Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

woensdag 3 maart 2021

Vliegmaatschappij Qantas lanceert “mystery flights”

HLN
Vliegmaatschappij Qantas lanceert "mystery flights"
In een poging om het binnenlandse toerisme een duwtje in de rug te geven, lanceert de Australische luchtvaartmaatschappij Qantas enkele "mystery flights". Wie een ticket boekt, weet niet naar welke bestemming hij zal vliegen.
Lees verder

Mollema voert huzarenstukje op in Trofeo Laigueglia - Vansevenant maakt indruk en wordt derde
Bauke Mollema heeft de Trofeo Laigueglia gewonnen. Hij maakte het zegegebaar na een solo van een vijftiental kilometer. De 34-jarige Nederlander bleef uit de greep van een groepje met onder andere Bernal, Landa en onze indrukwekkende landgenoot Mauri Vansevenant. De jonge wolf van Deceuninck-Quick.Step werd uiteindelijk derde.
Lees verder

Nederlandse man wil duif neerschieten, maar raakt buurvrouw in de nek
Een 33-jarige man uit Boekel in Nederland schoot twee jaar geleden zijn eigen buurvrouw per ongeluk in de nek. Hij verklaarde vandaag tegen de rechter dat hij een duif wou raken. Dat meldt Omroep Brabant.
Lees verder

Boek 'Joe Speedboot' wordt verfilmd
Het boek 'Joe Speedboot' van de Nederlandse schrijver Tommy Wieringa wordt verfilmd door BALDR Film, in een regie van Sam de Jong. Dat meldt uitgeverij De Bezige Bij. Jan Eilander en Daniel Samkalden schrijven het scenario.
Lees verder

Na reeks gewelddadige incidenten: arrestatiebevel tegen ex-vriend George Michael uitgevaardigd
Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen Fadi Fawaz, de ex-vriend van George Michael. De 47-jarige kapper moest zich dinsdag melden in de rechtbank van Westminster, maar kwam weer niet opdagen voor de hoorzitting. Zo melden Britse media.
Lees verder

Zweedse agenten stuiten bij politie-inval op schilderijen van Picasso, Warhol en Chagall
De Zweedse politie heeft bij een inval schilderijen aangetroffen van kunstenaars Pablo Picasso, Andy Warhol en Marc Chagall. Dat gebeurde in een onderzoek naar een vermeende drugsdealer. Er zijn ook dure auto's, designmeubels, exclusieve horloges, sieraden en grote hoeveelheden cash in beslag genomen.
Lees verder

EU-parlement sleept Europese Commissie voor het hof om visumbeleid VS
Het Europees Parlement klaagt de Europese Commissie aan bij het Europees Hof van Justitie omdat het dagelijks EU-bestuur weigert actie te ondernemen tegen de Verenigde Staten om hun visumbeleid. Ondanks een regeling voor wederzijdse visumvrijstelling tussen de EU en de VS eisen de Amerikanen een visum van inwoners uit vier EU-landen, terwijl Amerikanen visumvrij naar alle 27 EU-landen mogen reizen.
Lees verder

Sacha Baron Cohen trekt stekker uit 'Borat': "Hem spelen is té gevaarlijk"
De Britse komiek Sacha Baron Cohen (49) zal nooit meer in de huid kruipen van zijn meest iconische personage: Borat. Hoewel hij tijdens de Golden Globes nog in de prijzen viel voor 'Borat Subsequent Moviefilm' heeft hij besloten dat de rol simpelweg te gevaarlijk is geworden om te vertolken. "Ik stond op de set in een kogelvrije vest."
Lees verder

Big tech vindt België geen interessante locatie voor grote datacenters
De bigtechbedrijven zijn niet geneigd grote datacenters neer te poten in ons land. Dat blijkt uit een studie van het internationale ontwerp- en adviesbureau Arcadis. Volgens de experten van Arcadis zijn nieuwe datacenters noodzakelijk als we in België massaal willen blijven Netflixen en thuiswerken. Ook voor de uitrol van 5G en nieuwe technologieën zoals zelfrijdende auto's zijn ze cruciaal.
Lees verder

Prenatale depressie blijft vaak onbekend en onbehandeld: "Door de stress beviel ik van een prematuurtje"
Niet elke zwangere vrouw is in 'blijde' verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig. Maar om hulp vragen is moeilijk. Dat is gevaarlijk, want zonder de juiste zorg schuilt er een prenatale depressie om de hoek. "Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap", vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor mama én kind.
Lees verder

1 op de 10 zwangere vrouwen krijgt prenatale depressie. Carmen: "Ik was helemaal niet blij met mijn buik die bleef uitzetten"
Niet elke zwangere vrouw is in 'blijde' verwachting. Sommigen voelen zich neerslachtig of angstig. Maar om hulp vragen is moeilijk. Dat is gevaarlijk, want zonder de juiste zorg schuilt er een prenatale depressie om de hoek. "Het is not done om te praten over de slechte kanten van een zwangerschap", vertelt ervaringsdeskundige Carmen Wille (31). Vroedvrouw en psychotherapeute An-Sofie Van Parys pleit voor meer bewustwording, want een prenatale depressie kan ernstige gevolgen hebben voor mama én kind.
Lees verder

