Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

dinsdag 30 maart 2021

Vlaamse regering belooft 3.700 extra jobs in zorgsector en opslag van 6 procent in woonzorgcentra

HLN
Vlaamse regering belooft 3.700 extra jobs in zorgsector en opslag van 6 procent in woonzorgcentra
De Vlaamse regering heeft een sociaal akkoord afgesloten dat moet zorgen voor de creatie van 3.716 jobs in de zorgsector. Dat heeft Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) dinsdag aangekondigd op een persconferentie. In de fel getroffen Vlaamse woonzorgcentra komt er vanaf deze maand al een gemiddelde loonsverhoging van 6 procent.
Lees verder

Italië legt quarantaine op aan reizigers uit EU-landen
Reizigers uit de EU zullen voortaan bij aankomst in Italië in quarantaine moeten. Het gaat om een quarantaine van vijf dagen. Dat melden bronnen binnen het ministerie van Volksgezondheid. Wanneer de maatregel precies van kracht wordt, is nog niet bekend.
Lees verder

Herman Goossens: "Pas rond 2025 zal dit het vijfde 'onschadelijke' coronavirus worden dat elke winter terugkeert"
We zijn niet eens verlost van de derde golf of professor Herman Goossens (UAntwerpen) waarschuwt in Humo al voor de vierde golf in het najaar. Volgens de microbioloog zullen we zelfs nooit helemaal van het nieuwe coronavirus verlost raken. "Pas rond 2025 zal dit het vijfde 'onschadelijke' coronavirus worden dat elke winter terugkeer ten vooral ouderen en risicogroepen treft", zegt hij in het weekblad.
Lees verder

Eerste vaccinatie-uitnodigingen voor risicopatiënten gaan binnenkort de deur uit: zo controleer je of je op de lijst staat
De vaccinatiecampagne gaat einde deze week en nieuwe fase in, wanneer de lijst van 1,2 tot 1,5 miljoen patiënten met onderliggende aandoeningen - gedeeltelijk - klaar zal zijn en de eerste uitnodigingen voor hen de deur uit kunnen. Vanaf 8 april kan u zelf controleren of u op de lijst van de prioritair te vaccineren inwoners staat.
Lees verder

Into the wild: fervente kampeerders over de lokroep van de natuur
"Dankzij mijn tweedehandsbus kan ik mij ontkoppelen van de drukke wereld. Daarom ga ik er ook mee op reis. Ik vind het fijner dat mijn eitje 's morgens gebakken wordt in de natuur dan dat ik het op een bord moet scheppen in een all-inhotel." Terwijl sommige mensen huiveren bij het idee om te moeten baden in een beekje, leven deze kampeerders net op als ze zich één voelen met de natuur. Bamping, zo heet de nieuwe trend, een samentrekking van camping en back to basics.
Lees verder

'Bamping' is in: 3 wildkampeerders delen hun beste tips en favoriete plekken voor een avontuur in de natuur
"Dankzij mijn tweedehandsbus kan ik mij ontkoppelen van de drukke wereld. Daarom ga ik er ook mee op reis. Ik vind het fijner dat mijn eitje 's morgens gebakken wordt in de natuur dan dat ik het op een bord moet scheppen in een all-inhotel." Terwijl sommige mensen huiveren bij het idee om te moeten baden in een beekje, leven deze kampeerders net op als ze zich één voelen met de natuur. Bamping, zo heet de nieuwe trend, een samentrekking van camping en back to basics.
Lees verder

De plannen van uittredend Miss België: "Op mijn rechtendiploma staat geen houdbaarheidsdatum" (+ dit zijn haar 5 favorieten)
Toen ze gekroond werd tot Miss België was ze rotsvast overtuigd om na haar missenjaar als juriste te beginnen werken. "Maar de stipte planner die ik was, is door corona veranderd", zegt Celine Van Ouytsel (24), die ook haar vijf topfavorieten voor het kroontje verklapt. Geen advocatuur dus vanaf donderdag, maar een job als zelfstandige in de media. Als model, influencer en hopelijk iets voor tv. "Voor 'Dancing With The Stars' mogen ze mij direct vragen."
Lees verder

Koers Kort. Bora Hansgrohe woedend op organisatie E3 - De Bonis loopt tegen de dopinglamp
De positieve coronatest van Matthew Valls voor de E3 Saxo Bank Classic blijft nazinderen. Aangezien de wedstrijddokter toen oordeelde dat de gehele BORA-hansgroheploeg in quarantaine moest omdat er te veel contact onderling was geweest, kreeg het team geen startrecht in de E3. De ploeg bood zich zondag wel aan voor de start van Gent-Wevelgem maar kreeg daar ook rood licht gezien het de quarantaineperiode waarin de ploeg en zijn entourage werd geplaatst, nog niet had uitgezeten.
Lees verder

Parketmedewerkster lekte vertrouwelijke info aan 22-jarige neef en rechtenstudent aan VUB: "Beiden donderdag voor raadkamer"
Naast een 27-jarige parketmedewerkster is ook haar 22-jarige neef aangehouden in een uitloper van de Operatie Sky. Zij worden beiden beticht van corruptie. De medewerkster werkte voor het Antwerpse parket op de Strafuitvoeringsrechtbank.
Lees verder

Telenet neemt belang van 49% in productiehuis Caviar: "Zonder sterke partner lukt het niet meer"
Telenet heeft een belang van 49 procent genomen in productiehuis Caviar. Dat heeft het bedrijf dinsdag aangekondigd. Hoeveel Telenet betaalt voor het belang is niet bekendgemaakt, maar beide bedrijven zijn wel erg positief over hun komende samenwerking. "Zonder sterke partner lukt het niet meer", aldus Bart Hamelinck, CEO bij Caviar.
Lees verder

