Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 maart 2021

Wagen gegrepen door twee treinen, bestuurder overleden

HLN
Wagen gegrepen door twee treinen, bestuurder overleden
Tussen Zottegem en Zwalm is woensdagnamiddag een chauffeur om het leven gekomen toen zijn wagen op een overweg werd gegrepen door een trein. De wagen werd meegesleurd en even verderop nogmaals gegrepen door een trein die in tegenovergestelde richting reed.
Lees verder

LIVE. GOAL! Heris trapt Eupen vlak na de rust op voorsprong
• Kwartfinales Croky Cup
Lees verder

LIVE. Odjidja kopt op de lat! Kan Gent achterstand nog ombuigen?
• Kwartfinales Croky Cup
Lees verder

Directeur De Voorzorg Limburg aangehouden door onderzoeksrechter wegens corruptie: "Hij werkt goed mee en is strijdvaardig"
De onderzoeksrechter heeft de aanhouding bevestigd van Tony Coonen, directeur bij De Voorzorg Limburg. Ook zijn rechterhand boekhouder Dirk M. moet naar de cel, net zoals Immomakelaar Daan M. en nog twee anderen. De vijf worden verdacht van corruptie of mededaderschap, maar ontkennen in alle talen.
Lees verder

Ondanks door coronabesmetting verstoorde voorbereiding wil Nafi Thiam favorietenrol op EK indoor waarmaken
"Ik bén de favoriete voor het goud. Aan mij om dat statuut waar te maken." Of hoe Nafi Thiam (26) de spotlights niet ontvlucht op het EK indoor. Morgen is ze aan zet in de vijfkamp in het Poolse Torun.
Lees verder

Burgemeesters hekelen gebrekkige communicatie over pijpleiding tussen Ruhrgebied en Antwerpse haven: "We gaan hier zeker tegen protesteren"
Als alles volgens plan verloopt, wordt in 2023-2024 gestart met de aanleg van een ondergrondse pijpleiding voor het transport van propaangas en CO2 tussen het Duitse Ruhrgebied en de Antwerpse haven. Op tafel liggen drie mogelijke tracés en er zullen tussen 18 en 80 woningen onteigend worden. Uiteraard zorgt dit nieuws voor beroering en ongerustheid, want naast woningen worden ook wijkschooltjes en natuurdomeinen bedreigd. Eén zaak zit de burgemeesters van de betrokken gemeenten alvast hoog: de communicatie van de Vlaamse Overheid liet te wensen over.
Lees verder

LIVE. Mertens weer aan het kanon tegen Sassuolo?
• 24ste speeldag Serie A
Lees verder

Oprah is boos op prins Harry en James Corden: "Ze zijn met haar primeur gaan lopen"
Oprah Winfrey (67) is niet te spreken over het openhartige interview dat de Britse prins Harry vorige week gaf in 'The Late Late Show', die gepresenteerd wordt door James Corden. Harry en Meghan gaven immers ook aan haar een exclusief interview, dat pas maandag zal worden uitgezonden in de Verenigde Staten. "Ze zijn haar te snel af geweest, en nu is ze een stukje van haar primeur kwijt."
Lees verder

Elia wil eigenaars van zonnepanelen hun stroom laten delen met derden
Elia, de beheerder van het hoogspanningsnet, wil eigenaars van zonnepanelen die geconfronteerd worden met het afschaffen van de terugdraaiende teller op hun digitale meter, de mogelijkheid bieden om hun opgewekte stroom te delen met derden. Technisch moet dat kunnen. Elia heeft op kleine schaal een digitaal platform getest dat de data-uitwisseling hiervoor mogelijk maakt. Maar voor de oplossing effectief op de markt kan gebracht worden, is er wel nog verdere afstemming nodig met de politiek en de regulatoren. Bovendien kan je dit ook niet doen zonder de medewerking van energieleveranciers, klonk het woensdag in de marge van de jaarresultaten.
Lees verder

Dubbele winst voor Clubeigenaars bij beursgang: "Verhaeghe heeft de club goedkoop gekocht en kan een schitterende zaak doen"
Met dezelfde doelgerichtheid als het op een nieuwe landstitel afstevent, trekt Club Brugge naar de beurs. Niet om geld op te halen voor een nieuw stadion, maar voor de bankrekening van de eigenaars. "Bart Verhaeghe heeft de club goedkoop gekocht en kan met een beursgang een schitterende zaak doen. En hij blijft de grote baas." Dubbele winst. Achtergrond bij de blauw-zwarte beursgang.
Lees verder