OVERZICHT. Hier staan we in de vaccinatiecampagne, en zo doen ze het in het buitenland
Deze namiddag zitten de verschillende ministers van Volksgezondheid samen om zich te buigen over een herziening van de vaccinatiecampagne in ons land. Met de toelating om het AstraZeneca-vaccin ook aan 55-plussers toe te dienen, en de mogelijkheid om de interval tussen twee prikken bij Pfizer te verlengen naar vijf weken, moet de campagne eindelijk echt versnellen. Maar waar staan we op dit moment? En hoe doen we het daarmee in vergelijking met het buitenland?
Lees verder

Spaarboekjes weer stapje dichter bij 300 miljard euro
Het bedrag op de gereglementeerde spaarrekeningen in België heeft in januari alweer een nieuw record bereikt. Er stond in totaal 296,58 miljard euro op onze spaarboekjes, ruim 1 miljard meer dan in december, zo bleek uit voorlopige cijfers van de Nationale Bank. Daarmee komt de kaap van 300 miljard euro steeds dichterbij.
Lees verder

Heilig huisje: kerk herrijst als woning
We zullen wellicht nooit het geld hebben om er zelf te wonen, maar kijken naar en dromen van een geweldig huis doen we allemaal graag. Daarom tonen we elke woensdag een waanzinnige woning. Deze week is dat een oude kerk in Nederland.
Lees verder

Tennisbond ATP komt met steunpakket voor toernooien en spelers
Tennisbond ATP komt met een pakket maatregelen om spelers en toernooien te ondersteunen tijdens de coronapandemie. Zo gaat tot het grandslamtoernooi van Wimbledon het prijzengeld bij veel ATP-toernooien omhoog. Die verhoging is mogelijk door een herverdeling van de zogenoemde ATP-bonuspool, een bedrag dat normaal gesproken naar de beste twaalf spelers van de wereld gaat.
Lees verder

Ontdek de eerste beelden van 'Huis Gemaakt': koppel Harry en Jerina zijn meteen compleet ondersteboven
Klamme handjes bij de negen koppels die vanaf woensdag strijden om hun woning in 'Huis Gemaakt'. Drie leegstaande panden worden van kelder tot zolder verbouwd. In Kortrijk stappen Femke en Tobias, Thibaut en Charlotte en Harry en Jerina binnen in een vervallen burgerwoning uit de periode na de Tweede Wereldoorlog. Harry en Jerina zijn meteen gecharmeerd door het pand. "F*ck, hoe biejstig vent! Dat is hier een klein paleisje", aldus Harry. "Jullie zijn wel snel tevreden hé, want ik zie vooral veel werk", valt Dina Tersago op. Het enthousiasme van de koppels wordt ook meteen getemperd als blijkt dat één van hen 'Huis Gemaakt' zal moeten verlaten, nog voor de eerste muur is gesloopt…
Lees verder

Indiaas coronavaccin haalt 81 procent effectiviteit
Het vaccin van het Indiase farmabedrijf Bharat Biotech haalt volgens voorlopige resultaten van de fase 3-studies een effectiviteit van 81 procent. Het vaccin, Covaxin genaamd, wordt momenteel reeds toegediend in India.
Lees verder

Twee patiënten met langdurige coronaklachten getuigen in Kamercommissie: "Medische opvolging verloopt rampzalig"
Een deel van de genezen coronapatiënten ervaren maanden na hun genezing van COVID-19 nog altijd klachten. Deze ochtend getuigden twee patiënten met langdurige gezondheidsklachten in de Kamercommissie Gezondheid. Op tafel ligt het voorstel van resolutie betreffende de erkenning en ondersteuning van patiënten met langdurige gezondheidsklachten door het coronavirus. "De medische opvolging verloopt rampzalig", aldus een van de patiënten.
Lees verder

Politie sluit stadspark Leuven opnieuw af wegens te veel volk
Het stadspark in Leuven is rond 16u30 alweer afgesloten omdat er te veel volk was. Geen ontruiming deze keer, maar er mag niemand meer binnen.
Lees verder

Meghan Markle beschuldigd van pesterijen, maar hertogin bijt van zich af: "Lastercampagne van Buckingham Palace"
De strijd tussen het Britse koningshuis en de Sussexes lijkt nog lang niet te gaan liggen. Een medewerker van Buckingham Palace beschuldigt Meghan Markle namelijk - daags voor de uitzending van het interview met Oprah Winfrey - van pesterijen. Ze zou tijdens haar verblijf in Kensington Palace twee personeelsleden belaagd en verdreven hebben. De hertogin reageert nu via een woordvoerder.
Lees verder