Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

maandag 29 maart 2021

Waarom komt dat buikje pas na je 30ste en hoe krijg je het weg? Lieven Maesschalck geeft advies

HLN
Waarom komt dat buikje pas na je 30ste en hoe krijg je het weg? Lieven Maesschalck geeft advies
Als je gaat bewegen en gezonder eten duurt het even voor je echt resultaat ziet, maar de geduldigen onder ons worden beloond. Alleen: dat buikje gaat maar niet weg. En hoe zit het met die love handles, de vetophoping op je heupen? Nu de zomer steeds dichterbij komt en we al van de eerste mooie lentedagen mogen genieten, geven topkinesist Lieven Maesschalck en zijn team advies over hoe je ook rond je probleemzones gewicht verliest.
Lees verder

In naam van de wetenschap hokken 5.000 supporters samen in Amsterdam: "Maandenlang is ons ingeramd afstand te houden, nu worden we bij elkaar gedreven"
De WK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Letland was zaterdagavond Fieldlab nummer 9: een serie testevenementen waarbij het gedrag van de toeschouwers wordt gemeten. Hoelang blijven ze waar, hoeveel andere fans komen ze tegen? Het moet leiden tot een blauwdruk voor de komende maanden zodat er coronaproof evenementen gehouden kunnen worden. Collega Cyril Rosman van het Algemeen Dagblad tekende afgelopen weekend present in Amsterdam. Dit is zijn verslag.
Lees verder

Brute pech: F1-comeback van Alonso geen succes door... sandwichverpakking
De comeback van Fernando Alonso in de Formule 1 werd geen succes. De tweevoudige wereldkampioen moest tijdens de GP van Bahrein, de openingsmanche van het WK, opgeven in de 33ste van 56 rondes. Nu blijkt dat een verdwaalde sandwichverpakking de Spanjaard parten speelde...
Lees verder

Baby van tien maanden oud sluit zichzelf op in wagen, hulpdiensten moeten kindje komen bevrijden
Een baby van tien maanden oud heeft er zondag rond 15 uur voor gezorgd dat de hulpdiensten moesten uitrukken naar het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge. Op het moment dat de moeder van het kindje even was uitgestapt, beet de baby op de achtergebleven autosleutels en sloot het zichzelf op in de wagen.
Lees verder

Baby bijt op autosleutel en sluit zichzelf op : hulpdiensten kunnen kindje redden
Brandweer en politie moesten zondag uitrukken naar het Gouden Kruispunt in Sint-Joris-Winge om een baby uit een wagen te bevrijden. Gelukkig ging het om geen echt auto-ongeval. "Een mama was rond 15 uur even uit de wagen gestapt en had haar autosleutels aan haar 10 maanden oude baby gegeven zodat die er wat mee kon 'spelen' zegt korpschef Luc Liboton van de politiezone Hageland. "Nog voor goed en wel de mama eventjes wilde vertrekken, stak de baby de autosleutel in de mond en beet er op. Net op het knopje om da wagen af te sluiten. Geen enkel portier van de wagen kon nog van buitenaf geopend worden. De dame belde zelf in paniek de hulpdiensten; die waren heel snel ter plaatse maar het was uiteindelijk een takeldienst uit de buurt die de wagen kon openen. De baby bleef gelukkig ongedeerd en was zich niets van het avontuur bewust; de mama daarentegen was echter diep onder de indruk.
Lees verder

Commissie zet licht op groen voor overdracht reisgegevens aan lokale overheden en politie
Als alles goed gaat is eind deze week alles in stelling om gegevens uit het Passenger Locator Form voor teruggekeerde reizigers te delen met lokale overheden of politiediensten, om de handhaving van de verplichte quarantaine en testing te vergemakkelijken. Het samenwerkingsakkoord dat dat juridisch regelt kreeg vanmiddag groen licht in de Kamercommissie Justitie, in de loop van de week volgen de plenaire vergadering en de andere parlementen van het land.
Lees verder

Iran verleent gratie of vermindert straf van meer dan 1.800 gedetineerden
Meer dan 1.800 Iraanse gedetineerden, van wie 100 veroordeeld werden wegens schendingen van de nationale veiligheid, krijgen gratie of strafvermindering. Dat melden officiële bronnen aan persbureau AFP. Oorzaak is een sjiitisch feest vandaag.
Lees verder

Palestina verwelkomt schenkingen van vaccins
In Ramallah, op de Westelijke Jordaanoever, zijn vandaag zowat 100.000 dosissen van het in China vervaardigde coronavaccin Sinopharm aangekomen, zo heeft het plaatselijke ministerie van Volksgezondheid meegedeeld.
Lees verder

Man krijgt bijna tien jaar cel voor saboteren Duitse hogesnelheidslijn
Een 52-jarige man die in maart vorig jaar probeerde hogesnelheidstreinen in Duitsland te laten ontsporen, is maandag veroordeeld tot een celstraf van 9 jaar en 10 maanden. Hij had op het traject tussen Frankfurt en Keulen schroeven uit de rails gedraaid.
Lees verder