Ramenwasser uit Melle gaat viraal door logo's te tekenen in zeepsop: "Elke dag komen er nog 15.000 tot 20.000 volgers bij, precies een droom"
Een jaar geleden was Timothy Tancré (31) uit Melle nog een gewone ramenwasser en een geliefde huisvader. Vandaag is hij daarnaast ook influencer geworden. Dat hij in zo'n korte tijd 4,5 miljoen volgers zou vergaren op TikTok had hij nooit zien aankomen. Waarom zijn filmpjes, waarin hij logo's tekent in zeepsop, zo aanslaan? Simpelweg omdat het mensen gelukkig maakt, volgens hem.
Lees verder

Crevits waarschuwt: "Stikstofmaatregelen zullen misschien hard zijn"
"Ik geloof in oplossingen via innovatie, maar er zullen wellicht ook een aantal extra maatregelen nodig zijn." Dat zei Vlaams minister van Economie en Landbouw Hilde Crevits (CD&V) in een actualiteitsdebat over de stikstofproblematiek. "Maatregelen die misschien hard zullen zijn, maar dat zal gepaard moeten gaan met een stevig flankerend beleid, waarin we mensen niet in drastische financiële moeilijkheden gaan storten."
Lees verder

Formeel beslist: AstraZeneca-vaccin ook voor 55-plussers
Het coronavaccin van AstraZeneca mag aan alle volwassen Belgen worden toegediend, dus ook aan 55-plussers. Dat hebben de ministers van Volksgezondheid van ons land beslist, zo vernam Belga uit goede bron.
Lees verder

13 graden kouder aan de kust dan in binnenland door zeemist: "Uniek in deze periode van het jaar"
Het was vandaag een zonnige dag, met temperaturen tot maximaal 17 graden, maar wie dacht een zonnige wandeling te maken aan de kust, gokte verkeerd. Daar bleven de temperaturen hangen rond 4 graden, een verschil van 13 graden dus. "Dat komt door de zeemist die ontstond boven de Noordzee naar de kustregio werd geblazen", zegt weerman Frank Duboccage bij HLN LIVE.
Lees verder

Mensen neergestoken in Zweedse gemeente, politie schiet dader neer
De Zweedse politie heeft een jongeman neergeschoten en opgepakt nadat hij klaarblijkelijk verscheidene mensen had neergestoken in Vetlanda, een kleine gemeente in het zuiden van Zweden. Het motief was niet duidelijk, maar de politie denkt dat het niet om terrorisme gaat en onderzoekt het incident als moordpoging.
Lees verder

LIVE. Napoli en Mertens komen op achterstand bij Sassuolo
• 24ste speeldag Serie A
Lees verder

LIVE. Sassuolo opnieuw op voorsprong tegen Napoli en Mertens
• 24ste speeldag Serie A
Lees verder

Ook vandaag onderzoek bij woning van Antwerpse Sandra H., verdacht van moord op Ichelle (29)
De Nederlandse politie heeft vandaag voor de tweede dag op rij onderzoek gedaan in en om de woning van de naar Zeeuws-Vlaanderen uitgeweken Antwerpse Sandra H. (44) in Aardenburg, op een zucht van Damme. De vrouw wordt verdacht van de moord op de Zeeuwse Ichelle van de Velde (29), die maandenlang vermist was. Volgens het Openbaar Ministerie (OM) gaat het om 'nader sporenonderzoek'. Ook in de winkel van de verdachte is onderzoek gedaan.
Lees verder

Mensen neergestoken in Zweedse gemeente bij mogelijke terreurdaad, politie schiet dader neer
De Zweedse politie heeft een jongeman neergeschoten en opgepakt nadat hij klaarblijkelijk verscheidene mensen had neergestoken in Vetlanda, een kleine gemeente in het zuiden van Zweden. Een terroristisch motief werd in de eerste berichtgeving nog door de politie nog ontkend, maar inmiddels gaan speurders toch uit van een mogelijke terreurdaad.
Lees verder

Na een week 'time-out': wat mogen we vrijdag verwachten van Overlegcomité?
Nog steeds gaat de coronacurve de verkeerde kant uit, toch lijken verstrengingen van de baan en nemen politici opnieuw het woord 'versoepelingen' in de mond. Als er één kanshebber is om vrijdag doorgevoerd te worden, dan is het de grotere buitenbubbel. "Maar verwacht niet veel extra. De situatie is té onzeker."
Lees verder