voetbal te boycotten

Later deze maand beginnen de Rode Duivels aan de kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal in Qatar. Maar dat WK is omstreden. Bij de bouw van de sportinfrastructuur vielen al 6500 doden.

Lees verder

6.500 doden blijken niet genoeg om het WK voetbal te boycotten

Later deze maand beginnen de Rode Duivels aan de kwalificatiewedstrijden voor het WK voetbal in Qatar. Maar dat WK is omstreden. Bij de bouw van de sportinfrastructuur vielen al 6500 doden.

Lees verder

Gewonden bij demonstraties op Internationale Vrouwendag in Mexico

Vijftien politiemensen en vier burgers zijn maandag gewond geraakt tijdens demonstraties op Internationale Vrouwendag in Mexico-Stad, dat meldt het Mexicaanse Openbaar Ministerie (OM).

Lees verder

Twee juristen aangesteld om klachten tegen New Yorks gouverneur Cuomo te onderzoeken

De procureur van de staat New York heeft maandag twee juristen aangeduid die belast worden met het onderzoek naar de beschuldigingen tegen gouverneur Andrew Cuomo. Die werd de jongste weken door verschillende vrouwen beticht van grensoverschrijdend seksueel gedrag.

Lees verder

Save the Children: 'Syrische kinderen zien geen toekomst meer in hun land'

Tien jaar duurt de oorlog in Syrië al, en voor veel kinderen betekent dit dat ze nooit anders hebben gekend. Ze geloven dan ook niet meer in een toekomst in hun land, blijkt uit een rondvraag van de ngo Save The Children bij kinderen in Syrië en onder vluchtelingen in de buurlanden.

Lees verder

'Nederland nog steeds een van de grootste belastingparadijzen'

Nederland is nog altijd een van de belangrijkste landen wereldwijd voor het ontwijken van belastingen. Dat zegt de organisatie Tax Justice Network in haar tweejaarlijkse ranglijst van belastingparadijzen.

Lees verder

Hooggerechtshof in Brazilië heft veroordeling van voormalig president Lula op

Het Hooggerechtshof in Brazilië heeft maandag de veroordeling van de vroegere president Luiz Inácio Lula da Silva opgeheven. Hiermee krijgt de 75-jarige Lula zijn politieke rechten terug, en kan hij het bij de volgende verkiezingen in 2022 opnemen tegen huidig president Jair Bolsonaro.

Lees verder

Bijna 2.000 coronapatiënten in Belgische ziekenhuizen

Hoewel het aantal nieuwe ziekenhuisopnames stagneert, stijgt het aantal coronapatiënten in onze ziekenhuizen wel. Tegelijkertijd daalt aantal besmettingen licht terwijl het sterftecijfer stijgt.

Lees verder

Plannen voor nieuwe reeks F.C. De Kampioenen opgeborgen

De acteurs van comedyreeks F.C. De Kampioenen zien af van het plan om 8 nieuwe afleveringen te maken. Die werden eind 2019 aangekondigd, maar die komen er voorlopig niet, meldt de nieuwsdienst van de VRT.

Lees verder

Militairen Myanmar doen huiszoekingen bij aanhangers regering

Myanmarese veiligheidstroepen hebben in de nacht van maandag op dinsdag alle huizen doorzocht in een buurt in Yangon, waar vaak demonstraties tegen de militaire staatsgreep plaatsvinden. Volgens ooggetuigen zijn tientallen mensen aangehouden in de grootste stad van het land.

Lees verder