AS Eupen heeft licentie voor volgend seizoen beet
AS Eupen heeft van de licentiecommissie de bevestiging ontvangen dat het dossier met betrekking tot het seizoen 2021-2022 helemaal in orde is.
Lees verder

"Mensen vragen me of ik een ladyboy ben omdat ik van Thailand kom". Boa (25) getuigt over de vooroordelen waarmee ze te maken krijgt als Aziaat
"Zijn Aziatische meisjes normaal niet plat vanvoor?" Boa Mansongkram (25) woont al zo goed als haar hele leven in België, toch krijgt ze regelmatig met vooroordelen en racisme te maken vanwege haar Thaïse afkomst. Het racisme, dat sinds corona al sterk was toegenomen, bleef grotendeels onder de radar. Met enkele verbijsterende anekdotes vertelt Boa ons waarom de #StopAsianHate beweging zo nodig is.
Lees verder

Brusselse jongeren zoeken toevlucht in illegale straatgevechten: "Jongeren worden opgebeld om te vechten"
Jongeren zoeken sinds de sluiting van sportscholen en vechtclubs een manier om stoom af te blazen. In bepaalde wijken van Brussel organiseren ze in het geniep straatgevechten, die uiteraard gevaarlijk en illegaal zijn.
Lees verder

Ex-verkenners in Nederland door het stof na gelekte formatienota: "Onze excuses, het was een pijnlijke misser"
De Nederlandse politici Kajsa Ollongren (D66) en Annemarie Jorritsma (VVD) hebben aan de Tweede Kamer hun excuses aangeboden voor de inhoud van het document. Ze nemen de verantwoordelijkheid voor de "pijnlijke misser" volledig op zich. Vorige week moest de vorming van een nieuwe regering stopgezet worden nadat de nota van hun verkenningsopdracht gelekt was.
Lees verder

"Op de volgende verdieping raak ik nog niet": Tim neemt smerige woonst onder handen in 'De Vuilste Jobs van Vlaanderen'
Cleaner Tim trekt maandagavond grote ogen in een nieuwe aflevering van 'De Vuilste Jobs van Vlaanderen'. De man wordt ingeschakeld om een zwaar vervuilde woning schoon te maken en op te ruimen. De verzamelwoede is in het huis duidelijk uit de hand gelopen.
Lees verder

Zo ziet het veld aan Den Dreef eruit daags voor wedstrijd tegen Wit-Rusland
Omdat de Rode Duivels niet uitwijken, doen ze er in Leuven daags voor de WK-kwalificatiematch tegen Wit-Rusland alles aan om het beschadigde veld in een zo optimaal mogelijke conditie te krijgen. Bekijk op onderstaande video's en foto's hoe het terrein er op Den Dreef nu bijligt.
Lees verder

Dertien EU-landen stemmen violen over coronacertificaat om veilig te reizen
Op initiatief van Oostenrijk hebben dertien Europese lidstaten maandag besproken welke gemeenschappelijke prioriteiten zij naar voren willen schuiven bij de ontwikkeling van het digitaal groen certificaat, het coronapasje dat veilig reizen in de EU mogelijk moet maken. "Het zou in elke luchthaven en in elk hotel in Europa geldig moeten zijn en gelezen kunnen worden", zei minister van Toerisme Elisabeth Köstinger na afloop van de vergadering.
Lees verder

Russische Artsen eisen medische bijstand voor oppositieleider Navalny
Tientallen Russische artsen hebben voor Kremlincriticus Aleksej Navalny dringende medische bijstand vanwege zijn rugpijn geëist. Navalny zit momenteel opgesloten in een strafkamp.
Lees verder

Zelftest vanaf volgende week te koop in de apotheek: hoe werkt hij? Hoeveel kost hij? En wat moet je doen als je positief test?
Vanaf 6 april zullen er in de apotheek zelftests te koop zijn waarmee iedereen zelf snel zal kunnen nagaan al dan niet besmet te zijn met Covid-19. Dergelijke tests waren verboden in ons land, maar de regering laat de verkoop ervan nu dan toch toe. Hoe werkt zo'n test? Waarvoor is hij nuttig? En hoeveel zal hij kosten? Zeven vragen beantwoord.
Lees verder

Stuifmeelconcentraties van berk in de lucht nemen toe
De stuifmeelconcentraties van de berk in de lucht zijn de voorbije dagen toegenomen. Mensen die gevoelig zijn voor het stuifmeel van die boom, lopen het risico om allergische symptomen te ontwikkelen. Daarvoor waarschuwt het gezondheidsinstituut Sciensano.
Lees verder

Drie spelers van Wales uit selectie gezet na inbreuk tegen protocol
De Welshe voetbalbond (FAW) heeft maandag aangekondigd dat Hal Robson-Kanu, Rabbi Matondo en Tyler Roberts de nationale selectie hebben verlaten omwille van het niet naleven van het FAW-protocol. Het trio zal terugkeren naar hun respectievelijke clubs. De FAW gaf aan zich te onthouden van verdere commentaren over deze affaire.
Lees verder