Nieuws vanuit en over Vlaanderen, door en voor Vlamingen.

vrijdag 5 maart 2021

Vier op de tien werknemers was geen enkele dag ziek in 2020

HLN
Vier op de tien werknemers was geen enkele dag ziek in 2020
Vorig jaar was 41 procent van de werknemers in de privésector geen enkele keer afwezig wegens ziekte. Dat blijkt uit het ziekteverzuimrapport van hr-dienstverlener SD Worx, op basis van loongegevens van zowat 750.000 Belgische werknemers in de private sector. Het gaat om het beste niveau sinds 2010, mede door de coronamaatregelen.
Lees verder

Zijn Emily en Eddy de grootste fans van F.C. De Kampioenen? "Wij verbouwden onze woonkamer tot kampioenencafé en kijken elke avond naar een aflevering"
Wonen in het café van de populaire Eén-reeks F.C. De Kampioenen. Het lijkt misschien gek, maar voor Emily Dendooven (28) en haar man Eddy Desimpel (58) uit Jonkershove is het dagelijkse kost. Zij hebben hun woonkamer dezelfde look gegeven als het café van Pascalleke. En elke avond bekijken ze een aflevering. "Het zou fantastisch zijn om één van de acteurs over de vloer te krijgen", lacht Emily.
Lees verder

"Als ik me had laten gaan, zou ik misschien niet meer in leven zijn": Lindsey De Grande na tien jaar chronische bloedkanker terug op EK indoor
Lindsey De Grande treedt vandaag aan op de 1.500m op het EK indoor. Dat verdient een applaus op zich want de 31-jarige Brugse is intussen al tien jaar aan het knokken tegen chronische bloedkanker en weigert om haar olympische droom op te geven. "Zo lang dat stemmetje in mij zegt: 'Geef niet op', bijt ik door."
Lees verder

Olga Leyers en haar vriendinnen over een generatie die weet wat ze wil: "Je eigen keuken, je wasmachine, je bed opmaken? Het is als met de Barbies spelen maar dan in het groot"
Dat we Olga Leyers (23) al meer dan een jaar niet op televisie zien, is geen toeval. De jongste dochter van clan Leyers focust exclusief op haar studies rechten. Ze woont voor het eerst in haar leven alleen en heeft ook in de liefde een zekere rust gevonden. "Ik ben gelukkiger dan ooit. Het voelt als Olga 2.0."
Lees verder

Wat zijn de weersverwachtingen als onze 'buitenbubbel' straks wat groter wordt?
Vandaag een herkansing voor een eventuele uitbreiding van onze 'buitenbubbel'. Ook VTM-weerman Frank Duboccage krijgt zo een tweede kans om aangenaam weer te voorspellen voor het geval we met meer dan vier samen buiten zouden mogen. Maar de weercijfers zijn hem - en dus ook ons - helaas niet gunstig gezind.
Lees verder

Schijnwerpers staan op Zlatan tijdens muziekfestival, maar zangstonde wordt eerder een wat gênant schouwspel
Goals scoren ligt Zlatan Ibrahimovic (39) iets beter dan zingen. Dat bleek gisteren tijdens het Sanremo Music Festival, waar de Zweedse spits van AC Milan zijn 'kunsten' etaleerde. Ook opvallend: om tijdig op het podium te raken, kreeg Ibra een lift van zestig kilometer op een motor - hij stond muurvast in de file.
Lees verder

Boonen in HLN Sportcast over voorbereiding Van Aert: "Je kunt op stage diep gaan, maar die typische piekjes in wedstrijden vallen moeilijk te simuleren"
In de HLN SPORTCAST van deze week werd uiteraard reikhalzend uitgekeken naar de Strade Bianche van morgen. Daarin komt titelverdediger Wout van Aert eindelijk weer terug in koers.
Lees verder

Fans willen Johnny Depp terug als Jack Sparrow: online petitie kreeg al meer dan 500.000 handtekeningen
Dat Johnny Depp (57) niet te zien zal zijn in de volgende 'Pirates of the Caribbean' film, zint fans van de acteur allesbehalve. Uit protest zijn ze dan ook een petitie gestart. Deze laatste heeft ondertussen zijn doel bereikt, want al meer dan 500.000 mensen hebben hun virtuele handtekening gezet.
Lees verder

Carrefour in zee met Deliveroo
Carrefour laat vanaf dit weekend in België boodschappen aan huis leveren door Deliveroo. Dat gebeurt voorlopig alleen in Brussel, en eind maart in Luik, Antwerpen en Gent.
Lees verder

KOERS KORT. Cofidis verlengt contract van kopman Guillaume Martin
Cofidis heeft het contract van kopman Guillaume Martin verlengd tot eind 2022. De 27-jarige Fransman is bezig aan zijn tweede seizoen bij Cofidis. Daarvoor droeg hij het shirt van Wanty (2016-2019) en FDJ (2014). Martin werd vorig jaar elfde in de Tour en veertiende in de Vuelta, waar hij de bergtrui veroverde. In het Critérium du Dauphiné, kort voor de Tour, mocht hij als derde mee op het eindpodium.
Lees verder