Politie Leuven reageert op aantijgingen van politiegeweld op sociale media
Een jonge vrouw uit Leuven zou het slachtoffer geworden zijn van politiegeweld. Morine (26) zou ernstige verwondingen hebben opgelopen nadat de politie op haar kot is binnengevallen, en een agent haar op het gezicht heeft geslagen. Dit verhaal, dat op sociale media de ronde doet, blijkt echter helemaal niet te kloppen.
Lees verder

Docureeks 'De Kemping' met Tijs Vanneste gaat volgende maand al van start
Vanaf midden april kan je op de televisiezender Eén kijken naar het gloednieuwe programma 'De Kemping'. Zoals de naam al doet vermoeden, krijgen we in de reeks te zien hoe negen jongeren samen een camping opbouwen en dit in het hartje van de Kempen. Al staan ze er natuurlijk niet alleen voor. Zo krijgen ze de hulp van creatieve duizendpoot en jongerenbegeleider Tijs Vanneste.
Lees verder

Zin om je onder te dompelen in hop, gist en gerst? Eerste Belgische bierspa opent binnenkort in Brussel
In de Schildknaapstraat in het centrum van Brussel opent binnenkort Bath & Barley, het eerste Belgische wellnesscenter in ons land dat bierbaden aanbiedt. Baden in hop, gerst, gist en water, de hoofdingrediënten van bier, zou een positieve werking hebben op het lichaam. Die traditie dateert al van de Middeleeuwen en wil Bath & Barley terugbrengen.
Lees verder

Armstrong en Bruyneel geven hun prono voor de Ronde: "Doe mij maar Van der Poel, ik hou van wat hij doet"
Wout van Aert, Mathieu van der Poel of Julian Alaphilippe? Morgen rijden we eerst nog Dwars door Vlaanderen, maar de koorts voor de Ronde stijgt. Ook bij Lance Armstrong en de gasten van zijn podcast The Move. "Ik ga voor Van der Poel", zegt de zevenvoudige Tourwinnaar.
Lees verder

Online drummen voor afspraak bij IKEA: shoptijd van een uur ingekort tot 45 minuten
Wie bij IKEA wil gaan winkelen, moet snel zijn. Sinds er op afspraak moet geshopt worden, is het online drummen voor een tijdslot. "Check regelmatig de website", adviseert de meubelketen. Heeft u een tijdslot beet? Hou dan rekening met drie kwartier winkeltijd, in plaats van een uur zoals eerst was voorzien.
Lees verder

Opmerkelijke vacature: Walibi Holland zoekt voltijds achtbaantester
Walibi Holland zoekt een fulltime achtbaantester met "stalen zenuwen en een sterke maag", om de rollercoasters in beweging te houden. Dat meldt het Nederlandse pretpark op zijn site. Een unieke en spannende job zou je denken, al lijkt het om een vroege 1 aprilgrap te gaan. Zo zou de ideale kandidaat moeten beschikken over een "goede gil" om het hele park mee te vullen. Walibi Holland ontkent echter dat het om een grap gaat.
Lees verder

Zonnepanelen en een digitale meter: is het nachttarief weer interessanter?
Bent u eigenaar van zonnepanelen en is de digitale meter bij u al geïnstalleerd? Dan doet u er - toch volgens netbeheerder Fluvius - goed aan om eens te kijken of overschakelen op een dag- en nachttarief u geen forse besparing opbrengt. Lang zal u er wel niet van kunnen profiteren, want de VREG wil het voordeel vanaf volgend jaar afschaffen. Mijnenergie.be legt uit wat u moet weten.
Lees verder

Een jaar cel gevorderd tegen ex-CEO van Ikea Frankrijk wegens bespioneren van werknemers
Het parket van Versailles heeft dinsdag drie jaar cel, waarvan twee jaar met uitstel, gevorderd tegen een voormalige topman van Ikea Frankrijk. Die zou de opdracht hebben gegeven tot de installatie van een systeem waarmee honderden werknemers of sollicitanten illegaal in het oog werden gehouden.
Lees verder

PORTRET. Sergio Agüero, de man die verantwoordelijk was voor de machtswissel in Manchester: afscheid met een standbeeld, naast Vince
257 goals in 384 wedstrijden: Sergio 'Kun' Agüero (32) kleurde een heel decennium bij Manchester City. Aan het einde van het seizoen verlaat hij de 'Citizens'. De Argentijn krijgt straks een standbeeld voor het Etihad Stadium, naast dat van Vincent Kompany.
Lees verder

Maîtresse Boris Johnson doet boekje open: "Tien minuten extra en zijn vrouw zou ons betrapt hebben"
De Britten kregen met Happy Monday een dag van nieuwe lockdownversoepelingen, maar veel blijdschap was Boris Johnson (56) gisteren niet gegund. De Britse premier zit verveeld met de gevolgen van een interview die zijn maîtresse gaf in de 'Daily Mirror'. Jennifer Arcuri (36) verklapte daarin onder meer hoe ze de lakens gedeeld hebben in zijn echtelijk huis. Eén keer werden ze bijna betrapt door zijn toenmalige vrouw Marina Wheeler, het scheelde naar verluidt tien minuten. De zaak ligt politiek gevoelig omdat kwatongen blijven beweren dat hij haar 140.000 euro overheidsgeld zou toegestopt hebben.
Lees verder