ASSISEN. Proces 'duivelskoppel' al meteen geschorst door discussie rond burgerlijke partij
Na welgeteld drie kwartier is het tweede assisenproces tegen Jean-Claude Lacote (54) en Hilde Van Acker (57) vrijdagmorgen al geschorst. Volgens de verdediging is het niet mogelijk dat de weduwe en drie zonen van de Britse zakenman Marcus Mitchell (44) zich op het proces bij verzet burgerlijke partij stellen. Het hof heeft zich teruggetrokken om zich daarover te beraden.
Lees verder

Opnieuw geval van visafraude? Staatsveiligheid waarschuwt voor geruchten rond echtgenoot Darya Safai
Staatssecretaris voor Asiel Sammy Mahdi (CD&V) heeft bij het federaal parket een melding ingediend over Saeed Bashirtash, de echtgenoot van N-VA-parlementslid Darya Safai. Hij baseert zich op een nota van de Staatsveiligheid, die waarschuwt dat Bashirtash mogelijk visafraude pleegt. Dat leert onderzoek van De Morgen. Bashirtash ontkent alles.
Lees verder

Russische MMA-vechter die biceps inspoot met olie, vreest armen te verliezen
Een Russische MMA-vechter die al jaren met zijn gezondheid worstelt nadat hij zijn armen zo groot als een voetbal wist te maken door er goedkope synthetische olie in te spuiten, wacht nog meer operaties. Komen die niet op tijd, dan dreigt de bodybuilder beide armen te verliezen. Daarmee is de nachtmerrie voor de 24-jarige Kirill Tereshin, zoals hij het zelf omschrijft, na ruim drie jaar nog altijd niet ten einde. "Ik beschouw mezelf als schuldige, daar ben ik mij bewust van."
Lees verder

LA Clippers verliezen opnieuw in NBA, Milwaukee wint op valreep
De Los Angeles Clippers gaan de onderbreking voor het All Star Game in met drie nederlagen op rij. Donderdagavond verloren de Californiërs met 119-117 van Washington.
Lees verder

Flitspaal van gewest slaat tilt en flitst élke bestuurder, ook al rijden ze niet te snel
Op de Europalaan in Zele heeft de politie deze week verschillende meldingen gekregen over een flitspaal met kuren. Het toestel flitste iedere bestuurder die er passeerde, hoewel de chauffeurs niet te snel reden. Na controle bleek er iets mis te zijn gelopen bij de ijking van het toestel.
Lees verder

EK INDOOR ATLETIEK. Nafi Thiam zet vijfkamp goed in, Noor Vidts verbetert persoonlijk record - Dylan Borlée out
Nafi Thiam heeft haar entree op het EK indoor niet gemist. De 26-jarige olympische kampioene zette haar tweede beste tijd ooit neer op de 60m horden. Noor Vidts deed nog beter: ze verbeterde haar persoonlijk record.
Lees verder

Grenspatrouille redt vader dat kind op rug vastbond van verdrinking in Arizona
De grenspatrouille in Arizona redde maandag een vader en zijn kind uit het kanaal net over de grens met Mexico. De vader had zijn kind op zijn rug vastgebonden en kreeg het moeilijk toen hij in een stroomversnelling terechtkwam.
Lees verder

Ook MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez pleit voor universeel basisinkomen als vervanging van uitkeringen
MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez is principieel voorstander van een universeel maandelijks basisinkomen voor iedereen. Dat zegt hij in een gesprek met De Tijd. De Franstalige liberaal wil dat het debat over de kwestie opgevoerd wordt.
Lees verder

Brusselse filmmaakster wint Gouden Beer voor beste kortfilm met afstudeerproject
De documentaire 'Nanu Tudor' ('My Uncle Tudor') van Olga Lucovnicova is donderdag in de prijzen gevallen op het filmfestival van Berlijn. De docu was eigenlijk niet onze officiële inzending voor de European Film Awards, maar kon toch meedingen dankzij de Wildcard-award van het VAF Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF). Met succes, want de filmmaakster ging met de Gouden Beer voor Beste Kortfilm aan de haal.
Lees verder

Uw (schoon)ouders willen een stuk van uw verbouwing mee helpen betalen: zo regelt u dat praktisch
Volgens een onderzoek (2019) in opdracht van AXA Bank krijgen 6 op de 10 jongvolwassenen financiële hulp van de ouders als ze een woning kopen. Maar er zijn ook andere opties. Wat als uw (schoon)ouders bijvoorbeeld een stuk van de verbouwingswerken willen betalen? Spaargids.be bekijkt hoe u dat kan regelen en met welke potentiële problemen u best rekening houdt.
Lees verder